GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mănăstirea Vladimirești. Atât.
Un preot şi un episcop călătoreau în acelaşi vagon. Episcopul însă îl ignoră complet pe preot şi tot drumul face integrame.
După o vreme, preotul, văzând că episcopul clatină enervat din cap, intră totuşi în vorbă:
– Vă pot ajuta cu ceva, înălţimea voastră?
– Poate. Un singur cuvânt mă împiedică să rezolv acest careu. Ce are cinci litere, începe cu „piz” şi se termina cu „ă”? Definiţia cuvântului sună aşa: „specific feminin”.
– Dar nu e greu: pizmă, răspunde preotul.
– Ai dreptate, ai dreptate! Cum de nu m-am gândit? Auzi, n-ai cumva şi o gumă de şters?
Iacă, începu un an nou, până și pentru cei de țin pe vechi.
Toți numerologii și horoscopiștii ne anunță că anul ăsta, de a venit, o să fie un an complicat, cu tulburări și cu probleme și că, ăia de știu să se descurce, vor scăpa, ăilalți, nasol moment la firma Kent!
Las de-o parte faza cu horoscopul și alte forme de-a ghici viitorul, care, nu poate fi dovedită: o tot dăm cu Nostradamus, cu Baba Vanga și cu nu știu ce alte Carmen Hara sau Gherorghiu. Pe mine, unul, nu m-au convins niciunul! După ce se-ntâmplă evenimentul, toți sar și spun că l-au prezis. Dacă nu, se tace, mâlc! Aduceți-vă aminte de 22.12.2012, când calendarul maya spunea că, gata, s-a terminat timpul și dispărem! Mă uit la mine, în fiecare dimineață și, din moment ce mă văd, cred că nu-s mort! Mai sigur decât oglinda este privirea dezamăgită a Adrianei când vede, în fiecare dimineață, că mă trezesc! O dată, ca să fac o glumă, o să mă prefac mort, să văd ce-ar face, sună la morgă sau își cheamă prietenele, să facă chef?!
Bine, este și vorba că numai prostul râde de ceea ce nu înțelege, așa că mă opresc aicfea. Spun doar că mie, unuia, nu mi-ar plăcea să-mi știu viitorul, e mai bine să rămân, așa, neștiutor!
Știți cum se spune: în fiecare an trecem nepăsători prin ziua morții noastre!
Acum ceva timp m-am încontrat cu @crismis despre cât de frumos este Galațiul, ca municipiu. Eu că mneeah, ea, că nu-l știu io! Fac precizarea că, prin natura serviciului, de l-am avut și de-l am, în fiecare lună am venit în Galați, cel puțin o zi. Ca urmare, zic că aș putea să-mi dau cu părerea, fără riscul de a greși mai mult decât este permis.
De aceea, mi-am îndreptat atenția turisticî spre, deocamdată, județul Galați și apoi, pas cu pas, spre municipiul în sine.
Așa că, până ajung să scriu despre municipiul Galați, m-am gândit să vă scriu despre Mănăstirea Vladimirești, aflată, unde în altă parte, decât în com. T. Vladimirescu din jud. Galați.
Pentru că de ce fac asta, pentru că mulți din Vrancea se duc la această mănăstire, sperând că Doamne-Doamne le va rezolva parte sau toate problemele de le au. Și pentru că este o mănăstire ce adună mulțime de oameni, m-am gândit că aș putea și eu pentru ca s-o vizitez, eventual să stabilesc și-o legătură spirituală cu entitatea, pardon, Entitatea.
Până s-ajung acolo, am citit și eu să văd ce-aș găsi. Că fiin'c ă-s bun, vă spui și vouă.
Iacă, deci:
” Constructia Manastirii Vladimiresti a inceput in anul 1938 in urma vedeniilor avute de sora Lica - Vasilica Barbu Gurău, care mai apoi a devenit maica Veronica, stareța si stavrofora acestei manastiri.
Într-un lan de porumb ce apartinea familiei (mamei si unchiului Ionica Barbu din comuna Tudor Vladimirescu), ea a vazut o lumina coborand din cer. Mantuitorul prezent in acea lumina, insemnand locul cu o flacara ce a cazut pe pamant, i-a spus sa construiasca o manastire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Pe locul primei vedenii dumnezeiesti a fost asezata o cruce de lemn (aflata astazi in muzeu).
