GRAD SATISFACȚIE
- Măi Ioane, tu, ca pescar vechi ce ești, ce părere ai despre femeie?
- Femeia este un pește care se prinde numai cu râma mare!
- Si dacă totuși nu mușcă?
- Nădești cu mălai, mult mălai...
 
Lăsând la o parte bancul de mai sus am reușit să asist în acest an la un concurs de pescuit mai exact unul organizat de AGVPS ... (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi... ) Dar și mai exact cea care conduce această organizație și o cunoaștem de ceva vreme ne-a făcut o vizită după a doua zi de concurs, așa am aflat lângă cina cu pește ceva mai multe detalii despre concurs. Așa că a treia zi am hotârât să fac o vizită acolo la Barajul de la Racovița-locul de desfășurare al concursului, mai ales că băiatul meu este oarecum interesat de pescuit. Personal m-am cam lăsat de acest sport dar îmi aduc aminte de tata cel care a fost toată viața un pescar și a participat și el la asemenea întreceri.
Locul întrecerii mai exact în aval de la barajul de la Racovița (despre loc am scris aici) a fost cerut de concurenți și pe bună dreptate. Calitatea apei, posibilitatea de a captura exemplare de o mărime mai deosebită, plus peisajul văzut de aici (lanțul muntos Făgăraș) face ca concurenții să se întoarcă aici an de an. În principiu zona barajului lângă care trec săptămânal este cam plin de pescari amatori în fiecare weekend și asta char indiferent de vreme bineînțeles în afara perioadei de prohibiție.
Concursul se desfășoară pe o durată de 3 zile mai exact vineri-sâmbătă-duminică. Prima zi este antrenament obligatoriu, mai exact se pescuiește ca în ziua concursului. Concursul proriu-zis se desfășoară sâmbătă și duminică mai exact între 8.00-15.00 după care urmează cântărirea capturilor, alegera câștigătorilor și spre fericirea acestor exemplare aruncatul înapoi în apă. Se pare că la acest concurs contează cantitatea în kilograme indiferent de mărimea exemplarelor, acest lucru am văzut în tabel la rezultatele de sâmbătă. Concurenții vin de regulă cu mașinile personale (echipamentul este destul de voluminos) și se cazează de regulă la pensiunile din zonă, adică în jurul Avrigului. Ceea ce am înțeles că rezervările la cazare se fac din timp chiar și cu 2 luni înainte.
În ziua de duminică am găsit liniște pe baraj. Mașinile concurenților erau parcate pe baraj iar în prim plan am găsit o rulotă. Pe rulotă erau afișate programul, regulamentul, concurenții, câștigătorii din ziua anterioară iar în fața rulotei pe o măsuță de camping cupele care își așteptau câștigătorii. Imediat am dat de cunoștința noastră care ne-a prezentat concursul.
Fiecare concurent (parcă 22 la număr) în parte avea zona lui pe baraj numerotat și dotat cu un sac de gunoi. Uitându-mă atent am observat că fiecare concurent este dotat cu un echipament nevăzut de mine până acum la nici un pescar amator. De regulă echipamentul consta în suport cu scaun cu picioare reglabile amplasabile pe orice teren (în cazul nostru baraj de beton la o înclinație destul de mare), și lansete cu suportul lor special destul de importante de asemenea... Întrebând puțin de preț am aflat că entry level aici înseamnă 9000-10000 lei minim care urcă însă spre cifrele 2,3, 4 și așa mai departe cu zerourile aferente bineînțeles. Am rămas oarecum impresionat, trebuie să ai o pasiune foarte mare pentru prinderea peștelui (și încă o dată atâta să și dai drumul la pește după ce l-ai prins)
Pe baraj în zona unde se desfășura concursul erau puțini spectatori, era destul de liniște dar destul de necesară pentru practica acest sport. Pe partea opusă se puteau observa pescarii amatori.
Mie mi-a plăcut, altfel nu scriam despre acesta, recomand o vizită/pescuit în zonă.
Trimis de AZE in 10.11.19 22:49:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AVRIG.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Recomandări pentru timp liber, AVRIG" (deja existentă pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)