ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
DEC-2021
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Mâncare excelentă, prețuri rezonabile într-o locație istorică

TIPĂREȘTE URM de aici

Hotelul Palace din Băile Govora este deja destul de bine cunoscut și pe măsură apreciat de iubitorii de turism balnear (și nu numai) din România. Evident, și noi știam despre el de ceva vreme și ne doream să ajungem acolo. Chiar a fost una din opțiunile de cazare pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, dar, pentru că doream să mai și vizităm câte ceva, nu doar să lâncezim la piscină, l-am ales pe Sofianu, care mi s-a părut mai bine poziționat.

Totuși, am zis că dacă n-a fost (deocamdată) să fie la capitolul „cazare” , poate măcar la „mâncare” ... Nu programăm neapărat pe unde o să ne prindă foamea, dar uite că în cazul ăsta astrele s-au aliniat și ne-a ieșit să mâncăm de prânz la Palace.

Impozantul Hotel Palace este una din clădirile istorice ale stațiunii, fiind primul hotel cu bază de tratament balnear din România. El a fost ridicat între anii 1911-14 (așa cum stă menționat pe o tăbliță fixată pe zidul exterior, lângă intrarea principală), avându-i ca părinți pe arhitectul francez Ernest Doneaud și pe inginerii Brătescu și Pukliky. Îmbină ingenios stiluri arhitectonice diferite: eclectic, Art Nouveau, neoromânesc.

Cu mașina se intră prin spate, într-o curte uriașă, unde se poate parca fără grijă; față, spate – nu prea contează, clădirea arată minunat din orice direcție și nu prea-ți dai seama. Am pătruns într-un hol pavat cu marmură frumos lucitoare, decorat cu oglinzi și statuete – stilat, nimic ostentativ. În față se face holul principal, unde se află recepția (și intrarea/ieșirea principală), în dreapta coridorul cu toaletele, în stânga scările spre etaj și pe urmă un alt coridor până la restaurant.

Restaurantul este format din mai multe încăperi succesive. Nu poți să-ți reprimi un sunet de uimire când pășești întâiași dată în acel spațiu elegant, de-a dreptul princiar, perfect asortat cu numele edificiului! Mobilier cu tapițerie de brocat, draperii grele încadrând ferestrele uriașe, pereții albi decorați cu dantelate stucaturi ton pe ton, cu accente aurii... Linii curbe, unduiri, elemente vegetale, contraste suficient de sobre, dar delicat de plăcute... Foarte mult m-a încântat acest spațiu!

Locul nu era prea animat, abia în ultima încăpere am găsit ocupate câteva mese și ne-am așezat și noi la una dintre ele, fiind imediat preluați de un chelner îmbrăcat la 4 ace, care ne-a urat bun venit și ne-a aprovizionat cu câte un meniu. Am avut de ales între mai multe feluri de aperitive, supe/ciorbe, paste, preparate cu carne sau pește, garnituri, salate sau deserturi. Denumirile sunt scrise în 3 limbi (română, engleză și franceză), ingredientele doar în românește.

Nu eram extrem de flămânzi, însă totul suna atât de bine! Cu greu ne-am hotărât; eu am optat pentru piept de curcan cu spanac și piure de mazăre (55 lei), iar Tati pentru o porție de cărniță apetisantă de porc cu cartofi aurii (44 lei). De băut, câte o bere mică (15 lei); fără alcool (12 lei) pentru șofer. Timpul de așteptare l-am petrecut vizitând toaletele, admirând decorurile, ascultând muzica ce se revărsa discret peste decor, discutând între noi. Oricum, n-am avut mult de așteptat.

Farfuriile au venit frumos aranjate, o să vedeți în fotografii, iar gustul a fost divin, cel puțin în ceea ce mă privește. În piureul de mazăre se simțea o umbră de parfum de mentă, exact cât trebuie, iar roșioarele uscate completau inspirat aromele în care era învăluită carnea suculentă. Am gustat și de la Tati, mi-a plăcut, dar să zic că preparatul lui mi s-a părut mai clasic, al meu mai finuț, așa... Porțiile numai bune (de mari).