Condusa de o mare credinta in Dumnezeu si Maica Domnului, desi avea numai 16 ani, sora Lica a inceput mai intai ridicarea bisericii mici. Munca anevoioasa si epuizanta este executata de un grup de surori intru credinta, ce au varste intre 13 si 17 ani. Banii necesari i-au luat “din poala Maicii Domnului”, colectarea de fonduri durand pana in 1943.
In 1941 incep sapaturile pentru fundatia bisericii mari (cu hramul Adormirea Maicii Domnului). Sora Lica depusese intre timp votul calugariei si se numea Maica Veronica. Constructia este definitivata in 1943. Pictura in stil neo-bizantin, se va realiza in cursul aceluiasi an de catre pictorul Hermeneanu, ucenic al renumitului pictor de biserici Belizarie din Bucuresti.
Batranii locului povestesc ca pe aceste meleaguri a existat in timpuri trecute o manastire de calugari greci stabiliti pe pamant romanesc. Staretul Ghimnazie a asistat neputincios la masacrarea soborului sau de catre turci, dupa care a fost el insusi decapitat. Cu ocazia sapaturilor pentru fundatie au fost dezgropate oseminte ce sustin realitatea istorica a legendei. Relicvele calugarilor martiri, curatate si spalate, au fost ingropate la piciorul mesei Sfintului Altar de vara.
In noaptea de 29 martie 1955, maica Veronica, comitetul de conducere si parintele slujitor au fost arestati. Considerate dusmani ai poporului, membrele comunitatii (in numar de 318) au fost ridicate in noaptea de 14 februarie 1956. Au urmat ani grei de inchisoare si domiciliu fortat pentru port ilegal de uniforma. Maica stareta a efectuat sase ani de inchisoare din cei 15 ani de condamnare la munca silnica, redusi apoi la 8 ani de inchisoare corectionala.
Vreme de 10 ani la manastire a functionat o scoala pentru copiii handicapati, iar cladirea bisericii a fost transformata in magazie si s-a deteriorat. O icoana pretioasa a Maicii Domnului facatoare de minuni, care acum este asezata in biserica mare, a fost pastrata cu evlavie de sateni, impreuna cu celelalte icoane mari si alte obiecte de valoare ce alcatuiesc astazi zestrea manastirii” ne spune www.calendar. ortodox.ro.
Cum se ajunge?
Comuna Tudor Vladimirescu se află, cumva, la jumătatea distanței dintre Tecuci și mun. Galați, dar numai dacă circulate pe DN 25. Drumul este asfaltat, coală de hârtie. Odată ajunși în comună, o să găsiți indicatoare spre mănăstire. De la șosea până sus, sunt cca 4 km, drumul este, deasemenea, asfaltat.
Ce găsim noi, aicea?
Poarta de la intrarea pe domeniul mănăstirii este tipic maramureșeană și a fost lucrată în 1992.
De aici pornește drumul spre livadă, vie si iaz. Intrarea in incintă se face pe o alee strajuită de tei, trecând pe sub clopotniță.
Biserica mare a fost înălțată între anii 1941 si 1943, este in formă de cruce, în stil
moldovenesc, si are hramul Adormirea Maicii Domnului. Biserica este impodobită la exterior cu un brâu de icoane lucrate in mozaic, opera pictorului Gheorghe Răducanu. Deasupra intrării se afla icoana Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii. În partea inferioară, tot la exterior, biserica este inconjurată de un brâu de icoane de sfinți în mărime naturalaă, aplicate in firide din anul 1992.
La răsărit de biserică se afla paraclisul cu hramul Izvorul Tămăduirii (1939), ctitorit de arhim. Visarion Nicolau. Pictura bisericii a fost realizată în anul 1990. La 15 august 1991 Paraclisul a fost sfințit de către Prea Sfințitul Episcop Casian Crăciun.
