GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Lacul Sf. Ana, lac vulcanic. Nu, când am ajuns eu acolo, era lac glaciar!
La ora de biologie profesoara explică elevilor ce frumos este să ai grijă de animale, mai ales de cele sălbatice și despre răsplata sufletească pe care o poți primi în asemenea situație.
După ce le vorbește copiilor, se gândește să-i lase pe fiecare să povestească o pățanie de-a lor sau a familiilor lor cu animalele sălbatice.
Primul ridică mâna Ionescu, premiantul clasei:
- Doamna, tata este vânător. Într-o zi m-a luat cu el la vânătoare. Și, într-o-ncrengătură de ramuri uscate, am găsit un pui de căprioară. Tata a luat puiul acasă, l-am îngrijit, i-am dat lapte cu biberonul. Puiul a crescut și, când a fost suficient de mare să aibă grijă de el, i-am dat drumul în pădure.
- Și, răsplata sufletească? întreabă profa.
- Ei, de multe ori puiul vine în poala pădurii și noi îl vedem și ne bucură faptul că e sănătos și frumos!
- Bravo, Ionescule, frumoasă poveste. Altcineva?
Se ridică Georgescu, cel care se concura cu Ionescu și bîiguie și el o poveste, despre cum a găsit un pui de vultur, cu aripa frântă, cum l-a vindecat iar apoi l-a lăsat liber. Iar răsplata este faptul că puiul, ajuns vultur, zboară mereu pe deasupra casei și ei, cei din casă se bucură când îl văd.
Alți copii nu se prea mai ridicau mâna pentru a spune povești iar profa insistă:
- Hai, copii, fără frică, altă poveste!
Se ridică Bulă:
- Doamna, am și eu o poveste, dar e, așa, mai dură!
- Lasă, Bulă, spune-ne-o așa, cu cuvintele tale!
- Doamna, tata meu nu e vânător ca la sclifosiții ăștia, nu, doamnă, el e cioban! Dar e mare, are vreo 2 metri înălțime și e tare ca fierul. Și stă cu oile, sus, la munte.
Doamnă, acolo e greu de trăit și, uneori, urșii vin și pradă stânele. Ei bine, așa a pățit și tata. Într-o zi, o ursoaică s-a năpustit pe oi, să fure și să mănânce. Dar, tata nu s-a lăsat și s-a luat la bătaie cu ursoaica. Și, dă-i cu băta, dă-i cu pumnii, mă rog, ursoaica l-a tăvălit, dar tata, fiind un munte de om, a dovedit-o! Și a pus ursoaica la pământ, el peste ea. Acuma, nah, tata stând singur, în munte, atâta timp, dacă a prins ursoaica cu fundu-n sus, a început să o...
Profesoara, speriată, bănuind ce voia să spună Bulă:
- Bine, bine, măi Bulă, înțeleg, dar mulțumirea, care e mulțumirea?!
- Ei, mulțumirea e simplă, doamnă, după ce ars-o pe ursoaică, în fiecare dimineață tata găsește un coșuleț cu mure, proaspăt culese, pe prispa casei!
 
Nenea webmaster, te rog să nu-mi cenzurezi bancul, la urma-urmei suntem cam toți majori pe site-ul ăsta, băieții de-aicea au voie să iasă cu fetele-n oraș, plus că bancul are legătură cu ceea ce vreau să vă povestesc.
 
Săptămâna trecută am fost la Balvanyos și m-am și dat mare, povestind despre asta, mai ales despre cât de bengos am fost eu cazat.
Acuma e drept că, la Balvanyos nu te duci doar ca să stai în hotel, deși poți face și numai asta. Atâta doar că zona oferă și multe alte posibilități, una dintre ele, poate cea mai importantă, fiind să vizitezi Lacul Sf. Ana.
Știți despre acest lac că este singurul lac vulcanic din România, că el s-a format în craterul unui vulcan din munții Ciumatu. Vulcanul ăsta a bolborosit până acum vreo 8.000 de ani, după care s-a fîsîit și, gata, o terminat! Din acel moment apa s-o adunat în craterul format și, încetul cu încetul, s-o format lacul de vreau io să vă spui de el.
