GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
M-am hotarat sa rescriu acest articol, cerand scuze inca odata pt articolul precedent in care am folosit detalii dand copy paste la alte articole de pe net, crezand ca sunt mai bine editate decat as fi putut exprima eu (necitind bine regulamentul AFA, nestiind ca nu este acceptat acest lucru) - dar doresc sa schimb greseala de acum incolo!!!
Fiind cazati la Pensiunea Maramures din Hoteni, am avut in plan sa vizitam o serie de obiective turistice din zona printre care si Muzeul Satului.
Ne-am urcat in 2 masini si am pornit la drum, locatia gasind-o relativ repede, avand in vedere ca drumul de la Hoteni pana la acest muzeu este foarte scurt. Placuta indicator de muzeu am gasit-o prima data pe drumul principal de unde noi am facut dreapta, am mers pe un drum neasfaltat si iata-ne ajunsi la destinatie. Am parcat in interiorul curtii, acolo avand si cateva locuri de parcare, o sa pun o poza cu cele 2 masini cu numere de Brasov.
La intrare este o casuta amenajata cu diferite suveniruri, dar si locul unde am cumparat biletele de vizitare, primind si un pliant cu o mica harta a locatiei.
Din pacate era ora 17.10 iar programul de vizitare era pana la orele 18, afland acest lucru ne-am panicat putin crezand ca nu mai avem timp suficient sa vedem toate casele si nici timp de poze.
Asa ca am grabit pasul, intrand rand pe rand in cate o curte, facand cate o poza fugitiva. Am si filmat putin in interior pt ca fetita noastra era foarte surprinsa de conditiile in care au trait candva oamenii si spunea ca: "tati noi ar trebui sa fim multumiti cu ce avem acum nu??" (Asta pt ca uneori cand o certam ii mai spunem ca ea are multe in comparatie cu alti copii si uneori nu apreciaza.)
Pentru cei curiosi aici gasiti o serie de locuinte cu specific din mai multe zone: slave, evreiesti, maghiare, germane si romanesti din secolele 17 si 18.
Din pacate in graba noastra iesind din una dintre curti, acolo era un podulet pe care puteai pasi iar langa astupat si mascat de iarba mare continua un sant plin de apa, chiar plouase de curand, iar fetita a cazut cu picioarele in sant udandu-se pana la genunchi, fapt ce ne-a facut pe noi sa intrerupem vizita celorlalte case. O doamna ce lucra acolo chiar ne-a spus ca au mai fost astfel de accidente si chiar va sesiza conducerea, sper sa o faca, pt ca altii o pot patii mai rau!!!
Am intrebat unde putem gasi un magazin cu haine, nu aveam alte haine la noi pt ca le lasasem la pensiune, dar am gasit repede la 2 minute un Kauffland si un Takko de unde a trebuit sa cumparam pantaloni, sosetute si adidasi!!!
Oricum o vizita la aceasta locatie o recomand tuturor!!!
Apoi de aici la circa 20 de km am plecat sa vizitam cimitirul vesel din Sapanta care era deschis pana la orele 20. Dar despre Sapanta voi vorbi probabil cu alta ocazie!!! Multumesc pentru rabdarea de a citi cele scrise de mine.
Trimis de NELUTU D-tru in 02.06.16 13:45:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHET.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (NELUTU D-tru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.91920470 N, 23.92744540 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Muzeul Satului Maramureşean, SIGHET" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@NELUTU D-tru - Frumoase fotografii! Casele tradiționale românești construite din lemn și piatră inspiră atât de multă liniște și pace. Muzeul Satului Maramureșean a găzduit în a doua zi de Paști o interesantă manifestare cultural-artistică: Festivalul „Paște în Maramureș”. Fotografiile apărute pe Internet cu locuitori îmbrăcați în vechi costume populare, viu colorate, ornate cu motive ancestrale, sunt superbe.
Abia aștept să vină momentul reîntoarcerii în Maramureș pentru o vizită la acest muzeu din Sighetu Marmației - vreau să văd casa construită dintr-un singur buștean de stejar sau vechi porți împodobite cu simbolul soarelui.
