GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In cele ce urmeaza va voi descrie minunatul loc de pe valea Buzaului numit Manastirea Ciolanul.
Am plecat din Bucuresti cu destinatia obiectivele turistice de pe valea Buzaului, Vulcani Noroiosi, Focul Viu, Muzeul Chihlimbarului, dar despre fiecare din aceste obiective voi scrie mai tarziu.
Asadar am pornit din Bucuresti, cazandu-ne la hotel Ciuta in localitatea cu acelasi nume la aproximativ 30 Km de Buzau. Am plecat vineri dimineata la ora 6, ajungand la hotel la ora 9.30.
Dupa efectuarea formalitatilor si cazare, am porni prima data catre manastirea Ciolanul, situata inapoi inspre Buzau, in localitatea Tisau.
Traseul exact plecand din Bucuresti este urmatorul: Bucuresti, iesirea pe DN2, prin Afumati, ajungi la Buzau dupa circa 100 Km, la intrarea in Buzau, imediat dupa fabrica de bere Ursus, se face stanga spre Nehoiu, se continua pana dupa localitatea Magura, unde exista indicator spre tabara de sculptura Magura, aceasta aflandu-se exact langa manastire.
Mai exista un traseu prin Sarata Monteoru, si daca veniti doar pentru o zi e preferabil acel traseu.
Numele manastirii este dat de o serie de oseminte gasite pe locul actual al asezamantului, oseminte ce se presupune ca au apartinut unor sihastrii care si-au gasit aici loc de refugiu, fugiti fiind din imperiul Bizantin ocupat de turci.
Odata ajunsi in interiorul manastirii turisti sunt impresionati de curatenia si ordinea care domnesc peste tot, acest fapt intarind senzatia de misticitate pe care o ai vizitant un asezamant monahal.
Ansamblu monahal Ciolanul, este format din doua biserici, prima dintre ele biserica cea mai veche, cu hramul Sfantului Mucenic Gheorghe, a fost ridicata dupa spusele staretului manastirii preotul Chiril Lovin, cu care am avut placerea sa stam de vorba, de doamna Neaga, sotia lui Mihnea Turcitul, in anul 1589, cea de a doua biserica, cu 250 de ani mai tanara, a fost cladita de episcopul Chesarie al Buzaului in anul 1828.
In incinta ansamblului monahal se afla si un muzeu, unde pe langa vesminte si alte obiecte de cult bisericesti, puteti vedea si admira si cateva icoane pictatea de Gheorghe Tattarescu.
Intre ani 1820-1830 au fost aduse la Ciolanul mai multe moaste apartinand unor sfinti precum: Sf. Mucenic Gheorghe, Sf MucenicPantelimon, Sf. Ignatie, Cuvioasa Parascheva.
Intrucat fotografiatul este interzis, nu am dorit sa facem fotografii pe ascuns.
La plecare am vizitat si tabara de sculptura magura, o zona vasta de cateva hectare, unde gasiti fix 256 opere sculptate de diversi artisti in perioada 1970 - 1985. Numaru de 256 de opere are si o explicatie foarte exacta fiin rezultatul a 16 editii ale taberei, in care sau executat cate 16 lucrari dorindu-se astfel reprezentarea celor cele 16 secole de atestare documentara a municipiului Buzau (376 - 1976) adica 16 x 16 = 256.
Aceasta a fost vizita noastra la manastirea Ciolanul si tabara de sculptura Magura, ocazie cu care am ramas placut impresionati, si hotarati sa revenim.
Trimis de zambarescu in 26.03.12 12:24:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA. A mai fost în/la: Bucuovina, delta, litoral, valea prahovei.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zambarescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.23573955 N, 26.54732466 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Manastirea Ciolanu [Magura, jud. Buzau]" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor.
Am retras PMA ale acestui articol, ca urmare a autovotarii sale de catre autor, de pe un cont 'clona'.
Vezi aici.
Utilizatorii care doresc si retragerea voturilor deja acordate, sunt rugati sa solicite printr-un ecou acest lucru.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Mănăstirea Ciolanu - spiritualitate în Ținutul Buzăului — scris în 12.09.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Mănăstirea Ciolanu, jud. Buzău — scris în 04.10.21 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Ciolanu — scris în 26.10.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 O manastire cum multe ar trebui sa fie — scris în 03.10.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Mănăstirea Ciolanu – peisaj de poveste — scris în 10.12.11 de magdalena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2011 Manastirea Ciolanu şi schitul Cetăţuia / două locuri deosebite — scris în 26.04.11 de STEFAN I din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Descopera Manastirea Ciolanu — scris în 29.03.11 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