ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Mediaş – municipiu sibian

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am fost la Mediaş de mai multe ori. Serviciul soţului a făcut ca Mediaşul să-i fie locuinţă temporară, acesta fiind şi motivul plimbărilor mele în acest oraş.

De fiecare dată când am ajuns în Mediaş, am fost la plimbare în diferite locuri în zonă. Am reuşit să scriu căteva articole despre locurile vizitate, Dumbrăveni, Bazna şi Ocna Sibiului, Chieile Cibinului si impresionanta Biserică fortificată din Cristian, dar nu am reuşit până acum să scriu căteva impresii despre Mediaş.

După fiecare vizită a oraşului am schiţat câteva rânduri dar nu reuşeam să finalizez un articol.

Am ajuns în Mediaş în diferite perioade ale anului şi am văzut cum arată oraşul vara cât şi iarna, dar cel mai mult mi-a plăcut în zilele de primăvară cînd am prins salcâmi înfloriţi şi spun asta, pentru că plecând din oraş spre Târnăveni pe DN14A, există locuri de parcare în pădurea de salcâmi de pe dealul din apropierea oraşului, unde am oprit să vedem oraşul de sus. Aşa am rămas cu imaginea unui oraş într-o zi de primăvară.

Dar să revin la recenta mea vizită a oraşului. Am plecat din Bucureşti cu trenul, vineri dimineaţă, într-o zi de aprilie, mohorâtă şi rece, nu mai conta cum este vremea, planurile erau făcute.

Cum ajungem la Mediaş:

-Cu autoturismul personal – este varianta cea mai comodă;

-Cu trenul – variantă pe care nu o recomand, cel puţin deocamdată, până nu se termină lucrările la infrastructura feroviară;

-Cu maxi-taxi sau autobuzul din Sighişoara sau Sibiu – am văzut doar, nu ştiu program, traseu sau costuri.

Localizare:

Mediaşul este localizat între Sighişoara şi Sibiu, acestea fiind legate prin drumul naţional DN 14, drum, ce acum este foarte bine asfaltat. Deci indiferent de unde vii, Sibiu sau Sighişoara trebuie să treci prin Mediaş, practic DN14 trece prin mijlocul oraşului, împărţind oraşul în două.

Aici vreu să fac o remarcă, când veţi veni dinspre Sighişoara, la intrarea în oraş, DN14 traversează calea ferată, deci este posibil să staţi la barieră!!! Nici pentru viitorul apropiat nu este prevăzut un pasaj supra sau subteran pentru a uşura circulaţia rutieră.

Râul Târnava Mare trece prin partea nordică a oraşului, fiind traversat prin câteva poduri rutiere.

Câteva informaţii despre Mediaş:

-Mediaşul este un vechi centru medieval, prima atestare documentară este din 1267, acum fiind municipiu al judeţului Sibiu;

-Stema oraşului este viţa de vie cu struguri, ştiut fiind faptul că zona este viticolă unde se produce vinul de pe Târnave;

-Primăria oraşului şi consiliul local este în Piaţa Corneliu Coposu, într-o clădire impozantă, în apropierea centrului vechi al oraşului;

-Majoritatea locuitorilor sunt români, conform ultimului recensământ;

-Centru important de exploatare a gazului metan;

-În sec. XIX oraşul se dezvoltă, vechile centre meşteşugăreşti au fost transformate în fabrici, în jurul cărora s-au construit blocuri, acum fiind cartiere ale oraşului, unele purtând numele vechilor fabrici;

-Aici s-a produs primul cristal şi email românesc. Pot confirma că fabrica de email-uri mai există, despre celelalte fabrici nu ştiu ce să spun;

-În oraş este transport în comun – autobuze şi troleibuze, costul biletelor de călătorie este de 3 lei dus/întors, în staţii sunt automate pentru procurarea biletelor cât şi harta traseelor.

- Dar şi companii de taxi, tariful fiind de 2,29 le pe km.

-La fel ca în alte oraşe transilvănene şi în Mediaş există un centru vechi medieval, acesta fiind punctul de atracţie al oraşului.