Faza frumoasă este că, cică, și-n ziua de azi craterul își mai dă aere, mai ales de sulf, care n-aveți ce face când ajungeți acoloșa stați cu ochii pe suprafața lacului și numărați bulele.
Lacul are o apă pură de moare lumea, cică ar fi aproape de apa plată, având numai 0,00și niște cifre, de minerale. Am mai citit că, din cauza vulcanului de mai fîsîie acolo, apa lacului nu are oxigen așa că, în lac, nu trăiește nici un peștic. Care vreți să dați la pește aici o s-o faceți doar pentru frumusețea lansărilor, dacă nu vorbiți cu cineva să se ascunză în apă și să vă puie-n cîrlig oareșce macrouri, n-o să prindeți nicio arătare!
Ca orice zonă interesantă din România, lacul are și vreo câteva legende, cea mai cea fiind cea referitoare la o fată, Ana, pe care părinții au forțat-o să se căsătorească cu unul pe care nu-l iubea, iar ea, decât să-și încalce principiile, a preferat să se arunce în lac.
Hm, asta e periculos, la cât îs de urât nu știu de ce nu se cheamă lacul Sf. Adriana?! Bine, din Vrancea până la lac sunt vreo 240 de km, cred că-și găsea unul să se-ncadreze în standardele ei de frumusețe, fără să fie nevoită să... mă-nțelegeți, da?
O altă legendă, urbană, se referă la faptul că, pe lângă lac ar fi vreo doo crăpături în sol de unde emană un miros pișcător. Ei, cică așa știu localnicii cum va fi vremea: dacă mirosul este persistent și tare, vremea se va strica, dacă nu candește prea rău, trai bun și fericire, vremea e de turism!
Până s-ajung în zonă, ca un bun și de AFA iubitor, am silabisit ceea ce au scris alții, pe acest site, despre lacul respectiv. Nu neg că-n viața mea am mai fost pe-aiceașa de vreo trei-patru ori, cu varii interese și motive. Dar, ultima oară fusesem acuma vreo 5, poate chiar mai mulți ani, așa că am vrut să aflu noutăți.
În principal lumea povestea despre faptul că drumul este destul de rău, că lacul e plin cu apă și că, ajuns aicea să nu te mănânce-n dondonel să te duci după vreum pom, ceva, că te scarpină pe șale, dumnealui, Moș Martin. Am băgat la sertăraș, nu fac glume cu urșii, mai ales că li s-a dus buhul că nu prea au sîmțul umorului!
Ca să nu mai bat apa-n piuă (substantiv feminin, cu pluralul ”pive”), vineri 11.11.2016 (în ziua când am sărbătorit 98 de ani de la fârșitul primului resbel mondial, am ajuns la Balvanyos. cu gândul clar înțepenit în ceea ce cred eu că e creierul meu, ca, a doua zi să călătorim spre lacul cu pricina. De la Balvanyos Grand Hotel până la lac sunt 11 km, pe pariu!
A doua zi, cele patru familii de eram, ne-am urcat în două mașini și am plecat.
Drum tare agreabil, șoseaua relativ bună, oricum, nu de speriat. Ba, de la intersecția cu Bixad, asfalt nou turnat și marcaje albe de-ți luau ochii (de la ciorap!). Și mergi așa, vreo 6-7 km, dupe care intri în județul Harghita. Oarece serpentine, nimica de speriat, doar așa, de varietatea traseului.
Când mai ai 1,5 km până la lac, hop, prima cumpănă: un nene îmbrăcat ca un pădurar ne anunță că, dacă vrem să mergem auto, până la lac, trebuie să cotizăm cu suma de 20 de lei. Dacă vrem să mergem per-pedes, nici n-am reținut suma, că deja îi îndesam ăluia cei 20 de lei ceruți. Daaa, bine, nu mă mai certați că n-am vrut să devin pieton, familiile reunite ce ne aflam în acea mașină am decis că nu, nu coborâm din mașină, neam!
