ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.05.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 06.05.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Manastirea Cartisoara

TIPĂREȘTE

Mergand spre Balea Cascada, in drumul Transfagarasanului, imediat ce-ai iesit din Cartisoara, un indicator modest te anunta ca la stanga, undeva la 1,5 km s-ar afla Sfanta Manastire Cartisoasra.

Pentru cei obisnuiti cu pelerinajul sau cu popasul duhovnicesc, drumul de tara, care adesea pune probleme datorita starii precare, va parea scurt. Mai ales prin perspectiva apropierii locasului monahal, dar si pentru ca Fagarasii profilati spre orizont, cu mantia de padure lasandu-se pana aproape dau maretie si spiritualitate unui colt de natura deosebit. Pana sa ajung am vazut pentru prima data vasc in plopii de pe marginea drumului. Pozitionarea lui la inaltime si spre varful arborelui m-au facut sa-mi reconsider parerea despre pretul cerut de culegatori si vanzatori, in preajma Anului Nou. Pentru ca iti trebuie curaj si indemanare ca sa retezi acest arbust semi-parazit, care prin forma sa globulara aduce cu uriase si vegetale globuri aninate in crengile plopilor. Stiam ca i se atribuie puterea de a proteja de orice rau si inca din vechime sta la baza unui leac pentru vindecarea epilepsiei. dar am aflat ca doar frunzele si tulpinile tocate marunt servesc la prepararea unor ceaiuri sau decocturi, precum si in forma de pulbere la miraculoasele remedii homeopate. Pentru ca boabele, mancate direct in stare cruda, sunt otravitoare.

Iesind din drumul principal (DJ 7C) strajuit de plopii purtatori de vasc, la stanga, cale de vreo 3-4 km in fapt, mergi catre Manastirea Cartisoara. Pana acolo, cateva pensiuni, putine la numar, te imbie la popas. N-am intrat pentru ca obiectivul il constituia vizitarea acestei manastiri. Inca de pe drum mai multe panouri indeamna la respect si decenta in preajma sfantul lacas, interzic apropierea cu ATV-uri sau alte mijloace prea zgomotoase. De fapt m-am gandit ca iti trebuie un 4x4 ca sa razbesti prin noroiul si hartoapele ce marcheaza o buna bucata de drum. Dar mai presus iti trebuie credinta. Mergi ce mergi pe sub poala de padure pana cand, locul se deschide si intr-o larga poiana se ridica, alba de tot si foarte noua, Manastirea Cartisoara. Inca de la intrarea pe poarta suntem avertizati ca: "La manastire nu se vine ca turist, ci ca inchinator", iar pe un panou dar si in pliantul de prezentare a locasului monahal se combate vizitarea manastirii ca atitudine superficiala: "Turistul doar viziteaza rece. Intra in Biserica precum intr-un local oarecare, cu mana in buzunar, scruteaza peisajul, fotografiaza, priveste superior spre maicute, cumpara doua lumanari de doi lei si apoi pleaca. Se grabeste spre restaurantele si pensiunile care au impanzit afaceristic vecinatatile vetrelor monahale, unde i se ofera produse pentru stomac. In timp ce manastirea nu ofera decat hrana duhovniceasca, poate incomoda si mai greu de digerat..."

Asadar, astfel indemnati, am vazut manastirea nu ca pe o cladire noua, ridicate de mai putin de douazeci de ani, ci ca pe ceea ce vrea sa fie: o continuare a a unei traditii incepute la anul 1400, cand in urma unor danii facute de Mircea cel Batrin, se ridica sfanta Manastire Cartisoara, cu hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel ". Voievodul roman a facut aceasta pentru ca pastra o legatura sentimentala puternica cu manastirile de pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, tocmai pentru a contracara prozelitismul catolic exercitat puternic de misionarii pripasiti pe aceste meleaguri. Dincolo de rolul important in viata duhovniceasca, manastirea l-a avut deci si pe acela de a pastra fiinta spirituala a unui popor intrat pentru mult timp sub dominatia austro-ungara. Datorita indemnurilor catre populatie sa nu-si paraseasca legea stramoseasca ortodoxa, monahii si manastirile au fost priviti cu tot mai multa iritare si chiar ostilitate pana cand, in 1761, manastirea este distrusa de trupele imperiale austriece. Ea a fost incendiatatotal de catre generalul Bukov. Legendele locului, din care o maicuta ne-a povestit, spun ca soldatii lui Bukov au incendiat bisericuta de lemn a manastirii, cu tot cu calugari in ea, la vremea vecerniei. In timp ce calugarii ardeau de vii inauntru, se spune ca soldatii ar fi strigat batjocoritor "Sa iasa afara doar cel ce se leapada de ortodoxie!". dar n-a iesit nimeni afara. Poate ca e doar o poveste ce aureoleaza frumos tragica distrugere a manastirii dar care m-a facut sa ma infior gandindu-ma ca in alte vremuri oamenii chiar s-ar fi lasat arsi de vii decat sa-si lepede credinta! M-am uitat ca fiica mea cea mica a ramas ingandurata in urma istorisirii si ca pasii ei in biserica au fost mult mai sfiosi si mai inceti.

