GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Muzeul locomotivelor cu aburi din Sibiu sau locul de care locuitorii nu au auzit
Muzeul locomotivelor cu aburi din Sibiu este locul de care eu citisem pe net si pe care mi-am dorit foarte mult sa il vad dar de care am constat ca nici un locuitor al Sibiului intalnit in drum nu stia.
Plecati din fata Hotelului Continental Sibiu (vezi impresii), ne-am imaginat ca va fi foarte usor sa gasim acest loc, insa mare ne-a fost surpriza cand am constatat ca nu exista nici un fel de indicator catre acest obiectiv pe care noi il consideram turistic, asa ca am inceput sa intrebam oamenii ce parea de-ai locului si mare ne-a fost surpriza, cand odata ajungi in preajma Garii unde ne imaginam noi ca ar putea sa ne spuna o doamna ca locuiesti acolo de 20 de ani dar nu a auzit niciodata de el.
Dupa mai multe incercari esuate, ne-am gandit sa intrebam de depoul CFR Sibiu, sperand sa obtinem mai multe informatii de acolo. Catre depou am gasit pe cineva care a stiut sa ne indrume si bineinteles ca a ajungi acolo treci pe sub pod, apoi pe niste stradute inguste unde nu prea intalnesti oamenii, gasesti intrarea in depou si o placuta pe care scrie Accesul interzis.
Noi am intrat, am cautat pe cineva ca sa intrebam daca avem voie sa intram sau nu si ni s-a dat permisiunea, dar din expresia fetei cred ca de mult nu mai avusesera vizitatori. Nu am platit nici o taxa, de fapt nu cred ca se da doi bani pe resursele istorice ce le au acolo. Noi, bine informati stiam ca trebuie sa fie mai multe locomotive vechi si am intrebat un nene care schimba macazul iar dansul ne-a spus ca sunt dar nu se vad de buruieni dar putem sa mergem si sa incercam sa ne facem loc, asa ca ne-am multumit sa privind doar ce era la vedere.
Locul desi ascuns si neingrijit, merita sa fie vazut, mai ales de copii si pasionatii de trenuri (cu siguranta ei stiu de existenta acestuia). Noi am vazut aici cum se schimba macazul cu ajutorul platformei rotative, am prins si cand faceau manevre in depou cu trenurile noi, o serie de trenuri vechi ce puteau prinde diverse viteze, "iuteli maxime" cum scria pe ele.
Voi atasa fotografii pentru a vedea ca pana si iarba in locul asta e de un verde superb, parca vrand sa scoata in evidenta frumusetea unor lucruri pe care noi, oamenii, nu stim sa le apreciem.
Trimis de cristianam in 18.07.14 15:39:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristianam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.79672848 N, 24.16673608 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeele Sibiului" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Locomotivele cu abur din Sibiu — scris în 11.04.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Muzeu Locomotivei cu Aburi Sibiu — scris în 11.06.12 de diana-s din CONSTANţA - RECOMANDĂ