ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Călător prin țara mea: Focurile vii de la Terca și Muntele de sare de la Lopătari

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Căutam sarea în bucătărie si, ce să vezi, am dat peste cognac. La ce-mi trebuie sare? Acum caut lămâia!

Vă spuneam zilele astea că am năvălit peste județul Buzău, pe care l-am cotropit, căutându-i frumusețile.

Astăzi o să vă vorbesc despre Focul Viu de la Terca și Muntele de sare de la Lopătari.

De ce am ajuns la Lopătari?

Pentru că, până acum vreo trei ani am avut un coleg de serviciu care e din zonă. După ce s-a pensionat, s-a retras în Lopătari, el și soția. Între noi au fost relații dincolo de colegi de serviciu, era mai în vârstă decât mine și, sigur, mai puțin repezit. Am avut multe de învățat de la el și, uite-așa, încet-încet, am devenit prieteni.

Toată vara anului ăsta m-a sunat și m-a invitat la el, că să venim să vedem ce frumos este acolo! Iar eu, sîmțîtor din fire, am acceptat, în cele din urmă invitația și am stabilit o zi în care aveam s-ajung la el.

Cum se ajunge la Lopătari?

În cazul meu, cu auto, pe ruta Mărășești-Focșani-Rm. Sărat-Buzău, pe variantă spre Vintilă Vodă - Mânzălești - Lopătari. În total, mergi vreo două ore jumătate, fiind vorba de vreo sută șaizeci de km. Drumul până la Lopătari este asfaltat, mai bine sau mai puțin bine, dar, este asfaltat.

Omul meu are casa chiar în centru comunei Lopătari, aproximativ lângă Primărie, deci, am dat ușor de el.

Dincolo de bucuria revederii, el avea țuica, eu vinul, deci, ne-am bucurat îndelung, vorbind dintr-un-n alta, l-am întrebat ce era cu muntele ăla albicios de la intrarea-n Lopătari. Mi-a spus omul că acela se cheamă Platoul Salin Meledic, că este format mai ales din sare și că oamenii locului folosesc apa ce iese din măruntaiele pământului pentru a pune legumele la saramură.

Chiar n-am niciun chef să copii din Google să vă spun cum s-a format platoul ăla, cert este că, o să vedeți și poze, este destul de ciudat să vezi un munte de sare.

Înainte de Platoul Salin mai este o altă ciudățenie, un vârf de munte, înalt de vreo 25-30 de metri, cu o cruce-nfiptă-n vârf, cunoscut sub numele ”La Grunj”. Da, este un grunj de sare, cam mare, e drept. Adică, dacă sărezi ciorba cu atâta sare...

E ca-n bancul:

- Ospătar, am vrut să pun sare în ciorba de mi-ai servit-o, s-a desfăcut capacul solniței și a căzut toată sarea-n farfurie...
Ospătarul:- Nu-i nimic, domnule, imediat vă aduc altă solniță!

Bine, ca să vedeți toate astea nu vă trebuie cine știe ce aptitudini, sunt chiar lângă marginea șoselei. Urma să ne oprim când ne întorceam spre casă, acum că știam și despre ce este vorba.

Focul viu de la Terca

În zonă, mai toată lumea are pământ și în pădure, locuri în care și-au construit câte o mică căsuță, numită de oamenii de acolo ”odaie”. Normal că și Emil avea și a rămas ca, a doua zi să urcăm până la Terca.

Drumul asflatat se termină în Lopătari dar, încă o bucată de drum se mai poate urca cu mașinile. Loganul lui Emil a urcat, sprinten, până la locul cioată, de unde am coborât și am urcat apoi până sus, la odaie. Se cuplează fața, dacă vrei să ai spor la urcat și te uiți atent să vezi pe unde-ți sare inima din piept.

Am ajuns, căsuța este neașteptat de frumoasă, este pusă lângă un izvor care are debit destul de bun.

Ne-am tras sufletul, băutura mai puțin că încă nu se refăcuse răsuflarea.

Locul era tare frumos, o să v-arăt poze. Fiind începutul lui septembrie lumea se cam pregătea să strângă taraba din pădure pentru că se făcea frig, dar, încă mai erau vreo doi vecini pe-acolo. Vecini, adică la vreo doi km de odaia unde eram noi.

