GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
„27,28,29 mai Primarul tău Andrei Volosevici te invită să iei parte la Zilele Ploieştiului” acesta era mesajul bannerelor şi afişelor ce-au împânzit Ploieştiul în luna mai. Zic la naiba dacă domnu’ primar al meu m-a invitat este musai să merg şi eu! Aşa că în ultima zi mi-am luat Porumbiţa, din dotare şi-am plecat să sărbătoresc şi eu urbea în care locuiesc.
Ne-am dat întâlnire în centru la Halele Centrale unde parcul era plin de comercianţi care-ţi ofereau orice. Ne-am luat câteun suc şi nişte dulciuri şi i-am prezentat Porumbiţei „planul de atac” şi anume vizită la muzeu. „Care! ? ! ? ” exact aşa a întrebat şi ea ca dumneavoastră, i-am răspuns zâmbind: „Toate”.
Am început cu Casa Memorială Ion Luca Caragiale unde eram singurii vizitatori, dar până la plecarea noastră, deja se strânseseră vreo 3 familii, muzeografa de aici ne-a rugat să votăm şi noi unul din desenele unor copiii, desene cu tematica „Personajele lui Caragiale” după vizită şi după vot ne-am îndreptat către Muzeul Judeţean de Artă Ion Ionescu Quintus unde, mai mult Porumbiţa (specialista în artă), am admirat exponatele de aici şi am plecat mai departe.
Casa Memorială Nichita Stănescu, casă ce se află pe nişte străduţe întortocheate ale oraşului, încât nu ne-a mirat faptul că 20 de minute cât am stat aici nu a mai venit nimeni. De aici am mers la Muzeul Naţional al Petrolului şi la Casa de Târgoveţ secolul XVIII-XIX după care am mers la (slăbiciunea mea) Muzeul Ceasului, după Muzeul Ceasului am mers mai spre centru la Casa Memorială Paul Constantinescu apoi la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova de aici am mers la Palatul Culturii la Muzeul de Ştiinţele Naturii.
Pot să spun că muzeele poziţionate mai central sau mai lângă terase erau mult mai frecventate decât celelalte. Oricum în ciuda faptului că intrările au fost gratuite am venit plin de … bilete de intrare gratuite!!! Cât despre suveniruri ce pot să spun mă ştiţi sensibilos şi mi-am luat şi eu DOAR un ceas cu Muzeul Ceasului, un breloc cu Casa Nichita Stănescu, un pliant cu Casa de Târgoveţ, o vedere cu Muzeul de Istorie, o broşură cu Muzeul de Istorie, un magnet cu Muzeul Petrolului şi un cristal de la Muzeul de Ştiinţele Naturii, în rest nimic!
Casa Memorială Constantin şi Ionel Stere am lăsat-o pentru 2012, nu de alta dar până în parcul memorial Constantin Stere am fi făcut o jumătate de zi. Fiindcă, am uitat să menţionez, toate muzeele mai sus menţionate le-am vizitat pe jos fără a folosi vreun mijloc de transport.
Cineva m-a întrebat la sosire care din toate muzeele vizitate mi-a plăcut cel mai mult! ? I-am răspuns fără să ezit că Muzeul Memorial Nichita Stănescu, fiindcă în ciuda faptului că era o zi cu intrarea liberă muzeografa ne-a tratat ca pe un grup care a intrat contra cost: ghidaj complet, informaţii suplimentare şi zâmbet nonstop.
Aşa că după un maraton de muzee vreau să vă recomand şi dumneavoastră Casa Memorială Nichita Stănescu şi dacă NU ştiţi cum se ajunge acolo daţi-mi un semn o să vă ghidez eu!!!
Trimis de RobertCodescu in 13.06.11 16:59:27
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Dat fiind faptul ca acest articol este al n-lea despre orasul de domiciliu din partea autorului si ca nu aduce nimic nou fata de cele deja prezentate pe site (incusiv de catre autor, in articolele anterioare), review-ul a fost retras din concurs.
Amintiri frumoase ma conexeaza de Ploiesti...
Aci, prin '97 am dat sange la analize, fiind catana la oaste...
Tot aci, dar la "Petrol si Gaze" ne-a fost testat IQ-ul, 4 ore de "hacuiala" mentala ne-a stors ca pe niste citrice...
Ce vremuri, ce moravuri!
2012 nu este un moment potrivit pentru "Casa Memorială Constantin şi Ionel Stere", ar fi de dorit sa fie ilustrata anul acesta, cat mai curand posibil, intrucat anul viitor se anunta a fi unul devastator pentru intreaga omenire (nu pot accepta asertiunea potrivit careia Romania nu ar pati nimic datorita situarii noastre cu o juma' de secol in urma). Nu am vizitat acest edificiu cultural si as dori o mica relatare in termeni cat mai facili de inteles. Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Z...
@zapacitu s-a notat te-am trecut pe lista PROMIT FERM ca in aceasta vara te "rezolv" cu Casa Memoriala Constantin si Ionel Stere!!!
Dar nu-ti pot mentiona data exacta!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Monumente și biserici ploieștene — scris în 31.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 O scurtă „cercetare” a orașului Ploiești — scris în 17.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Plimbări prahovene — scris în 28.05.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 O incursiune prahoveană cu miros de lavandă — scris în 22.06.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Monumente ploieștene — scris în 27.07.18 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Trei ore în Ploiești — scris în 29.07.18 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2018 ”Ard lumânările-n castani” — scris în 04.05.18 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