Turism în Mediaş sau ce să faci când ajungi în oraş

Dacă studiezi pagina web a Primăriei vei găsi câteva trasee turistice în Castel sau Cetate cu multe date istorice.

Eu am să vă spun câteva impresii despre ce am văzut şi simţit eu pe străzile pe unde m-am plimbat prin centrul vechi al oraşului.

Cetatea fortificată medievală sau centrul istoric al orașului:

- recondiționarea cetății, a zidurilor și a turnurilor s-a finalizat in 2015;

- există indicatoare cu harta cetății la fiecare capăt de stradă, de unde poți afla unde ești și ce poți vedea;

- accesul rutier pe străzile cetății se face pe bază de tichet intrare, străzile sunt prevăzute cu bariere, iar la ieșire vei plăti la automatele de lângă bariera de ieșire 0,50 bani pentru o jumătate de oră, în funcție de timpul stat în cetate. Riveranii primesc cartele de acces gratuit;

- sunt locuri de parcare amenajate dar se poate parca și paralel cu trotuarul;

Am plecat la plimbare pe strada Cloșca și la prima intersecție este Turnul Fierarilor de unde începe strada Victor Babeș; Aici am studiat harta cetății și am constatat că pe orice străduță ai merge ajungi în Piața Mare sau Piața Ferdinand I

Am mers mai departe pe lângă zidul cetății sau mai exact Bastionul Blănarilor, unde este amenajat un mic părculeț, băncuțe, flori, spațiu verde;

Trec pe sub Turnul Forkesch și intru pe strada Nicolae Iorga. Turnul Forkesch este singurul turn unde se poate urca, imediat în dreapta lui pe strada Gheții este și scara de acces în turn. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10-16 cu condiția să suni la numărul afișat.

Ajung în Piața Ferdinand I, în mijlocul căreia este un parc. Frumos întreținut și amenajat, cu o fântână arteziană, alei cu bănci și multe ronduri cu flori.

În jurul parcului, ca de altfel pe toate străzile din cetate sunt case construite în stil săsesc, cu porțile mari de acces în curtea interioară, unele cu un trecut istoric, astăzi fiind monumente istorice, sunt întreținute și recondiționate. Casa Schuller, Casa Piariștilor sunt doar unele din cele pe care le-am văzut eu.

În unele dintre aceste case sunt baruri, cafenele, restaurante, pensiuni sau hoteluri, cât şi magazine. Precizez că duminica magazinele sunt închise.

Urmăream turnul biserici evanghelice, o iau pe partea stângă a parcului, ajung în Piața Castelului unde la numărul 1 este Scara Acoperită, folosită și astăzi pentru accesul în Școala Gimnazială din cetate.

Ajung în Piața George Enescu, mai mică, dar la fel înconjurată de case frumoase.

Ajung în Piața Castelului la numarul 2 unde este accesul în Biserica Evanghelică Sfânta Margareta. Am intrat pe sub Turnul Clopotelor în curtea interioară și constat pe latura stângă o ușă deschisă și un afiș care ne invita să vizităm biserica. Și în sfârșit am reușit să vizitez biserica, dar despre biserica voi scrie un articol separat.

Lângă biserică este Școala Gimnazială clasele 0-8 și Liceul teoretic Ștephan Ludwing Roth cu predare în limba germană.

Am mers pe Strada Johannes Honterus, strada este pietruită și se termină cu Turnul Pietrarilor. Tot aici este Casa Honterus unde este o pensiune de 2*, cu cramă și terasă în curtea interioară.

Pe o altă latură a Pieței Ferdinand I la numărul 1, într-o casă cu acces printr-un gang, se ajunge în curtea interioară cu o grădină plină cu flori, sunt Galeriile de artă, Biblioteca Municipală Ștephan

Ludowing Roth și Casa Căsătoriilor.

Pe zidul unei case sunt scrise câteva legende ce fac Mediașul special. O legendă este despre sigla orașului ”De ce avem struguri în sigla orașului? ” Se cunoaște că zona Târnavelor este o bună producătoare de vinuri, în special vin alb. Cavalerii orașului prețuiau vinul alb și au cerut breslei aurarilor să șlefuiască trei ciorchini de struguri. Și acum în sigla orașului este o viță de vie cu trei ciorchini de struguri.

