ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.04.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 13.06.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Tour Eiffel et L'Arc de Triomphe de l'Etoile

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru ca, asa cum am mai spus anterior, nu am avut efectiv timpul necesar de a-mi aprofunda vizitele in anumite locuri, am sa ma marginesc la a va spune cateva cuvinte despre Turnul Eiffel pe care l-am vizitat doar la baza si despre Arcul de Triumf. De-a lungul timpului, multe cupluri si-au unit destinele in Turn, iar eu, anul trecut, am vrut sa-i daruiesc sotiei mele inelul de 25 de ani de la casatorie, tot acolo. Din pacate, pentru cei ce nu stiu, am achitat cu cateva luni inainte excursia, dar agentia a dat faliment si … atat. De aceea nici nu am vrut sa urc in turn fara ea. O vom face impreuna.

Turnul Eiffel construit de proiectantul si proprietarul Eiffel et Co. Gustave Eiffel intre anii 1887 si 1889 a fost dedicat si gandit ca poarta de acces catre Expozitia Universala ce urma sa aiba loc la Paris cu ocazia sarbatoririi Centenarului scurs de la Revolutia Franceza. Trebuie facuta doar o mica completare : Eiffel insusi marturiseste in 1889 ca a reusit aceasta constructie cu aportul nemijlocit si in baza ideilor inginerului roman Gheorghe Panculescu (1844-1922) care i-a prezentat si exemplificat ideea sa de a monta sus subansamblele fabricate la sol. S-au folosit 18.038 piese din otel, 2.500.000 de nituri si 300 de muncitori. La toate acestea se adauga si cei patru stalpi de piatra pe care este asezat Turnul. S-au mai auzit voci ca otelul s-ar fi produs la Resita, insa placutele de pe Turn atesta ca tot materialul a provenit de la “ Forges et Usines de Pompey – Fould-Dupont …Inaltimea propriu zisa a turnului este de 300 de metri, la care a mai fost adaugata o antena de 24 de metri. In timpul anului, inaltimea constructiei fluctueaza cu cativa centimetri, in functie de contractia sau dilatarea materialului. La momentul respectiv a fost considerat o constructie inestetica pentru oras, insa la scurt timp francezii si-au reconsiderat pozitia, Turnul Eifel ajungand sa devina cel mai cunoscut simbol al Frantei. A fost inaugurat la 31 martie si dat in folosinta publica la data de 6 mai 1889. Are trei nivele de panorama : la nivelul 1 si 2 se poate urca pe scari sau cu liftul, la al treilea insa, exclusiv cu liftul. La primul nivel exista restaurantul “Altitude 95’“, la al doilea este restaurantul “Jules Verne“. In cladire lucreaza 500 de angajati, din care 250 doar la intretinere si functionare. Ca veni vorba de intretinere, o data la 7 ani, ca sa nu rugineasca, Turnul este vopsit cu ajutorul a 50 tone de vopsea maron inchis.

Gustave Eiffel a fost si proiectantul Statuii Libertatii de la New York, colaborand cu americanii si pentru lifturile comandate companiei Otis cu care a fost inzestrat turnul. Doar ca ascensoarele nu au fost livrate la termen, asa ca pe 31 martie, la inaugurare, Gustave Eiffel impreuna cu cativa prieteni cu “picioare tari” au urcat si au abordat in varful turnului tricolorul francez. Lifturile, care functionau cu un system hydraulic, au fost inlocuite, acum existand cele electrice.

Le Tour Eiffel a fost cea mai inalta constructie din lume pana in 1930 cand s-a construit cladirea Crysler din New York. A fost ridicat pe Champ de Mars, si, fapt incredibil, dupa 20 de ani, in 1909, ar fi trebuit demontat! A fost salvat insa de faptul ca antena montata era de folos in telegrafie. Ziua e fascinant, insa noaptea, datorita miilor de beculete este magnific. E considerat una dintre principalele, (daca nu cumva prima) atractii ale lumii … De aceea sper din toata inima sa fie cat mai multi cei care vor ajunge acolo. La baza turnului sunt cele 4 case de bilete, costul unei incursiuni este de 15 euro, am impresia ca e mai putin daca urci doar pana la al doilea nivel, pe o raza e cateva zeci de metri gasiti multi “negustori“ care ofera spre vanzare diverse suveniruri, un turn mic, de pus la chei era, dupa cum spuneau, 1 euro, unul de cca 5 cm inaltime, 3 euro, unul de 10 cm 5 euro si un altul de cca 25 de cm 15 euro. Desigur, puteti negocia! Daca insa cumperi unul mediu de 10 euro, mai primesti vreo 3-4 turnulete pt chei. Mai sunt cateva rulote de la care poti cumpara, afara de suveniruri la alte preturi, si cate ceva de mancare sau de baut. Iar daca traversati Sena, la cateva sute de metri ajungeti in superba piata Trocadero unde se afla Palais Chailot si numeroasele cladiri anexa care gazduiesc expozitii si vernisaje. Parcul Trocadero are 93.920 mp, fantani arteziene ce strajuiesc aleea principala, si atractia principala, Fantana Varsoviei. (Warsaw Fountain)