Micul Altar de vară se află la sud de biserica mare. În interior se găseste o cruce de marmură neagră cu imaginea Maicii Domnului îngenuncheată în rugăciune. A fost pusă după porunca divină în 1938. Este imprejmuită de pereți si uși de sticlă si pictată în atelierul mănăstirii.
Aici se oficiază slujbele sărbătorilor în timpul verii.
De ce să venim noi aicișa?
Manastirea Vladimiresti deține ateliere de picturț, sculpturț de rame si mobilier bisericesc, de înrămat icoane, croitorie, broderie, tricotaje, flori artificiale si covoare.
În Mănăstire este și un muzeu cu icoane și obiecte de cult religios. Astfel, Muzeul detine 106 icoane vechi din secolele XVIII-XIX. Aici se păstrează crucea de lemn sau “crucea din porumb” cu care s-a însemnat locul Sfîntului Altar la arătarea semnului dumnezeiesc, după cum spune un site de prezentare al acestei mănăstiri.
După cum v-am mai spus, trăirile religioase sunt absolut intime și nu aș vrea să jignesc pe cineva făcând cine știe ce afirmații ce pot fi considerate jignitoare. Când am ajuns eu acolo, abia ce ninsese, peisajul nu era cine știe ce. Din grabă și vreme urâtă nu am stat să vizitez museul sau atelierele, așa că nu pot, neam, să vă descriu vreo trăire artistică trăită de mine.
Cât despre cea religioasă, Iartă-mă, Doamne, nu e genul de mănăstire care să mă facă pe mine să-mi pui inima-n batistă. Deși, Doamne-Doamne știe, singur, ce este în sufletul meu și, probabil, de-aia mă lasă să fac umbra Terrei. Cât m-o mai lăsa!
Bancul de final:
Necuratul intră într-o biserică. Lumea și preotul fug, înspăimântați, doar un moș stătea impasibil.
-Nu știi cine-s eu?!
-Ei, ba bine că nu, răspunde uncheșul.
-Păi, nu te sperii de mine???!!!
-Cum Doamne-iartă-mă să mă sperii?! Am fost căsătorit 50 de ani sor-ta, baba mea!
Haidi, pa!
Trimis de Yersinia Pestis in 18.01.18 13:26:53
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.59450590 N, 27.66371220 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Mănăstirea Vladimirești [Tudor Vladimirescu], TECUCI" (nou-creată pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Da, e bine!
@Yersinia pestis: gata! pe viitor pune o sesizare, o vedem mai repede!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Yersinia pestis: La mulți ani! Bine-ai reapărut! Chiar îți simțeam lipsa!
Mânăstire, hai? În județul Galați, hai? Măi, tu vrei să te speli de păcate ca să te poți întâlni cu @crismis și să n-o mai superi!
Frumușel locul. Frumos că i-ai trecut pragul. Acum, fă-ți curaj, ia-ți avânt și viziteaz-o pe @crismis.
@Zoazore: sărut mâna, la mulți ani! Nope, n-ajung la @crismis, că-s sîmțîtoriu, am emoții!
De fapt, chiar cred că Brăila-i mai frumoasă ca Galațiul, o sa demonstrez!
Problema-i de zvâc, nu prea-l mai am, sper ca pofta să vie mâncând! Mi-e drag de câțiva dintre voi și-l respect pe @ cornel, altfel aș sterge contul!
@Yersinia pestis: Ei, ești și tu mai obosit după sarmale și cârnați! Stai să deie colțul ierbii și-atunci să te ții poftă de viață!
Vei ajunge și la @crismis, că simț io asta. Și-o știu că-i fată bună și miloasă și iertăcioasă
@Yersinia pestis: La mulți ani, insfarsit ai apărut., am crezut ca nu ma mai ajuta nimeni si singur scriu bancuri pe aici, ultima oara am fost făcut chiar rasist chiar daca i-os prieten cu toate rasele, inclusiv cele de origine animala.
Fain articol, oi ajunge si pe acolo si iti iau articolul ca ghid dar pana atunci sa răspund si io cu un banc...
Moare unul bogat si vrea sa meargă in rai.
Ajunge in biroul lui Sf Petru care il ia la întrebări.
-ce bine ai făcut in viată ta?
-pai am dat o data la un sărac 50 de centi
-si alt ceva bine ce ai mai făcut?