Așa că am îndrăznit și-am plusat cu un desert pentru amândoi. Și ce puteam alege decât papanași cu dulceață (27 lei)?! „Numai bine, că-s 2 la porție!” , a zis domnul ospătar. Papanași cu adevărat buni n-am mâncat decât de vreo 3-4 ori la viața mea. După experiența cu felul principal, căpătasem însă încredere și simțeam că numărul va crește, ceea ce chiar s-a întâmplat! ???? De-li-cios! Crocant la exterior, moale în interior, unde gustul de brânzică se detașa net; smântână din belșug, dulceață aidoma... Mmm (plouă-n gură când îmi amintesc) !...

Am mai fi stat acolo, lângă fereastra de cristal, în bătaia razelor jucăușe, dar „călătorului îi stă bine cu drumul” . Așa că l-am rugat pe domnul cel amabil să ne alcătuiască nota de plată, iar dânsul n-a pregetat a se conforma. Puțin peste 150 lei; eu declar raport preț/calitate foarte bun. Nesperat de bun pentru restaurantul unui hotel de 5*. Fie el și din România. Am plecat cu un sentiment plăcut și cu dorința de a reveni; cu siguranță, data viitoare vom încerca și serviciile hoteliere și mai ales pe cele de spa! ????


[fb]
---
Trimis de crismis in 12.02.22 18:01:03
Validat / Publicat: 12.02.22 18:37:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GOVORA.

VIZUALIZĂRI: 4419 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Cărniță de porc cu cartofi aurii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

zapacituPHONE
[12.02.22 21:24:15]
»

Palace e floarea care nu face primăvară la Govora. Impunătoarea construcție e precum o enclavă captivă într-un ocean de speranțe. Dacă s-ar putea ajunge la Palace prin procedee ce țin de teleportare, atunci ruinele din parc și "improvizația" dirijorului nu s-ar mai putea percepe.

În urmă cu 10-12 ani, Palace-ul împărtășea soarta celorlalte clădiri din Govora, ca o Cenușăreasă contemporană, dar a avut noroc de prințul salvator, care i-a potrivit condurul la timp.

Bucatele sunt apetisante, dar cred că mai aștept până la primăvară...

Să vă fie de bine!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[13.02.22 09:51:31]
»

@zapacitu: Asta am simțit și noi foindu-ne prin stațiune. Am văzut și diferența față de Olănești, de care pomeneai într-un ecou precedent. (Și iar îmi amintesc de studenție și de dl asistent de la anatomie care întreba mereu retoric: ăla de ce știe și tu nu știi? ????)

Am citit cândva și povestea reabilitării Palace-ului și mă bucur că s-a întâmplat așa. Decât deloc, sunt bune și oazele astea de normalitate... Mie chiar mi-ar plăcea să revenim (nu acum, peste câțiva ani; chiar glumeam cu Tati că am pornit în prospectare de stațiuni "de băi" ????), să stăm efectiv doar în piscină și să mâncăm la restaurantul hotelului, nimic altceva, nici măcar plimbare prin parc, să nu ne enervam când vedem ruinele... Sau te pomenești că până atunci vechiul și superbul pavilion de băi va fi renăscut deja din propria-i cenușă?! Vise, taică, vise...

nicole33
[13.02.22 10:21:05]
»

@crismis:

Să vă fie de bine!

Ochisem şi eu acest hotel în urmă cu vreo trei ani când tot căutam variante pentru petrecerea unui minisejur în România, dacă tot aveam de cheltuit vreo 1450 lei , însă am renunţat alegând atunci o vacanţă externă, unde ştiam sigur ce voi găsi.

Îmi place mult restaurantul elegant, iar mâncarea arată într-un mare fel, frumos prezentată Nu comentez preţul, evident unul de cinci stele

Mie chiar mi-ar plăcea să revenim (nu acum, peste câțiva ani; chiar glumeam cu Tati că am pornit în prospectare de stațiuni "de băi" ????), să stăm efectiv doar în piscină și să mâncăm la restaurantul hotelului, nimic altceva

Cred că ar trebui să încep şi eu să studiez variante balneo , dar încă mai amân momentul.

