ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.12.2024
DE adso
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 25.05.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
DEC-2024
DURATA: 4 zile
Business

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Muzeul Jucăriilor

TIPĂREȘTE URM de aici

Am intrat fix acum o săptămână în Muzeul Național de Istorie a României, pentru a (re) vedea Tezaurul istoric, Columna lui Traian și, mai ales, colecția Capodopere din patrimoniul muzeului, pe care nu am prins-o cu ocazia vizitelor din trecut (ultima - în 2019). Am văzut cu ochii mei, pentru prima dată, Gânditorul de la Hamangia (și perechea sa 😉), îmi doream de mult asta. 

Dar nu despre exponatele istorice vreau să vorbesc aici. De fapt, nici nu vreau să vorbesc prea mult, am scris zilele astea ecouri prea lungi și am obosit 😛. Doresc doar să încarc o parte dintre fotografiile pe care le-am făcut într-un loc-surpriză, pe care nu mă așteptam să îl găsesc acolo (deși îmi amintesc că am citit despre el, pe AFA sau în altă parte - asta nu mai țin minte).

Pe holul din dreapta al MNIR, cel dinspre Str. Stavropoleos Franceză, a fost amenajată o expoziție de jucării din anii copilăriei mele. Nu știu cât de mult se bucură de ea copiii din ziua de azi, care nu mai au loc prin casă de câte le cumpără părinții lor - și, oricum, preferă telefonul sau consola de jocuri, dar pentru cei din generația mea (sau pe acolo) expoziția este o adevărată încântare.

Chiar nu vreau să mă lungesc, voi lăsa pozele să vorbească (ce-mi place expresia asta😍). De asemenea, cei care doresc pot accesa link-ul mnir.ro/exhibition/muzeul-jucariilor pentru mai multe imagini (și ceva text). Vreau doar să spun că cel mai mult mi-a plăcut exponatul din P41, mi-am amintit de toate mingile care mi-au fost confiscate și tăiate cu cuțitul de nenea Costache de la parter, precum și de mâna ruptă cu care m-am ales fugind (pe patine) de mânia lui, când i-am stricat, la un moment dat, somnul de frumusețe. O, tempora! - mă apropii cu pași mari de vârsta lui de atunci!

Crăciun fericit tuturor! 

L. E. Odată încărcat articolul în rubrica MNIR, am văzut care sunt review-urile anterioare. Și mi-am amintit unde mai citisem depre expoziție 🤠 vezi impresii. Comparând seturile de poze, observ că a fost reorganizată, ba chiar unele dintre exponate au fost înlocuite. Mai mult, înțeleg că este pe final - dacă cineva dorește să o vadă, ar trebui să se grăbească!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adso in 24.12.24 09:25:22
Validat / Publicat: 24.12.24 10:18:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 345 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P58 Ce a mai rămas din Traian cu Lupa Capitolina în brațe :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.12.24 21:13:34]
»

@adso: Sunt câțiva ani de când o asociație pasionată a deschis Muzeul Jucăriilor în cadrul MNIR. Este un loc care are o importanță aparte doar pentru oamenii din anumite generații, copiii de azi tratând superficial această expoziție (i-am observat de mai multe ori - 5 minute în acest muzeu specializat sunt suficiente pentru ei). Crăciunul era una din ocaziile când primeam, pe lângă nelipsita carte (mulțumesc părinților pentu acest lucru), o jucărie (uneori metalică, chinezească).

În toamnă am vizionat din nou Muzeul Jucăriilor privind la rechizitele școlare din vremea comunismului - majoritatea îmi erau cunoscute. De asemenea vitrinele cu etichete ale dulciurilor de altădată sunt interesante. În holul de acces spre muzeu se organizează de câteva ori pe an expoziții tematice (cum a fost cea a personajelor Disney vizitată anul trecut).

P. S. Muzeul este situat în aripa dreaptă a Palatului Poștelor, spre strada Franceză.

Sărbători cu bine!

adsoPHONEAUTOR REVIEW
[24.12.24 23:15:00]
»

@tata123 🔱: Dap, asa e, aveti dreptate, e catre Str. Franceza. Scuze - nu stiu la ce ma gandeam. Am corectat, multumesc pentru atentionare.

adsoAUTOR REVIEW
[28.12.24 16:22:53]
»

Ce am uitat să spun: în „albumul de familie” al părinților există o fotografie asemănătoare cu P07 (de fapt, aproape identică, doar că personajul are pantalonași). În care apare... fratele meu .

nicole33
[28.12.24 17:28:26]
»

@adso:

Dar nu despre exponatele istorice vreau să vorbesc aici. De fapt, nici nu vreau să vorbesc prea mult, am scris zilele astea ecouri prea lungi și am obosit 😛.  

Ba chiar ai răguşit şi te-ai gândit să iei o pauză

Nu știu cât de mult se bucură de ea copiii din ziua de azi, care nu mai au loc prin casă de câte le cumpără părinții lor - și, oricum, preferă telefonul sau consola de jocuri, dar pentru cei din generația mea (sau pe acolo) expoziția este o adevărată încântare.

Celor care sunt acum la vârsta copilăriei, acest muzeu nu prea poate să le trezească nici amintiri, nici nostalgii, ei bucurându-se de multe altele mai moderne şi în pas cu timpurile actuale.

Nu am vizitat acest muzeu, care îmi pare mai mult o expoziţie tematică, deşi ei îl numesc pompos: muzeu, însă îmi amintesc de experienţa şi sentimentele cumva asemănătoare trăite în 2018 cu ocazia vizitării unei expoziţii cu aceeaşi tematică desfăşurată la subsolul sau parterul (?) Cetăţii Făgăraş. Doar cei de vârsta mea sau mai mari aveau nostalgii privind la cele expuse, obiecte care nu lipseau din nicio casă în perioada de dinainte de 1989.

Felicitări pentru articol şi pentru aducerile aminte!

adsoAUTOR REVIEW
[28.12.24 17:55:43]
»

@nicole33: Sigur, nu e vorba de un muzeu în sine, ci de o expoziție temporară în cadrul MNIR, fără bilet separat. De altfel, ca anecdotă, un copil de vreo zece ani își striga mama, anunțând-o că a descoperit ceva interesant atunci când căuta toaleta: mama, mama, vino să vezi și tu!

Este, totuși, o expoziție de cursă lungă, am înțeles că s-a deschis prin 2021, iar obiectele expuse au fost permanent rulate - fie li s-a schimbat locul în vitrină, fiind încadrate unei teme sau alteia, fie au fost pur și simplu înlocuite cu altele care, la un moment dat, păreau mai potrivite pentru a ilustra o anumită idee. Pentru că, și nu am punctat treaba asta, este atent și bine gândită, obiectele nu sunt adunate de-a valma, ci urmăresc un desfășurător.

Eu am ajuns acolo împreună cu un grup numeros de adolescenți. Jumătate din ei au parcurs traseul în < 5 minute. Dar au fost destui cei care au zăbovit lângă vitrine, identificând obiecte pe care le știau din casa bunicilor sau trimițând în timp real poze părinților și cerând lămuriri. A fost interesant să îi urmăresc și pe ei, cu reacțiile lor.

Mulțumesc pentru prilejul de a mai adăuga câte ceva articolului scris pe fugă, în zi de Ajun .

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Național de Istorie a României:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087260961532593 sec
    ecranul dvs: 1 x 1