Emil ne-a propus să mergem la Focul viu de la Terca, să nu ne mai lăudăm, noi, vrâncenii, cu focul nostru de la Andreiașu!

Acuma urmează o parte ciudată a reviewului, am mers prin pădure, preț de vreo oră, pe cărări pe care numai gazda le știa. De fapt, nici măcar nu era cărări, am tăiat-o peste pășune. Nici măcar nu pot să vă dau vreun reper, pentru că nu știu pe unde m-a dus Emil?! Cert este că, la un moment dat, am ajuns la o porțiune de teren chel, unde ardeau câtreva flăcări. Sincer, nu foarte impresionant. Emil spunea că este mult mai frumos noaptea, când flăcările se văd de departe. Mersi, nu vreau să fiu noaptea prin locuri pe unde și-a înțărcat mutu iapa!

Zona de lângă Terca a fost zonă de extracție petrolieră, din ceea ce mi-a spus Emil, mult timp schela asigurând de lucru oamenilor din zonă.

Știți cum apar aceste focuri vii, este un dragon care stă cu botul spre suprafață și respiră foc, nu-i așa? așa că nu vă mai explic!

Fiindcă sunt vrâncean și-s mai fudul decât media, să spun, totuși, că Focul viu de la Andreiașu este pe o suprafață mai mare iar zona este mai bine pusă în valoare. De fapt, la Terca nu este nimic prin zonă care să te anunțe că ai ajuns la un fenomen natural. Recunosc, după cum v-am spus, am venit direct de pe munte, nu pe un traseu din sat.

Oricum, Emil mi-a povestit că nici cu GPS-ul nu te descurci prea bine iar harta te păcălește, pentru că apare un drum pe care, de la Terca ajungi la Brașov dar, de fapt, intri pe un drum forestier practicabil numai de camioane 6x6 sau de TAF-uri. Pentru că, da, și la Terca se taie pădurile.

Peisajul, după cum v-am spus, este foarte frumos, noi am mers cu poveștile lui Emil, care ne-a povestit tot felul de pățănii pe care le-a avut atunci când era copil, prin acele locuri și, chiar dacă ai porțiuni la care ”împingi vagoane”la mers, efortul a trecut ușor!

Ne-am întors la odaie și-n noaptea aia am făcut noi Focul viu...

Când ne-am întors acasă am oprit și la Muntele de sare și la ”Grunj”, am făcut poze pe-ndelete! Chiar este o ciudățenie!

 

Acuma, dacă a meritat?

În cazul nostru, care am fost acasă la un prieten, da! Mai ales că el s-a preocupat să nu ne rătăcim pe-acolo!

Ca să faci o excursie doar pentru locurile astea, mmnneeah, mă gândesc că, totuși, parcă nu! După cum am spus, porțiunea aia de foc viu este mult mai mică decât la Andreiașu de Jos, din Vrancea, se ajunge tare greu la ea. Apoi, Platoul Salin de la Meledic, da, e ciudat, dar nu aș bate 160 de km doar pentru a-l vedea. Pentru cei din zonă, sunt convins că poate fi o atracție.

Scuză-mă @Crazy Mouse, nu sunt cârcotaș, încerc doar să fiu obiectiv!

Cam asta a fost ieșirea mea de la Terca și de la Lopătari. Scuze că n-a ieșit cine știe ce review, așa am perceput eu!

Haidi, pa!


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 28.09.17 09:59:03
Validat / Publicat: 28.09.17 10:52:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU.

VIZUALIZĂRI: 2750 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Mergeam spre nicăieri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

mishu
[28.09.17 11:35:13]
»

@Yersinia pestis: Da' vad ca te-ai pus pe @Crazy Mouse invadandu-i zona, bine faci insa ca ne si povestesti.

Felicitari, votat cu mare drag.

webmaster26
[28.09.17 12:22:35]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 12:22:53]
»

@mishu: Păi, normal, că și el mi-o cotropit județul, ba încă cu încăpățânare, ceea ce este agravantă!

Da, peisajele sunt frumoase, dar și urci de-ți vine acru-n instalație! Nu am înțeles cum, am urcat și când am coborât???!!!

După cum spuneam, merită vizitat doar dacă ai ajuns în proximitate, altfel, nu, nu cred c-aș repeta excursia la anul sau, peste doi ani!