Daca ati apucat sa vizitati aceste obiective la inceputul zilei, atunci veti avea timp sa faceti o plimbare pe Champs Elysee, sa vizitati magazinele de pe o parte si alta, apartinand brand-urilor cele mai celebre. Desigur, si preturile sunt pe masura! Insa daca aveti putin noroc sa nimeriti in perioade in care se fac reduceri, cum era la inceputul lui martie, cand am fost eu, s-ar putea sa gasiti lucruri la preturi incomparabile cu cele de la noi!

Deasemenea, daca aveti bani si va prisosesc (:))) iar vremea este frumoasa, puteti sa va asezati la una din numeroasele terase aflate pe largile trotuare sa serviti masa, sau, dupa caz, o cafea, etc, si sa priviti, invariabil, catre sosea! Nu am inteles utilitatea, dar toate scaunele sunt orientate catre strada, toata lumea priveste la trecatori, masini, etc, iar trecatorii privesc in farfuriile clientilor! (:D)

In capatul bulevardului Champs Elysee, in piata Charles de Gaulle, troneaza “ L’Arc de Triomphe de l’Etoile”, monumentul principal al pietei, comandat de Napoleon in anul 1806 in timpul epocii victoriilor franceze. A fost terminat insa 30 de ani mai tarziu de ultimul rege al Frantei, Louis Philippe, care a dedicat monumentul armatelor franceze si victoriilor acestora. Este decorat in totalitate cu sculpturi reprezentand victoriile armatei Napoleoniene. Exista si o Sala Mare in interior ce a fost, din cate am inteles, renovata in totalitate. Mai exista terasa aflata la 50 de metri inaltime de unde puteti avea o panorama deosebita asupra Parisuluisi a celor 12 bulevarde care pleaca dinspre Arc. Multe dintre ele poarta denumiri reprezentand locuri unde Napoleon a castigat batalii. Veti vedea deasemenea, Place Concorde, Champs Elysee, Gradinile Tuileries si Louvre-ul. Tot pe acele bulevarde, mergand in directia Turnului Eiffel ajungeti in parcurile din apropierea sa, unde puteti sta pe o banca, sau de ce nu, direct pe iarba, asa cum faceau majoritatea celor aflati acolo. Sincer sa fiu, mi-a facut placere (si bine sanatatii) ca am mers foarte mult pe jos. Pedometrul instalat la telefonul meu mi-a indicat faptul ca in prima zi am parcurs 24,5 km, a doua zi 16,7 km, a treia 14,3 km si in ultima 12,8 km. Asta in conditiile in care, acasa fiind, nu fac mai mult de 3, maxim 4 km … (:D)

Vacante frumoase !!!

Nota de incheiere : Precizez faptul ca, intrucat la nastere nu am fost instruit precum Superman sa vin cu toate cunostintele de cultura generala "in cutie " , multe date tehnice si fapte istorice le-am obtinut in urma unei documentari de pe pliantele primite "la fata locului" si dupa articole gasite pe Internet. Daca nu as fi facut asta, nu as fi putut sa dau un continut educativ acestui articol . Va rog sa priviti lucrurile ca atare,si daca vi se pare "copy-paste" sa nu-l votati. Am facut aceasta precizare la dorinta webmaster pe care il rog sa lase si ecourile ca sa poata fi vazute de toata lumea. Si daca vreti sa ma ajutati , spuneti-mi va rog cum sa scriu despte Columna Iulie construita in Piata Bastiliei, ca nu cunosc toate datele si faptele in intregime... Ma mai uit ici colo sau nu mai scriu ???


[fb]
---
Trimis de iulian68 in 08.04.15 15:21:05
Validat / Publicat: 08.04.15 20:11:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.

