ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.05.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 23.09.20
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2021
DURATA: 1 zile
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Am hălăduit prin Marea Roșie și ne-am oprit în Paradis

TIPĂREȘTE URM de aici

O altă zi din sejurul nostru a început cu multă bucurie pentru că mergeam din nou în excursie – croaziera cu snorkelling și debarcare pe Paradise Island – în care speram din tot sufletul să avem iar o experiență inedită.

Excursia avea să ne ocupe aproape toată ziua, fiind organizată între orele 8:00 – 16:00 și plătisem pentru asta 45 de euro/persoană (pentru copii ar fi fost 23 de euro/persoană), preț în care era inclus un prânz pe vasul de croazieră - food&dinks, dar nu și băuturile servite pe insulă.

Asașar, entuziaști și cu o energie debordantă am fost din nou în lobby pe la 7:50, în așteptarea microbuzului care ne ducea de la resort la barca pe care aveam să petrecem mare parte din acea zi.

Și de data aceasta s-au ținut de cuvânt și la ora 8:00, pe ușa hotelului a intrat un tip care ținea în mână un carton cu numele agenției noastre românești, prin care am cumpărat vacanța. S-a prins că noi suntem cei pe care trebuia să-i preia, așa că ne-a zâmbit larg, ne-a spus că el va fi ghidul nostru în acea zi și ne-a cerut 50 de lire/persoană. No, shit! ... m-am gândit și l-am întrebat” la ce-ți trebuie? ” … (că noi deja achitasem câte 5$/persoană, taxa de ieșit din resort – chipurile, pe care o cer pentru fiecare excursie!) Mi-a îndrugat ceva despre nu știu ce taxă impusă de guvern ???? … o chestie pe care n-am crezut-o, dar am plătit totuși, nefiind o avere (echivalentul a vreo 3 euro sau 13 ron), considerând în plus că i-am dat tipsul la început… Doar nu era să ne știrbim din buna-dispoziție!

În ciuda primei impresii pe care o lăsase, tipul avea o față prietenoasă și părea simpatic, pus pe glumițe - după ce ne-am urcat în microbuz – așa că am schimbat câteva vorbe, ne-a declarat cum îl cheamă dar nouă ni s-a părut că avea aer de Ahmeduț – așa să-i rămână numele!

Microbuzul nu a mai cules alți turiști de pe drum, astfel că am mers ață la punctul de îmbarcare.

A început aventura

De data aceasta, îmbarcarea a fost dintr-un loc cu mai multe bărci inscripționate cu numele insulei paradisiace, în apropierea unor hoteluri cu plaje amenajate și nu prea, o zonă din Hurghada încă în dezvoltare.

Am urcat pe barcă și am mai așteptat vreo jumătate de oră, timp în care au mai venit alți turiști, astfel că am pornit în această croazieră în jur de 30 de persoane cu tot cu cei 2 ghizi egipteni vorbitori de engleză și personalul marinăresc al bărcii. Ne strânsesem laolaltă cu un grup de bulgari, o ucrainiancă, un cuplu arab, două sârboaice și încă un grup de fete croate/bosniace (n-am aflat) de vârstă venerabilă, extrem de vesele și gălăgioase. Cam astea erau naționalitățile prezente, pe care le-am întâlnit cam peste tot în Egipt, venite să facă turism. Niciun vest/nord-european!

Am fost întrebați de ghizi, înainte de plecare dacă dorim servicii profesionale de filmat și pozat, dar întrucât toți turiștii au refuzat, pe barca noastră n-a urcat picior de pozograf. Au fost făcute minime pregătiri tehnice, apoi am pornit pe drumul de ape, să îndeplinim obiectivele excrusiei.

Personalul bărcii ne-a servit cu băuturi non-alcoolice - apă, cola, fanta, sprite – la sticle de 2 l, turnate în pahare de plastic de unică folosință.

Ambasadorul Ahmeduț, a început să facă lobby pentru noi, așa că în scurt timp ne-a împrietenit cu fetele din Serbia, pe motiv că muzica sârbească era pe gustul lui. După un timp, m-a așezat lângă fata ucrainiană să ne facă o poză, tot repetând: she is your neighbour! take a picture together… she is your neighbour! Am rămas impresionată de voioșia cu care trecea de la un grup la altul, fiind interesat de diverse subiecte și în special de geografie sau de limba vorbită de fiecare. Găsea cu ușurință similitudini între bulgară și sârbă, știa câteva cuvinte și în română și era dornic să mai învețe. Când aflase că prenumele meu se termină în ina a făcut imediat o rimă cu regina ????.

Doar cu fetele croato-bosniace nu a reușit nicio împrieteneală, ele vorbind mai mult prin semne, dar având oricum alte preocupări în grupul lor retras spre spatele bărcii, de unde izbucneau din când în când în hohote puternice de râs… și erau destul de voinice… ce să zic!