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.02.22 11:18:05]
»

Mă bucur că aţi ajuns la Palace, chiar dacă a fost doar în trecere, pentru un prânz la restaurantul hotelului! Dacă veţi reveni vreodată la Govora, încercaţi să alegeţi câteva zile începând cu luna aprilie, până la sfârşitul toamnei. Mai-iunie sau septembrie-octombrie ar fi ideal...

În sezonul cald, Govora arată cu totul altfel, pădurea înverzită şi florile ascund ruinele din parc. Cu toate neajunsurile ei, mie-mi place Govora, mult mai mult decât celelalte staţiuni vâlcene. Aerul curat, traficul redus, liniştea, pădurea care îmbrăţişează mica staţiune, casele frumoase de pe toate străzile secundare... toate îmi picură linişte în suflet şi îmi readuc starea de bine în doar două-trei zile. Îmi plac plimbările lungi pe jos, pe străzile care urcă şi coboară dealurile, admir fiecare casă în parte, curţile îngrijite cu pomi fructiferi şi flori de toate neamurile, capre şi găini" fericite".

Dacă veţi mai ajunge la Govora, urcaţi la biserica din localitate într-o zi de Duminică... veţi fi impresionaţi cu siguranţă de frumuseţea locului şi de comportamentul decent şi civilizat al localnicilor. De la Palace în sus, trecând prin Pietrari, şoseaua vă scoate repede la trovanţii din Costeşti şi mai departe, la Horezu şi Măldăreşti, cu toată bogăţia lor de obiective turistice. Tot peste dealuri, fără a reveni în şoseaua principală, ajungeţi la Surpatele şi la Mânăstirea Dintr-un Lemn.

Revenind la restaurantul hotelului Palace... după părerea mea, este cam singura posibilitate de a mânca bine în Govora, la un preţ rezonabil, într-o atmosferă rafinată, cu parfum de Belle Epoque. Vara, terasa care înconjoară hotelul pe două laturi este o încântare! Măcar pentru o cafea şi o băutură răcoritoare, tot merită să te opreşti...

N-am încetat să sper că Govora îşi va recăpăta faima de odinioară după cum n-am încetat să vizitez mica localitate în fiecare vară, în drum spre căsuţa vacanţelor noastre.

O duminică cu soare şi linişte îţi doresc!

renteaPHONE
[13.02.22 13:46:15]
»

@crismis: daca a fost ok restaurantul, inseamna ca sigur au concediat o mare parte din bucatari. Acum 1 an, cand am stat acolo, era ceva de-a dreptul jenant, mizerabil. Era si pacat de hotel sa nu aiba un restaurant cat de cat ok, ma bucur ca s-a schimbat ceva!

krisstinnaPHONE
[13.02.22 21:26:59]
»

@crismis: Să vă fie de bine!

Foarte bine arată locul, îmi place tare mult.

Iar papanasii... sâmbătă fac și eu, am musafiri din Brăila și vreau să îi răsfăț

MarinaCoPHONE
[14.02.22 21:59:24]
»

@zapacitu: aveți dreptate. Cu o floare nu se face primăvară, dar tot trrbuia să se înceapă de undeva reconstrucția. Cred cu tărie că omul sfințește locul. Am văzut asta la Borsec. O stațiune, "de moși", dar care nouă ne place foarte mult. Cred că prima oară când am fost era aproape o ruină. Astă vara lucrurile arătau muult mai bine. Acolo am văzut un primar care chiar își merită postul, a atras fonduri europene, și vilele superbe au început sa fie renovate.

Poate va avea și Govora aceeași șansă.

MarinaCoPHONE
[14.02.22 22:02:54]
»

@crismis: să vă fie de bine. Prețurile sunt cam măricele, dar de vreme ce este singurul local de 5 stele din zonă... Și chiar arată bine, atât hotelul cât și porțiile.

adi_dana1
[02.08.22 13:01:08]
»

@crismis: referitor la hotel este o vorba Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. NU RECOMAND

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adi_dana1, crismis, Floria, MarinaCo, rentea, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Govora?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074077844619751 sec
    ecranul dvs: 1 x 1