VIZUALIZĂRI: 5031 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Aici mai de aproape...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmaster21
[08.04.15 16:22:33]
»

@iulian68 - Având în vedere că în textul de mai sus există mai multe paragrafe preluate din alte surse, am rugămintea să le delimitezi corespunzător și să menționezi sursa de unde ele provin.

Conform Regulamentului (Cap. 1. A. 8) ai această obligație. Mulțumesc.

---

Când ai terminat, anunță aici printr-un ecou.

iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 16:36:55]
»

@webmaster21 - Nu stiu la ce te referi... eu am preluat informatii (ca toti ceilalti care au cules date istorice) si nu cred ca exista "copy paste) Sunt cuvintele mele dupa ce am sintetizat ceea am citit din diverse surse. Nu pot fi acuzat ca am cules date tehnice despre ceva anume, iar fotografiile atesta ca nu sunt facute decat de mine personal. Fii mai explicit, te rog. M-ar ajuta...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster0
[08.04.15 19:22:06]
»

Șters P03 = P05

La tine:

Turnul Eiffel construit de proiectantul si proprietarul Eiffel et Co. Gustave Eiffel intre anii 1887 si 1889 a fost dedicat si gandit ca poarta de acces catre Expozitia Universala ce urma sa aiba loc la Paris cu ocazia sarbatoririi Centenarului scurs de la Revolutia Franceza.

(...)

Are trei nivele de panorama : la nivelul 1 si 2 se poate urca pe scari sau cu liftul, la al treilea insa, exclusiv cu liftul...

(...)

Le Tour Eiffel a fost cea mai inalta constructie din lume pana in 1930 cand s-a construit cladirea Crysler din New York. A fost ridicat pe Champ de Mars, si, fapt incredibil, dupa 20 de ani, in 1909, ar fi trebuit demontat!

vs.

(T. Eifel) A fost denumit după inginerul Gustave Eiffel, proprietarul companiei care a proiectat și construit obiectivul, Eiffel & Co.

Ridicat în 1889, ca arc de intrare la Expoziția Universală (Exposition Universelle) — organizată cu ocazia celebrării a 100 de ani de la Revoluția Franceză

(...)

Până în 1930, când a fost finalizată clădirea Chrysler din New York, Turnul Eiffel a fost cea mai înaltă clădire din lume. În funcție de temperatura aerului, turnul își schimbă înălțimea cu câțiva centimetri datorită contracției și dilatării aliajului de metale.

Turnul are trei nivele: accesul publicului la primul și al doilea nivel se poate face atât pe scări, cât și cu liftul, în schimb accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul.

(aici)

sau

Structura a fost construită între anii 1887-1889. Aceasta urma să servească drept arc de intrare la Expoziția Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revoluției franceze.

(...)

Turnul are 3 nivele: accesul publicului la primul și al doilea nivel se poate face atât pe scări, cât și cu liftul, în schimb accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul.

(aici).

Acum, recunosc - inspirație se vede, nu e chiar copy / paste (cum mi s-a părut inițial). Menționarea sursei de inspirație ar fi totuși utilă.

===

Dar, fără supărare, am câteva remarci (la obiect, de data asta):

- acest articol ar trebui mai degrabă lipit de unul dintre cele deja scrise; deși a fost lungit (cam artificial) încărcându-l cu date tehnice și istorice, e vorba mai mult despre o tură (de aia cred că ai ales și titlul: LE tour...) pe lângă Turn și pe lângă Arcul de triumf...

- așadar, ceva corecții de erori ar fi poate utile, pe ici, pe colo. De asemenea, ar fi util pentru viitor să cauți să pui semnele de punctuație imediat după ultima literă a cuvântului precedent. Ajută mult la o formatare corectă a textului.

Ar fi păcat să-l publicăm în forma actuală și să lăsăm posibilitatea începerii unei întregi discuții în contradictoriu, privind justificarea fragmentării, în special în condițiile în care tu doar ai trecut pe acolo... nu ai și vizitat obiectivele anunțate în titlu.

Așteptăm decizia ta, în cunoștință de cauză de data aceasta.

PS discuția (auxiliară) va fi ștearsă.

===

Ulterior: abia după ce am scris cele de mai sus (începusem ecoul cu peste o oră în urmă, când articolul încă nu era editat / adăugat fragmentul final) am citit și noul final. Mențin sfatul de a uni articolele, mai ales că e vorba despre o plimbare, nu despre vizite propriu-zise. Cu atât mai mult, abundența de date tehnice și / sau istorice nu e strict necesară, dar dacă le prezinți (cum spuneam mai sus) e util să menționezi sursa - unii poate vor dori ȘI mai multe detalii și atunci pot merge direct la locul menționat de către tine.