Am ieșit din Piața Ferdinand I pe strada Petofi Sandor și am ajuns în piața actualei Primării a orașului.

De aici am mers și la piata agro-alimentară să luăm pulsul pieței, dar și să cumpărăm câteva legume necesare.

Ne-am mai plimbat prin Cartierul Stadionului, cartier de case, lângă pădure, unde am văzut o pensiune şi două restaurante. Este o alee de promenadă prin pădure care se termină la un izvor de apă potabilă.

O altă plimbare am făcut-o până la Ighişul Nou. Sunt 6 km din Mediaş până în sat, iar drumul până acolo şepuieşte pe lângă Lacul de acumulare al pârâului Ighiş. Zona este foarte frumoasă, iar satul Ighişul nou are acelaşi aspect şi arhitectură ca toate satele săseşti.

Știu că mai sunt multe de văzut, dar eu v-am povestit despre locurile văzute de mine.

Unde putem servi masa:

În plimbările mele prin Mediaş, am servit masa de prânz în mai multe restaurante şi am să vă recomand câteva locaţii.

-Restaurant Traube – este în centrul vechi chiar în Piaţa Ferdinand I. Are o terasă în faţa clădirii, clădirea fiind hotelul Traube, dar şi o grădină de vară în curtea interioară;

-Pizzerie/restaurant Trattoria Roma – este tot în Piaţa Ferdinand I, piţa fiind meniul principal pe lângă alte feluri de mâncare;

-Restaurant / hotel Denis - este la ieşirea din Mediaş spre Târnăveni, fiind poziţionat pe coasta unui deal de unde ai o panoramă a oraşului foarte frumoasă.

În oraş mai sunt şi alte restaurante, dar eu v-am recomandat doar pe cele unde am mâncat şi a fost ok privind raportul calitate-preţ.

Vă recomand cu plăcere să vizitati orașul măcar o dată.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ANILU in 25.04.17 14:31:31
Validat / Publicat: 25.04.17 16:14:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MEDIAȘ. A mai fost în/la: Ardeal

VIZUALIZĂRI: 5353 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Mediaş- Parcul din Piaţa Ferdinand I
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmaster
[25.04.17 16:01:38]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

ANILUAUTOR REVIEW
[25.04.17 16:18:50]
»

@webmaster: Mulţumesc.

elviramvio
[25.04.17 16:52:07]
»

@ANILU:

Un oras de care nu stiam prea multe pana sa citesc articolul tau desi a fost de multe ori in drumurile noastre. A fost mereu orfanul pe care l-am sarit la vizite caci ne grabeam. Urmeaza sa-mi fac timp sa vad si pozele.

Plimbari placute, vine vara, vine 1 mai si mai ales vacanta de Rusalii pe care iti doresc sa o petreci frumos (cica e liber pentru toti si de ziua copilului, sper sa ne dea socrul meu cate o bere ca de, scoti "copiii" la iarba verde) !

webmaster39
[25.04.17 17:13:15]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

dalumian
[25.04.17 17:14:20]
»

@elviramvio: Asa este, bine zis, orfanul Sibiului

Cris
[25.04.17 17:20:58]
»

@ANILU: În ultimele luni am făcut câteva drumuri la Cluj și de fiecare dată am ales ca de la Sighișoara să mergem prin Mediaș - Târnăveni și să ieșim undeva înainte la Luduș. Drumul este liber și, mai ales, peisajul este foarte frumos, mai ales acum, primăvara, când copacii sunt înfloriți.

Prima oară am încercat acest drum prin februarie, venind înspre Brașov, era deja seară, nu era nici o altă mașină pe drum și am avut o frumoasă surpriză când am găsit un loc de belvedere, de unde puteam admira de sus Mediașul luminat.

A fost primul meu contact cu acest oraș. Ajunși în oraș, drumul trece pe undeva prin apropierea intrării în centrul vechi, începea o stradă pietonală. Mi-a plăcut extrem de mult, aș fi vrut să oprim, dar era târziu și eram obosiți, așa că am renunțat.

