ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
SEP-2021
Familie
PREȚ 100 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Năvodari?

M-am îndrăgostit de Grecia

TIPĂREȘTE URM de aici

Îmi este tot mai greu să-mi aștern gândurile și aminirile turistice pe o foaie în aceste vremuri de restriște, în aceste vremuri grele pentru țară. Țărișoara noastră este ca o corabie cu vele, căreia i s-a rupt cârma pe mare, în mijlocul furtunii.

Evident principalii vinovați pentru această situație sunt conducătorii statului. Abia am scăpat de dracul și am dat de taică-su. Așa oameni fără niciun pic de empatie pentru suferința oamenilor și fără dragoste de țară nu mi-a mai fost dat să întâlnesc. Și asta începând cu onor căpitanul vasului care este doar un roboțel stricat fără prea multă minte. De inimă nu poate fi vorba la un roboțel. Îl urmează cu brio secundul care este un fel de baron Munchausen. Un om care ne vorbește de cât de bine o ducem în plină pandemie, în plină criză. Nici maiștrii ori mateloții nu sunt mai breji se ceartă între ei pentru a primi posturi mai bune. Și în tot acest timp corabia se scufundă și mor din ce în ce mai mulți oameni.

Marinarii de rând nici nu mai știu ce să creadă. Sunt unii mai răsăriți care au simțit pericolul și și-au pus veste de salvare. Marea fiind foarte învolburată este clar că nici aceste veste de salvare nu le oferă supraviețuirea tuturor, dar au mult mai multe șanse ca restul. Printre marinari s-au strecurat o mulțime de provocatori. Nu se știe în solda cui sunt, nu se știe ce urmăresc, dar un lucru este cert sunt urmați în mod fanatic de restul marinarilor. Carențele în educație ies acum la suprafață ca uleiul în raport cu apa.

Furtuna are darul să curețe oceanul de tot ce-i rău. Toate mizeriile din el sunt aduse la mal. Dar cu ce preț?

Doctorul vasului se chinuie din răsputeri să facă față, dar este în mod clar depășit de situație. Asta mai ales că cel care ar trebui să fie mintea luminată de lângă el și anume preotul a decis să i se opună.

Ce-i de făcut în atare situație? Am cerut ajutorul altor vase să ne trimită niște bărcuțe de salvare, dar asta e tot insuficient. Se pare că suntem cumva lăsați în voia sorții. Unii vor scăpa, alții nu. Doar rechinii se pare că vor profita de această situație ingrată. E trist e dureros. Doar în situații din acestea de criză iese ce-i mai bun ori ce-i mai rău din oameni.

Apelul meu către marinarii de pe corabia numită România este: puneți-vă vesta de salvare măcar în al doișpelea ceas!!!

Offf m-am descărcat un pic. Acum o să vă povestesc despre un restaurant grecesc sau despre cum m-am îndrăgostit eu de Grecia.

Cei care mă urmăresc știu foarte bine că eu n-am rezonat deloc din nefericire cu această țară balcanică. Ei bine lucrurile încep să se schimbe.

Eram la mare la Năvodari și din multitudinea de restaurante din zonă am ales un restaurant grecesc Nikos Tavern. Mi-a plăcut că era aerisit, că avea o mulțime de chelneri și că bucătăria era deschisă și vedeai tot ce preparau.

În jurul prânzului pe un soare cald de septembrie ne-am așezat la terasa localului situat în fața complexului Alezzi din Mamaia Nord Năvodari.

Ospătărița a venit rapid cu meniurile și am comandat în deschidere câte o bere rece. Aceasta a venit rapid adusă de un ucenic din Bangladesh. Se pare că onor conducerea a acestui lanț de restaurante a mirosit rapid această oportunitate de a aduce muncitori străine din zone sărace din sud estul Asiei. Aceștia muncesc mult sunt serviabili nu fac mofturi și sunt mereu cu zâmbetul pe buze. Mai bine de zece muncitori de acest tip am numărat numai eu la acest local. Pentru mine este o inițiativă de lăudat.

Dar să revenim la potol! În prima zi am comandat un biftec de vită. Acesta consta dintr-o chiftea, de fapt un hamburger de vită, tzatziki, cartofi prăjiți, felii de roșii, ceapă roșie crudă plus lipii grecești. Soția a comandat un souflaki de pui cu bacon care consta în două frigărui de pui cu bacon la grătar restul garniturilor exact la fel ca la mine. Să mai spun că a fost delicios. Cred că se subînțelege.

Rapiditatea servirii, amabilitatea, berea rece și mâncarea gustoasă ne-au satisfăcut pe deplin. Pentru toate acestea am plătit 100 de lei un preț mai mult decât decent. Toate acestea ne-au făcut să ne reîntoarcem la această terasă de două ori și am mai fi făcut-o dacă am fi stat mai mult.

