ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Lacul Sfanta Ana si Baile Balvanyos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Filozofie

N-am crezut niciodata ca intre Paradis si Infern, intre Sublim si Mizerie, intre “perla” muntilor Harghitei (Lacul Sf. Ana) si “ruina” ei (Baile Balvanyos), sa fie o cale si o distanta atat de scurta, doar de 10 Km! Drumul, cand bun, cand prost, e serpentinos ca un prelung sarpe de beton ce se strecoara prin padure, un amestec de piatra cubica, de denivelari sau petece de smoala, e-un drum ce te zapaceste dar peisajul ce-l inconjoara, e fantastic. Se pare ca ceea ce zamisleste natura dureaza o vesnicie si ne incanta ochiul, dar ceea ce face omul, cel putin in acest caz, nu dureaza mult ci zace de mai bine de doua decenii, in ignoranta, nepasare si uitare, care ne alunga.

Cum se ajunge la Lacul Sfanta Ana?

De la Praid, traversam satul Corund, o luam spre Odorhei, apoi, spre Miercurea Ciuc si ne oprim la Tusnad. Deoarece excursia pana la lac ne va "ocupa" o zi intreaga, cautam cazare la Tusnad sau in imprejurimi. E un week-end torid iar la “piramidalul” hotel de cura Tusnad nimeni nu-ti inchiriaza o camera doar pentru o noapte (210 lei) si de fapt hotelul e “full”, sunt nevoit sa recurg la varianta B (de rezerva) si figura tine si de data asta... traversez soseaua in parcarea de vis-a-vis si... astept. E imposibil sa nu apara cineva care sa nu te intrebe “Nu doriti o camera? ” Nu trec nici 5 minute si o femeie de la un mini-market de langa marele hotel de cura, apare si ne recomada chiar doua camere (duble), la 60-70 de lei “la cetatean”. Cred ca stiti, ce inseamna “cazare la cetatean”... mici cabane, bungalow-uri sau chiar pensiuni construite in curtea omului de la care nu vei primi chitanta dar macar vei avea un pat pentru noaptea ce se apropie, un televizor, un frigider si o camera de baie. Aici, in “tara cartofului”, e saracie mare si se mai descurca fiecare cum poate. Oamenii se ajuta unii pe altii, sunt interconectati, chiar cei care nu mai au locuri de cazare, te opresc, spunandu-ti, “stati ca va gasesc eu ceva” si incepe telefoniada mobila.

Ah, era sa uit! In ultimele trei week-end-uri, toate insorite, am facut un mic “tur al Transilvaniei”, strabatand 8 judete. Am ce scrie...

Lacul Sfanta Ana

A doua zi o pornim de la Tusnad, spre Lacul Sfanta Ana. Urmam soseaua spre Sfantu Gheorghe iar la Bixad, dupa 11 Km, ne abatem la stanga spre lac. Sunt 10 Km de drum prost si 7 km de drum bun pana acolo sus pe buza lacului. E un drum frumos, in serpentina ce urca, urca, strabate paduri galerii sau peisaje fantastice, dar ce folos, tu trebuie sa privesti in jos, spre denivelarile si peticele din asfalt. Lacul Sfanta Ana e ascuns in craterul unui vulcan stins, deci mai intai urci versantul craterului. Sus, pa buza lui, esti oprit de doi gardieni care te intreaba politicos. “Doriti sa lasati masina aici in parcare (10 lei) sau sa coborati cu ea pana langa lac (30 de lei) ? ”. Daca veti cobori in mica parcare de langa lac intr-o zi insorita, nu prea veti mai gasi loc, poate va trebui sa va parcati masina pe sosea, intr-o coloana ce urca, urca... asa ca eu mereu o parchez “sus” si cobor cei 1,5 km de serpentina asfaltata, pe jos. Exista si scurtaturi care te scot la lac in 10 minute, prin padure, (evitand serpentina) dar poate e mai bine sa urmati cele 5-6 “ace de par” de sosea si sa ajungeti cam in 20 de minute pana la lac.

Lacul Sfanta Ana in zilele senine, iti insenineaza sufletul. E-atat de frumos, incat, atunci cand apare dintre brazi, nu-ti poti retine o exclamatie de admiratie... Seamana cu o farfurie sau cu un ceaun plin cu apa de ploaie calduta, limpede si putin adanca Nu va fie teama de vulcanul stins ce se afla sub lac, chiar daca ceaunul plin cu apa limpede de-i vezi nisipul de pe fund si la 2 metri, sta pe o punga de jaratec ce mocneste somnoros si care s-ar putea destepta oricand. Da, da! Lacul e situat exact deasupra salasului subteran al zeului Hades sau Hefaistos, care doarme insa bustean la ora asta, si-asta o face, de vreo cateva mii de ani incoace. Si nu cred c-o sa se trezaesca el, tocmai azi, intr-o zi atat de frumoasa de vara.