-pai am mai dat o data la un sărac 50 de centi
Se enervează Sf Petru, deschide sertarul, ii da bogatului 1$ si il trimite in iad...
@Yersinia pestis: Cred că nu vrei sâ mă superi, sunt suficient deastfel încât îți recomand cu drag să vizitezi, să ne scrii și să ne amuzi.
Te pricepi la descrieri de biserici/mănăstiri, eu nici intr-o mie de ani nu m-aș încumeta, nu mă descurc.
Normal că te urmăresc, nu scapi de mine așa ușor
Să știi că anul acesta, din punct de vedere astrologic și numerologic, va fi un an mult mai bun decàt cel care a trecut. Eu așa am citit, cică Marte nu se mai uită urât, o fi orbit săracul. Nu prea înțeleg eu cei cu casele alea, că intră X in casa lui Y, nepoftit, și incepe sa curgă bani, sănătate și dragoste. Așa o fi, eu le aștept, sunt cuminte, așa să fii și tu.
@Yersinia pestis: La multi ani!... mă bucur că ai revenit pe aici☺!!!
Să stii că am fost putin invidioasa pe tine, am crezut că sunteti undeva departe in vacanta, din banii pe care i-ai castigat la loterie in luna decembrie. Sunt si eu din octombrie si imi era ciuda????????????!!!
Iti doresc un an mai bun si te rog sa ne mai scrii pe unde mai umblati cu Adriana????!
@Yersinia pestis: Păi așa se face?! Vii mata pân' la Tudor și faci stânga-mprejur?! E frumos?! Ce mai era pân' la Galați?! O aruncătură de băț!
N-o fi orașul meu mare metropolă, dar e al meu și-l iubesc. Și, precum cioara, îl văd așa și pe dincolo... Când am draci pe lume (că mi se mai întâmplă până și mie), mă uit în jurul meu și observ toate gunoaiele, toți copacii pe jumătate căzuți, toate zidurile murdare, toți câinii vagabonzi și... conducătorii indolenți, pe care îi doare fix la bască de orașul ăsta! Și pe urmă iar mă revolt, mă gândesc că e ca un copil urât și prostut; dacă eu (și alții ca mine) nu-l iubim si nu ne zbatem pt el, atunci chiar o să se aleagă praful!... Și parcă n-aș vrea să stau cu mâinile în sân și să se-ntâmple asta...
Eu încă te mai aștept la Galați, să-ți fiu ghid destoinic prin niște locuri! Și - întreabă-l pe Dan - au niște icre de stiuca pe ponton, la Malnas!!!
@Zoazore: Ar fi simplu tare să fie doar de la sarmale și de la cârnați.
Cât despre ajunsul meu la Galați, în cele două săptămâni scurse de la începutul anului, am ajuns, deja, de două ori. Mereu cu treabă, nu prea am avut timp de căscat gura!
@AZE: Moare o fostă directoare de la MRU.
Ajunsă la Sf. Petru ăsta-i dă voie să-și aleagă unde vrea să-și petreacă eternitatea:Rai sau Iad?
Îi propune să stea câte o zi în Rai și în Iad și apoi să aleagă.
Prima zi, în Iad.
Ajunsă aici, câmpii verzi, terenuri de golf, să întâlnește cu foștii colegi, directorii de la fosta unitate, joacă o partidă de golf apoi pleacă la masă, pe care o servesc într-un restaurant drăguț. Ba, mai mult, întâlnește Diavolul, care are niște maniere ultraelegante, stilat, mă rog, la sfârșitul zilei ajunge iarăși la Sf. Petru ,ultraîncântată.
A doua zi, în Rai, se odihnește pe un norișor, peisaje superbe, muzică divină, în surdină, liniște și pace.
Pusă să aleagă, deși i-a plăcut tare mult în Rai îi spune Sfântului că ar vrea în Iad, la foștii colegi, viață mai activă, mă rog...
Ajunge în Iad, pentru veșnicie.
Când, ajunsă aici, ce vede: peisaj pârjolit, colegii ei îmbrăcați în cârpe și munciți ca pe sclavi.