La următoarele vizite am mai încercat în afară de bere și un vin local, De papa am mai luat gyros de pui, salată grecească ori buiurdi. Toate au fost delicioase așa că pot spune cu mâna pe inimă că m-am îndrăgostit de Grecia prin mâncare. Deocamdată. Nu-mi săriți în cap avem dreptul să fim diferiți! ; -)

Închei acest articol într-o notă tristă, drum lin printre îngeri nea Traian. Ai fost un prieten bun și o să-ți simt lipsa!


despre SERVICII

Amabilitate, rapiditate, servitudine...


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Felicitări bucătarului


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

O zonă super care promite mult


---
Trimis de robert in 20.10.21 09:21:10
Validat / Publicat: 20.10.21 09:52:05
VIZUALIZĂRI: 283INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NĂVODARI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 gyros de pui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  10 ecouri scrise, până acum

  Aurici [20.10.21 10:30:22] »

  Apelul meu către corabia numită România este puneți-vă vesta de salvare măcar în al doișpelea ceas!!!

  Tu vezi ce văd și eu la TV? Argumentele pe care le au cei care au ales să nu-și pună vesta de salvare? Atunci ce apel? Către cine? Ăsta-i nivelul de educație în țara asta, aici ne-au adus conducătorii de care zici. Din păcate, din cauza lor mor și nevinovați. Scuze... și eu m-am descărcat puțin.

  Spre deosebire de tine, mie îmi place Grecia, numai că nu ajung chiar așa des. Dar mâncarea o mai caut și pe aici, ca să mai îmi treacă de dor. Din ultimile 3 mese luate la oraș, 2 au fost la taverne grecești, amândouă foarte ok.

  Dumnezeu să-l odihnească în pace pe colegul nostru. A fost prima persoană din AFA cu care eu am avut o discuție care a trecut puțin de granița politețurilor. Asta a fost la singura întâlnire la care am participat și eu, cea de la Alba Iulia, în excursia pe drumul vinului. Mi-a părut foarte rău să aud. L-am perceput ca pe un om bun, corect și echilibrat.

  Flaviuscris / TELEFON [20.10.21 12:15:01] »

  @robert:

  Superb apelul tău întru deșteptarea populației dar...

  robertscris / TELEFON [20.10.21 12:17:10] »

  @Flaviu: mersi! Stiu... orice incercare e bună. Mai bună decât nimic.

  robert [20.10.21 12:47:52] »

  @Aurici: văd, văd da deja sunt disperat! Imi cad oamenii pe capete ca și muștele și tot o țin pe-a lor!

  Asta e! Mersi frumos pentru vizită și pentru comentariu!

  mprofeanuscris / TELEFON [20.10.21 14:39:22] »

  @robert: Bine ai zis că te-ai îndragostit de Grecia prin mâncare... și eu la fel dar și prin felul lor ospitalier, prin darul de a te face să te simți bine.

  Ce să faci cu deșteptarea țării dacă guvernanții sunt vai de mama lor, nu iau măsuri, nu cer certificat de vaccinare la locul de muncă... și câte și mai câte...

  Am aflat cu tristețe despre colegul nostru de pe AFA, deși nu am fost la nici o întâlnire AFA, de pe acest drag site am cunoscut mulți colegi virtuali și Traian Leuca era printre cei mai apropiați.

  O mare tristețe în suflet m-a cuprins! 😥

  nrs [20.10.21 15:34:10] »

  despre cum m-am îndrăgostit eu de Grecia.

  nu pot sa cred

  cat despre restul? nu pot sa spun decat:

  stiti ca 77% din italieni sunt vaccinati? restul sunt romani

  robert [20.10.21 16:40:14] »

  @mprofeanu: deocamdată doar prin mâncare. Pentru restul e musai să aprofundez!

  Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu!

  robert [20.10.21 16:42:22] »

  @nrs: să nu sărim calul. Nu e dragoste la prima vedere. Momentan mi-a gătit bine. Trebuie să o luăm încet, pas cu pas.

  Am văzut bancul ăla! E cu un mic sâmbure de adevăr!

  Mersi pentru vizită!

  celestescris / TELEFON [20.10.21 22:55:32] »

  Oooo, următoarea destinație, sa înțeleg... GRECIA!

  robertscris / TELEFON [21.10.21 06:19:43] »

  @celeste: am programat-o după ce trec de 60! , -)

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, celeste, Flaviu, mprofeanu, robert, Yoda
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0824499130249 sec
  ecranul dvs: 1 x 1