E multa lumea azi la lac... cu palariute, cu barcute, cu colace, altii cu nimic, doar cu pofta de balaceala... altii, mai pragmatici, au trecut la gratare, mici sau bere rece de Ciuc. Caldura acestei ape de munte, de obicei rece, s-ar putea datora in parte si soarelui dar si alambicului de elemente chimice, toate in stare lichida, din adancuri care fierbe mocnit. Lacul are o forma ovala, e destul de mare si inconjurat din toate partile de verdele coniferelor. Daca vrei sa faci o poza cu intreg lacul, e greu, n-ai cum, (decat eventual de langa o bisericuta ce se afla pe-un tapsean mai indepartat), trebuie deci sa reculezi mult si daca nu vei lua un ciot de brad sau chiar un brad in spinare, vei reusi. Poti intra insa in padure si fotografia lacul printre brazi. Langa debarcader, exista si o mica “eco-terasa”, gen “totul din lemn”, unde poti servi o cafea (5lei) sau un Pepsi (7 lei) sau chipsuri.

Ne intoarcem in “parcarea de sus”. Restaurantul din incinta ei, s-a inchis de 2 ani, nimeni nu poate sa-mi spuna de ce. Mai e o terasa mai mica, unde poti servi mici cu mustar, gratare, carnaciori, racoritoare dar... ”azi n-aveam cartofi”.

Baile Balvanyos

De la lac, pana la Balvanyos, nu mai sunt decat 10 km, e pacat sa nu dai o fuga si pana acolo. In drum intalnesti, ascuns printre brazi, hotelul de cura balneara (bai carbogazoase), “Best Western Balvanyos”, un hotel de lux, fostul sanatoriu TBC, renovat si introdus in circuitul international. O bijuterie. Dupa alti cativa Km de serpentina apare si statiunea Balvanyos, o fost statiune de succes a regimului trecut, astazi in ruina.

Iata ce scriam eu despre ea, in urma cu 10 ani...

“Balvanyos-ul, de care probabil doar parintii si mai ales bunicii nostri isi mai amintesc cu placere, e o statiune ascunsa intr-o padure, drumul de vreo 5-600 de metri ce te duce in centrul statiunii este de fapt un urcus destul de anevoios. Statiunea ma intampina cu o pustietate desavarsita. Aici, timp de cateva ore cat m-am plimbat printre ruinele ei, n-am intalnit nici o fiinta vie, fie ea om sau animal. Pe cine sa intreb asadar de vestitele sale izvoare si bazine cu ape carbogazoase? O iau la intamplare... si incep sa apara deodata, rand pe rand, un teatru de vara, cateva vile, un bar, o cantina, o baza de tratament si bazinele cu apa carbogazoasa bolborosind intr-una. Am tot timpul sentimentul ciudat ca ma aflu pe o corabie ce pluteste in deriva asemenea Olandezului Zburator, parasita in graba de echipajul ei. Parca ma plimbam printr-un oras fantoma abandonat, asemenea unui sit minier care functioneza doar atata timp cat mai exista minereu, apoi toti minerii isi fac bagajele si pleaca in graba.

Caderea statiunii a inceput dupa anii '90, urmand un scenariu clasic-mai intai s-a inchis baza de tratament, apoi posta, apoi cantina si vilele si intr-un sfarsit s-a inchis si barul Gorgan. In general barul sau bufetul e prima constructie ce apare si ultima care dispare intr-o localitate ce prinde viata si apoi, moare. Dar, chiar si asa inchise, cladirile din Balvanyos sunt inca "elegante si semete", peisajul e superb, statiunea e situata intr-o caldare naturala ferita de vanturi puternice, aici respiri ozon si mananci aerosoli aromati pe paine. Te doboara insa linistea. Te sperie si te alunga. Nemilostiva lege a firii isi spune cuvantul, Natura isi reintra incet-incet, in drepturi, rand pe rand, baza de tratament, cantina sau bazinele sunt acoperite de vegetatie. A trebuit sa indepartez multe crengi si frunze de ferigi, pana sa pot fotografia cate un bazin. Daca nu se iau masuri urgente, frumoasa statiune covasneana va fii complet acoperita de vegetatie, precum erau nu demult orasele maiase si aztece strivite de imbratisarea junglei. S-ar putea ca peste cateva decenii o echipa de arheologi curiosi de la National Geografic sa redescopere statiunea”

