ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Un hotel excelent; bonus, atmosferă romantică

TIPĂREȘTE

Am ales Focșaniul ca loc de popas intermediar, să avem timp a doua zi să vizităm una-alta și mai ales să ne dăm cu sania de vară la Lunca de Sus, în drum spre Odorheiul Secuiesc. Decizia am luat-o cu puțin timp înainte de vacanță, însă am avut de unde alege, nu e chiar genul de oraș pe care turiștii să-l ia cu asalt (deși are un centru îngrijit și câteva muzee, ca să nu mai vorbesc de împrejurimi).

Romantic Boutique Hotel a îndeplinit pe deplin criteriile noastre de selecție: poziție bună, notă peste 9 pe booking, parcare, preț rezonabil. În plus, am beneficiat de mic dejun (acest aspect nu e mandatar pentru noi, la o adică vom căuta o cafenea din preajmă sau cumpărăm un iaurt și-o cafea de la prima benzinărie, oricum de obicei nu mâncăm mult dimineața; dar când e, să fie primit! ????).

Am plecat vineri după amiază, fără grabă, vremea era grozavă, drumul a fost destul de aglomerat, dar într-o oră și ceva am ajuns. GoggleMaps ne-a dus până în parcarea din fața hotelului, situat într-o zonă de blocuri de locuințe (adresa exactă este str. Rarău nr. 6); să tot fie vreo 6-7 locuri de parcare. Hotelul nu-i mare, pare o construcție destul de nouă, cu un parter ceva mai înalt și cu alte 2 etaje plus o mansardă. Deasupra intrării sprijinite pe 2 coloane simple e scris numele hotelului, iar în frontonul triunghiular literele stilizate H și R, de culoare mov-neon.

Am găsit ușa de la intrare încuiată, dar n-am apucat să sun la sonerie; văzându-mă, tânărul recepționer și-a așezat masca regulamentar și a venit să ne deschidă. Ne-a găsit rezervarea imediat în scripte, am completat celebrul formular de cazare, am primit cheia și asta a fost. Cheie clasică plus o micuță cartelă magnetică pentru ușa de la intrare, în caz că am fi venit târziu (ceea ce era exclus; obiectivele noastre imediate erau să facem câțiva pași de dezmorțire, să mâncăm ceva și să ne culcăm). A propos de mâncat, tânăra noastră gazdă ne-a recomandat Casa Vrânceană, aflată nu departe.

Înainte de a urca la primul etaj, unde se afla camera noastră, am aruncat o privire în preajmă, pentru a admira felul cum e decorat parterul – o sală imensă, aproape cât toată suprafața clădirii, mobiler de epocă (stil rococo), draperii grele, strânse frumos peste perdele albe, candelabre și aplice dantelate, tablouri, statuete, vaze cu flori și plante verzi. Podeaua este acoperită cu marmură lucioasă (dar aderentă) într-un desen geometric, în mai multe culori. Aveam să admirăm mai bine toate aceste detalii dimineața, când lumina pătrunde mai bogată prin ferestrele mari. Una peste alta – elegant, princiar, o idee (mică-mică) de kitch! :)

Am urcat scările, am străbătut holul decorat în același stil (tapet-lambriuri, aplice, tablouri colorate) și am identificat ușor ușa camerei noastre. Înăuntru am găsit întuneric, draperiile închise la culoare erau trase, probabil pentru a împiedica aerul cald să intre prin geamul întredeschis. Am aprins toate luminile și ne-am inspectat domeniul.

Camera are structură clasică: din hol se face baia spre dreapta și dormitorul în față. În hol am găsit o piesă de mobilier destul de simplă, jos spațiu de pantofi, sus câteva agățători pentru haine, cu un încălțător atârnând de una dintre ele. În continuare, pe același perete (al dormitorului, de-acum) se afla o sofa matlasată (de pus bagajele, zic), iar deasupra o oglindă mare; alături TV-ul cu ecran plat (ușor de privit din patul de vis a vis, după cum avea să se dovedească). În colțul dinspre fereastră, un dulap în 2 uși, bine compartimentat, iar în inăuntru: umerașe, un halat de baie, masă și fier de călcat.