Barca a navigat prin apele albastre până aproape de reciful de corali din apropierea insulei paradisului, de fapt, aceeași insulă – Jazā′ir Jiftūn – care găzduiește toate excursiile din Hurghada cu tematică scufundări, snorkelling sau înot și plajă, deși îți sunt prezentate ca și cum ar fi insule diverse ca Orange Bay, Paradise Island, Insuala Mahmya sau Insula Ghiftun.

După ce nava noastră și-a aruncat ancora ceva mai departe de mal, o parte dintre turiști, cei care au dorit să-și ia echipament de snorkelling, au plecat cu o altă barcă mai mică pe insulă, iar noi ceilalți care aveam echipamentul în dotare, am rămas să ne pregătim de intrare la apă.

Am plonjat la propriu într-o lume fascinantă, cum v-am mai spus, și cred că am rămas acolo cam vreo oră, pentru că nu ne mai săturam de comorile din adâncuri. Ne-am întors storși de energie și înfrigurați de la apa ceva mai rece decât cea cu care eram obișnuiți în resort, așa că am căutat cu toții soarele pe puntea superioară a vasului.

Iar am fost hidratați de către gazdele noastre, apoi în scurt timp Ahmeduț mi-a cerut mâna (… e un fel de-a spune!) să merg cu el, ca să-mi arate ceva. M-a condus până la mijlocul vasului unde nu prea erau co-excursioniști și mi-a șoptit să-i iau pe prietenii mei și să ne pregătim să mergem la masă… ca să fim primii! (ce ați crezut? ...)

Lunch pe barca de croazieră

Cu noi în frunte, am coborât toți la puntea inferioară și într-adevăr, am avut onoarea să ne servim noi cei dintâi din bucatele pregătite: cărnuri pane de vită, pui și pește, legume și salate din legume fierte sau crude, în amestec cu linte, humus, orez de vreo 2 feluri, paste și ceva sosuri printre care nelipsitul tahini (sos de susan). Eu îmi puneam în farfurie o bucată de pește, Ahmeduțu nostru mai punea o bucată de pui: It′s good, chicken! Take it, you have to eat… îmi puneam o lingură de orez, Ahmeduț mai punea una: Egyptian rice, very good! You have to try more, because you' ve swum!... I take care of you, today!... și chiar a avut grijă de noi!

Băuturile au fost tot sucuri non-alcoolice carbogazoase la pet, dar eu cum nu sunt fun cola-fanta-sprite, am băut doar apă!

Una peste alta, masa a fost absolut delicioasă, toate bucatele au fost pe placul nostru, poate și din cauza apei și efortului care ne stârnise foamea. Mâncarea a fost îndestulătoare și asta s-a văzut clar, pentru că după ce ne-am ospătat, ne-am pufoșit cu toții, căutând care-mai-de-are un loc de siestă. Dar n-am fost lăsați acolo, ci am mers toți în paradis, la umbra.

Paradise Island

Insula este una cheală complet, fără pic de vegetație, o întindere galbenă-aurie și nisipoaso-pietroasă cu ușoare forme de relief, dacă te uiți la ea dinspre mare. De aproape, vezi că este ușor amenajată cu un bar-restaurant și locuri de relaxare sub umbrele, toate acoperite cu frunze uscate de palmieri, dar și cu câteva locuri de joacă, leagăne și niște construcții-umbrar din lemn.

Trândăveala noastră a durat cam două ore, timp în care fiecare a făcut ce-a avut chef și l-a tăiat capul. Unii au tras la aghioase pe saltele de-o persoană, alții au bântuit pe plajă dintr-un capăt în altul sau au făcut baie… fetele croato-bosniace însă, care s-a nimerit să se așeze sub o umbrelă alăturată nouă, s-au hlizit zgomotos și gutural, în timp ce una dintre ele cosea un mileu pe gherghef (!). La distracția asta nu m-aș fi gândit niciodată pentru concediu!

Pe timpul șederii, un picol din paradis ne-a prezentat un meniu de băuturi alcoolice și non care erau contra-cost, dar nu-mi mai amintesc ce prețuri aveau… Ne-am luat sucuri naturale de mango, portocale și căpșune. Cel de mango a fost extrem de bun și aromat, chiar mi s-a părut mai bun decât cel care exista în resort!

N-am scăpat nici de vizita unui maseuz insistent, cred că adoptat din iad, care cu o cutiuță de cremă încerca să ne facă masaj la câte o mână, în speranța că vom cumpăra un masaj complet contra a 40$, într-un spa conventional, amenajat mai sus, pe insulă. Nu ne-am lăsat înduplecați de devil, așa că și-a urmat drumul în căutare de fraieri.