Am privit cu atentie biserica. Constructia e noua si aceasta se vede, picturile din interior inca nu sunt terminate si se asteapta in continuare ajutorul credinciosilor pentru sustinerea acestei lucrari, dar din toate ce se vad si se simt razbate efortul si osteneala celor ce au vrut sa reinvie Sfanta Manastire. O mana de fruntasi evlaviosi ai comunei Cartisoara au facut demersurile necesare astfel ca in 1991, cu binecuvantare IPS Antonie Plamadeala, mitropolitul Transilvaniei, manastirea s-a reactivat, de data aceasta ca manastire de maici.

Poate si pentru ca in amintirea localnicilor, transmis din generatie in generatie, in toponimia locului s-a pastrat un luminis la buza padurii cunoscut sub numele "la manastire". Nu scrie niciunde, dar maicuta responsabila cu cartile duhovnicesti ne-a spus ca biserica este ridicata acolo unde s-a gasit un stalp ce s-a presupus a fi de la sfanta masa. Acest stalp este cel ce-ar sta la baza sfantului altar, si in jurul lui s-a ridicat intreaga constructie. Poate ca iarasi este doar o poveste, dar una care vine sa certifice credinta adevarata care adus la ridicarea unui asezamant impresionant. Biserica este in stil ortodox autentic, in plan treflat, cu elemente arhitecturale bizantine si brancovenesti, cu pridvor si fronton trilobat si acoperis boltit.

De ridicarea intregului ansamblu monahal se leaga numele parintelui Dimitrie Papacioc, care din 1998 este parintele duhovnic ala manastirii. Obstea monahala este condusa de maica stareta Siluana. N-am intrebat cate maicute slujesc la manastire, mi s-a parut o impietate sa intreb amanunte foarte prozaice (ca, cat si cum) am ascultat tot ceea ce maicile povestesc cu dragoste despre casa lor, dar mai mult am inteles mesajul de dragoste si credinta pe care-l transmit.

Manastirea are si un atelier de icoane bizantine, pe lemn, lucrate in foita de aur, migalos executate, foarte frumoase, unicate.

Nu e permisa fotografierea in incinta manastirii, dar am cerut voie maicilor sa iau cateva cadre pentru a putea exemplifica ceea ce intentionam sa relatez. Am inteles ca de fapt le deranjeaza acele poze cu turistii voiosi, eventual si cate-o maicuta surprinsa, atitudinea nepasatoare si lumeasca, tratarea manastirii ca spatiu de agrement.

Fie ca te duci, fie ca te intorci din peisajul salbatic al Transfagarasanului, Manastirea Cartisoara e un popas de inchinare, un ragaz in vartejul zilelor, un loc ce merita si trebuie vazut, ca si prinos adus celor ce si-au dat si viata pentru apararea credintei si neamului.


[fb]
---
Trimis de TORA INGRID in 25.05.10 15:59:43
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10029 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Fagarasii, de aproape sau de departe, frumosi peste poate!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 6200 PMA (din 12 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

any*
[25.05.10 16:12:59]
»

Frumoasa descrierea, un vot mare de la mine, tot prima sa fiu...

krondia*
[25.05.10 17:11:11]
»

Foarte frumoasa expunerea. Acum regret ca nu am reusit sa ajung aici vara trecuta, cand am urcat pe Transfagarasan. Expunerea este in deplin acord cu atmosfera pe care o regasesti aici si care, din pacate, s-a pierdut, precum bine spui, in alte salase de cult care au devenit simple obiective turistice. Este si cazul manastirii Sambata unde, vara mai ales, agitatia te impiedica sa te reculegi in liniste. Mi-au facut placere aceste randuri, felicitari!

