ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.03.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2020
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Colecţia dr. Mircea şi Artemiza Petrescu şi alte exponate

TIPĂREȘTE URM de aici

Muzeul Colecţiilor de Artă conţine multe donaţii făcute de medici iubitori de artă, începând cu dr Iosif Dona, Emanoil Anca, Şerban Andronescu Ghika, Mircea Petrescu, Florian Ulmeanu, Gh. Dumitrescu, Sandu Lieblich.

Voiam să văd colecţia dr. Dona dar cum în acea zi eram destul de obosită, am lăsat-o pentru următoarea vizită la muzeu neştiind că pandemia îl va închide după două zile. M-am mulţumit ca la etajul I, ieşind din colecţia Corneliu Baba să intru în cea donată de dr. Mircea Petrescu şi soţia sa prof. Artemiza Petrescu. Pot spune că nu am regretat, colecţia fiind superbă.

Dr. Mircea Petrescu (1902-1988), medic nutriţionist şi diabetolog a moştenit gustul pentru artă de la mama sa. În timpul studiilor de la Paris a început să colecţioneze piese de artă cumpărând stampe şi gravuri. Colecţia este formată din trei secţiuni: pictură, mobilier şi stampe.

Am admirat tapiseriile, mobila sculptată, statui de bronz în mărime naturală, un gheridon din sec XIX din lemn strunjit şi marchetat, o vază japoneză imensă, multe tablouri, un cap de copil sculptat de Ion Irimescu şi multe tablouri. În afara sălilor dedicate colecţiei este expusă o splendidă sufragerie de lemn sculptat din sec. XIX din perioada renaşterii germane. Sunt multe piese cu o ornamentaţie superbă.

Ca să ajung la liftul care mă ducea la et. II la colecţia Aznavorian am trecut printr-un coridor strâmt, zugrăvit în culoarea verde şi pe pereţii căruia erau expuse opere de mare valoare. Pur şi simplu am fost revoltată că nu s-a găsit o sală pentru câteva zeci de tablouri dintre care multe de Alex Ciucurencu, Grigorescu, Nicolae Vermont, Stefan Luchian, Tonitza, Şirato, Pallady, Ressu. În unele dintre ele se reflecta verzuiul pereţilor, denaturându-le culorile. Culoarul fiind foarte strâmt nu aveai distanţa necesară pentru a le admira. Posibil să nu fi făcut parte din vreo colecţie, ci să fie donaţii sau rechiziţionări individuale dar, măcar o sală li se putea atribui.

Voiam ca la următoarea vizită să întreb un muzeograf cum de nu li s-a găsit alt loc- poate erau expuse acolo provizoriu, dar acum amân întrebarea pentru vremuri mai bune când muzeul va fi redeschis.

Fotografiile care însoţesc review-ul sunt dovezi ale observaţiei pe care am făcut-o şi credeţi-mă pe coridor neavând distanţa necesară, abia din pozele pe care le-am făcut am putut aprecia valoarea lor.


[fb]
---
Trimis de Michi in 19.03.20 18:35:04
Validat / Publicat: 19.03.20 19:18:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 V. mai sus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14850 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Colecţiilor de Artă (Palatul Romanit):


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064535856246948 sec
    ecranul dvs: 1 x 1