Cu toate că grija pe care ne-o purta era evidentă, Ahmeduț a fost foarte discret și s-a retras și el sub o umbrelă pe toată perioada de relaxare pe insulă. La momentul plecării ne-a adunat pe toți și ne-a condus la barca mică cu motor pentru întoarcerea pe vas. A devenit din nou foarte atent și ne certa în glumă, să nu mai dăm mâna altcuiva din personalul de seriviu, care să ne ajute la urcare-coborâre pe/din barcă, ci doar lui, căruia îi apațineam pentru o zi și argumenta în limba română: îmBreună pentru totdeauna!... pentru noi, era dispus să și gătească sarmale cu mămăligă, alte cuvinte românești învățate de la turiști.

Înainte de a porni spre țărmul egiptean, am mai avut o sesiune de bălăceală, doar că de data asta curenții se schimbaseră cumva în locul în care am intrat în apă și te purtau extrem de ușor departe de navă, dar cu greu reușeai să revii. Din acest motiv, doar câțiva temerari s-au mai aventurat în larg, iar uneia dintre doamne i s-a aruncat un colac de salvare și unul dintre marinari a ajutat-o să se întoarcă la vas.

Aproape de ora 16:00 am debarcat pe aceeași plajă din Hurghada și ne-am îndreptat către microbuze. Ahmeduț și-a luat la revedere de la noi, ne-a mulțumit că am ales excursia, apoi și-a exprimat speranța că ne-am simțit bine îmBreună! Deși discutasem între noi să-i dăm tips pentru modul exemplar și distractiv în care se comportase, ne-a luat prin surprindere și ne-a părăsit mai devreme rămânând în orașul Hurghada, nu înainte să ne asigure că șoferul ne va conduce în bune condiții la resort!

Ei, normal că dacă mă întrebați vă spun că recomand această excursie la Paradise Island, foarte distractivă și ușoară, care cred că este mai mult decât potrivită pentru o zi dintr-un sejur în Egipt, mai ales dacă ați lenevit mult în resort ori ați obosit din greu pe la temple și piramide. Noi n-am regretat o secundă că am ales-o!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Marea Roșie - un loc în care descoperi comori, Paradise Island - o insulă cu aspect inedit, dar pe care vrei să ajungi, ape în 2-3 culori la un loc și o navă de croazieră care te poartă spre ele.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Înot, snorkelling, leneveală la umbră pe saltelele de pe insulă (á-propos: este de preferat să aveți la voi prosoape de plajă, întrucât pe vas nu se asigură așa ceva, dar desigur, sunt foarte utile)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de k-lator in 14.05.21 17:47:31
Validat / Publicat: 14.05.21 22:07:29
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 2301 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (k-lator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Paradise Island - ape turquoise și bărci la orizont
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

maryka
[15.05.21 15:32:18]
»

Foarte frumoase pozele, încă o dată trebuie să recunosc, Marea Roșie este foarte albastră, turcoaz și mai toate nuanțele posibile...

O binevenită relaxare, o excursie ușoară.

Noi nu am mers, cred că am preferat să ne relaxăm la hotel, la plajă și piscină. Poate data viitoare!

k-latorAUTOR REVIEW
[15.05.21 17:58:20]
»

@maryka: Așa este!... ne-a fermecat și pe noi după apele din Caraibe!

Tot timpul în vacanțe facem compromisuri, iar justificarea noastră este că lăsăm loc pentru a ne întoarce prin acele locuri, ca să nu ne pară rău după vizitele/activitățile nefăcute.

Îți recomand din inimă excursiile astea prin Marea Roșie (pentru că erau cu mai multe tematici) mai ales că, așa cum am mai spus, îți doresc să te întorci în Egipt.

Toate cele bune și mulțumesc pentru ecou!

krisstinnaPHONE
[16.05.21 05:48:56]
»

@k-lator: Parcă sunteți niște sirene, așa văd eu oamenii care plutesc pe apă, in excursiile "ude"

Imi plac tare mult umbrelele de pe plajă, sunt flocoase și exotice

Ahmeduț Ce alint!

Frumoasă excursie, frumoase pozele, foarte vesel articolul tău!

k-latorAUTOR REVIEW
[16.05.21 12:38:57]
»

@krisstinna: În ciuda expunerii totale în soare și a impresiei de căldură excesivă la prima ocheadă către insulă (dată și de lipsa vegetației), am fost plăcut impresionați de eficiența umbrelelor. Șederea acolo a fost foarte odihnitoare!

Daaaa, până la urmă ghidul a fost extrem de simpatic, a făcut treabă bună și ne-am despărțit prieteni chiar dacă inițial ne-a cam surprins!

Mulțumesc pentru apreciere și ecou. Toate gândurile bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Rodel
[08.06.21 17:11:01]
»

Marea Roșie este surprinzătoare prin culorile sale schimbătoare, iar pozele tale vorbesc despre asta. Cred că ceea ce este acolo, seamănă cu Orange Bay, doar sunt părți ale aceleiași insule.

Felicitări pentru articol și imagini! La cât mai multe excursii!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
k-lator, maryka, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.3954129219055 sec
    ecranul dvs: 1 x 1