Deși de atunci am trecut de cel puțin 6 ori prin Mediaș, în drum spre sau dinspre Cluj, niciodată nu am găsit timpul (la dus) sau puterea (la întoarcere) să oprim. Dar acea intrare spre centrul vechi, casele frumoase, străduțele înguste și liniștite mi-au rămas adânc întipărite în minte și îmi doresc să petrec măcar două ore în acest frumos orășel. Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută să văd cât de frumos și de îngrijit este centrul vechi al orașului.

Mulțumesc pentru frumoasa plimbare, uite că măcar virtual, cu ajutorul tău, am reușit să văd mai mult Mediașul decât am făcut-o din mersul mașinii. Acum urmează să mă mobilizez să o fac și fizic, având în vedere că ajung des prin oraș în utimul timp.

ANILUAUTOR REVIEW
[25.04.17 18:15:55]
»

@webmaster39: Se potrivește foarte bine. Mulțumesc.

ANILUAUTOR REVIEW
[25.04.17 18:24:32]
»

@elviramvio: Mulțumesc pentru urări și aprecieri.

Știi că până acum am ajuns la Mediaș cel puțin de două ori pe an, s-au făcut trei ani.

De data aceasta am fost la plimbare singură, cu aparatul foto în mână și acum am simțit că este momentul să scriu câteva impresii.

Deja ne-am făcut planuri de plimbare pentru 1 mai și Rusalii.

Toate cele bune.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.04.17 18:26:54]
»

@ANILU: Mediaș - Orașul medieval mi-a plăcut și mie foarte mult. L-am vizitat într-o toamnă târzie, într-un weekend, ocazie cu care am tras o fugă și la Sighișoara. Am fost cazați la Motelul L&G 3* situat aproape de ieșirea din oraș, spre Sighișoara. Nu știu în ce perioadă a anului este mai frumos Mediașul, dar cred că zona istorică este frumoasă întotdeauna.

Și pentru că tot vorbim despre orașul Mediaș, vreau să spun că chiar în această săptămână Clubul Sportiv Dafora - Mediaș găzduiește un important turneu internațional de tenis pentru juniori (sub 18 ani).

ANILUAUTOR REVIEW
[25.04.17 18:28:51]
»

@Cris: Mulțumesc Cris.

Chiar merită să vă opriți pentru câteva ore și să vă plimbați prin centrul vechi.

Și mie îmi place drumul de la Mediaș spre Târnăveni, mai ales când sunt salcâmii înfloriți.

Toate cele bune.

ANILUAUTOR REVIEW
[25.04.17 18:40:54]
»

@iulianic: După cum am mai spus, în ultimii trei ani am ajuns în Mediaș de mai multe ori.

Acum am simțit că este momentul să scriu câteva impresii.

S-au terminat lucrările de reabilitare și acum centrul vechi arată foarte bine. La vizitele anterioare erau numai schele pe toate turnurile și nu vroiam să fac poze.

Și poate că a mai contat și faptul că de data aceasta am reușit să vizitez și biserica Sfânta Margareta, despre care voi scrie un articol separat.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZE
[25.04.17 22:26:06]
»

@ANILU: Felicitari pentru articol si multumesc deoarece intotdeauna mi-a placut Mediasul

ANILUAUTOR REVIEW
[26.04.17 07:59:48]
»

@AZE: Mulţumesc pentru aprecieri.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.04.17 11:01:04]
»

Așa e, concurența făcută de Sighișoara, Biertan și chiar Sibiu face ca Mediașul să fie pe listă la „și altele”. Eventual dai o tură rapidă sau te oprești la o cafea.

Așa se face că și eu l-am vizitat (mai bine zis văzut) în trecere în vara lui 97, făcînd un ocol rapid după o vizită la Biertan (apropo de ce ziceam mai sus), iar în mileniul ăsta am mai ajuns pe acolo abia astă vară, ca și Cris (care povestește mai sus), în drum spre Cluj, alegînd varianta asta ca să evit aglomerația infernală dintre Sebeș și Alba Iulia (cu o lună înainte stătusem pe loc în Lancrăm, după coborîrea de pe autostradă, 20 de minute, fără să fie vreun accident). A fost o idee bună, drumul e bun, liber, și peisajul colinelor transilvane este fermecător.

