ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 26.07.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Drumul Comorilor - O minunatie de drum

TIPĂREȘTE

Fiind un mare fan al Bucovinei am avut ocazia sa parcurg de mai multe ori traseul de la Pojorata la Cabana Rarau si o singura data sa parcurg intreg traseu urcand dinspre Chiril spre Cabana Rarau si apoi sa l cobor spre Pojorata.

Acest drum a fost inceput in cursul anului 1989 dar a fost destul de rapid abandonat. Ulterior el a fost finalizat, asfaltat in totalitate si dat in folosinta in luna septembrie 2014. Acest traseu leaga Valea Bistritei de Valea Moldovei si ajunge in punctul cel mai inalt la cca 1400 m altitudine in apropierea Cabanei Rarau (actualmente Hotel Alpin). De aici in zilele frumoase se poate urca spre Piatra Soimului si Pietrele Doamnei.

Am descoperit acest traseu absolut intamplator. Era la inceputul lui septembrie 2014 si fiind in Bucovina ne-am propus sa urcam pe Rarau. Am aflat astfel ca traseul vechi pe care il stiam cu urcare din Campulung Moldovenesc nu mai era practicabil dar ca exista un alt traseu din Pojorata. Am urcat pe acest drum si am foat surprinsi de frumusetea si spectaculozitatea lui. Cu o oarecare frica l-am comparat cu fratii mai mari Transfagarasanu si Transalpina. Dupa ce l am parcurs de mai multe ori dar mai ales dupa experienta de azi mi am dat seama ca nu am gresit.

Portiunea care porneste din Pojorata este un drum impecabil cu o vizibilitate foarte buna, un traseu care unui sofer cu oarece experienta nu i poate ridica probleme. Portiunea de drum de la Rarau spre Valea Bistritei beneficiaza de asemenea de un asfalt foarte bun dar drumul este foarte ingust, cu multe curbe foarte stranse si trebuie abordat cu mai multa prudenta.

Am avut ocazia sa parcurg din nou portiunea de la Pojorata pana la Varful Rarau astazi. Am pornit de jos de la 3 grade si fara niciun fir de zapada. Dupa primii kilometri a inceput sa apara si zapada care pe masura ce urcam devenea tot mai mare. Pe sosea se vedea ca fusese imprastiat material antiderapant dar in zonele umbroase se forma gheataTemperatura scadea mereu pana spre -5 grade in varf... Am continuat sa urcam si nu am avut ce regreta. Cand am ajuns sus eram efectiv deasupra norilor iar in fata ni se arata o priveliste de ni se taia rasuflarea.

La sfarsitul acestui foarte scurt periplu in Bucovina m-am intors cu sufletul incarcat de bucurie. Nu avem nevoie sa mergem la mii de kilometri pentru a admira peisaje de vis, sunt chiar aici langa noi. Trebuie insa sa invatam sa le promovam si sa le vindem altora.


[fb]
---
Trimis de baron in 18.11.18 21:09:02
Validat / Publicat: 18.11.18 22:09:32

VIZUALIZĂRI: 1204 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (baron); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 In varful muntelui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16650 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂTransrarău - Drumul Comorilor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.71410918235779 sec
    ecranul dvs: 1 x 1