GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul VIP din Baia de Fier - simplu, rapid, gustos
Intră în local, se aşează la o masă, şi imediat apare ospătarul cu meniul, dar românul nostru ia repede o lingură de pe masă, o miroase şi spune:
- Astăzi aveţi ciorbă de burtă, nu-i aşa?
- De unde ştiţi?
- Se simte pe lingură. Adu-mi te rog o porţie.
După ce mănâncă ciorba de burtă, ospătarul vine din nou cu meniul, dar omul nostru ia o furculiţă, o miroase şi spune:
- La felul de bază aveţi sarmale cu afumătură, nu?
- Incredibil, de unde ştiţi?
- Se simte pe furculiţă. Adu-mi te rog o porţie de sarmale.
Contrariat, ospătarul ia o lingură, se duce la tanti Lenuţa, bucătăreasa, şi i-o bagă în chiloţi. Merge din nou la masa clientului său, pune lingura pe masă, întrebându-l dacă doreşte desert.
Românaşul nostru ia lingura de pe masă, o miroase, şi uimit îl întreabă pe ospătar:
- Lenuţa mai lucrează aici?
Am dorit să fac o scurtă introducere umoristică la subiectul meu de astăzi, şi anume restaurantul VIP din comuna Baia de Fier.
În ziua plecării noastre de la pensiunea, La Moară'' din Peştişani, nu am dorit să luăm micul dejun acolo, intenţionând să mâncăm ceva pe traseu, un restaurant, o dugheană, un birt, ceva-ceva trebuia să găsim noi pe drumul de întoarcere.
Conduceam eu aşa liniştit pe DN 67, cu muzica dată la un nivel acceptabil, nu de alta dar mă mai întreba câte ceva nevasta, şi-i mare deranjul să nu-i răspunzi :), nu vă sfătuiesc să faceţi aşa ceva :), trec de comuna Bumbeşti-Piţic în direcţia Râmnicu Vâlcea, când observ de la distanţă, pe partea dreaptă, o pancartă cu restaurantul VIP Baia de Fier. I-am întrebat repede pe-ai mei ce părere au, şi la foamea pe care o aveau singura soluţie a fost să opresc.
Ce-i drept, ceasul arăta aproape ora douăsprezece, era cam devreme, nu era nimeni în restaurant, dar noi am intrat totuşi. Ne-au întâmpinat chiar proprietarii, foarte amabili, despre care ulterior am aflat că sunt pensionari, domnul - fost pilot la Tarom dar şi la alte companii aeriene, decât vreo 40 de ani, iar doamna - cadru didactic, cam tot atâţia ani.
După ce am aruncat o privire în sala restaurantului, curată, cu feţe de masă curate, mirosea frumos, ne-am aşezat la o masă şi imediat ne-au fost aduse meniurile. Acu', să nu vă aşteptaţi la cine ştie ce super mâncăruri sofisticate, cu reţete din bucătăriile internaţionale, nu, meniul era simplu, cu reţete româneşti arhicunoscute, dar şi cu mai multe sortimente de pizza.
Consoarta mea a comandat un sniţel din piept de pui cu cartofi prăjiţi şi castraveţi acri, eu am comandat o tochitură de porc cu mămăliguţă şi castraveţi acri, dar şi o bere fără alcool, iar juniorul nostru a optat pentru o pizza cu ton. Cât a durat prepararea celor comandate de noi, am aruncat o privire şi la toaleta restaurantului unde era o curăţenie lună, dar şi afară, observând că în parcare au loc destule maşini.
Nu am aşteptat prea mult, ne-a fost adusă mâncarea, şi pune-te pe treabă, nene!
Ce pot să spun? Ne-a plăcut tot ce am comandat, şniţelul fraged, gustos, cartofi prăjiţi exact cât e necesar, tochitura mea foarte bună, proaspătă, castraveţii de belea! Lovitura a dat-o însă băiatul meu, pizza cu ton, ceapă, roşii şi pătrunjel a fost delicioasă, având un blat subţire, puţin crocant, după ce a fost în prealabil întrebat de patron cum îl doreşte, ce să spun, ne făcea cu ochiul rău de tot, parcă ne venea să luăm şi noi câte o bucată.
Referitor la pizza, proprietarii ne spuneau că în urmă cu ceva timp au avut un bucătar italian, specialist în prepararea diverselor sortimente de pizza, de la care au învăţat meserie, şi recunosc că nu s-au lăudat, pizza cu ton chiar a fost bună. La final, nota de plată, puţin peste 68 de lei, dar nu-mi cereţi să o arăt, am uitat-o pe masă la restaurant. Am făcut şi câteva fotografii cu meniul dar şi cu restaurantul, pe care le voi ataşa review-ului.
Pentru cei interesaţi, sunt şi locuri de cazare la această locaţie, dar nu am să intru în detalii, eu fiind doar în trecere.
