ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.11.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Mănăstirea Sfânta Treime Buciumeni

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Unde este : În zona de lângă Mărășești. Mănăstirea Buciumeni are importanță în areal, chiar dacă, geografic vorbind, e la vreo 35 de km de orașul istoric. Plus că e pe malul celălalt al Siretului și e și în alt județ, Galați. Mă rog, nu e vina mănăstirii treaba asta, nu toți pot fi vrânceni!

Cum se ajunge: Din Mărășești, pe DN 24 spre Tecuci, la intersecția spre Nicorești se face stânga, pe DJ 252, apoi, mai departe, spre Buciumeni. Atenție, chiar la intrarea în Nicorești veți ajunge la o intersecție, țineți drumul din dreapta. Veți fi îndrumați de ceva indicatoare care să vă ducă la destinație. Dacă nu veți face la dreapta acolo, tot la Mănăstire veți ajunge, doar că mai pe ocolite. A, uitam, drumul este refăcut și calea de rulare este foarte bună.

De ce: Pentru că și cei care n-au vreo tangență cu religia se pot bucura de un peisaj grozav de frumos, indiferent de anotimp. Mănăstirea este ortodoxă și este construită într-o pădure de foioase și tei. Aici, vara, la înfloritul teilor se ține o sărbătoare câmpenească,” Sărbătoarea teiului” care adună lume de prin vecinătăți. De multe ori, cu acest prilej sunt organizate festivaluri de muzică și dansuri populare, târguri și, firesc, tarabe cu mici și alte alea, de nici nu se mai simte mirosul de tei.

Ce este : Mănăstire ortodoxă, obște de maici. Istoric, se spune că ar fi fost fondată pe la 1602. Are o istorie destul de zbuciumată, fiind ba desființată, ba refăcută, indiferent de regimul politic. Așa, a fost închisă pe vremea fanarioților, care bănuiau că aici s-a complotat împotriva lor, apoi a fost închisă pe la 1860, după 1958 a îndurat vicisitudinile regimului comunist. De fiecare dată a redevenit ceea ce a fost, ultima oară după 1990.

Hramul se ține la Sărbătoarea Sfintei Treimi, când se sărbătorește” Sfântul Duh” , știți și voi” Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh” . De altfel, numele întreg al Mănăstirii este Mănăstirea Sfânta Treime Buciumeni.

Cam asta v-am povestit eu despre această mănăstire. Cei care vreți mai multe detalii veți găsi pe net. Cert, merită o vizită! Vă salut, cu respect, haidi, pa!

Web, te rog, dacă se poate: https://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Clădirea Mănăstirii se află în plină pădure, iar pădurea este frumoasă indiferent de anotimp. Ultima oară am fost pe data de 30 octombrie 2021 iar coloristica era la fel de frumoasă. Chiar dacă unii arbori sunt goi de frunze, culorile erau acum și pe pământ.

Mănăstirea este aproape un parc, construcțiile sunt foarte frumoase și nu sunt ostentative. Multă verdeață, ronduri de flori foarte frumos întreținute. Are o mare livadă de meri, iar în spate, se află” Altarul din pădure” , o construcție din lemn amplasată printre copacii crescuți acolo în mod natural, chiar un pic de pădure. Tot în curtea mănăstirii sunt câteva boxe unde sunt doi câini tare frumoși, iar copiii mai pot vedea câteva capre.

În apropierea acestei Mănăstiri se mai află Schitul Oancea și Mănăstirea Sihastru, la care se ajunge mergând pe același drum, doar că mai departe, spre Adjud. Mănăstirea Sihastru este frumoasă, Schitul Oancea este doar o mică bisericuță. Ambele însă se ajută de pădurea dimprejur, merită și astea o vizită.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Distracția vine la Sărbătoarea Teiului, altfel, nah, vorbim de mănăstire.

Relaxare, da, oricând, oricui, prinde bine o plimbare prin pădure!


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 03.11.21 15:12:37
Validat / Publicat: 03.11.21 15:58:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ADJUD [VN].

VIZUALIZĂRI: 1153 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Curtea Mănăstirii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

adsoPHONE
[04.11.21 13:41:57]
»

@Yersinia pestis: Din una in alta, ieri am gasit si articolul tau despre monumentul de la Podul Inalt. Pe care l-am citit cu placere (ca si pe acesta). Si am citit si comentariile la el, ultimul spunea asa:

Frumoasă statuia și frumos articolul!

Faine și comentariile. Sunt perfect de acord cu voi. Întotdeauna la articolele tale sunt comentarii faine. Felicitări!

Poate ca la ăsta trebuie sa dea cineva startul - uite, am inceput eu.

