GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Rustic - o seară frumoasă și o masă bună
Aminteam în review-ul anterior că în scurta noastră vizită în Fetești, cazați la Hotel Miorița, nu am luat masa la restaurantul de la parterul acestuia. Am căutat o altă locație în primul rând pentru faptul că nu prea agreăm sistemul "Împinge tava!" (mai ales în deplasări turistice, de relaxare) și apoi pentru că Fetești fiind un oraș totalmente lipsit de impresii pe AmFostAcolo, am dorit să ofer eventualilor cititori și altceva decât un restaurant ieftin, unde mănânci în grabă doar preparate gen "meniul zilei".
Așadar, destul de bine pregătiți la acest capitol, iată-ne căutând cel mai apropiat local de Hotel Miorița, cel care ne găzduia. N-a trebuit să căutăm prea mult. De fapt n-am căutat deloc, despre existența Restaurantului Rustic - Fetești, situat în imediata apropiere a gării, aflaserăm mai înainte de a pleca de acasă.
Fiind prea devreme pentru masă, am făcut mai întâi o vizită de recunoaștere. O poartă arcuită, îmbrăcată în "Pipa Turcului" - această minunată plantă agățătoare care înflorește toată vara - facilitează intrarea într-o frumoasă grădină umbrită de sălcii și de brazi. De jur-împrejurul gardului arbuștii și florile bine îngrijite vorbesc de mâna de gospodar care administrează locul. Am rămas acolo doar puțin, atât cât a fost necesar pentru a ne răcori cu un pahar de Bere Silva (6 lei/sticla de 0,5 l) și a analiza în amănunt meniul. Pentru că ambianța a fost pe placul nostru, pentru că ospătărița ne-a asigurat că restaurantul poate oferi toate preparatele înscrise în meniu, am decis să revenim la ora potrivită pentru cină.
Comparativ cu prima noastră vizită la Restaurant Rustic, seara au fost mult mai mulți consumatori. Am văzut familii cu copii mici, unii chiar în cărucior, cupluri, mici grupuri de tineri și chiar o mămică cu băiețelul de mână. Și ca să închei cu acest capitol, în dreapta intrării, într-un separeu, sub un umbrar special, un grup - vreo 8 adulți și 3 copii - sărbătorea aniversarea unuia dintre prichindei. N-a lipsit tortul și - bineînțeles - s-a cântat "Mulți ani trăiască!"
Și salonul interior este modern, frumos amenajat și decorat. Un plafon interesant, din lemn, un acvariu cu pești viu colorați, un televizor în funcțiune, tablouașe și câteva pălării de pai împodobite cu flori, fixate pe pereți, precum și alte mici detalii contribuie la crearea unei atmosfere plăcute în interior. Cu toate acestea, majoritatea clienților prefera grădina. Și era firesc să fie așa când după o zi toridă venise răcoarea serii.
Dar, ce am comandat noi? Mai întâi o carafă din vinul casei - Recaș alb și o apă minerală Poiana Negri, apoi câte o porție de saramură de crap cu mămăligă la care soțul meu a solicitat și mujdei de usturoi, iar ca desert înghețată asortată - soțul meu și papanași - eu. Știți că sunt fan papanași, dar ceea ce nu știți este că la Restaurant Rustic am degustat pentru prima oară papanași cu ciocolată și frișcă. Mi-au plăcut, nu zic nu, dar tot mai buni sunt papanașii cu smântână și dulceață de afine, în special cei de la Pensiunea Dada, de pe Valea Oltului.
Nu-mi puteam ierta faptul că la restaurantul Complexului turistic Albatros din Călărași unde fuseserăm de curând, nu am comandat pește. Hotărâserăm ca în toate orașele românești de la Dunăre pe care aveam de gând să le vizităm să comandăm pește măcar o dată. La Fetești, saramura de crap a fost minunată, dar porțiile au fost neașteptat de mari. Eu i-am făcut față doar în proporție de 66%, iar soțul meu cam de 50%.
Prețuri? Vinul casei - 17 lei/l, Apă minerală Poiana Negri - 7 lei/sticla de 750 ml, Saramura de crap - 9 lei/100 g (porția fiind de 400 g), Mămăligă - 2 lei/porția, Mujdei de usturoi - 2,5 lei/porția, Înghețată asortată - 10 lei/porția, Papanași cu ciocolată și frișcă - 10 lei/porția.
Servirea? Foarte bună. Cu toate că la intrare, pe o tăbliță, am văzut că restaurantul este în căutare de personal de servire, ospătărița de serviciu - singura pe care am văzut-o acolo - umblând sprinten pe la toate mesele, a făcut față cu brio tuturor solicitărilor.
Mai trebuie să specific faptul că spre deosebire de Hotel Miorița unde nu există acces la internet, la Restaurant Rustic WiFi este free și funcționează super. Cât timp am rămas acolo, soțul meu a fost conectat permanent la un mare turneu de tenis unde și româncele noastre erau prezente.
La Restaurant Rustic, în grădină, trebuie să remarc și prezența unui pui de pisică, negru ca smoala (sau ca dracu’) - deliciul copiilor și nu numai. Plin de energie și de plăcere a jocului, pisoiul făcea ghiumbușlucuri printre mese, încerca să-și muște coada și se lăsa mângâiat de oricine avea chef să-l atingă.