Mulțumesc pentru vot și vorbe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianbogdan
[28.09.17 12:37:53]
»

Sper ca nu ne trimiti dupa un foc la Terca pe un drum. pe care nu-l cunoaste decat Emil!

Interesante meleaguri ,cred ca mi-ar placea sa le vaz si io asa intr-o vara calduroasa.

Numai de bine iti doresc!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 12:51:21]
»

@webmaster26: Mersi!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 12:54:28]
»

@adrianbogdan: Stai liniștită, la cât ai de urcat, te trec toate răcorile!

Noi am mers ușor pentru că ne-a ținut Emil de vorbă și ne păcălea cu ”Hai că mai este un sfert de oră”. Și-ți jur că nu poți să bei alcool, ne-am limitat la apă!

Cică este un alt drum, care trece peste-o apă, dar, eu nu-l știu, Și, cică, nici prin sat nu-s marcaje turistice, oamenii trăiesc din animale și pădure.

Dar, da, cum spuneam, zona este tare frumoasă!

Cumva, Focul viu de la Andreiașu corespunde cu cel de la Terca, pungile alea de gaz Dumnezeu știe cum corespund între ele, pe sub munte!

Dacă n-ai fost, îți recomand Andreiașu, se ajunge incomparabil mai ușor și este și mai dfrumos! Vrâncean, ce vrei?!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdan
[28.09.17 12:58:32]
»

Sa sti ca ne bate gandul dar am o nelamurie cica la focurile astea trebuie sa te duci spre seara ca sa se vaza mai bine, este adevarat?

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 13:01:46]
»

@adrianbogdan: Păi, normal, ziua se văd așa cum apar în poză!

Depinde și de debitul de gaz, când plouă cică focul se stinge și apa bolborosește. Emil spunea că se mai și sting, dar că se reaprind, fie singure, fie le mai aprind oamenii.

Repet, nu le-am văzut noaptea, nici nu cred că s-ar încumeta cineva acolo, noaptea. Poate s-ajungă pe zi și să rămână acolo. De fapt, ce știu eu, or fi curajoși!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[28.09.17 14:48:09]
»

@Yersinia pestis: Chiar dacă obiectivele vizitate nu au o anvergură națională, ele sunt puncte de atracție la nivel local sau pentru cei interesați de așa ceva. Peisajele naturale care apar în fotografii (P13 de exemplu) sunt minunate, îți încarcă bateriile.

Banală în zilele noastre, sarea reprezenta o avuție neprețuită în timpurile mai vechi. La Lopătari exploatarea de suprafață, accesibilă, era mană cerească pentru localnici. Oare mai există în zonă izvoare sărate exploatate de localnici pentru conservarea murăturilor și a verzei?

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.09.17 15:06:12]
»

@Yersinia pestis: Eh, locurile pe care le-ai vizitat sunt într-adevăr nişte coclauri buzoiene pe unde te poţi bucura de plimbări mai lungi sau mai scurte prin natură. Natură care este asaltată, din păcate, în multe locuri, de tractoare, camioane şi alte utilaje mari şi mici care „devorează” cu sălbăticie pădurile noastre, ale tuturor!

În ceea ce priveşte „focul viu”, sunt întrutotul de acord - este mai spectaculos şi mai uşor accesibil cel aflat la Andreiaşu, în Vrancea! Le-am vizitat pe ambele şi chiar am spus că „focul viu” de la Terca este un loc unde ajungi o dată-n viaţă! Şi noi am fost deja acolo, aşa că...

Un alt punct de interes în zonă ar fi lacul Mocearu, aflat la vreo 15 kilometri depărtare de Platoul Salin Meledic. În vecinătatea lacului Mocearu s-au construit în ultimii ani nişte viluţe cochete, astfel că cei care caută un loc mai izolat pentru câteva zile de relaxare pot alege acea zonă. Trebuie totuşi reţinut că drumurile nu sunt foarte prietenoase atunci când afară plouă!

Numai bine!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 15:10:51]
»

@tata123: Da și în Vrancea este o zonă, care se cheamă ”Valea sării ”, loc unde oamenii iau apă gata sărată pentru a-și pune murăturile-n ea, apă ce iese din munte.

Și, din câte știu, și prin județul Bacău, dar nu știu exact unde ?!

Am spus, Vrancea și Buzăul se învecinează strict și multe din fenomenele buzoiene se regăsesc și în Munții Vrancei. !

