EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vizita la un muzeu mai putin cunoscut din Bucuresti
Anul trecut am vizitat un muzeu destul de putin cunoscut al Capitalei si anume: Muzeul Universitatii din Bucuresti.
Am fost impresionat de acest muzeu fondat in anul 1967. Dupa anul 2015 a imbracat alte straie, o tematica mai accesibila. Se pot admira busturi, documente, obiecte de mobilier, carte veche iar personalul de acolo a venit cu explicatii oriunde intrebam ceva.
A fost ceva deosebit, nu ca in alte muzee unde te cam grabeste sa vizitezi mai repede. :)
Intrarea era libera. Muzeul se afla exact in sediul central al Universitatii din Bucuresti.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Sunt indicatoare spre muzeu imediat ce se intra in Universitate!
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Personalul de acolo a indeplinit si servicii de ghidaj, pot spune ca m-am relaxat printre povesti despre tablouri, busturi si documente.
Trimis de Adi Bucegi in 02.05.20 20:53:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI. A mai fost în/la: Muzeul National de Istorie, Muzeul de Arta, Hotel Ramada Nord (cel mai ok hotel din Bucuresti).
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adi Bucegi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.43469100 N, 26.08211400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Adi Bucegi: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
Mutat în rubrica "Muzeul Universității din București, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) @Adi Bucegi: In primul rand bun venit iti spun si eu si daca tot ai inceput, continua.
Acum insa am sa fiu putin carcotasa, deoarece ai spus
”A fost ceva deosebit, nu ca in alte muzee unde te cam grabeste sa vizitezi mai repede.
pai daca ei nu te-au grabit, tu de ce te-ai grabit sa scapi de noi? Eu recunosc cinstit, sunt bucuresteanca dar nu am vazut acest muzeu, nici nu stiam despre el, dar sunt multi alti colegi din tara care probabil nu vor ajunge sa il vada si poate cateva cuvinte mai mult ar fi fost apreciate.
Imi doresc sa nu te fi dezamagit, insa cred de asemenea ca daca ti-ai facut curaj sa scrii poate o sa ne mai povestesti si alte vizite.
Succes in continuare, votat cu drag.
@mishu: Asa este, ar fi mai fi fost de completat la cate sunt acolo. M-am gandit doar sa-l semnalez pentru ca nu prea este cunoscut.
Ploiestiul, de asemenea, are multe muzee frumoase dar e harababura totala in acest oras. Nu exista indicatoare spre muzee, vreo harta, un panou Dar ne mai auzim.
Multumesc foarte mult!
@Adi Bucegi: Bine ai venit pe portalul AmFostAcolo! Ai debutat cu un articol care ne semnalează un obiectiv bucureștean într-adevăr mai puțin cunoscut, tocmai de aceea ar fi fost bine să ne mai oferi câteva detalii despre exponatele văzute sau mai multe fotografii. Pentru început este bine și te mai așteptăm cu noi articole despre locuri la fel de interesante.
Eu am participat la deschiderea acestui muzeu în iulie 2015 (vezi impresii) și am apreciat modul modern de expunere precum și exponatele valoroase care trasează etape din istoria învățământului superior românesc. Presupun că zestrea muzeului se îmbogățește permanent prin donații și descoperiri în arhivele instituției.
Bucureștiul se mai laudă cu câteva muzee universitare, nu foarte cunoscute - unele cu circuit semideschis: Muzeul Universității Politehnica (muzeu.upb.ro), Muzeul Universității de Arhitectură „Ion Mincu” (centrulexpo.uauim.ro/ro/e ... itia-permanenta), Muzeul „Nicolae Paulescu” de la UMF „Carol Davila” (biblioteca.umfcd.ro/valor ... icolae-paulescu) sau Muzeul Academiei de Studii Economice (vezi impresii).
Numai bine!
@Adi Bucegi: Foarte inspirat review! Un începur promițător.
Ploieștiul este încurcat rău, ai dreptate, dar și muzeele sunt superbe. Două din ele sunt unicat în țară și mă refer la Muzeul Petrolului și Muzeul Ceasului. Baiul e altul. Nu este permisă fotografierea printr-o decizie idioată a Direcției județene de Cultură.
Cu ocazia asta am citit și despre Aule/Universități, review scris de tata123 pe când nu eram în AFA. Mulțumesc amândurora!
@mihaelavoicu: Apropo, ati vazut monoxila aceea superba de la Muzeul de Istorie din Ploiesti?
Despre taxa foto si aici este mult de comentat. De regula, am platit pe unde am fost o taxa foto. La Ploiesti, la muzeul mnetionat, dupa ce am pozat... cred ca la o saptamana-doua au schimbat regulile. Cu 50 lei fotografiasem tot muzeul, dupa modificare 50 lei era doar o sala
@Adi Bucegi: Offtopic: Am aflat despre monoxila descoperită în localitatea prahoveană Palanca, am trecut pe acolo (vezi impresii), dar la muzeul din Ploiești nu am ajuns încă pentru a o admira. Cred că e cea mai lungă monoxilă (circa 11 m) păstrată integral descoperită pe teritoriul românesc.
Exemplare de monoxile (întregi sau fragmente) am mai văzut în câteva muzee românești: la Muzeul de Istorie din Târgoviște (foto P13: vezi impresii) , la Muzeul Apelor din Fălticeni (foto P07: vezi impresii) sau la Muzeul Civilizației Tradiționale „Astra” din Sibiu (vezi P29: vezi impresii) . De asemenea, o ambarcațiune scobită într-un singur trunchi de copac a fost descoperită în albia râului Moldova și se află la Iași (telem.ro/cea-mai-mare-amb ... alatul-culturii).
Călătorii frumoase la momentul oportun!
@Adi Bucegi: Am văzut monoxila. O amică a mea era pe vremea când au găsit-o, muzeograf cercetător. Numai în cisme de cauciuc au stat până au scos-o la lumină. Umbla după un soi de cisternă pentru transportul la Ploiești.
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 Muzeul Universității din București — scris în 03.08.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