Azi, (2014) erau insa mai multi oameni prin statiune (vreo 10) si vegetatia ce invaluia cladirile, a fost trecuta pe la “frizerie”. Dar cladirile, se aflau intr-o stare si mai avansata de degradare. Cineva mi-a zis sa ma duc spre “baia rece” aflata sus, in padure, ca a inceput renovarea unui pavilion cu izvoare minerale. Aici la Balvanyos, mai curg inca izvoare cu ape feruginoase ce se aduna in balti sau lacuri de culoare ruginie, loc adeseori vizitat de ursi, dupa ce acestia ies din hibernare. Dar atentie! Nci acum, vara, nu e exclus sa nu dati nas in nas cu cate un “mos Martin” reumatic. Tot in paragina gasim si mofetele umede (amestecuri de bioxid de carbon si gaze sulfuroase), ce barboteaza apa catorva bazine din lemn, amenajate pentru tratament in aer liber. Sunt asa zisele bazine cu “mofete umede”, raspandite peste tot printre brazi. Mi-am balanganit si eu picioarele intr-o mofeta umeda. Apa era receeee, receeee. Frigider, nu alta... Brrr!... Dar dupa un timp, am simtit o caldura placuta, rolul acestor mofete este de a-ti activa circulatia periferica. Un localnic, in slip, intra cu totul in bazinul de mofete. Se pare ca locuitorii “polului frigului” sunt mai obisnuiti cu “recele”, pe mine m-au trecut frisoanele doar uitandu-ma la el...

Apoi, mai dau o raita pe la vechii mei amici... baza de tratament, cantina, barul Gorgan si cateva vile, toate distruse. C-un gust amar si c-un miros persistent de sulf in masina, revenim spre Tusnad, unde, luam masa la modernul restaurant al hotelului Tusnad. Initial am vrut s-o luam (masa) pe malul lacului Ciucas, unde stiam ca exista bucate grozave dar... si aici restaurantul si terasele erau inchise si lasate de izbeliste.

Concluzie

Ador sa revad locurile peregrinarilor mele transilvane din urma cu un deceniu, ma bucur cand apar lucruri noi dar ma intristeaza faptul ca in unele locuri, nimic nu s-a mai schimbat si gandirea oamenilor a ramas aceeasi.

@Web, te rog clipul, mersi! https: //www.youtube.com/watch?v=dUALBSLFFEc


[fb]
---
Trimis de dorgo in 06.08.14 10:32:34
Validat / Publicat: 06.08.14 13:48:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS.

VIZUALIZĂRI: 17226 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Din parcarea "de sus" de pe buza craterului, coborati vreo 1,5 Km de asfalt si dupa 5-6 "ace de par", sunteti la lacul Sfanta Ana
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.08.14 13:49:10]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

dorgoAUTOR REVIEW
[06.08.14 15:02:17]
»

@webmasterX: mersi @webx

cloverina
[06.08.14 17:29:06]
»

Ultima oară când am fost la Sf. Ana (acum mulți ani) am avut o discuție plină de patriotism cu paznicul parcării, care pur și simplu refuza să vorbească în românește. Cum eu am alergie la lucruri de genul, ne-am certat de mama focului. Noi pe limba noastră și a pământului pe care eram CU TOȚII, el pe limba lui și a neamului său.

Dar parcă nici parcarea nu costa atât de mult ca astăzi...

Frumos review, mulțumesc

elenus
[06.08.14 19:14:55]
»

Acum 2 ani am fost pentru prima oară la Lacul Sf Ana, foarte frumos locul, păcat ca e atâta hotie. O grămadă de bani parcarea, la terasele de sus se vorbește doar ungureste ceea ce ma enervează teribil. Pur si simplu nu au respect pentru pământul pe care l locuiesc.

Dabator
[07.08.14 08:07:17]
»

@dorgo: O radiografie (ce înseamnă să fii doctor) exactă a zonei, o zonă pe care am admirat-o foarte mult. Aceeași impresie am avut și eu - la fiecare vizită părea că zona este mai degradată.

Sunt 10 Km de drum prost si 7 km de drum bun pana acolo sus pe buza lacului. - adică 60% din drum e prost.