Eh, sarea a fost mereu avuție, în Ardeal era direct a Împăratului.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 15:15:07]
»

@Crazy_Mouse: Am citit ce-ai scris tu despre Focul Viu, Platoul Meledic și Lacul Mocearu. Noi nu am ajuns la lac, am stat în Lopătari după-amiaza primei zile, când am ajuns, apoi am urcat la Terca, unde-am mai stat o noapte, după ce fusesem la Foc. Apoi, am plecat spre casă și la întoarcere, în timp ce treceam pe lângă Platou și Grunj, am făcut pozele!

Nici nu cunosc zona, Emil nu ne-a spus nimic despre acest lac. Din pozele pe care le-am văzut în reviewul tău, pare un loc drăguț. Cine știe, poate mă mai invită Emil, la el, vreodată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[28.09.17 15:22:42]
»

@Yersinia pestis: Da, sarea aparținea Statului (care stăpânea zona respectivă). Și acum exploatările mari aparțin tot Statului, nu?

În județul Bacău o fi vorba de izvoarele sărate din comuna Sărata unde se află așa-numitele Băi Sărata (comuna-sarata.ro/pagina/turism), la doar 8-9 km distanță de centrul Bacăului.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 16:11:24]
»

@tata123: Eu știam de ceva spre zona Comănești, aveam o rudă care punea murături cu apa aia. Stătea la Valea Uzului.

Zoazore
[28.09.17 20:03:06]
»

@Yersinia pestis: Ți-ai răspuns singurel la întrebare! Gazele, că d-aia-s ele gaze, migrează. Adicătelea, pă unde găsesc o botișică, sâ strecoară. Așa au făcut jocțiunea (mooaamă, ce tare-s!) cu zona Andreiaș.

Apoi, concentrația lor fiind mare, și presiunea e mare și se auto-aprind. Ard așa pâna scade presiunea, se acumulează altele și tot așa!

Și tot așa ai obținut tu un SB viu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[28.09.17 20:13:21]
»

@Zoazore: Îmi pare rău, nu e niciun gaz și presiuni, e așa cum am zis io: dragonul!

Cred c-ai chiulit de la cursurile despre dragoni când ai făcut facultatea, noroc că te-nvăț io! ????

Sărut mâna pentru SB, tot tu ești boieroaica! ????

Mamă, da' ia lămure-ne tu, la toate schele sunt gaze de-astea, că, dacă da, facem inflație de focuri vii! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[28.09.17 20:17:49]
»

@Yersinia pestis: Nuuu, sunt accidentale!

De fapt, tu ai dreptate: dragonul a mâncat ardei iute, cu usturoi și-a dat cu țuică peste. Are arsuri la stomac, deh!

Io nu-s boieroaică, așa-s io: frumoasă, deșteaptă și modestă!

A, și boieroaică!

elviramvio
[28.09.17 20:37:41]
»

@Zoazore:

Auzi boieroaico, dacă ești zână, nu pot face un foc viu sa vina si la mine în curte? Că la ce frig si cât cărbune nemțesc am ars deja saptămâna trecută pe centrală in Arges, deja sunt pe minus!! Si lemne ioc, nici un depozit prin zonă, nimicuța!

Ai baghetă? Sau și aia e de lemn și e criză?

Zoazore
[28.09.17 20:40:19]
»

@elviramvio: Daaa, e din lemn!

elviramvio
[28.09.17 20:49:39]
»

@Zoazoe:

????

krisstinna
[29.09.17 06:25:14]
»

@Yersinia pestis: Yersi, mi-a plăcut. Zău că da.

Calm, liniște și un strop de tristețe. Asta am simțit citind. O fi de la amintirile depănate la gura focului? Nu știu sigur, dar ți-a ieșit ceva liniștit, bun de citit.

