BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
El Rey de la Tapa Restaurante, unde am mâncat în Sineu
Ca de obicei și pentru sejurul din Sineu, vezi impresii, aveam selectate câteva restaurante atractive, dar socoteala de acasă...
În fiecare zi petrecută în Sineu ne-am plimbat mai mult sau mai puțin prin oraș văzând mai multe obiective turistice și câteva restaurante, cunoșteam programul de vizite la obiective, la restaurante mai puțin, unele erau închise, altele aveau programul ce nu corespundea cu al nostru..., dar mai întâi câteva cuvinte despre oraș.
Sineu, ce datează din epoca romană, dezvoltat după cucerirea creștină de la început de secol 13, are astăzi circa 4.000 de locuitori și păstrează un bogat patrimoniu arhitectural format dintr-un conglomerat de străzi, piețe și clădiri vechi. Orașul vechi are străzi înguste pe care poate circula o singură mașină, este așezat în pantă.
Nu este foarte dezvoltat turistic, are câteva hoteluri și pensiuni, cafenele și restaurante, magazine și mai multe terase fiind cunoscut prin Sobrassada, cârnați tradiționali de porc produși în Sineu, și prin vechea Piață săptămânală din zilele de miercuri, pe care nu am văzut-o stând în Sineu de joi până luni.
Are câteva obiective turistice pe care le voi prezenta în alt review.
Sineu nu are plajă, dar are un foarte bun teren de golf, Golf Park Puntiró, orașul fiind un important centru cicloturistic, bicicliștii însoțindu-ne peste tot în plimbările noastre, șoferii trebuind să fie foarte atenți la ei.
Am văzut mai multe restaurante, multe serveau Tapas, Pește și Fructe de mare care, chiar tradiționale fiind, nu mă prea tentau, voiam altceva, Sobrassada, Paella, …, pentru terase era cam răcoare așa că ne-am oprit la Restaurantul El Rey de la Tapa, pe care îl văzusem.
El Rey de la Tapa Restaurante, Regele Tapa-ei, se află la numărul 2 pe Calle Creu, la intersecția cu Calle Major, la circa 100 de metri de Primărie și aproape 200 metri de hotelul în care am stat. Ocupă parterul unei clădiri cu etaj, în două săli nu prea mari și puțin din strada pietonală din fața lui unde sunt așezate câteva mese. Pe Tripadvisor ocupă locul 2 între cele 25 de restaurante din Sineu fiind recunoscut pentru tapas-urile pe care le pregătește, poate de aici și numele.
Este administrat de o familie și oferă mâncare mediteraneeană sau spaniolă, vegetariană sau vegană, zilnic între orele 18 și 23:45, miercurea fiind deschis de la ora 9:30. Pe site-ul elreydelatapa.business.site și pe FB, se găsesc mai multe detalii.
Ajunși la restaurant am fost întâmpinați de un tânăr din personal, conduși la o masă unde am găsit Meniurile printate în spaniolă, engleză, franceză și germană pe post de față de masă de unică folosință, mi-a plăcut ideea, în timp ce mănânci mai citești câte ceva.
Oferta nu foarte bogată cuprinde Platouri Iberice ce pot fi cu șuncă, cu brânză sau mixte, Salate cu brânză, cu pui sau mixte, Tumbet, specialitate tradițională cu cartofi, vinete și ardei prăjiți în ulei de măsline, acoperiți cu sos de roșii și Paella cu fructe de mare sau mixtă. Servește foarte multe tipuri de Tapas cu cartofi sau brânză prăjită, omletă spaniola, chifteluțe de carne, aripioare de pui, anșoa, creveți, sepie, mai sunt și altele. Ca Preparate din carne sunt de menționat mușchiul de porc cu usturoi, antricotul de vițel, cotletele de miel și tocănița de vită, iar Peștele și Fructele de mare sunt prezente prin dorada, creveți cu usturoi, creveți, scoici sau sepie la grătar, calmar andaluz. Oferă Deserturi nu foarte diversificate, Băuturi, vinuri și sangria, diferite tipuri și cantități, Bere, la sticlă sau halbă, Apă.
Am optat pentru Mușchi de porc și Paella mixtă, Paella Regelui fiind considerată în anul 2021 ca cea mai bună din Sineu. Am mai pozat câte ceva prin restaurant și a sosit și mâncarea.
„Mușchiul de porc cu usturoi” însoțit de cartofi prăjiți arăta și mirosea apetisant, carnea a fost fragedă și gustoasă dar cartofii au fost cam prea făcuți pentru gustul meu, „Paella mixtă” , un platou pentru două persoane, arăta bine, pentru mine, mai puțin bine pentru comeseanul meu; eu văzusem poza, el nu. Mixtura era o combinație de fructe de mare cu carne de porc și cu legume pe lângă orezul tradițional; nu sunt fană a fructelor de mare, mănânc din când în când, dar soțul rar gustă câte ceva din ce iau eu?!?! Aici a făcut excepție, el mâncând carnea, eu fructele. A fost bună, dar cam sărată, pentru gustul nostru.
Am primit Nota de plată, 42,80 euro, pe care crescând-o puțin am achitat-o cash, Regele nu acceptă cardurile, și am plecat spre Can Serrete, unde am ajuns după o scurtă plimbare prin orașul vechi.
Despre El Rey de la Tapa spun că merită vizitat dacă ajungeți în Sineu și merită să ajungeți în Sineu atât pentru oraș cât și pentru împrejurimile lui ușor accesibile datorită amplasării lui centrale în Insula Mallorca.
despre SERVICII
Personal amabil, ospitalier, servire rapidă...
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Local intim, curat, liniștit, mâncare bună dar puțin sărată...
Regret că nu am servit mai multe feluri de tapas cum am văzut la alți meseni...
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Local așezat în inima orașului vechi pe Carrer Major lângă Sa Plaça.
Trimis de mprofeanu in 09.08.22 20:28:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Mallorca?, MALLORCA" (deja existentă pe sait)
@mprofeanu:
”Meniurile printate în spaniolă, engleză, franceză și germană pe post de față de masă de unică folosință, mi-a plăcut ideea, în timp ce mănânci mai citești câte ceva.
sa stii ca si mie imi plac si am gasit si o utilizare buna in situatia in care sunt mai multi la masa, iti poti incercui ce ai comandat si iti iese plata mai usor decat sa incepi sa iei nota de plata la rand sa vezi cat ai tu.
”„Mușchiul de porc cu usturoi” însoțit de cartofi prăjiți arăta și mirosea apetisant, carnea a fost fragedă și gustoasă dar cartofii au fost cam prea făcuți pentru gustul meu
am vazut poza si am inghitit in sec la greu, arata tare bine , sa va fie de bine.
Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 [Restaurant D'Gustar by Adrian Quetglas [Palma]] O experiență gourmet de excepție în inima capitalei mallorcane — scris în 24.08.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Celler Ca'n [Costa Alcudia]] Istorie + tradiție gastronomică = imbatabil! — scris în 23.08.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Ca s'Amitger [Lluc]] Ca s'Amitger - prietenos, prietenos!... — scris în 21.08.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant sa Vinya [Deia]] „Via lui” , via mea... - ce contează a cui?! mâncarăm bine! — scris în 20.08.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurante Marisol [Colonia de Sant Jordi]] Daruri ale mării într-un decor de excepție — scris în 18.07.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Diferent Restaurant [Cala d'Or]] Un restaurant care face diferența — scris în 08.07.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [La Bodeguilla [Palma]] La Bodeguilla, o experienta de neratat — scris în 30.09.22 de ailynuka din BUCUREşTI - RECOMANDĂ