După ce am cotizat, deschisă-i calea, am coborât, lejer, până la parcarea de la lac.
Aici am găsit, în primul rând, frig. Nu era chiar din ăla, criogenic, dar, eu, care mă rad pe cap și nu port nimica pe tărtăcuță am simțit cum îmi îngheață gândurile, așa, puține, câte am!
Am făcut poze, câteva, după care am coborât spre lac.
(În continuare nu voi mai scrie nimic, vă las pe voi să completați fragmentul cu descrierea pădurii, cu culorile de toamnă, cu ruginiul frunzelor căzute, cu verdele brazilor printre care se vedea luciul de apă, mă rog, ce vă vine-n cap. Eu, în timpul ăsta, o să postez pozele de le-am făcut, e mai practic, isn't?)
Bun, am ajuns la marginea lacului. Ce-avem noi, aicea?
Poi, un anunț că dacă vrei să faci baie o faci doar pe răspunderea ta! Înțelept sfat, dar, mă așteptam la el, mai ales în luna noiembrie.
Suprafața lacului este ușor încrețită doar de vântul care adie. De jur-împrejur nu prea sunt oameni, m-am gândit io, că o fi din cauză că-s urși. Mmnneeeaaahh, asta, cu urșii, e harneală!
Dacă tot nu erau urși am procedat la oxigenarea alveolelor pulmonare, inspirând-expirând amplu, cam ca atunci când trebuie să-ți facă injecție. Ca să risipim timpul, facem poze, la greu. Am rugat-o pe nevastă-mea să-mi facă poze și eu m-am maimuțărit acolo, câtă vreme ea îmi făcea fotografiile de credeam io. Pe urmă am văzut că a făcut poze unui bărbat mai înalt decât mine, mai tânăr și, eventual, mai frumos! Mă rog, țin la ea, așa că am luat-o de lângă lac, de un' să știu dacă nu o fi cumva adevărată legenda cu Ana și, ce mă fac dacă, dezamăgită de cum arăt, m-aruncă în lac?! Cum or să schimbe ăia de ne-au luat banii denumirea lacului în Lacul ”Sf. Cătălin”?!
Oameni buni, nu c-aș fi io vreun nesimțitor, ba, din contră, eu, când eram mic, plângeam când citeam ”Balada unui greier mic” sau ”Vestitorii primăverii ” dar, după ce-am stat vreo patruj'de minute pe malul lacului, mi-am dat seama c-am cam înghețat bocnă, de unde, bag io de seamă, că lacul nu e vulcanic, e glaciar! Dacă era vulcanic, trebuia să emane căldură, nu? Înțelegeți ce vă spui, lavă incandescentă = căldură... lângă lac era frig ca-n inima lu' mama vitregă a lu' Alba ca Zăpada, ca să rămân ancorat în realitatea de la data vizitei, deci, clar, e lac glaciar! Schimbați, deci, geografia, aveți încredere în ce vă spui! Bine, nu încercați asta la vreun examen!
Așa că am făcut lobby pentru reîntoarcerea și încă rapidă, la mașini, cu care să călătorim spre mult iubitul nostru hotel, unde temperaturile permit viața, așa cum o cunoaștem noi: cu vodcă, cu mâncare, cu piscine și saune... Și, am putere de convingere, credeți-mă, așa că, juma'de oră mai târziu ne luceau ochișorii în barul locației cu pricina.
Cât despre urși, n-am văzut, neam, niciunul. Abia în seara zilei de 13.11.2016, când ninsese, barmanul ne-a spus s-avem grijă că paznicul hotelului i-a spus că, afară, este un urs. Am vrut să verificăm și am trimis-o pe una din fetele de erau cu noi, afară, să fumeze. Asta a ieșit dar, spre dezamăgirea lu'bărbat-su', o și venit înapoi și nu era deloc speriată! Deci, povestea cu ursul, posibil legendă și, nici măcar nu ne este frică de urs!
Oricum, e ca-n bancul:
-Hei, nu te teme de urs, e împăiat!
- Da? Dar, dacă nu e împăiat bine?