magdalena
[25.05.10 17:31:38]
»

Un vot si de la mine, asteptam si "cadrele" facute...

pepsi70ro
[25.05.10 18:37:56]
»

Cunosc manastirea, in urma cu 2 ani am trecut catre Balea Lac si mi-a atras atentia indicatorul de care vorbesti. Ajungand langa ea, am avut placerea sa constat ca poarta hramul "Sf. Petru si Pavel" iar eu cum port unul dintre aceste nume mi-a facut o placere deosebita sa petrec cateva momente in interiorul ei.

Pentru descrierea ta excelenta si mai ales pentru ca mi-ai reamintit de ea, iti daruiesc maximum de puncte de care dispun, alaturi de toata aprecierea mea. Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
presario
[25.05.10 19:33:38]
»

Ingrid, a venit si votul nr 7 pt Cartisoara

biancuta
[25.05.10 19:48:49]
»

TORA INGRID, ma uimesti de fiecare data cu relatarile tale, asa ca nu pot sa nu te votez si eu.

cosminp
[26.05.10 09:44:21]
»

Impresiile sunt foarte complete si utile, fiind rezultatul unei mixturi intre povestea autoarei si informatii de pe net.

„"Turistul doar viziteaza rece. Intra in Biserica precum intr-un local oarecare, cu mana in buzunar, scruteaza peisajul, fotografiaza, priveste superior spre maicute, cumpara doua lumanari de doi lei si apoi pleaca. Se grabeste spre restaurantele si pensiunile care au impanzit afaceristic vecinatatile vetrelor monahale, unde i se ofera produse pentru stomac. In timp ce manastirea nu ofera decat hrana duhovniceasca, poate incomoda si mai greu de digerat... "”

„o continuare a a unei traditii incepute la anul 1400, cand in urma unor danii facute de Mircea cel Batrin, se ridica sfanta Manastire Cartisoara, cu hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel ". Voievodul roman a facut aceasta pentru ca pastra o legatura sentimentala puternica cu manastirile de pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, tocmai pentru a contracara prozelitismul catolic exercitat puternic de misionarii pripasiti pe aceste meleaguri. Dincolo de rolul important in viata duhovniceasca, manastirea l-a avut deci si pe acela de a pastra fiinta spirituala a unui popor intrat pentru mult timp sub dominatia austro-ungara. Datorita indemnurilor catre populatie sa nu-si paraseasca legea stramoseasca ortodoxa, monahii si manastirile au fost priviti cu tot mai multa iritare si chiar ostilitate pana cand, in 1761, manastirea este distrusa de trupele imperiale austriece. Ea a fost incendiatatotal de catre generalul Bukov. Legendele locului, din care o maicuta ne-a povestit, spun ca soldatii lui Bukov au incendiat bisericuta de lemn a manastirii, cu tot cu calugari in ea, la vremea vecerniei. In timp ce calugarii ardeau de vii inauntru, se spune ca soldatii ar fi strigat batjocoritor "Sa iasa afara doar cel ce se leapada de ortodoxie! ". dar n-a iesit nimeni afara. ”

„O mana de fruntasi evlaviosi ai comunei Cartisoara au facut demersurile necesare astfel ca in 1991, cu binecuvantare IPS Antonie Plamadeala, mitropolitul Transilvaniei, manastirea s-a reactivat, de data aceasta ca manastire de maici. ”

"Nu scrie niciunde, dar maicuta responsabila cu cartile duhovnicesti ne-a spus ca biserica este ridicata acolo unde s-a gasit un stalp ce s-a presupus a fi de la sfanta masa. "

-despre acest lucru scrie chiar aici: click aici

„in toponimia locului s-a pastrat un luminis la buza padurii cunoscut sub numele "la manastire". ”

-nici macar nu ai corectat cuvantul „toponimie”

”Biserica este in stil ortodox autentic, in plan treflat, cu elemente arhitecturale bizantine si brancovenesti, cu pridvor si fronton trilobat si acoperis boltit. ”

„Manastirea are si un atelier de icoane bizantine, pe lemn, lucrate in foita de aur, migalos executate, foarte frumoase, unicate. ”

Toate citatele de mai sus sunt preluate din impresiile scrise de TORA, citate care seamana identic sau aproape identic cu textul de aici click aici.