Patul matrimonial era fix cum trebuie, mare, cu saltea bună, îmbrăcat în hăinuțe albe și curate din bumbac fin. Am avut o pernă lungă cât toată lățimea patului și încă 2 mai mici, foarte bune. Cele 2 seturi de prosoape albe (cu câte 3 bucăți de mărimi diferite fiecare) le-am găsit tot pe pat, în aranjamente deosebite și complicate. Patul e încadrat de noptiere, iar în loc de veioze, pe peretele tapetat de deasupra, sunt montate aplice cu 2 brațe, în formă de sfeșnice. În nișa dinspre geam, un birouaș și un scaun, precum și o sofa, pe care am găsit o hartă a orașului. Pe birou – 2 tăvițe, una cu 2 pahare protejate de folie, alta cu o cană electrică și ceva de ronțăit, alune și ciocolățele; logic, dacă e cană, ar fi trebuit să fie și ceva pliculețe de ceai/cafea, dar poate au uitat să le pună (nu că ne-ar fi trebuit). Într-un compartiment al micului birou se află răcitorul.

Mi-a plăcut cromatica încăperii – aspectul luminos dat de parchetul laminat bej-deschis, mobilierul din lemn vopsit în alb, covorașul alb-gri-albastru, draperiile grena asortate cu tapiseria cu desene florale de la sofa și scaun. Fereastra mare, fără balcon (în ofertă, sunt și câteva camere ce dispun de un mic balcon, dar nu prea-i văd rostul în acele împrejurimi; eventual să socializezi cu vecinii de la blocul de dincolo de alee; bine, fumăcioșii îi vor vedea utilitatea...).

Am uitat să menționez aparatul de aer condiționat, pe care totuși nu l-am folosit; deși când am sosit era destul de cald în cameră, spre seară s-a răcorit. A, și încă ceva, destul de ciudat: fereastra rotundă, gen hublou, ce dă spre baie; nu ne-a deranjat totuși la cât am stat noi acolo, mai ales că geamul este unul mat, cu intarsii florale.

Baia e una normală, dotată corespunzător, totul bine întreținut. O să menționez doar consumabilele, de o diversitate și o deosebită calitate, mult peste categoria hotelului (3*): săpun solid ambalat, flaconașe cu șampon, balsam de păr și gel de duș, căști de păr, periuțe de dinți, pilă pentru unghii, set de cusut. Pe un raft, în dulăpiorul din baie, am găsit chiar și aparat contra țânțarilor (dar uitaseră să pună pastile ????). Și cântar am descoperit sub chiuvetă! Baia este dotată cu cadă, jumătate din ea protejată cu plexiglas, să nu stropești în jur.

Micul dejun se servește într-o cameră ce se face din holul recepției, la parter. Uitaserăm să întrebăm între ce ore, dar am zis că dacă mergem pe la 9 e ok. Într-adevăr, am găsit doar o masă ocupată (oricum, cred că nu împărțiserăm hotelul cu prea mulți turiști peste noapte, judecând după mașinile din parcare). S-a prezentat imediat un tânăr la masa noastră, altul decât cel din ziua precedentă și ne-a întrebat cum vrem să ne prepare ouăle; am ales omletă.

Am avut câteva minute la dispoziție să admirăm ambientul (decorat în același stil ușor opulent) și să ne preparăm câte o cafea la aparat. Am remarcat și zona de bufet liber, de unde poți să completezi cu lapte/iaurt, cereale, fructe (mere, nectarine), pachețele cu brânză topită, unt, nutella, gemuri... și cred că or mai fi fost... apă plată și minerală la sticlă, ba chiar și o sticlă desfăcută de proseco era!