Drumul până la Sf. Ana se poate străbate și pe jos. Eu am făcut-o (acum 10 ani). Oricum au mai evoluat serviciile, de vreme ce ai găsit de mâncare. Noi am mers (acum 10 ani) prin pădure dar nu ne-am gândit să ne luăm de mâncare la noi (traseul durează vreo 3 ore dacă țin bine minte) - mă așteptam să găsesc acolo - era logic. Dar logica nu e compatibilă cu zona.

Ah, era sa uit! In ultimele trei week-end-uri, toate insorite, am facut un mic “tur al Transilvaniei”, strabatand 8 judete. Am ce scrie...

Asta chiar mă sperie

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[07.08.14 08:54:44]
»

@Dabator: sa pornesti din Tusnad sau din Bixad (de la "Motelul Hotarului") pana la Lacul Sfanta Ana, e un act de curaj+nebunie tinereasca dar e minunat (daca urmezi cararea marcata) sau soseaua... fara un rucsac, alimente, lichide, si ghete speciale, e chiar periculos... de ce?pai esti in tinutul ursilor, care coboara uneori chiar si pana-n Tusnad sau Balvanyos si fac baie in bazinele cu apa feruginoasa sau carbogazoasa, sau, ... esti in patria mofetelor ucigatoare... cred ca-i auzit de "vaile mortii"... nu stiu pe unde sunt... dar exista prin padure si sunt mai multe... emanatiile de Co2, H2S si So2, apar din pamant, aiurea, oriunde, ba uneori isi schimba locul de aparitie... apar pe fundul unor vai inchise (caldari) care se umple cu aceste gaze i-respirabile... Co2 e invizibil, incolor, inodor... dacai cobori intr-o vale de acest fel, n-ai sa mai iesi niciodata de-acolo, caci oxigen pe-acolo (ioc) nu exista... asa sfarsesc unele stoluri de pasari ce trec inconstiente prin vale (e un semn, daca intalnesti pasari moarte, nu trece pe-acolo)... satenii cunosc aceste vai din judetele Harghita +Covasna si cand li s-a urat cu viata fac o ultima plimbare printr-o vale de acest gen... va dati seama ce greu e sa recuperezi un om care-a ramas pe-acolo, uneori sunt mai multi (secventa horror!) trebuie sa ajungi pe fundul vaii, cu masti de oxigen... dar e un sfarsit placut, mai intai ametesti, apoi adormi un pic, si, apoi, adormi de tot... de-aceea nu e bine sa te aventurezi de unul singur, sau chiar in grup, prin locuri necunoscute, in "tinutul mofetelor"... Si-acuma, daca tot am ales un subiect atat de optimist, ca doar e vacanta, nu-i asa? ... iata un top interesant, care pe mine ma intriga, nu-i gasesc o explicatie... (sursa-Evnimentul Zile+Institutul Mina Minovici)

Persoanele de etnie maghiara si cele cu domiciliul in judetul Ilfov figureaza pe primele locuri in topul sinuciderilor din Romania. Potrivit datelor statistice, un roman isi ia viata la fiecare trei ore, cu precadere in Harghita si Ilfov, de cealalta baricada fiind Maramuresul, arata EVZ.

Ungurii, finlandezii si francezii sunt in topul sinucigasilor din Europa, de cealalta parte regasindu-se britanicii, italienii si grecii. Stastica intocmita de Institului de Medicina Legala "Mina Minovici" arata ca profilul sinucigasului roman este urmatorul: barbat, sub varsta de 45 de ani, nefericit din motive financiare sau dezamagit in dragoste...

Ai auzit amice? Grecii sunt pe ultimul loc! Ce zici, ne mutam in Grecia? Chiar daca grecoaicele-s printre cele mai nasoale femei din Europa...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dabator
[07.08.14 10:08:34]
»

@dorgo: Eu m-aș muta în Grecia și fără statistici. Dar doar dacă aș avea destui bani să mă plimb din insulă în insulă. Altfel de ce crzi că o gramadă de greci s-au mutat pe la noi și oriunde în lume.

Și nu, nu sunt de acord - cunosc o grămadă de grecoaice frumoase. Dar sunt luate.