Și mențin și dorința de a șterge dialogurile auxiliare. Dar nu e musai - poate ar fi un bun exemplu de modul cum decurge (uneori) o „ședință” de moderare.

iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 19:43:16]
»

@webmaster0 - Pentru ca nu le-am vizitat decat la exterior, nu inseamna ca nu AmFostAcolo. Poate am rau de inaltime. Am si adaugat TREI obiective, turnul, arcul si Piata Trocadero intr-unul singur, tocmai din acest motiv. Inspiratia unei date istorice, indiferent cum ar fi transpusa in pagina suna a copy... Cu parere de rau, am vazut/citit articole mai copiate decat asta. Titlul le tour, de fapt se traduce "turnul" articolul "le" la simplu si "les" la plural fiind corespondent ale aticolului hotarat "l " din limba romana. ex: turnuL, = le tour, puiuL =le poule, etc. Te rog asdar sa le lasi asa cum sunt, poate la acesta cu turnul si arcul sa mai adaug piata Bastiliei de care uitasem complet, si daca nu plac, astept sa mi se spuna. Chiar i-am rugat pe cei care il citesc sa nu-l voteze...

Sunt constient ca nu da bine la imaginea unora sa vina un ciumpalac din urma asa tare, dar eu mai am de scris!!! Si daca altii au SCRIS un articol despre un parc din bucuresti sau de aiurea, si l-au publicat, de ce eu care am fost la 2550 de km distanta sa nu public exact asa cum e?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster0
[08.04.15 19:54:46]
»

În concluzie: mai așteptăm să scrii ceva, sau îi dăm drumul în lumea sălbatică așa cum e?

iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 20:00:54]
»

Uneste cele doua articole dupa cum doresti, ????promit insa sa nu dorm si sa mai scriu tocmai pentru a nentine pozitia pe care o am. Despre dialogul ulterior, decizia iti apartine dedi eu zic sa ramana. Si mai repet un lucruaca un bucurestean scrie despre un parc din bucuresti de ce i se publica articolul? Nu e corect. Am fost acolo si am facut poze. Daca nu am urcat nu e musai sa nu mai scriu... altii nu au ajuns si poate au scris fara sa faca o poza?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 20:06:43]
»

@iulian68: te rog, da-le drumul asa, si renunt sa mai scriu despre bastilia. Am plecat de kanga pc de gura ninei. De la 10 pana acum am scris...

webmaster0
[08.04.15 20:08:52]
»

@iulian68 - OK - clientul nostru, stăpânul nostru.

Carmen Ion
[08.04.15 20:27:46]
»

@iulian68 - Atâţia kilometri într-o zi?!! Bravos!

Peste tot la Paris (şi nu numai) scaunele de pe terase sunt orientate spre stradă: privitul trecătorilor e o cutumă bine încetăţenită. Cât despre trecătorii care se holbează în farfuria ta - e un risc pe care ţi-l asumi.

Lyssys
[08.04.15 20:55:10]
»

@iulian68 - N-ați urcat în și pe Arc?! Păcat!

iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 21:09:54]
»

@webmaster0: multumesc web... dar pe aia cu Nina nu mai era nevoie... ai 1-0! ????

iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 21:12:06]
»

@Lyssys: cum spuneam, daca nu am fost cu jumatatea mea... o voi face lunile astea.

iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 21:59:11]
»

@Carmen Ion - Carmen, in prima zi am urcat la Montparnasse, am coborat si am mers la cimitir, apoi pe jos, cateva statii, pana la Notre Dame. De acolo am luat metroul pana la Luvru, de acolo am plecat pe jos la turn unde am facut poze seara ,,ne-am intors pe la Trocadero, pana la metrou si apoi spre casa... Cand m-am uitat la telefon, am vazut o medalie intr-un colt pe afisaj si nu stiam ce e... Cand am vazut ca facusem 27589 de pasi am 'intepenit"!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MD
[08.04.15 22:36:20]
»

@iulian68 -

in prima zi am urcat la Montparnasse, am coborat si am mers la cimitir, apoi... pana la Notre Dame. De acolo am luat metroul pana la Luvru, de acolo am plecat pe jos la turn unde am facut poze seara, ne-am intors pe la Trocadero

Și ai scris câte? trei ȘASE (!) articole, nu?!? doar dintr-o zi de plimbare... Bine că eu scriu trei zile-ntr-un articol!