Desi... cred ca ne citim din ce in ce mai putin (noi intre noi, zic). Eventual - votam, din politete, si cam atat.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[04.11.21 14:20:18]
»

@gpopa: Da, se poate spune și asta, că mulți votează din politețe! Pe de o parte este de înțeles, nu toate locurile prezentate sunt cu adevărat interesante. Nu cred că tu, de exemplu, vei veni de la Iași la Buciumeni ca să vezi Mănăstirea de-am scris eu despre ea. Eu citesc ce scrii, pentru că-mi place, atunci când ajung în Iași chiar încerc să văd câte ceva din ceea ce ai descris tu sau alții. Plus că, în cazul tău și-al unora dintre useri, apreciez și verbul, de aici și plăcerea cu care ajung pe paginile scrise de favoriți. Iar de comentat voi comenta când voi avea ceva de spus, nu doar așa, să mă bag în seamă!

Mă miră faptul că sunt alți useri care scriu tare frumos și nu au nici voturi și nici comentarii! Dar, de, asta e alegerea fiecăruia dintre cei ce scriu și citesc aici! De gustibus...

adsoPHONE
[04.11.21 14:34:14]
»

@Yersinia pestis: Eu nu am sa vin pentru ca Buciumeni nu are gara. Am mai spus, calatoresc folosind doar trenul, avionul si autopasul. Ok, uneori ne mai lipim de cate cineva cu masina, dar asta prin judet, nu asa departe.

Conferintele astea cu schimbarile climatice si salvarea planetei - eu le-am anticipat. In ceea ce ma priveste e problema rezolvata.

Dar nu despre asta era vorba. Majoritatea intra pe AFA doar sa culeaga informatii - un numar de ani m-am numarat in aceasta categorie. Astfel de persoane citesc selectiv, in functie de interesul imediat, nu voteaza si scriu ecouri doar pentru intrebari concrete.

Altii sunt cei care intra (aproape) zilnic si publica (macar) lunar. Stiind cat e de greu sa scrii ceva si cat de mult conteaza aprecierea celorlalti, e de asteptat ca acestia sa ii citeasca si sa ii bage in seama pe colegi. Ei, asta voiam sa spun.

Si da, e clar ca avem gusturi diferite. Eu sunt din categoria asta google.com/amp/s/amp.spec ... fice_12098.html, cu istorie si muzee si de astea. Altii sunt cu iesirile in natura. Altii cu lenevitul la soare. Dar nu asta conteaza: scrie omul frumos? Merita apreciat! Si, daca afla si el ca l-ai apreciat, cu atat mai bine.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[04.11.21 15:51:09]
»

@gpopa: Cum am spus mereu, uniți în diversitate! Era și este evident că turismul înseamnă o largă varietate de opțiuni, la care fiecare are dreptul, funcție de ce-și dorește de la viață. Iar cititul, tocmai pentru informația în sine a fost inventat. Informație ce poate fi sau nu apreciată. Vezi, se poate filozofa pe tema asta mult timp. Și, ține cont, te rog, nici măcar n-am mâncat vreun intelectual.

MioritikPHONE
[04.11.21 22:45:42]
»

Foarte frumos!

Ce livadă au în curte! Și snopurile alea de flori înseninează curtea. Nu știu când să bruma și mereu mă zgribulesc toamna când văd flori, gândind că nu mai rezistă mult. Acum ceva ani am găsit o splendoare de trandafir înflorit la mijloc de decembrie. Miracol. Mănăstirile au mereu flori multe și frumoase.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[05.11.21 08:53:08]
»

@Mioritica: La Lepșa, într-o toamnă, la noi acasă, câteva sute de metri mai jos ca înălțime,diferență de nivel a reliefului, spui, florile erau arse de brumă, iar la Schit, în plin munte, toate erau de nu-ți venea să crezi!

Mănăstirea de v-am bătut eu la cap cu ea chiar este frumoasă și, mai ales, nu e ostentativă, e mai aprooape de ideea mea de intimitate religioasă. Dacă ai prilejul ocaziei, poți să abuzezi, merită!

MioritikPHONE
[05.11.21 13:15:27]
»

@Yersinia pestis: inversiune termică...

Alea de sus sunt mai aproape de soare ????

Au mănăstirile astea ceva... o magie... nu înțeleg, poate puterea rugăciunii... sau sigur? La mănăstire e altfel decât în restul lumii.

Poate ajung și acolo, nu știu... vedem când o veni vremea potrivită. Deși zona aceea a devenit interesantă în ultima vreme.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisPHONEAUTOR REVIEW
[05.11.21 16:33:01]
»

@Mioritica: Când aud cuvântul "inversiune" mă ia cu emoții de la câtă conotație i s-a dat, mă rog, de-ale vocabularului!

Nu toate mănăstirile spun o poveste, am fost la vreo două-trei și acolo doar că nu-ți scanau portofelul, ar trebui să le pună diacriticile " SRL"

Asta e mai cu frică de Dumnezeu sau, poate, de ANAF? ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[05.11.21 21:49:36]
»

Nenea web, voiam și io melodia aia, de i-am pus linku... am fost cuminte, mă spăl pe dinți, ajut bătrânele să treacă strada, chiar dacă ele nu vor...

webmasterX
[06.11.21 08:42:03]
»

@Yersinia pestis: scuze - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mioritik, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Buciumeni [Buciumeni, GL]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055675029754639 sec
    ecranul dvs: 1 x 1