Bun, acuma, criticii or să mă certe că nu am povestit ce și cum cu Lacul Sf. Ana. Da' ce, buei, io-s povestitorul vost', vreți să știți mai multe, băgați un ochi pe google, e la liber!
Ce-aveți voi cu mine, dacă așa percep eu turismul, mai ales pe frig?! Iaca, m-ați supărat, deci,
Haidi, pa!
Trimis de Yersinia Pestis in 18.11.16 18:47:08
54 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
54 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yersinia pestis:
Fluturas e minora dar nu chiar atat de minora incat sa nu se roseasca, chiar daca zburda prin Peru!
P05, vezi ca te reclam, ai pozat un tablou de la Ermitaj ca parca asa aduce !!!
@Yersinia pestis: n-am sa-ti spun nici ca mi-a placut, nici ca am votat! Desi ambele se vad cu ochiul liber???? cine-l are!
1. spun insa:ce bine ca web-ul nu a cenzurat bancul din introducete (in poveste).
2. Nu este nevoie de un articol tehnic despre o locatie, daca citesti printre randuri ai toate datele problemei, exact ca si in articolul tau!
3L-am savurat!
@elviramvio: 'Aidi, bre, nu da nume! Bancul este educativ, te-ndeamnă să faci fapte bune, vei fi răsplătit!
Când am făcut poza încă nu eram refrigerat, mai mergea neuronul, abia după aia s-o instalat hipotermia, de-aia nu răspunz de restul pozelor!
Lacul Sf. Ana este frumos dar, spun eu, parcă n-are ceva, nu știu ce?! Aș mai merge acolo, dar, așa, doar de haiul plimbării, nu-ți ia aerul ca în alte părți, completează tu unde.
Stați, bre, nu dați cu chetre, nu spui că nu se merită vizitat ! Dar, cert, pe căldură! Atuncea pot să ignor anunțul, cel puțin așa am văz't pe niște poze de la vărul google!
@maria55: Sărut mâna, tu, mereu, ești bună cu mine! Boieroaică, asta ești!
Altcumva, dacă nu te obosește sau, Doamne-feri, plictisește, te aștept pe-aicea, oricând vrei tu. Stăm, așa, de bârfă și vorovim. Doar nu ne vede nimeni!
Weekend plăcut și multă sănătate și optimism! Sărut mâna!
Nenea webmaster, acuma, dacă tot nu mi-ai hăcuit bancul, mai am un moft, pune, te rog și melodia asta : youtube ! Știu, n-are nicio legătura cu reviewul, dar, îmi place mie! Te rog! Seară bună!
@Yersinia pestis: Doamne ce conexiuni ai făcut, Bula... ursoaica... răsplată.
Ana... Adriana... lac... vulcanic... glaciar... frig... chelie.
Hotel... conditii... căldură... bar... sărbătoare... petrecere.
Apropo pe panourile alea scria și românește? Când am fost noi scria numai în ungurește.
Să știi că este plăcută melodia atașată.
Toate cele bune.
@ANILU: Da, câtă vreme nu-mi iau, la timp, pastilele, îmi ies tot felul de conexiuni!
Doamne, de aia nu știam io să citesc, că era scris în ungurește???!!! Și io, prostul de mine, credeam că n-am făcut carte!
Gata, mă duc să-mi iau hapurile alea verzi, care să-mi amintească unde-am ascuns pe alea galbene, de trebuie să le iau mâine!
Weekend plăcut, dacă mă mai uită ăștia dezlegat sigur o să mai scriu!
@elviramvio: nu vorbi de microbi... "in casa popii" poate cu un "i"?! ???? Am lipsit la ora de gramatica!!! Sunt cazata la UAI intr-o locatie care bate la fund locatia de 4* a autorului!!! Si e plin de microbi...in locatia mea, nu autorul????????????????????
@elviramvio: Ia vezi, nu mă jigni, io nu-s microb, sunt o bacterie!
@Yersinia pestis: Ha, ha:-D
Ești bun pe lângă casa omului, așa urât cum ești.