Apare Diavolul și fosta directoare întrebă:
-Unde au dispărut toate alea care erau alaltăieri aici?
La care Diavolul:
-Păi, ce, nu v-a plăcut politica noastră de atragere a personalului?
@krisstinna: Știi că fiecare citește horoscopul și spune că se regăsește în ceea ce-i scris acolo. S-a făcut un experiment și unor persoane li s-a dat să citească horoscopul altor zodii ca și cum ar fi fost al lor și toate, absolut toate, au spus că s-au confirmat previziunile.
Ce vrei, oameni suntem, toți avem dorințe de mai bine. Și dacă cineva vine și ne spune că datorită unei alinieri a planetelor vom trăi mai bine, suntem fericiți!
Altfel, nu fi (și tu) supărată pe mine, deja cu acest review mi-am atras două critici vehemente, cum că aș fi vulgar și nu respect actul religios. Respect punctul ăla de vedere dar, nu sunt de acord cu el. Glumele vor aduce un zâmbet, mai larg sau mai strâns, dar, un zâmbet. Un zâmbet înseamnă un gând bun, asta ajută la psihic!
@crismis: Sărut mâna, iartă-mă, te rog, am fost la Galați pe data de 15 ianuarie și apoi, chiar a doua zi, de data asta numai până la Șendreni. Mereu îmi spun să fac pasul, s-ajung la cabinetul tău, pe urmă, mă tai ca maioneza.
Chestie de nuanță: Galațiul nu este un oraș urât, doar că, pentru mine, Brăila este mai frumoasă !
Am fost la Galați și la Turnul TV, la crâșma din vârf, am fost la Biserica fortificată Sf. Precista, la Gara Navală, pe faleză, am fost la Libertatea, unde am mâncat de mai multe ori, am trecut Dunărea cu bacul, m-am plimbat pe faleză, am fost la casa lui Cuza, am intrat în clădirea unde-și avea sediul regionala CFR, pe Calea Domnească, am fost pe Lacul Brateș, am fotografii cu ”Păpădia” și cu clădirea Univerității și a Teatrului, am fost la Catedrala Ortodoxă.
Repet, Galațiul este un oraș frumos, chiar o să scriu cu plăcere despre el. Doar că mie-mi place, mult mai mult, Brăila!
@printesa82: Sărut mâna, mulțumesc mult pentru urări! Ți le întorc cu bucurie și cu încrederea că 2018 va fi, pentru toți, un an mai bun!
De umblat, da, am umblat și-n iarna asta, dar, tot prin locuri pe unde-am mai fost și am scris despre ele, așa că n-avea rost să repet.
Da, este o idee bună să te îmbogățești, îți urez să ai succes! După ce reușești, cine știe, poate ai nevoie de un director de imagine prin Moldova. Dacă nu m-alegi pe mine, mă fac foc!
@Yersinia pestis: NU sunt suparata pe tine, asta am spus. Am altele, mai grele, nu reușesc încă să-mi revin. De-aia te rugam să fii cuminte și să nu faci prostii.
Critici? Păi cine duce lipsă? Nu putem fi iubiți/ plăcuți de toată lumea, nici nu ar fi normal așa.
Fiecare e liber să schimbe “postul”, fiecare are dreptul la o opinie.
Să ne auzim și citim cu bine!
Un an nou fericit, cu sănătate!
Felicitări! Ai început cu bine anul pe AFA cu un articol frumos povestit, în stilul tău caracteristic... cum știi tu, să inserezi bancuri când povestea e atât de tristă: închisoarea corectionala, staret decapitat, masacrul călugărilor de către turci...
M-am bucurat când am văzut de dimineață că ai apărut cu un articol nou. A fost lectură la prima oră. I-am spus și soțului meu bancul de la începutul articolului. Și el apreciază stilul tău de a povesti, îți citește articolele.
Îți doresc să călătorești mult și sa ne povestești multe în anul 2018!
@Dana2008: Mulțumesc pentru aprecieri și pentru că ești pe cale să formezi un Fan club ”Yersinia Pestis ”!
Asta, cu scrisul ține, tare mult, de dispoziție și, dacă vrei, de cât de mult ți-a plăcut ceea ce ai văzut. Bine, mai este și dorința de socializare!
