GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Coroana de Aur - După ani şi ani...
Cu ceva ani în urmă, aflându-mă într-o delegaţie în Bistriţa, am fost cazat pentru o noapte la hotelul Coroana de Aur, din păcate, la acea vreme, nu am scris despre această locaţie. Anul acesta, după un sejur petrecut în minunatul Maramureş, la venirea spre casă, ne tot gândeam unde să luăm masa la prânz, drumul fiind nu prea scurt aveam şi de unde alege, cum traseul nostru trecea prin Bistriţa, nu a fost greu să ne hotărâm să vedem ce mai e la Coroana de Aur, mai ales că aveam cu ce face comparaţie, adică să vedem dacă e tot aşa ca acum 5 sau 15 ani...
Hotelul Coroana de Aur, implicit şi restaurantul acestuia, se află în centrul oraşului Bistriţa, în Piaţa Petru Rareş, nu e greu de ajuns acolo dacă se urmăresc indicatoarele către centrul oraşului, eu unul aveam să găsesc acceiaşi parcare din faţa hotelului, unde parcasem şi cu ani în urmă, din fericire, de la prima vedere, aveam să constat că se observă cu ochiul liber schimbări în bine ale acestei locaţii, se vedea că avuseseră loc renovări atât ale hotelului cât şi a restaurantului, nu ştiu de ce, dar aveam impresia că întregul oraş, acolo pe unde trecusem, era parcă mai curat, mai luminos, mai plin de verdeaţă...
Vremea fiind încă destul de bună, era şi normal să luăm masa la terasa destul de spaţioasă a restaurantului, recunosc, cu o mică strângere de inimă deoarece, contrar convingerii proprii că ideal in alegerea unui restaurant, în lipsa altor recomandări, e gradul de ocupare a meselor, se spune că acolo unde e multă lume la masă indică faptul că mâncarea e proaspătă şi implicit, gustoasă, erau ocupate doar două mese, mi-am zis că poate avem norocul ca aceasta să fie excepţia care confirmă regula...
Ospătarul a venit destul de repede să ne aducă meniurile, un pliant aflat pe masă ne-a făcut ca la capitolul băuturi să alegem două limonade ce păreau destul de îmbietoare: una cu portocale şi busuioc iar cealalta cu fructul pasiunii, alegere ce avea să se dovedească destul de înţeleaptă, cu toate că preţul nu era chiar mic (13 lei/ buc), gustul a compensat acest lucru... la capitolul mâncare, am fost plăcut surprins să aflu că toate preparatele din meniu sunt disponibile (nu ar fi fost prima oară când aşi fi primit răspunsul: "nu avem aia, nu avem nici cealaltă... "! ) aşa că alegerea noastră a constat în supă de pui cu tăieţei de casă (chiar păreau de casă, tăieţeii...) la 10 lei, ciorbă a'la grec cu perişore la 13 lei, sarmale in foi de varză cu mămăliguţă la 14lei, crochete de caşcaval la 15 lei şi spaghete carbonara la 29 de lei, cu tot cu pâine comanda a ajuns undeva la 120 de lei.
Comanda a venit relativ repede şi s-a dovedit că toate preparatele erau proaspete dar şi foarte gustoase... Aşa că, dacă tot am fost acolo, recomand cu încredere şi altora care au trecere prin Bistriţa să ia masa la restaurantul hotelului Coroana de Aur... poftă bună!
Alegeri înţelepte şi vacanţe plăcute tuturor!
Trimis de kelyboy in 17.11.16 10:16:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BISTRIȚA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kelyboy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@kelyboy: Dragul meu lebădus (cu s, nu cu ș), îmi mențin declarația: ești sadic! Dar te iert, că m-am învățat minte să mănânc înainte de-a citi p-aci, iar voi sunteți simpatici!
P08=da, merge, dar cu vinu-ăla bun de-l știm mulți dintre noi!
