GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Roata - restaurant tradițional, românesc cu mâncare ca la mama acasă
Site: roatabistro.ro
Nu sunt un bun cronicar de bucătărie, să fie clar, dar o să despic o idee firul culinar … am zis să dau o roată prin centrul Craiovei, căutând cu lupa intrarea în restaurantul Bistro Roata, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, era trecut pe lista mea de noutăti, dar uitasem numărul clădirii, pe care o găsisem pe Trip Advisor.
Restaurantul Roata avea și o notă peste 4, era în top 25 și comentariile artiștilor și clienților care îi trecuseră pragul, erau la pozitiv.
Am trecut de două ori pe lângă intrare, am ratat-o, m-am încăpățânat oltenește... unde este Roata? ... am găsit pe telefon locația, era mură în gură, peste drum de Universitate și Teatrul Național, dar intrarea într-un gang artistic era mascată de niște bluze și cămăși românești care blocaseră parțial, vederea. :)
A râs tanti vânzătoarea nițel de mine, dar je m’en fiche... am văzut târziu și oferta cu meniul zilei, scoasă afară pe trotuar pe un mic panou era o invitație cu meniul zilei, la o portie de sarmăluțe cu mămăligă, 12 lei... rău e să fii miop.
Am intrat cu mirare în gang, am examinat trei tablouri alb negru mari cu Craiova veche și un tablou cu o roată... o copie cred, de la muzeul local de etnografie.
Aveam poftă de un local intim, fără lume multă... era deja ora 3 și nu servisem prânzul... pe blazonul restaurantului scria:
Roata –Terasă –Restaurant –Bar –mâncare ca la mama acasă.
Program –Luni –duminică 9-23
Eu nu sunt deloc un foodie pretențios, țin regim în ultima vreme, dar mă dau în vânt după păpică românească traditională și sănătoasă... nu am talent la povestile culinare, o să mă strădui să vă îndrum pașii spre o terasă mititică ce aduce cu o pată de sat oltenesc... să vă creionez oleacă portretul, localul are cam 25 de ani de viată, că așa scrie pe site și are un decor grozav.
Micul restaurant aflat în buricul Craiovei are o capacitate redusă de persoane, e declaratie de amor la prima vedere, m-am trezit într-o sală mică goală cu un bar și o cramă la subsol și după ușa termopan am dat ochii cu o terasă mignonă, ca un colț de rai... e cochetă, veselă, tonică și ocupată de puțini clienți... un grup de 5 bulgari tocmai erau serviți la masă cu o farfurie cu mămăligă aburindă, ce arată drăgălaș fiindcă avea ochi roșii din ardei și mirosul de mici înfuriați, plutea în farfuria vecinilor.
Am fugit în local, la răcoare, am ocupat solo o masă în fața barului și am început să savurez decorul unic, care intra la pachet cu consumația.
Era un singur chelner, foarte agil, care fugea ca titirezul la bucătărie servind clienții pe terasă... mi-a oferit rapid lista de meniuri, cu ochii pe aparatul meu foto, care-mi trăda statutul de turist.
Decorul... e total rustic, măsutele au patru locuri, pe pereți sunt agățate costume tradiționale românești variate și niște ștergare sunt suspendate pe o grindă, fixate pe o roată.
Barul e din lemn, la fel și scaunele... o ușă separă localul de terasa în aer liber inundată de flori... nici nu zici că esti în mijlocul Craovei, parcă savurez o felie de viață la țară, că tot nu am eu moșie.
Deasupra capului observ oale și ulcele și câteva borcane cu murături... mă ridic și ies afară pe terasă pentru o scurtă sesiune foto, notez pe pereți alte costume populare, lămpi rustice, o glugă de coceni și o funie de ardei roșii uscați... aproape de ușa de lemn a toaletei discrete, îmi iau ochii niște covoare colorate, niște roți de lemn pe pereți și descopăr trei damigene într-o nișă.
E un colț de natură cu plante frumoase, uiți total de tumultul străzii de afară, e imposibil să nu te bucuri de mâncare într-o astfel de ambianță... revin în salon să dau comanda.
Meniul evident abundă în mâncare traditională românească... totul pare gustos, e mare jale pentru kilogramele în plus și colesterolul meu ridicat.
Ai posibilitatea să comanzi, ciorbă de burtă, 10 lei sau de perisoare, preparate din carne de porc și pui, desert și băuturi, meniul m-a făcut să-mi plouă apa în gură.
Am ales lista cu preparate de pui la grătar... un șnițel de pui =13 lei, un piept de pui la grătar, comandat de mine -14 lei, pulpe de pui -14 lei, platou cu carne de pasăre -55 lei, o tigaie picantă, 25 de lei, pui la ceaun românesc înecat în saramură, 20 lei, platoul casei Roata, 35 lei.
Amatorii de carne de porc aleg - un cotlet de porc la grătar, 15 lei, ceafă la gratar, 15 lei, șnitel de porc, 13 lei, tigaie picantă, 25 de lei.
Garniturile sunt pe bază de cartofi țărănești la cuptor, 6 lei serviți în castronașe de ceramică, cartofi gratinați, prăjiți, pilaf de orez.
Eu personal nu pot spune decât poftă bună, grătarul meu de pui și cartofii țărănesti ca la bunica acasă, au fost deliciosi... serviciul chelnerului rapid, că nu era oră de vârf, era weekend... recomand localul, datorită liniștii, ambianței și prețurilor bune... să aveti poftă bună, dacă ajungeți pe acolo.
Trimis de mireille in 06.07.17 10:01:11
- A fost prima sa vizită/vacanță în CRAIOVA
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mireille:
Pare interesant, ma voi opri la poze pentru ca fara voie si foaaaarte scurt, cu treburi, am un drum la Craiova. Si cam tarziu dar sa-ti fie de bine!
@elviramvio: saru 'mana... gata și eu, mă pregătesc să ridic ancora... drum bun.
@mireille: Foarte frumos si gustos , sa-ti fie de bine.
Calatorie placuta pe mai departe si sa vii cu impresii noi.
Felicitari, votat cu mare drag.
Buna ziua am fost la acest restsurant si este cu totul deosebit mancarea foarte buna multa si ieftina, servirea de nota 10. Recomand
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant-cofetărie Minerva] Minerva, un local de poveste din Craiova — scris în 30.12.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant Hotel Ramada Plaza] Preparate mai de fițe, dar de calitate — scris în 10.12.23 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Galaxy] O surpriză foarte plăcută — scris în 18.08.23 de goldenfishy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-cofetărie Minerva] Bijuteria uitata de timp a unor vremuri de glorie – Hotel – Restaurant – Cofetarie Minerva Craiova — scris în 25.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Clipe de rasfat si bucurie, trei restaurante bune in Craiova — scris în 21.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 [Restaurant The Temple Bar] Cel mai prost hummus din lume — scris în 06.02.22 de Asia1100 din CRAIOVA
- Sep.2021 [Restaurant Ardelenesc Oșanu / Lipscani] La Oşanu, mâncare ardelenească în Centrul Istoric al Craiovei — scris în 10.12.21 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