Am primit câte o farfurie standard încărcată, pe lângă omleta solicitată, cu 2 feluri de mușchiuleț, salam, 2 feluri de cașcaval și 2 biluțe de brânză mozzarella, măsline, felii de roșii, ardei și castraveți. Evident, un coș cu pâine. Foarte multă mâncare, era prea mult și fără omletă, dacă știam, am fi refuzat-o! Totul bun și de calitate, dar din păcate n-am reușit să mâncăm decât jumătate... E posibil ca în vremuri ne-pandemice micul dejun să fie servit integral în regim bufet suedez; ar fi de dorit, altfel se pierde multă mâncare și e păcat...

... Plătisem (cu cardul) la cazare, deși nu mă obligase nimeni, aș fi putut plăti și la check out. Așa că după micul dejun n-am mai avut altceva de făcut decât să ne strângem băgăjelul, să mulțumim gazdelor și să „dăm cu praf de mers” , vorba unui amic de-aici, de pe AFA...

În concluzie, a fost un popas relaxant și binevenit la Romantic Boutique Hotel, l-aș repeta oricând fără emoții, într-o situație asemănătoare. E foarte bine amplasat, aproape de zona centrală, cu parcuri, magazine și multe restaurante, are la doi pași un supermarket și o farmacie. Merge și pentru o cazare mai îndelungată.


despre SERVICII

Personal tânăr, amabil și eficient.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Cameră mare, dotată corect, curățenie-lună.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mic dejun extrem de bogat, preparate prospete și de calitate.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotel situat central. Supermarket și farmacie la 2 minute de mers; 2 parcuri la 5-10 minute, piața centrală, restaurante, cafenele, magazine etc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 03.10.20 12:55:54
Validat / Publicat: 03.10.20 13:29:59
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în FOCȘANI

VIZUALIZĂRI: 402 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Romantic Boutique Hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

Dan&EmaPHONE
[03.10.20 14:38:29]
»

Ma bucur ca v-a placut. Si eu l-am apreciat. ????

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[03.10.20 14:39:22]
»

@Dan&Ema:  Știu!  

krisstinnaPHONE
[03.10.20 22:12:55]
»

@crismis:  De ținut minte recomandarea, mai ales că are și camere cu balcon ​​

​​MD e mereu important pentru domnul C, știi motivul ​​

​​

​​

mishu
[03.10.20 22:16:54]
»

@crismis:  Si uite ca vin si eu cu un SB, asta ca sa mai imi aline supararea ca nu ma pot caza si eu la acest hotel, sau as putea sa o fac doar ca moft .

Un hotel minunat, care vad ca isi pastreaza in continuare numele deja format, si mi-a placut de asemenea sa vad si pozele din oras puse de tine, orasul este destul de intrigant pentru mine, am avut o serie de articole in care am povestit orasul asa cum am vrut sa il descopar, insa ii vad si degradarea zilnica datorita neglijentei oamenilor, il cunosc de vreo 40 de ani si inca imi place mare parte din el.

Ati facut o alegere inspirata sa faceti o scurta oprire aici si sa va bucurati de un asemenea hotel, felicitari, votat cu mare drag. ​​

Zoazore
[04.11.20 14:13:00]
»

@crismis:  Elegant, rafinat, aerisit, luminos, stilat... Curat si decent. Mai exista asa ceva pe la noi? Tu cum faci de le gasesti?

Ca tu si cu @Safta Radu aveti mana buna la cazari! ​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[04.11.20 15:44:09]
»

@Zoazore:  Pe Booking le găsesc! Se mai nimerește să nu fie exact ce mi-am imaginat, dar de obicei abaterea nu e mare... Hotelul ăsta chiar mi-a depășit așteptările!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂRomantic Boutique Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053083896636963 sec
    ecranul dvs: 1 x 1