Nu am cautat mai multe asemanari, pentru ca m-am acrit. Nu-mi place sa fac acest lucru, dar nu mi-a placut nici ceea ce am citit.

Ceea ce m-a determinat sa fac aceasta scurta cautare pe net a fost scrierea atat de detaliata care parea uneori rupta din context prin cuvinte si mod de exprimare.

TORA, ai inceput sa faci conspecte din materiale de pe net, ceea ce nu cred ca este frumos.

Cantitatea si calitatea informatiilor sunt foarte bune, dar eu vreau sa citesc impresiile personale ale cuiva care afostacolo, nu informatii istorice si altele asemenea pe care le gasesc pe net sau in pliante.

In concluzie, felicitari pentru conspect

P. S. : nu considera ca ti-am sarit la „la beregata”, dar lumea trebuie sa stie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
TORA INGRIDAUTOR REVIEW
[26.05.10 11:12:20]
»

Inca de la intrarea pe poarta suntem avertizati ca: "La manastire nu se vine ca turist, ci ca inchinator", iar pe un panou dar si in pliantul de prezentare a locasului monahal se combate vizitarea manastirii ca atitudine superficiala: "Turistul doar viziteaza rece. Intra in Biserica precum intr-un local oarecare, cu mana in buzunar, scruteaza peisajul, fotografiaza, priveste superior spre maicute, cumpara doua lumanari de doi lei si apoi pleaca. Se grabeste spre restaurantele si pensiunile care au impanzit afaceristic vecinatatile vetrelor monahale, unde i se ofera produse pentru stomac. In timp ce manastirea nu ofera decat hrana duhovniceasca, poate incomoda si mai greu de digerat... "

ETC... ETc... ETC...

Mi se pare ca am facut trimitere la pliantul manastirii, altfel de unde ai fi vrut sa am informatiile? cat despre net, n-am stiut ca manastirea are un site dar e bine ca am aflat.

Mai constat si ca a inceput o vanatoare de vrajitoare, adica informatiile mele nu sunt bune, ptr ca se mai gasesc si in pliante, si pe net si poate chiar pomenite de alti turisti sau vizitatori. Avand in vedere ca n-am visat amanuntele si ca m-au interesat toate informatiile utile ptr cei ce vor sa se abata pe acolo, DESIGUR ca am scris si aceste informatii.

Mai constat si ca daca scriu numai impresii personale, emotii si sentimente asa cum mi s-a reprosat de catre impatimitii de multe multe informatii, primesc reversul si mi se spune ca:

"" dar eu vreau sa citesc impresiile personale ale cuiva care afostacolo, nu informatii istorice si altele asemenea pe care le gasesc pe net sau in pliante. ""

Voturi, manipulari si clone si alte topicuri si avertismente nu s-au scris degeaba... stiau administratorii ce stiau...

" Nici eu nu stiu de ce am crezut ca doi useri de calibrul vostru vor ajunge aici...

nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu n-as compara calibrul lui costi cu cel al TOREI.

nu contest potentialul TOREI, dar dupa parerea mea, TORA mai are pana sa atinga experienta si nivelul lui Costi. " Si aici am citat din cosminp: partipris-ul este evident!!

Pana mai ieri aceiasi indignati faceau apologia informatiilor aride, curate, periate de sentimentalisme dar retinute ca un recorder de posesorii de memorii extraordinare si redate pana la punct si virgula, denumire si apostrof, metru si kilogram, de cei care au dreptul sa se inspire din virtuala si imensa biblioteca ce este net-ul.

Desi nu mi-am propus si desi legea talionului nu mi-a fost apropiata pana acum, imi propun sa fac aceleasi research-uri " ignobile " pe care se pare ca le fac cei ce se simt amenintati de Tora (sa ma bata Dumnezeu daca inteleg de ce! ? ). Dealtfel, asemenea copy-paste-uri am descoperit destule la "atacatori " le-am sesizat acolo unde se presupune ca se sesizeaza, dar impresia mea este facuta.

Prima incheiere: hotaraste-te ce vrei, tu si ceilalti care observ ca va substituiti administratorilor de site, eventual redactatii un cod propriu despre ce acceptati din partea altor user-i, ca sa stie tot omul ce ar mai fi tentat sa intre in "competitie "...