Concluzii
Nu știu dacă v-am convins să faceți o vizită la Restaurant Rustic din Fetești. Am încercat să prezint localul așa cum l-am văzut noi într-o zi toridă, apoi într-o seară plăcută de august. Preparatele au fost bune, ospătărița - chiar suprasolicitată - a fost atentă și amabilă, prețurile… nu spun nici că sunt mari, dar nici că sunt mici. Apreciați singuri! Atașez în acest scop câteva file fotografiate din meniu.
Dar, dacă ajungeți în Fetești și vreți altceva, încercați-vă norocul la Restaurantul - terasă "La doi colonei" din fața fostei cazarme. Poate îl veți găsi pregătit să vă primească. Noi n-am avut acest noroc. Sau, dacă doriți ceva mai central, mergeți "La Bărbosu'". Este un local select, cu o terasă frumoasă pe care din păcate, noi nu am testat-o din lipsă de timp. Nu părăsiți însă orașul Fetești fără un popas la "Lala Caffe" pentru o cafea bună. Noi am fost acolo în dimineața plecării din Fetești. Nu este un local mare și nici cine știe ce frumos, dar oferă o cafea revigoratoare înainte de a porni din nou la drum.
Trimis de iulianic in 20.08.18 19:19:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FETEȘTI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: Mulțumesc pentru selectarea articolului meu ca fiind "de interes editorial crescut"!
Totuși, am o nedumerire: De ce Restaurantul Rustic - situat în Fetești-Gară - este inclus în rubrica "Unde mâncăm în Cernavodă și împrejurimi"?
De asemenea, nu înțeleg de ce Hotelul Miorița - și el situat în Fetești-Gară - este inclus în rubrica "Cernavodă"?
În opinia mea, Fetești și Cernavodă sunt două entități diferite, iar dacă cineva va căuta în Cernavodă Restaurant Rustic sau Hotel Miorița nu le va găsi niciodată.
Foarte frumoasa terasa si apetisante bucatele!
Se spune ca nu e bine sa mananci acolo unde dormi si voi ati respectat "procedura" Cat despre papanasi,eu nu stiu decat de cei cu smantana si dulceata de afine,in rest sunt fake-uri. Nu-i asa?
In P15, era o bicicleta, trebuia sa stai pe ea ca sa primesti mancare?
Felicitari ca te-ai gandit sa ne prezinti un restaurant dintr-un oras mic!
@DOINITA:
”Se spune ca nu e bine sa mananci acolo unde dormi …
Nu știam despre asta. În cazul nostru, la Fetești, doar faptul că la Hotel Miorița, la parter, chiar lângă recepție, funcționează un local care oferă doar masa de prânz - la "Împinge tava!" - ne-a făcut să căutăm altceva, mai… altfel. Desigur, din punctul de vedere al site-ului AFA, este mai bine să iei masa în altă parte. Ai astfel posibilitatea de a relata despre două locații diferite, ambele din categorii de mare interes pentru site și pentru eventualii cititori ai săi, cu atât mai mult cu cât despre locațiile respective nu s-a mai scris nimic. Iar Fetești era un oraș cu adevărat vitregit din acest punct de vedere.
Sincer, mi-a plăcut foarte mult terasa Restaurantului Rustic. Despre bucate - cele pe care le-am degustat noi - ce să mai spun?
Și acum, explicații privind P15. Acolo este capătul salonului interior, zonă în apropierea căreia se găsesc și toaletele. Nu era doar o singură bicicletă acolo, erau două, dar numai una este vedetă în poza mea. Ambele sunt ale unor tineri - lucrători acolo. Pentru că nimeni sau aproape nimeni nu servește masa în interior, le-au pus acolo.
@iulianic: Faptul ca nu trebuie sa mananci unde dormi nu e de pe site-ul AFA, asta o stiam de mult si nici nu mai stiu de unde.
Bine e ca voi ati nimerit excelent!
@DOINITA: Dar, până la urmă, de ce nu e bine să mănânci acolo unde dormi? Doar nu se referă la a mânca în pat, adică acolo unde și dormi. Sigur că asta nu e bine, dar, în vacanțe, cazați câteva zile într-un hotel, pachetul turistic include cel mai adesea și masa care se servește la restaurantul hotelului. Am avut parte de multe ori de așa ceva, dar nu-mi amintesc de ceva negativ.
@iulianic:
”De ce Restaurantul Rustic - situat în Fetești-Gară - este inclus în rubrica "Unde mâncăm în Cernavodă și împrejurimi"?
De asemenea, nu înțeleg de ce Hotelul Miorița - și el situat în Fetești-Gară - este inclus în rubrica "Cernavodă"?
La momentul încărcării impresiilor, nu exista secțiune FETEȘTI pe AmFostAcolo.
La fel ca în oricare alte asemenea situații, impresiile se ”localizează” în cea mai apropiată secțiune geografică.
Secțiuni noi se creează doar când apar un număr „relevant” de impresii despre acea zonă geografică.
Între timp am considerat îndeplinită această cerință, astfel că am creat secțiunea FETEȘTI și am mutat acolo toate impresiile (și rubricile) referitoare la această zonă
@webmaster: Mulțumesc! Este mult mai edificator așa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)