Concluzia? Ne-am simţit bine la restaurantul VIP, ne-am potolit foamea cu mâncăruri simple dar gustoase, gătite cu pricepere şi pasiune, preţurile nu sunt mari, timp de aşteptare scurt, e linişte, curat, ambianţă plăcută, proprietarii sunt drăguţi, comunicativi, vă invit să le treceţi pragul când ajungeţi în zonă.
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 20.10.17 16:56:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Baia de Fier?, BAIA DE FIER / POLOVRAGI" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau alte impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Safta Radu: De la mine un vot dublu (WM un vot dublu te rog unul pentru articol si unul pentru bancul de la inceput )
@Safta Radu: Aaa, voi ati trecut în urma noastră!
Și după voi a trecut @mishu. Am făcut un trenuleț!
Arată totul foarte bine, proaspăt și curat. Ba chiar și eu m-aș epezi în pizza lui Octav! Dar și-n cartofii ăia prăjiți, care-s din cartofi!
Să vă fie de bine!
@Zoazore: Da' ce-au mai circulat AFA-iştii pe DN 67, domnule, în acea frumoasă zi de duminică!
Da, am trecut în urma voastră, nu ţi-am spus că-mi caut jante pentru maşină?
Cu restaurantul chiar am nimerit-o, mâncare bună, curăţenie, am să mai trec pe-acolo.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@Safta Radu:
Da, Dom'le, de acord cu @AZE! Bancul de la început a fost bun de tot, ar merita două voturi de la fiecare...
Mi-a plăcut articolul și locul, iar dacă mâncarea a fost faină, cu atât mai bine pentru prețul pe care l-ați achitat, care, după părerea mea nu a fost deloc mare, ba chiar a fost decent!
Am votat pentru că a meritat!
@doinafil: Mulţumesc mult pentru aprecieri şi pentru vot!
@Safta Radu: Vrusăi să te-ntreb dac-ai și găsit jante!
Daa, mulți AFA-iști pe DN 67. Mulți și buni!
@Safta Radu:
Nu pot da decât un vot, acum unde s-o duce nu știu, poate se împarte în mod egal între VIP și banc. Interesant meniul olfactiv, aș comenta eu mai multe dar nu vreau să mă atenționeze vre-un web așa, de luni dimineață ???? Un loc de ținut minte în caz că am drum pe acolo. De fapt tu ești cel ce trebuie consultat obligatoriu de cei ce merg într-o anumită zonă din țara asta și drept să spun, uneori chiar vă invidiez puțin.
@elviramvio: Dacă pot ajuta cu ceva, o voi face cu toată plăcerea, atât cât mă pricep eu, cum se spune cu ce mai ştie persoana care-mi cere ajutorul, cu ce mai ştiu eu, o scoatem la capăt, deşi sunt multe locuri în ţară unde nu am mai ajuns de foarte mult timp, starea de fapt pe care o ştiam eu poate nu mai e de actualitate.
Mulţumesc pentru apreciere şi pentru vot.
@Safta Radu: Nu prea intelegeam eu ce este cu avioanele prezente pe langa denumirea restaurantului insa in final am inteles pasiunea proprietarului asa ca trecem de la aerian la terestru.
Cred ca de cele mai multe ori ne trebuie un motiv banal ca sa oprim sa luam masa, desi nu prea cred ca la ora 12.00 chiar va era foame, insa asa e la drum.
Noi obisnuim cand plecam la drumpe vreme mai rece sa facem sandvisiuri cu omleta si pot spune ca le-as manca cum am pornit din loc, insa ma abtin cu greu si asa cam dupa vreo 100 km zic ca as manca ceva .
O motivatie buna, la pizza mi-a ramas si mie gandul si mai ales la blat dar trec mai departe si spun, felicitari, votat cu mare placere.
@mishu: Da, proprietarul restaurantului are o pasiune aparte pentru avioane, a fost pilot, mulţi, foarte mulţi ani.
Cu foamea, să ştii că ne cam dădea târcoale, chiar dacă era ora 12.00, dimineaţa nu am mâncat la pensiune, am plecat de acolo cu gândul că vom opri pe drum să mâncăm ceva, şi uite-aşa am găsit acest restaurant.
Pizza cu ton a fost excelentă, am gustat şi noi din ea, cei de acolo sunt pricepuţi la aşa ceva, aveau mai multe sortimente de pizza.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2023 [Restaurant pensiune Andreea [Baia de Fier]] Preparate delicioase la restaurantul Pensiunii Andreea — scris în 27.04.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant pensiune Andreea [Baia de Fier]] Restaurant - Terasă Pensiunea Andeea 3*, Baia de Fier, jud. Gorj, mâncare gustoasă la prețuri bune — scris în 07.11.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