Felicitări pentru

sa vina [cineva] din urma asa tare

păcat că vine „pe scurtături”.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
msnd
[08.04.15 23:17:01]
»

@iulian68 - Pentru că discutam mai devreme de amintiri, în 1996 urcatul până la etajul 3 a costat 32 franci (cred că aproximativ 4 euro). Dar oricât ar costa, merită.

La un moment dat, un alpinist a fost întrebat:

Ce plăcere ai să te urci acolo sus?

Răspunsul a venit imediat:

Ca să am o imagine despre ce se vede jos.

Subscriu, și de câte ori am avut ocazia, m-am urcat acolo sus. Recomand asta și prietenilor mei.

Chiar dacă este mult mai jos, și urcușul pe Arcul de Triumf merită. Partea proastă este că nu îmi mai aduc aminte dacă, și cât a costat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[08.04.15 23:55:21]
»

@msnd: am sa iti spun eu, ecact, peste 2-3 luni. Si mai scriu si atunci ca doar AmFostAcolo! ????

iulian68AUTOR REVIEW
[09.04.15 00:52:55]
»

@Dragos: din moment ce exista o rubrica de "must see" care se refera la anumite locuri de importanta, nu vad de ce le-as aduna... trebuie sa iti faci un traseu de cand pleci, asa cum si eu, cand am plecat undeva, am facut acelasi lucru... Cred ca un articol care se refera la un obiectiv trebuie structurat in asa fel incat sa constituie un indrumator pt cineva care abia ajunge acolo. Altfel la ce bun sa mai scriu? Scuza-ma dar nu ai dreptate, un user nou se bazeaza pe ceea ce scrie un predecesor...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[09.04.15 00:59:16]
»

@Dragos: Si crede-ma, de multe ori m-am orientat dupa ceea ce ai scris chiar tu... Un restaurant trebuia trecut separat? De ce nu l-ai trecut intr-o activitate de o luna in Bucuresti? Imi pare rau, nu stiu scurtaturi! ????

Camelia19
[09.04.15 19:44:06]
»

@iulian68: Numai ca varianta corecta e "La tour... " . Strict referitor la continut, mie mi-a facut placere sa-ti citesc articolul si, in consecinta, l-am votat, desi nu agreez idei de genul "a veni din urma asa de tare". Nu cred ca asa se pune problema sau ca asa ar trebui pusa problema. Dar asta e alta treaba. Felicitari pentru impresii si, mai ales, pentru calatorie.

iulian68AUTOR REVIEW
[09.04.15 21:52:45]
»

@Camelia19 - Iti multumesc pentru aprecieri! Discutia purtata de mine si de web, a fost postata de comun acord, dupa ce a fost purtata la modul cel mai serios!

Dragoș_MD
[09.04.15 22:26:42]
»

@Camelia19 -

Numai ca varianta corecta e "La tour... "

Din păcate, i-a explicat mai sus și Wm, cu link spre dicționar, da' el tot nu crede. Sau chiar vorbește despre o tură...

Da' poate crede chiar saitul lor oficial, unde e versiunea originală a primului paragraf:

La tour Eiffel a été construite par Gustave Eiffel à l’occasion de l’Exposition Universelle de 1889 qui célébrait le premier centenaire de la Révolution française.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[09.04.15 23:45:09]
»

@Dragos - Dragos, gluma ta nu stiu cum sa o interpretez. Probabil ca ai citit, din discutia cu web ca nu asta mi-a spus ci ca inseamna"pe langa turn" Scuza-ma nu sunt atat de lipsit de scrupule sa scriu despre ceva unde nu am ajuns, iar fotografiile au atestat acest lucru. Altfel, probabil ca mi-a scapat chestia cu "le" si "La" insa te asigur ca " le " este un articol in limba franceza. Daca as fi stiut ca ma vei "scoate" la tabla si ma vei ironiza, mi-as fi permis sa-ti testez cunostintele de limba franceza la Predeal. Nu din carti, cu paragrafe si copy paste, ci " tete a tete" Tastatura mea nu are diacritice ca sa pun si apostrovul pe " e". Daca incerci sa ma ironizezi, e problema ta, credeam ca am rezolvat discutia prin PM. E alegerea ta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[30.01.16 15:35:42]
»

@iulian68 - Mutat în rubrica "Turnul Eiffel, PARIS" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Camelia19, Carmen Ion, iulian68, Lyssys, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂTurnul Eiffel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.67899107933044 sec
    ecranul dvs: 1 x 1