Eu, balanță fiind, alternez perioadele de chef de scris cu alea de nu-mi vine să deschid unitatea PC-ului.
Oricum, încă o dată, mulțumesc pentru aprecieri și-ți urez să ai aun an bun!!! Sărut Mâna!
@krisstinna: Îmi pare rău s-aud că ai probleme dar, ce-ar fi viața fără probleme ?! Unde-am mai găsi noi bucuria că am reușit să trecem peste el ?! Și-apoi, eu te cunosc ca fiind o optimistă iremediabil, deci, sus inima ! O să treci peste!
Criticile ? Eh, de-aia am și spus că respect punctul de vedere al oricui.
Am scris pe parcursul review-ului că nu doresc să lezez interesele religioase ale nimănui, fie că scrie pe acest site sau nu ! Dar, în același timp, am și eu dreptul la opinia mea.Mănăstirea Vladimirești nu mi-a insuflat vreun aer de cucernicie, mi se pare mult prea luxoasă !Ceva, cam cum este Sihăstria, la Neamț. Iar bancurile, de-aia-s bancuri, ”să ne râdem”! Am fost 26 de ani polițist și știu ce-nseamnă! Și-adică putem face bancuri despre președinte, prim-ministru sau alți oameni importanți și n-om putea face bancuri despre popi ?!Ha, ha,ha, să nu mă zădărîți ! Până la urmă, știți cum scriu, nu veniți aici dacă nu vă place ! Iar bancurile nu sunt indecente, sunt sigur că web nu mi-ar fi publicat review-ul dacă ar fi fost nerușinate ! Cuvântul ”pizmă” există în DEX, cu explicația de rigoare. Cine înțelege altceva din acel banc, înseamnă că are simțul umorului !
Hei, ia te uită, ce ecou lung am scris !
@Yersinia pestis: Dar mai sunt și bancuri cu polițiști.
Apropos, pot să vă pun o întrebare? Care este antidotul la Viagra?
@mihaelavoicu: “Coccolino”- o face moale și pufoasă! ????
Altfel, îmi pare rău că v-ați simțit ofensată de reviewul meu, nu a fost în intenția mea să supăr pe cineva!
Oricum, faptul că mai citiți ce scriu înseamnă că aveți bunăvoință față de mine, trebuie să fie și ceva ce v-o placea, sau, altfel spus, nu e dracul atât de negru în reviewurile mele! ????????????????
Vă aștept mereu să citiți și să vă exprimați punctul de vedere, da’ am și eu o dorință, dacă se poate: nu mă mai votați, o să-i obișnuiți pe ăștia de pe site să-mi dea numai voturi cu minus!!! ????????????
Sărut mâna!
@Yersinia pestis: Am ajuns si eu la articolul tau si cum suntem inca in ianuarie iti spun si eu LA Multi Ani! sa ai un an minunat si multe calatorii frumoase.
Apropo de La Multi Ani! mi-a placut o poanta citita cred ca pe FB: "Mai avem 11 luni pana la finalul anului si afara deja ninge"
Despre convingeri religoase, prezicatori, horoscoape (sau horoscopuri, cum vreti, DEX le accepta pe amandoua) si altele de genul, cred ca si aici putem fi manipulati daca ne lasam. Doamne, Doamne nu ne asculta sau ne vede doar in biserica, nu o sa castigam la LOTO ca asa ne-a prezis cineva si nici nu o sa avem un an prost sau bun pentru ca asa spune la horoscop.
Mie soacra mea mi-a spus si anul trecut ca o sa am un final de an extraordinar , daca a fi departe de familie e extraordinar fie, iar anul acesta mi-a spus ca eu o sa am un an deosebit .
M-am bucurat sa citesc acest articol al tau care te reprezinta (cel putin in perceptia mea), glumet sau sobru depinde de partea din poveste pe care o prezinta.
Felicitari, votat cu mare drag si inca sper sa te si cunosc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 La Mănăstirea Vladimirești — scris în 20.12.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2010 Manastirea Vladimiresti ordine si piosenie - [Tudor Vladimirescu] — scris în 07.12.10 de dannek din BRăILA - RECOMANDĂ