ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O scurta vizita la Cozia

TIPĂREȘTE

Am petrceut un week-end in zona Valcea, cazati fiind la Pensiunea Andrei din Copacelu. Am vizitat salina Ocnele Mari de 2 ori si am vrut sa mai adaugam ceva in program inainte sa ne intoarcem acasa, in Bucuresti. Review-uri despre pensiunea Andrei si despre salina Ocnele Mari, regasiti separat, ambele destinatii vi le recomandam cu drag.

Dar sa revenim la Cozia.

Sfanta Manastire Cozia este situata la nord de Calimanesti / Caciulata, chiar la drumul principal ce leaga Ramnicu Valcea de Sibiu pe celebra vale a Oltului.

Manastirea Cozia este ctitoria lui Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Nicodim, duhovnicul sau.

Tot la Sfanta Manastire Cozia se gaseste pe partea dreapta cum intri in manastire, mormantul domnitorului Mircea cel Batran.

Locul este celebru si prin faptul ca despre mmanastirea Cozia s-au scris poezii, documente si s-a invata si la scoala, fiind unul din obiectivele promovate ale tarii si bine pus in evidenta.

Zidurile manastirii sunt scaldate de raul Olt, exista si o cale de acces la malul Oltului, prin curtea manastirii, acum accesul era inchis datorita desfasurarii unor lucrari in incinta curtii manastirii.

De jur imprejurul Manastirii Cozia au fost ridicate vetre monahale si biserici care confera Vaii Oltului si Calimanestiului un statut special in istoria sacra a romanilor: Schitul Ostrov construit de Neagoe Basarab (acces din Calimanesti); Schitul Sfantul Ioan de sub Piatra ("Cozia Veche"); Manastirea Turnu - un edificiu care s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp si unde se poate vizita chilia lui Daniil -; Manastirea Stanisoara - construita in munte, acces tot din Calimanesti, alte ctitorii monahale.

Manastirea Cozia era initial asezata pe o limba de pamant flancata din trei parti de munti si inchisa spre sud de vadul Oltului, care izbea versantul de deasupra parcului din Caciulata, formand o valtoare periculoasa. Drumul de acces spre manastire a fost "taiat cu ciocanul in stanca" si intretinut cu mare greutate de-a lungul timpului.

In dreptul manastirii este amplasat un indicator, iar poarta este de obieci larg deschisa. Primavara, curtea manastirii, bogata in copaci, flori si spatii verzi este deosebit de atragatoare si potrivita pentru fotografierea cadrelor frumoase ale imprejurimilor.

Merita o vizita in liniste in tot ansamblul monahla de aici. Manastirea are linistea ei (in ciuda afluxului de clienti) care trebuie respectata si care te imbie la cateva momente de reculegere.

In jurul manastirii se afla constructiile aferente. Un interesant muzeu cu icoane pretioase si valoaroase merita de asemenea vizitat. Acesta este amplasat in partea din spate a curtii, spre malul Oltului.

Locul din jurul manastoirii Cozia este marcat si de renumitele tarabe de unde se pot cumpara amintiri. Acestea sunt amplasate vis-a-vis de manastire.

Vizitati Manstirea Cozia, o fila din istoria noastra.

Denisa, Emi, Ema & Dan


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 19.04.14 18:27:58
Validat / Publicat: 19.04.14 20:08:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 1990 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Dabator
[19.04.14 21:52:09]
»

Am fost la Cozia de mai multe ori, este un loc cu adevărat special. De aceea m-am bucurat că mi-ai oferit prilejul să mă

În altă ordine de idei, este indicat ca atunci când preluați fraze întregi din alte surse să le citați.

O frază de genul: "De jur imprejurul Manastirii Cozia au fost ridicate vetre monahale si biserici care confera Vaii Oltului si Calimanestiului un statut special in istoria sacra a romanilor: Schitul Ostrov construit de Neagoe Basarab (acces din Calimanesti)... ", fie scoate în evidență valențe artistice nebănuite. fie te duce ușor cu gândul la apelarea la surse externe de inspirație (în acest caz chiar site-ul mânăstirii).

Un citat nu scade valoarea textului, ci dimpotrivă, arată interesul celui ce a creat textul pentru subiectul prezentat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster
[19.04.14 22:00:46]
»

@Dabator: din păcate, ai dreptate.

@Dan&Ema: am retras articolului PMA standard și am șters cele două voturi. (cei care au votat deja articolul, pot reface votul, însă numai simbolic cu 1 pma). Pe viitor, te rugăm să iei mai în serios prevederea regulamentului care spune că orice porțiune de text preluată din surse externe să fie clar evidențiată și să se menționeze sursa.

Mulțumim,

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[19.04.14 22:06:08]
»

@webmaster: ok. Oricum nu a fost un copy paste ci doar 2 franturi de fraze pe care le-am completat cu cuvintele mele. Dar trebuia sa pun ghilimiele unde era cazul.

Ok.

sarbatori fericite tuturor

Dan

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dabator, Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Cozia [Călimănești]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048367977142334 sec
    ecranul dvs: 1 x 1