A doua incheiere: va promit o expunere pe larg a tuturor copy-paste-urilor descoperite de mine, ca sa nu aveti dubii unde este barna din ochi.

A treia incheiere: am sa va scutesc de relatarile mele ba prea emotive, ba prea uscate si informate, ca sa puteti dormi bine noaptea cand va luati o pauza de la conspecte.

A patra incheiere: e pacat ca un site atat de interesant, construit cu bune intentii si si mai multa buna credinta, este parazitat de interese la fel de meschine ca cele din lumea reala, de concurenta la fel de imorala ca cea corporatista si de activisti de "bisericute" care'si apara... saracia si nevoile si neamul (nu mai dau link, ca stii de unde este! )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
acapulco
[26.05.10 11:16:02]
»

Impresionant.

Chiar daca a folosit citate din siteul manastiri eu cred ca a dorit sa ne ofere detalii veridice nu povestiri sau zvonuri de pe la coltul casei.

Nu este singura si nici ultima la care internetul este un sprijin, decit sa ascult(citesc) povesti din copilarie(nu de Ion Creanga) sau vacanta mea de 10 zile sa o transform in serial ca sa culeg lacrimi sau zimbete.

Prefer date concrete si VERIDICE chiar daca unii nu apreciaza macar faptul ca este totusi o munca sa imbini ceea ce vezi cu ce gasesti pe internet.

Orice munca trebuie apreciata indiferent de cine o face sau cum o face.

Mult succes

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
Admin
[26.05.10 11:29:11]
»

TORA INGRID: pot sa inteleg ca unele cerinte contradictorii ale diversilor utilizatori te pot confuza (desi mai degraba cred ca folosesti acest lucru ca o scuza) ; nu pot intelege insa de ce NU respecti, metodic, Regulamentul site-ului, mai precis acele prevederi (care iti sunt afisate explicit la initierea unui review nou si care ti-au fost re-aduse nu de mult la cunostiinta) care-ti cer sa delimitezi CLAR citatele din alte surse!

Te rog noteaza ca scuza "nu stiu cum sa folosesc italicele" este inaceptabila, pentru ca era suficient ca respectivele citate sa fie puse intre ghilimele.

Cred ca e inutil de mentionat ca nu mai poti beneficia de circumstantele atenuante si intelegerea de la inceputul activitatii tale, astfel ca in mod normal ar trebui sa suporti masurile administrative pe care responsabilul acestei sectiuni le considera potrivite.

Astept raspunsul tau in privinta asta.

webmasterXY*
[26.05.10 12:30:19]
»

@TORA INGRID... nu dorim nici impresii aride (desi sunt preferabile lipsei de informatii), dar nici citate "nedigerate" (ca sa spun asa).

Unu la mana: stiai despre cerintele regulamentului si le-ai incalcat (mai mult sau mai putin cu buna stiinta), deci ma vad obligat sa iau deocamdata masura retragerii PMA standard de la acest review. De asemeni, cred ca e util sa te avertizez ca repetarea greselii atrage diminuarea numarului de PMA TOTAL al utilizatorului cu un anumit procent!

Doi la mana: discutiile in contradictoriu de mai sus au deja un loc dedicat, anume pe forum. Prefer sa pastram situl curat, in sensul ca ecourile ar trebui sa trateze in proportie cat mai mare tema topicului sau macar teme legate de turism, nu de administrare. (rugamintea este valabila si pentru utilizatorii "detectivi": o semnalare scurta este suficienta, fara a intra apoi in polemici sterile).

A treia 'chestie': delimitarea citatelor. Se poate face extrem de simplu, cam asa:

Textul care urmeaza este un citat din [sursa];

"TEXTUL CITAT"

Simplu, fara italice si/sau alte 'artificii'. (eu le-am folosit aici doar pentru evidentiere).

Multumim.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
adria
[06.06.10 20:21:23]
»

Pe soseaua Sibiu-Brasov, mult inainte de intersectia spre Balea, dar spre stanga, exista un indicator spre Carta ( ce nu are nicio legatura cu Cartisoara);aici se gasesc o biserica si ruinele unei manastiri a calugarilor din ordinul cistercienilor-un ansamblu placut, potrivit pentru un scurt popas.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
acapulco, adria, any*, biancuta, cosminp, krondia*, magdalena, presario, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea și satul Cârțișoara:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06669282913208 sec
    ecranul dvs: 1 x 1