Am râs și trebuia sa-ti scriu, nu dealta dar să nu râd de una singură, că și așa beau un pahar de vin (în care am pus și apă cu sulf) singură, așa după masa de seară.
Un banc ceva...
@maria55: Banc cu popi:
Un oltean și-un moldovean vorbeau între ei:
Olteanul:
-La voi morții se-ngroapă cu popă?
-Nu, la noi popa rămâne afară!
@Yersinia pestis: multam fain pt urare! Sunt aici... ever! Pâna m'oți vedea in chenar negru, unde recunosc, nu-mi doresc! Ehei, dar intr-un chenar de "consul", da, ca d'aia-s "boieroaica????????????!
PS. Daca te răzgândesti si mai vrei un repetil, ia-ma translator! Sau pe @Dorgo???!! Stiu ungureste ca-s traita pe meleaguri myresene! Costurile de transport,cazare si masa,le suporti!????
@maria55: Sa-ti dea Dumnezeu sănătate Doamna "SENATOR" și să ajungi "CONSUL".
Ai văzut ce bancuri bune ne spune colegul "microb", mi-e greu să îi pronunț numele...
Te pup.
@ANILU: a zis ca nu-i microb... ci bacterie! E de rau... nu stie de gluma????????????????! Multumesc pt urare! Vreu "augustus" cu derogare! Hihi, sunt cam off... am s-o fur de la vreun web mai putin indulgent! Dar imi asum!
@ANILU: Ursul a fugit după iepuraș, dar nu l-a prins. Obosit, gîfîind ca vai de el, se-așează pe o buturugă și se gândește:
- Buei, ăsta-i dracul gol! Ce Doamne- iartă-mă făceam dacă mă fugărea el pe mine?!
@maria55: Alooo, vezi că sun la 112 și te reclam pentru defetism! Lasă-mă, bre, cu chenare negre, da?
Ai dreptate, albastru e o culoare frumoasă, mai ales în combinație cu roșu. Steaua București, hm, îți spune ceva?
Uite, un banc (ușor misogin):
O femeie obeză s-alinta în fața oglinzii:
- Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din țară?
- Dă-te deoparte ca să văd!
@Yersinia pestis: nu-i nevoie sa suni la 112! Sunt prin preajma????! Dar pt ca sa nu mai caut in dex, lamureste-ma ce-i ala "defetism" ca nu-s dusa la biserica... prea mult... a se intelege... cam nescolita????! Ala cu oglinda e bun rau! Ma incadrez! Si pe deasupra l-am si inteles!!Deci ma incadrez de doua ori.
@maria55: defetism e lipsa de încredere, când nu crezi în niște acțiuni și-i îndemni și pe alții să nu aibă încredere...
Mai am bancuri, dar, să zic că fac o puază, mă'c să mă culc! De fapt, vreau să mă uit la TV...
Uite, ultimul banc, pe seara asta:
Un bețiv vine noaptea, târziu, acasă.
Dă să sară gardul dar câinele din curte începe să-l latre.
-Latră, tu, latră, jigodie prăpădită! Dacă mai faci mult zgomot ai să vezi cine doarme afară la noapte...
@Yersinia pestis: Ce-ai făcut cu pozele? Am crezut că văd monstrul chelios și când colo ce să văd: peisaje fără ursi, fără bacterii, fără omuleți uràțiUltima dată când am fost la acest lac, sfârâiau grătarele pe marginea apei, oamenii se scăldau fericiți, urșii erau ascunși prin pădure. Zicea un nene de pe acolo că dacă vrei să fii frumos și sănătos e musai să faci baie în acest lac, măcar o dată pe an. Mi-a plăcut melodia, mi-a făcut poftă de dans. Cheliosule, tu fumezi? Te întreb pentru că eu și Maria suntem "fumăcioase"
@krisstinna: Nope, la cum arăt asta mai lipsea, să beu tutun!
Cât despre cum arăt, he, he, he, să spunem că-s mai urât decât marea majoritatea urșilor!
O să vezi poze cu urși reviewul de-l pritocesc de-o să-l public după aista de azi!