Să revenim ontopic - chiar exagerezi (așa cum îți stă în obicei) - traseul spre Sf. Ana nu e deloc periculos (dacă nu punem că mai e de urcat de coborit, deh ca pe orice traseu de munte). Dar este unul destul de lejer - aș spune de promenadă. Da, problema urșilor ar putea fi una reală de vreme ce, din ce în mai puțini turiști se aventurează pe cărări de munte și prefera plimbările montane cu mașinile din dotare (eu vorbesc!?)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[07.08.14 10:55:20]
»

@Dabator: in Lefkada, am fotografiat in Nidri la o agentie imobiliara, preturile unor case (vile) si terenuri pe malul marii. Ele erau... de la 300.000 de euro in sus la vile (20.000 euro era taxa de agentie), si la terenuri (nu prea mari), preturile erau de la 50.000 de euro in sus (comision agentie-10.000 de euro), deci "no chance"... @Nic zicea ca in Halkidiki sunt cele mai bune preturi... sau poate in "satele fantoma" din Thassos (zic eu)...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dabator
[07.08.14 10:59:19]
»

@dorgo: Problema nu este cu prețul de achiziție - iei casa odată și ai terminat.

Dar caută să te interesezi de impozitele anuale.

La Tușnad ai întrebat cât este o casă? Dar la Balvanyos? Nu de alta dar ești și aproape de casă și on-topic. Iar impozitele sunt mult mai mici deocamdată.

Se ocupă guvernul, parlamentul să nu rămânem prea tare în urmă nici aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michaell
[07.08.14 11:32:16]
»

@dorgo: am inteles bine pasajul din text unde vorbesti de parcare - 30 RON?? Se poate, sau este o greseala? Nu-i putin cam mare pretul? Mai scump decit intrarea la strandul din Praid... ???

Cum sunt grecoaicele nu stiu, dar stiu ca romancele sunt printre cele mai frumoase femei din Europa. Asta mai ales cand sunt inca tinere, sau hai sa zicem cam pina la vreo 30 de ani. Per urma, grijile, nuntiile, botezurile, dar mai ales painea alba si gratarele - un obicei tare prost in RO, isi spun cuvintul.

Sotia mea este romanca...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[07.08.14 17:48:40]
»

@Michaell: Da Michaell, cand ajungi sa treci de pe partea ascendenta a conului vulcanului, pe cea descendenta, e-o mica zona plata, acolo intalnesti mai intai 2 gardieni care te trag pe dreapta si te intreaba politicos... "Doriti sa ramaneti aici, sus (unde este o parcare gigantica-practic sunt mai multe pajisti) -costa 10 lei sau doriti sa coborati (pe o serpentina asfaltata, de 1,5 Km), pana la parcarea de jos, cam mica, si va costa 30 de lei", dar esti chiar langa lac si asta ajuta la inapoiere, eviti 20 de minue de mers pe jos, uneori in canicula...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[07.08.14 18:18:31]
»

@Dabator: Tusnadul de azi, parca nu mai e cel de ieri, e mai trist, mai adinamic, toata viata statiunii se invarte in jurul hotelului de cura Tusnad, am intrat doar in restaurant, e select... mancare buna... camerele la 210 lei dubla, trebuie sa arate si ele bine (mai ales ca toate erau ocupate)... dar... la ora 17, frumosul restaurant era gol, gol... la punctul de informare de vis-avis de hotel, care se deschide doar la ora 14, ni s-a mai recomandat inca unul langa gara... am mers in final la terasa lacululi Ciucas, pe vremuri, vara, foarte animata, seara era o feerie... totul era inchis, pet-uri pe la colturi, paragina... in schimba, tot acolo, in incinta, a aparut un SPA-modern, care avea mare succes...

Tusnadul, poate ca are case ieftine, exista si un cartier de blocuri pe-acolo, dar nu e Grecia... nu m-am interesat nicidata de case in zone izolate si friguroase, chiar daca vara ai si perioade de escalade pedestre de vis... prin turul meu transilvan (care continua) am trecut prin zone aproape pustii cu case de vanzare sau parasite, prin Muntii Apuseni... la Zlatna, Rosa Montana, Abrud unde natura e minunata, sosele sunt insa proaste, serpentinose, inguste. Aici esti rupt de lume. Te simti mai singur decat la manstire. Acolo macar il vezi pe Dumnezeu peste tot. Nu m-as muta acolo in munti, nici daca as primi un salariu "nerusinat" si 100 de bonuri de masa in plus... nu e de mirare ca nu l-a prins niciodata potera pe "craisorul muntilor". Periplul meu mai are un scop comparativ... cu suma x, ce poti face in Transilvania, Bulgaria, Grecia, Paris...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cloverina, dorgo, elenus, Michaell
Alte impresii din această RUBRICĂLacul Sfânta Ana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058175086975098 sec
    ecranul dvs: 1 x 1