@tata123 - este de apreciat persoanele care au muncit la acest proiect urias de a conserva si ingriji aceste case vechi dar pline de traditie. Multumesc pt apreciere si cu siguranta merita o revenire pe aceste meleaguri!!
@webmasterX - Coordonate GPS: 47.9192 N - 23.9274 E.
Ok, aşa da. Iar de o vei ţine tot aşa, mă pregătesc să-mi ţin şi eu promisiunea
-
Articolul precedent pe aceeaşi temă - cel "păcătos" :-), cu "copy/paste" - va fi eliminat complet de pe sait.
Înainte de a ştergere review-ul dublat, am mutat aici, pe acest fir de discuţie, ecourile considerate utile & on-topic.
Ele au fost, evident, scrise ÎNAINTEA articolului de faţă şi a ecourilor mele - de asta afişarea cronologic-mai-ciudată.
@webmaster -
sunt dispus sa-mi cer scuze public celor afectati cu promisiunea de a face articole autentice, nemaifolosind alte surse externe!!! Multumesc!!
@NELUTU D-tru - Bravos! Asa da, felicitari pentru rescrierea articolului! Acum ai si vot - si chiar cu plus
@papone - multumesc, pe viitor promit sa nu mai dezamagesc. Succes tuturor in scrierea unor articole de calitate si utile tuturor!
@NELUTU D-tru - Vreau sa te felicit pentru ca ai corectat articolul in urma comentariilor facute de @papone iar pe @papone il felicit pentru spiritul de observatie dar si pentru corectitudinea de care a dat dovada in continuare. Felicitari amandurora.
@mishu - multumesc, greseala mea, nu o sa se mai repete.
@NELUTU D-tru - Nu e neaparat (ba ar fi de evitat) sa apara familia prin poze. Aici intereseaza obiectivele turistice, locatiile, camera...
Poti folosi si poze de pe net, dar mentionand sursa si cerand expres ca acele poze sa fie NEVOTABILE.
Dealtfel, trebuie sa fii profesionist ca sa nu se cunoasca diferenta intre o poza facuta de tine si una copiata de pe net.
Poti veni cu sugestii, daca ne sugerezi sa mergem unde tu deja ai fost. Orice articol e o sugestie.
Omul din greseli invata! Spor la scris. Deja e de bine!
@NELUTU D-tru - N-aș fi crezut că revii și încă atât de repede, după așa o muștruluială. Din partea mea ai deja jos pălăria pentru cum ți-ai pus cenușă în cap și ți-ai asumat greșeala. De fapt, înclin să cred că nu ai făcut intenționat asta dar știi cum e cu necunoașterea legii. Nu te absolvă de nimic. Din păcate, nici tonul nostru nu este cel mai bland atunci când atragem atenția noilor veniți.
Mult succes și viață lungă pe AFA!
@Aurici - Criticile au fost pe drept, asa cum am mai scris intr-adevar nu am citit tot regulamentul, sincer nu as fi procedat asa cum am redactat acele articole cu copy paste. Greseala ramane greseala, nu mai pot schimba ce a fost, dar sunt hotarat sa schimb in bine de acum inainte. Probabil si eu as fi reactionat la fel ca cei care m-au muștruluit. Toate cele bune!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Muzeul Satului Maramureșean — scris în 13.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Am fost „la țară” și în Maramureș — scris în 15.10.18 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Muzeul Satului Maramureșean pentru cei nostalgici, cu casa bunicilor în suflet și in minte — scris în 24.04.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Muzeul Satului Maramureșean Sighetu Marmației — scris în 11.12.16 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Jul.2013 In vizita la Muzeul Satului Maramuresean — scris în 31.07.13 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Satul părăsit - Muzeul Satului Maramureşean — scris în 03.01.13 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Muzeul Satului Maramuresean Sighet — scris în 12.03.12 de diana-s din CONSTANţA - RECOMANDĂ