@Yersinia pestis: Bune bancurile din articol și din ecouri, le-am savurat pe toate, păcat că nu prea reușesc să le țiu minte mai mult timp!
E frumos lacul Sfânta Ana și toamna, se poate vedea asta din fotografiile tale. Noi am fost acolo în luna august și ne-a plăcut mult, mai ales că am făcut baie în apa lacului, dar am și realizat un ocol complet pe poteca de lângă lac. Nici noi nu am văzut vreun urs, însă nu țineam morțiș să se întâmple acest lucru; mai ales că am dat iama prin zmeurișurile din zonă și probabil că Moș Martin nu ar fi fost prea încântat dacă ne-ar fi găsit p-acolo.
În ceea ce privește faptul că nu trăiește vreun peștic în apa lacului Sfânta Ana, mă văd nevoit să te contrazic - chiar în vara asta când am mers acolo, am putut fotografia bancuri întregi de peștișori în apropierea pontonului de unde ai făcut fotografia 8. Trebuie să aduc și o dovadă, nu? În articolul meu despre vizita la Sfânta Ana am atașat P19, o fotografie în care se observă clar peștișorii din apa lacului (o parte dintre ei, pentru că erau mulți-mulți).
Un sfârșit de săptămână excelent!
@Crazy_Mouse: Ei, asta cu peștii am citit-o, nu bag mâna-n foc că e și adevărat!
@Carmen Ion: Da, mă, bine... și tu râzi de mine?!
@Yersinia pestis: Dom' poliţist, cum să râd eu de matale? Nu poci, că nu-mi permit! Dacă mă pomenesc cu vreo amendă, ceva, în cutia poştală?
De şugubăţ te ştiu de mult, dar acum parcă te-ai întrecut... cu gluma: bancuri cu urşi, cu peşti, cu gheţari şi, colac peste pupăză! , un video cu tărâmuri exotice însorite. Foarte tare contrastul!
Ce mai, am stat şi am citit şi am râs ca proasta-n târg ! Adică de una singură... Noroc că ai mei sunt ocupaţi cu treburi casnice, în timp ce eu mă boieresc pe AFA!
@Carmen Ion: Nope, nu mai sunt gabor, abia ce-am împlinit 7 luni de când mă pensioai. Așa că nu mai poci da amenzi și alte alea, coercitive mă refer, sancțiuni prin care statul îi pedepsește pe ăi de nu-s cuminți!
cât despre bancuri, pagina mea e un banc (prost) așa că-n
cerc și io, cu o glumiță, cu un videoclip...
Hei, râsul e o stare de spirit, nu trebuie să ne ascundem!
@Yersinia pestis: Cred ca daca am sa citesc vreodata un articol serios scris de tine inseamna ca ti-au gresit medicatia. Cred ca asa cum spune si @maria55 conteaza ce se simte din articol, iar la tine se simte din plin .
Cred ca din articol nu am retinut prea multe, dar ecourile le-am savurat din plin si uite cum incet i-ai antrenat pe toti.
Felicitari, votat cu foarte mare drag.
@mishu: Singurul articol serios scris despre mine cred că o să fie necrologul! Chiar așa, ai văzut că, după ce moare vreunul, toată lumea vorbește frumos despre răposat!
Buei, să vă fie clar, numai voi îmi luați reviewurile -n râs, io, când scriu prostiile alea, sunt foarte serios! Și, când îs nervos, îs tare calm!
Weekend placut!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Lacul Sfânta Ana - singurul lac vulcanic din România — scris în 16.07.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2021 Peisaje argintii la început de primăvară — scris în 14.04.21 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Fuga la lac și plimbarea la pas... pe lac. — scris în 28.11.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Locatie unica, merita vizitata cu fiecare ocazie — scris în 16.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Peisaje de vis — scris în 02.02.20 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- May.2018 Călător prin țara mea. Merită să vezi: Lacul Sfânta Ana — scris în 05.06.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Un loc minunat / Un peisaj de vis — scris în 17.08.17 de SirAndrei din BUCURESTI - RECOMANDĂ