GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pestera Liliecilor din satul Pestera
Colindand prin pasul Rucar-Bran am auzit pe localnici ca ar fi o pestera care nu este amennajata si nu este in circuitul pesterilor.
Aceasta este Pestera Liliecilor sau Pestera cu Lilieci este situata in zona satului Pestera din comuna Moeciu, la 5km de comuna Moeciu, mai exact la iesirea din satul Pestera.
Cind veniti dinspre Bran si intrati in localitatea Moeciu cam pe la jumatatea localitatii este un indicator care ne arata ca acesta este drumul spre satul Pestera.
Drumul in prima faza este asfaltat dar cum o minune tine foarte putin dupa circa 2 km drumul intra in constructie.
Se lucreaza cu forte marite si utilaje pe masura la infrastructura lui.
Drumul este in urcus si presarat cu serpentine dar daca se merge in forta se urca fara probleme.
Satul este precum Pasarea Phoenix incepe sa devina infloritor pe zi ce trece. Pe linga casele batranesti din paianta se inalta vile somtuase care mai de care mai frumoase.
Dupa ce ne-am incarcat de praf si am strabatut acel drum in sir indian printre norii de praf am observat silueta unei pensiuni care avea la loc de cinste o plancarda mare albastra care ne instiinta ca Fondurile Sapard au ajuns si acolo in virful munteleui in satul Pestera.
Acolo la iesirea din sat este o pensiune care se numeste chiar „Pestera”, innainte de pensiune este un indicator (care sta sa cada) care ne arata ca suntem pe drumul cel bun spre Pestera Liliecilor.
De aici se merge pe jos circa 500 m. Am fost putin dezorientati de acel gard pe care trebuia sa il trecem, insa pe partea dreapta era un cimp plin cu fanete unde doua fete de liceu oboseau doua furci, intrebandu-le daca drumul este bun aceste cu politetea binecunoscuta zonei ne-a asigurat ca suntem pe drumul cel bun.
La citva pasi undeva pe partea stanga se observa doua poteci care duc la intrarea in pestera.
Bineinteles ca omul pe unde trece isi lasa amprenta, pe jos numai peturi, doze de tot felul si harti.
Intrarea in pestera nu este senzationala dar este insa plina de inscrisuri (probabil a celor care au trait acolo).
Nu am stiut cum sa ne pregatim si am avut la noi doua lanterne foarte mici ca putere si nu am putut vedea mare lucru.
Pestera este foarte mica iar temperatura nu este mult diferita de cea din afara si cum subliniam mai inante este plina de gunoaie lasate de cei care au trecut pe acolo si au simtit nevoia sa fie pomeniti mereu.
Numele pesterii provine din existenta in pestera a unei numeroase colonii de lilieci, dar sincer nu am vazut nici un picior de liliac sau poate erau la somn.
Pe jos era umezeala si din cauza ca nu am fost pregatiti cu lanterne mai puternice nu am poposit prea mult in incinta ei si am pornit la drum spre locul unde gratarul deja sfaria.
Zona, drumul este de o frumusete rar intilnita, cred ca peste citva ani si sper nu multi, zona va fi foarte cautata pentru linistea si frumusetea ei.
Trimis de dannek in 06.08.10 19:22:15
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.50792800 N, 25.29225500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Aşteptam aceste impresii. Pe mine m-a speriat întotdeauna drumul, de Rusalii ni s-a spus că este impracticabil din cauza ploilor. Mă bucur că se lucrează la drum dar mă tem că dacă zona va deveni uşor accesibilă se va termina cu liniştea.
banuiesc ca iti place sa te numesti explorator? frumos locul, cum ai dat de el?
@raduu1972
Am citi p enet si am intrebat si gazda unde am stat
Daca tot mai era timp pina la ora de gratar am zis sa o facem si pe aceasta si a meritat dar pecat ca nu am avut lanterne mai puternice.
Dar drumul si satul Pestera face toti bani.
Fain.....weekendul acesta il petrec pe moeciu ( revin a doua oara in luna august - Vila Pui de Urs ) si dupa un tenis de camp cu sotul la Cheile Gradistei ne racorim la pestera ...multam.
Interesant! De aceasta pestera nu stiam! Bine ca ai scos liliecii la lumina!
Am revenit la aceasta pensiune. Am sa fiu foarte la obiect toamna este superb in Pestera!
Satul Pestera, 800-1200m altitudine, este amplasat in cea mai superba zona care mi-a fost dat sa vad!!! Satul Pestera se afla intre Masivul Piatra Craiului si Bucegi…un loc de o frumusete unica!!! Este a "N" oara cand ajung la Pestera…un loc minunat descoperit intamplator. noi am stat la Pensiunea Casa Nobila… cazarea si masa la pensiune a fost de nota 10, iar zona este de nota 11! decat sa-ti macini nervii undeva in aglomeratia de pe Valea Prahovei, prefer Pestera cu ochii inchisi…de fapt larg deschisi, fiindca CHIAR ai ce vedea!
Nu conteaza unde anume va cazati in Pestera... IMPORTANT este sa ajungi intr-un coltisor de rai: satul Pestera.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Peștera Liliecilor» (nou-creată, între timp, pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Peștera Liliecilor (sat Peștera) – o drumeție ușoară — scris în 19.10.16 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