Oricum, dacă se termină autostrada Sebeș - Turda, nici scuza asta nu o s-o mai avem ca să trecem prin Mediaș, așa că o să trebuiască să vizităm orașul în mod voluntar și deplină cunoștință de cauză

Apropo de stema orașului, Traube înseamnă strugure, deci cîrciuma centrală a preluat simbolul burgului.

Cred că Mediașul poate fi inclus, ca idee de vacanță, într-un tur al bisericilor săsești fortificate, centrat pe zona Mediaș - Copșa Mică (cu biserici mai puțin celebre decît Saschiz sau Viscri, dar valoroase, ca Valea Viilor, Axente Sever, Bazna și care mai sînt pe acolo), ca punct central sau ca popas de juma de zi, pentru masă și plimbare. Și fără vizite la Sighișoara În felul ăsta, va fi tratat ca obiectiv principal, și nu „de rezervă”.

ANILUAUTOR REVIEW
[26.04.17 11:10:48]
»

@abancor: Mulţumesc pentru ecou.

Bună ideea ta de vacanţă cu turul bisericilor fortificate din Transilvania. Mai includ pe lista şi bisericile din Dumbrăveni.

Centrul vechi din Mediaş arată foarte bine acum, după terminarea lucrărilor de reabilitare.

Zona este frumoasă şi merită mai multă atenţie.

Toate cele bune.

krisstinna
[27.04.17 17:27:18]
»

@ANILU: Foarte interesant acest oraş pitic. Nu am avut niciodată curiozitatea să ne oprim, să vizităm sau să mâncăm ceva.

Felicitări draga mea!

ANILUAUTOR REVIEW
[27.04.17 19:07:48]
»

@krisstinna: Mulțumesc.

mishu
[03.05.17 10:48:24]
»

@ANILU: Am citit articolul cu mare placere. Prin Medias doar am trecut insa acum pot spune ca m-am plimbat.

Am facut o plimbare virtuala frumoasa si pentru ca mi-ar placea sa o fac si real am marcat la favorite. Pozele si ele sunt minunate si intotesc foarte bine articolul.

Un astfel de oras merita sa-i acorzi suffcient timp ca sa-l descoperi asa cum trebuie.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ANILUAUTOR REVIEW
[03.05.17 10:57:33]
»

@mishu: Mulţumesc pentru vizită şi ecou.

Chiar îţi recomand să faci o plimbare prin Mediaş când ajungi prin zonă.

Toate cele bune.

Marius 72
[16.05.17 11:37:18]
»

@ANILU: Îmi pare bine şi sunt surprins plăcut să citesc o descriere atât de exactă şi corectă a oraşului în care locuiesc. Îmi place oraşul, iar faptul că se află între Sibiu şi Sighişoara ar putea reprezenta un avantaj şi nu un dezavantaj, aşa cum e perceput de cei mai mulţi. Din păcate, nu este promovat, nu se încearcă includerea într-un program unitar de vizitare a cetăţilor medievale. Însă speranţa nu moare...

Îţi mulţumesc Anilu pentru acest adevărat ghid şi îţi fac cunoscută disponibilitatea de a te conduce şi în alte locuri frumoase prin zonă.

ANILUAUTOR REVIEW
[16.05.17 11:58:38]
»

@Marius 72: Îţi mulţumesc şi eu pentru ecou.

Chiar am fost obiectivă când am scris impresiile mele despre oraş. După fiecare vizită am strâns impresii şi acum am simţit că pot scrie un articol complet.

Dar pentru munca depusă cred că merit şi un vot de la tine (pentru că ştiu că nu-ţi plac punctele, clasamentele şi implicit voturile)

Să ne vedem cu bine la următoarea mea vizită.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, AZE, dalumian, elviramvio, iulianic, Marius 72, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Mediaș și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072326898574829 sec
    ecranul dvs: 1 x 1