ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 4 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Schloss Charlottenburg, Berlin

TIPĂREȘTE

Când veți fi prin Berlin, nu ratați Schloss Charlottenburg-un excepțional muzeu, castel/reședință de vară al împărătesei Sophie Charlotte soția lui Friedrich III, Prinț Elector de Brandenburg, apoi Rege al Prusiei. Este singura dintre reședințele dinastiei Hohenzollern care a rezistat în timp.

Mijloacele de transport în Berlin sunt foarte bine puse la punct, astfel ne-am descurcat de minune, chiar în februarie fiind, când am avut totuși o vreme superbă. Nu ger, nu ninsoare, nu viscol, nu ceață! Metroul este cel mai la îndemână mijloc de transport pentru a ajunge în orice punct al orașului. Stația Sophie-Charlotte-Platz este cea mai apropiată de Schloss-ul căutat de noi.

Așadar, după ce am ieșit din stația de metrou, am luat-o per pedes pe Schlosstrase preț de 10-15 minute până la Spandauer Damm, spre care dă larga fațadă a palatului.

Porțile erau deschise, dar surpriză... castelul, în renovare! Totuși se vizita o parte din el, dar fiind în lună de iarnă, nu și imensul parc ce-i aparține.

Castelul a fost construit în anii 1690 pe un teritoriu aflat pe malul râului Spree situat la vest de oraș și mult în afara acestuia. Inițial a fost o construcție mică care apoi s-a mărit prin adăugarea unei aripi în partea de sud. După moartea timpurie a Charlottei, vechea denumite a castelul este schimbată și ia numele de Schloss Charlottenburg și tot acum i se adaugă o Capelă în interior și o cupolă pe uriașul turn de la intrare, cu zeița Fortuna în vârf. Mai târziu tot Friedrick III va construi Orangeria și o nouă aripă, în partea de est. După moartea acestuia, castelul este lăsat în părăsire mult timp de fiul moștenitor Regele Soldat, apoi din nou refăcut de fiul acestuia Friedrich cel Mare, care îl va folosi ca reședință în amintirea bunicii sale, Charlotte.

Grav avariat în timpul războiului al II-lea mondial, reconstrucția a fost anevoioasă și pentru a realiza interiorul în stil rococo, s-a adus mobilier și decorațiuni din alte palate prusace construite în sec. al XVIII-lea.

În spațiul larg din fața palatului am fotografiat statuia ecvestră a prințului elector Friedrich Willhelm, operă a sculptorului Andreas Schluter, pierdută în timpul războiului dar găsită pe fundul lacului Tegel, probabil scufundată în timp ce era transportată spre un loc mai sigur.

10 euro a fost costul biletului de intrare, bilet ce-l păstrez și acum în colecția mea de bilete.

Fiind lună de iarnă și palatul în renovare, am vizitat doar aripa nouă, cea estică, care combină foarte bine, zic specialiștii, eleganta fațadă barocă cu interiorul rococo. Am urcat scările la etaj, la capătul cărora am admirat o frumoasă frescă de tavan în dulci nuanțe pastelate. Ne-am trezit apoi într-o mare și spectaculoasă sală de bal în nuanțe vernil-turcoaz, cu ferestre mari pe o parte și imense oglinzi de Murano pe alta. Sala abundă în ornamente rococo, oglinzi, șeminee și candelabre. Într-o încăpere mai mică, se află o colecție de picturi, despre care documentându-mă acum, se pare că erau de Watteau.

Am făcut cale întoarsă și am intrat în Gobelinzimmer unde pereții sunt tapetați cu imense tapiserii ce datează din sec al XVIII-lea. Urmează o serie de încăperi cu trecere din una în alta, fiecare cu diverse ornamente, mobilier de epocă, tablouri, candelabre, sobe, șeminee, care mai de care mai împodobite.

Am admirat în Porzellankabinett vesela din cel mai fin porțelan, frumos aranjată în vitrine, am trecut în Galeria de portrete ale membrilor dinastiei de Hohenzollern, apoi la finalul vizitei, o expoziție temporară de statui, copii ale unor lucrări celebre din mari muzee ale lumii.

Vizita la Schloss Charlottenburg a fost o încântare și un bun prilej de a cunoaște munca, îndemânarea și profesionalismul meșterilor ebeniști, sticlari, aurari, pictori, constructori și alte meserii, deși nu ara deschisă publicului decât o mică parte din încăperile palatului.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mihaelavoicu in 26.11.19 22:53:54
Validat / Publicat: 27.11.19 08:12:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA. A mai fost în/la: Berlin

VIZUALIZĂRI: 871 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Paravan de șemineu, Chloss Charlottenburg, Berlin
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.11.19 08:11:48]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeele Berlinului, BERLIN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

doinafil
[27.11.19 20:16:56]
»

@mihaelavoicu:

Stilul „rococo” este pentru sufletul meu! Imi plac tare mult decorațiile pereților din P13 și policandrul din P11. Este deosebit de frumos, are un design aparate!

Felicitări pentru informații și poze!

tata123 🔱
[27.11.19 21:38:27]
»

@mihaelavoicu: Și iată că promisiunea e promisiune. Ați găsit pozele de la „celălalt” Charlottenburg, de data aceasta un frumos palat berlinez. Uneori anumite interioare sunt atât de încărcate încât devin obositoare pentru ochi.

Am și eu o colecție de bilete de acces la diverse obiective, le-am păstrat mai ales pe cele personalizate. Unele sunt deosebite, pot constitui un suvenir în sine.

Mulțumim pentru prezentare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[27.11.19 22:21:30]
»

@doinafil: Mulțumesc, Doina! Este un rococo, să-i spunem, delicat!

Toate bune!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[27.11.19 22:31:48]
»

@tata123: Stăpânii unor palatele au adunat atâtea... încât cred ei, să le ajungă și dincolo...

Așa cum am spus, merită admirată munca celor care au trudit la realizarea acestor valori. Aici e cheia!

Mulțumesc pentru ecou! Numai bine!

Referitor la biletele de intrare...păi cum să-l fi păstrat pe cel de la Muzeul Ciocolatei din Barcelona?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mirceabrasov
[28.11.19 13:30:08]
»

Ca de obicei, ceva de suflet, frumos prezentat, bine documentat, dar parcă putin prescurtat.

Multumim @mihaelavoicu!

Pe când alte postari?

mirceabrasov
[28.11.19 13:35:36]
»

@mihaelavoicu: Biletul de la muzeul ciocolatei din Barcelona are doua componente: una gustoasa, la interior și una frumoasa la exterior, dedicată romanilor (de fapt fiecarei nații ai carei reprezentanti ii trec pragul)...

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[29.11.19 12:36:33]
»

@mirceabrasov: Mulțumesc pentru ecou! Cam prescurtat așa e, dar călătoria mea la Berlin în anul când am vizitat Schloss-ul a fost iarna. La 37 euro tur/retur cu avionul, nu era de ratat ocazia. Atunci nu era deschis decât un sector al palatului, anume aripa de est, restul era în renovare. Și apoi chiar nu-mi place să lungesc un review, numai de dragul vorbelor. Și mai e o componentă. Timpul!

Numai, numai și numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mihaelavoicu, mirceabrasov, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Berlinului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059792995452881 sec
    ecranul dvs: 1 x 1