GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Magia locului merita urcarea chiar daca marcajul lasa de dorit. Cu masina poti urca pana la padure de acolo pe jos. Probabil localnicii iti vor spune mai exact cum sa ajungi acolo.
Daca ajungeti acolo merita sa mergeti pe poteca batatorita inca 5 minute pentru a vedea si Prapastia asa cum ii spun localnicii, numita Crapatura Zorilor. Pana la Prapastie ajungeti intr-un loc de unde se poate vedea Baia Sprie.
Noi am avut noroc sa ne intalnim cu Artur si Alex doi mini-ghizi locali care ne-au aratat Prapastia.
Padurile de pin si gorun inconjoara lacul si e plin de ghinzi si conuri.
Culoarea lacului era turcoaz incredibil.
Trimis de dannitulescu in 10.04.16 16:12:06
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannitulescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@dannitulescu: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
===
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Baia Sprie și împrejurimi, BAIA SPRIE" (deja existentă pe sait)
@dannitulescu - Acum două zile cred, am găsit pe net, menţionat acest lac drept unicat în Europa, ca fiind lacul ce-şi schimbă culoarea funcţie de anotimp.
"Lacul Albastru, situat la poalele Munţilor Gutâi, este unic în Europa datorită felului în care s-a format şi datorită proprietăţii sale de a-şi schimba culoarea în funcţie de anotimp.
Primăvara, lacul are culoarea albastru deschis şi albastru închis, vara are culoarea verde închis şi uneori cu reflexe de smarald, în timp ce toamna devine verde închis şi uneori maro. Nu există încă o explicaţie ştiinţifică pentru aceste schimbări.
Zona a fost declarată arie protejată, prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, şi ocupă o suprafaţă de 0,50 hectare. Lacul Albastru înseamnă de fapt o întindere de apă de formă eliptică, cu o adâncime a apei de până la 4 metri." [romani-buni.info].
Îl trecusem deja pe lista cu "De văzut".
Aţi prins o culoare spectaculoasă! Ce ziceţi, vă tentează câte o vizită în fiecare anotimp?
@Lyssys: da culoarea era super spectaculoasa. Cand am ajuns nu imi venea sa cred, crezand ca e doar o povestea chestia cu coloritul lacului. Ieri era de culoarea verde turcoaz asa cum se vede si in fotografii. Probabil voi merge acolo mai des pentru a surprinde si alte culori.
@dannitulescu - Aşteptăm să ne mai încântaţi cu alte culori, vom avea răbdare să se rotească anotimpurile! Iar ataşări de noi fotografii la review se pot face oricând!
Păcat că aţi fost atât de zgârcit cu descrierea excursiei, câteva informaţii în plus despre situare, acces, altele de făcut într-o zi prin împrejurimi, v-ar fi adus punctaj dublu!
Dar timpul este înainte! Vă mai aşteptăm!
Zile minunate să aveţi!
PS Bun venit pe site!
Am mai citit si eu despre acest loc si am vazut siieri la Pro TV ceva spus destul de putin insa imaginile erau spectaculoare. Pe aceasta ruta va fi sigur un obiectiv " Must see". Felicitari
@Lyssys - multumesc.
din pacate nu sunt interesat de punctaj.
mai mult ma interesa sa vin cu cateva imagini pt ca am vazut ca nu prea sunt. restul informatiilor despre acces, etc sunt usor de obtinut fiind destul site-uri care ofera aceste informatii.
sa fim sanatosi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Lacul de turcoaz al celor din Baia Sprie — scris în 28.08.23 de avumit din ORADEA/SATU MARE - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Vasile Lucaciu, „Leul din Șișești” – ansamblul muzeal local — scris în 07.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