Bine că mi-ai arătat ca ai fost acolo, altfel aveam îndoieli că ai urcat și la coborâre

Melodia e una din preferatele mele. E drept că am multe preferate...

maria55 †
[29.09.17 07:46:46]
»

@Yersinia pestis: Yersi, dragul meu coleg, am ratat câteva din articolele tale si imi cer scuze! Promit sa le citesc si... vor urma voturi in cascadă desi stiu ca nu asta urmăresti, ci doar aprecierile noastre sincere! Sunt putin ocupată cum bine zicea colega @Mishu cu spa-ul din Mures????????dar promit sa lecturez tot ceea ce ai scris in ultimul timp!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[29.09.17 15:57:04]
»

@krisstinna: Mmnuu, tristețe poate e prea mult spus. Cu omul ăla am lucrat din 1990, de când am ieșit din școală și până în 2014, când a ieșit la pensie. Culmea este că i-am fost șef profesional mereu, dar el m-a învățat că-n meseria de-am avut-o amândoi, nu tot ce zboară se papă.

Apoi, am îmbătrânit amândoi. Faza e că, după ieșirea lui la pensie, nemaivăzându-l zi de zi, acuma mi s-a părut îmbătrânit! Și m-am întrebat când a trecut tot timpul ăsta ?!

În rest, nope, nu tristețe, dar de urcat, am urcat pe dealurile alea de mi-a stat inimioara!

Dan&Ema
[29.09.17 16:45:37]
»

@Yersinia pestis: superb!

Nu mai faci o tura si in Tara Luanei vezi invitatia de pe homepage pinned?

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[29.09.17 17:56:27]
»

@maria55: Păi, aștept vorbe de la tine, oricând! ????

Mă bucur că, plăcându-ți ce bolmojesc eu aici, fac șederea la Spa mai ușoară. ????

Cât despre voturi, lasă-le-n colo, fac și eu ca Băse și-n ultimile 3 minute o să mă voteze 300000 și redevin Il Presidente!

Până la urmă nu votu-i totul, zic!

Multă sănătate și optimism!

Cu drag și cu respect, Cătălin!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[29.09.17 18:02:38]
»

@Dan&Ema: Ei, citii despre invitația ta, doar că în perioada aia cred că voi fi pe Valea Doftanei.

Țara Luanei e țara uriașilor, o să vedeți Babele de la Ulmet sau Trovanții, nu?

Imi pare rau, era o idee tare bună și mi-ar fi surâs ! Așa, vă urez vouă călătorie frumoasă! Enjoy!!!

Vezi ca buzoienii au țuică bună! Bine, ca grade e mai aproape de-o febră, dar are gust bun !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[29.09.17 20:09:28]
»

@Yersinia pestis:

Yersi: Mă refeream la o tristețe a aducerilor aminte despre clipele tinere care și-au frânt aripile în furtunile vieții.

Nu e ceva neaparat rău această stare, doar că privind înapoi ne dăm seama că suntem ca un vânt pe pământ: trecători

Hai că e weekend, e frig și e toamnă, e timpul balanțelor.

Să ne bucurăm de tinerețea noastră târzie care ne-a făcut mai înțelepți și poate un pic mai buni.

PS: parcă eu eram băbuța din ecuație, tu erai cel tinerel, sprinten, voios

Dan&Ema
[29.09.17 20:21:15]
»

@Yersinia pestis:

Fa si tu o rocada si vino saptamana viitoare in Tara Luanei si mergem apoi si pe Valea Doftanei / Secaria...

La Babele de la Ulmet am fost deja. Asezarile rupestre sunt principalul obiectiv restul depinde de grup si vreme.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[03.10.17 12:59:42]
»

@Dan&Ema: Iacă, nu poci pentru ca să fac asta! Într-o juma' de oră plec spre Valea Doftanei, unde voi sta până pe joi, după care, în Munții Vrancei!

Dan&Ema
[03.10.17 19:26:38]
»

@Yersinia pestis:

Drum bun si excursii faine!

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.10.17 15:36:25]
»

@Yersinia pestis:

Și, din câte știu, și prin județul Bacău

Chiar şi în judeţul Prahova sunt locuri unde localnicii iau "apă de sare" pentru coservarea murăturilor şi a verzei. Desemenea, ciobanii din zonă prepară saramura pentru brânză tot din această "apă de sare".

Unul din aceste locuri se află chiar în spatele casei mele părinteşti din comuna Sângeru, sat Mireşu Mic.

Imediat după război, cănd lumea avea atăt de multe lipsuri, se fierbea această "apă" şi, prin evaporare, se obţinea sarea de bucătărie. Aproape gratuit, naturală şi fără iod.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, elviramvio, maria55, mishu, tata123 🔱, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPeriplu prin frumuseţile Buzăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10657215118408 sec
    ecranul dvs: 1 x 1