Să vă fie de bine!
Apreciez reviewul care este o descriere completă și reală a locului, fiind și o invitație la acest local.
Dragi cititori, acolo lucrurile stau așa cum le-a prezentat autorul reviewului. Credeți-l și eu garanantez pentru că am fost acolo înainte de a mă înscrie pe AFA.
Am plecat cu familia dimineața din Suceava cu destinația Târgu Mureș. Drumul până la Bistrița era foarte frumos, mai ales în zona Piatra Fântânele. Ne-am mai oprit și la o stână de unde am cumpărat brânză și uite așa, timpul a trecut repede. Ajungem în Bistrița la ora prânzului și ne era foame. Nu cunoșteam orașul și am întrebat un trecător care ne-a recomandat (scriu cu cuvintele lui) „Corona de Aur” și acolo am mers. Era un restaurant elegant și eram singurii clienți. Am comandat ceva care trebuia preparat și mai întâi ne-a adus coșulețul cu pâine. Erau niște chifle care frigreau, alungite și măricuțe. Miroseasu atât de frumos și erau atât de bune că le-am terminat (spre uimirea ospătarului) înainte să aducă mâncarea. Ne-a spus că dacă vrem tot chifle, trebuie să mai așteptăm și se răceste mîncarea, cred că le făceau acolo și am acceptat pâine.
După masa de prânz am renunțat să continuăm drumul la Tg. Mureș și am vizitat orașul iar noaptea ne-am cazat la același hotel, foarte bun.
O mică observație asupra reviewului. Dragă coleg, la astfel de bunătăți puse pe masă și fotografiate, mergea mai bine o bere, limonada este preferata doamnelor.
Mi-a plăcut reviewul și fotografiile care mi-au stârnit amintiri. Cu bine.
@Zoazore: Cei de la teatrul Balşoi ne-au refuzat, asa că tot pe scena AFA vom evolua...
Deja aşteptăm cu nerăbdare noua întâlnire AFA, vinul se limpezeşte şi el... daca nu are timp, nu-i nimic, a mai rămas ceva de anul trecut...
Multumesc pentru vizită, multumim şi la masă nu vorbim...
@Mihai18: Mă bucur că ai confirmat cele spuse de mine, cu atât mai mult, sper ca acest review să fie de folos şi altora pe care-i prinde foamea prin Bistriţa...
@kelyboy: Cred ca am sa urmez sfatul colegei Zozo si daca mai dau peste vreun articol scris de tine am sa mananc mai intai si apoi am sa citesc, caci are mare dreptate. As fi fost mai multumita daca ai fi avut niste poze mai neclare, dar sunt mai mult decat sugestive pozele.
Si toate felurile arata asa de bine ca le-ai facut cea mai buna reclama, ar trebui sa-ti acorde bonus.
Felicitari, votat cu mare placere... si pofta
@Mihai18: Esti la fel de sadic precum autorul articolului, si chiar daca tu nu ai avut poze, ai descris atat de bine chiflele alea ca inghit in sec.
De obicei cand mergem prin zona Ardeal si ne oprim la un restaurant sa mancam pana vine mancarea vine painea si smantana, si este foarte clar ca smantana nu mai ajunge in corba, ci este mancata inainte cu paine si putina sare si eventual ca sa alunece mai bine este insotita si de o gura de bere... sau doua .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Terasa Corrida en sol și alte „gustări” în Bistrița — scris în 04.09.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Țărănesc Casa Doamnelor] O masă tradițională la Casa Doamnei — scris în 31.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Urban Bistro] Urban Bistro din Bistrita – mâncare bună — scris în 26.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Amaretto Caffe] Un local de provincie tare chic sau șic — scris în 07.02.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Restaurant-terasa Corrida en Sol] Am rezervat la Crama si am mancat la Corrida - Restaurant Crama Veche (Terasa Corrida en Sol) - Bistrita — scris în 10.10.17 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