ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Bazna şi Ocna Sibiului - două staţiuni balneare în jud. Sibiu

TIPĂREȘTE URM de aici

Am prezentat în articolele anterioare traseele, locurile vizitate şi locaţiile unde am mâncat, în cele 4 zile cât am stat la Mediaş şi ne-am plimbat prin locuri unde nu ajunsesem până acum.

Ne-am plimbat prin Dumbrăveni şi am mâncat la Bistroteca Baum.

Am plecat spre Gura Râului la Cheile Cibinului şi ne-am oprit la Biserica Fortificată din Cristian jud. Sibiu.

Sunt locuri foarte frumoase pe care vi le-am recomandat cu plăcere şi vouă să le vizitaţi.

Acum am să vă prezint două localităţi din jud. Sibiu, în ordinea în care le-am văzut noi, ca fiind staţiuni balneare ale jud. Sibiu, Bazna şi Ocna Sibiului.

Bazna – am ajuns aici în prima zi de plimbare, vineri după amiază, plecând de la Mediaş spre Târnăveni şi din primul sat Blăjel am făcut stânga spre Bazna. La această intersecţie sunt indicatoare uşor de reperat.

De la ieşirea din Blăjel până la intrarea în satul Bazna şi pe stânga şi pe dreapta sunt păşuni verzi cât vezi cu ochi şi turme de vaci dar mai ales bivoliţe la păscut.

Intrăm în sat urmăm indicatoarele spre Bazna Băi, practic am mers pe drumul principal din sat până la capătul lui, unde odată, era aici Complexul Balnear de băi termale Bazna.

Imaginea este dezolantă, nici nu am putut să facem poze. Totul este o paragină, se mai vedeau vechile nume ale clădirilor care mai erau în picioare, zărite printre bălăriile crescute. Vila 10 mai sta scris pe una din vilele rămasă întreagă, vă daţi seama cât de mare era complexul dacă erau cel puţin 10 vile. Totul este o ruină. Am plecat cu un gust amar.

La întoarcere vedeam un Complex hotelier şi vroiam să vedem ce este acolo. Identificăm drumul de acces şi ajungem în parcarea generoasă a hotelului Expro.

Hai să vedem şi cum este şi poate beam o cafea. Intrăm pe uşa de acces către restaurant şi ajungem pe terasă. Am luat loc la o masă şi imediat a venit o doamnă-chelner şi am comandat câte o cafea şi o sticlă cu apă.

Stând pe terasă am admirat arhitectura hotelului, piscinele exterioare, terenurile de tenis cât şi zona ce înconjoară hotelul, dealuri verzi şi ciripit de păsărele, multă linişte. Hotelul pare destul de mare, are bază de tratament, dar nu am reuşit să aflăm dacă accesul aici se poate face prin bilete de tratament balnear, o piscină interioară cu apă termală şi trei exterioare. Erau câţiva turişti la plajă pe şezlonguri dar baie făceau în piscina interioară.

Peste tot sunt anunţuri cu accesul la piscinele exterioare unde este interzis consumul de produse alimentare din afara unităţii. Adică poţi veni la ei pentru o baie dar să nu vii cu mâncarea în traistă de acasă.

Ne-am întors pe un alt drum din sat unde am văzut mai multe pensiuni, unde poţi veni pentru cazare dar acces la apele termale tot la Hetul Expro trebuie să ajungi şi probabil că aşa se explică şi anunţul cu interzicerea consumului de alimente în incinta complexului.

La un moment dat mergeam pe un drum paralel cu cel pe care am venit, fiind despărţite de o alee de promenadă cu bănci de lemn amplasate la umbra copacilor.

Între casele vechi în stil săsesc unele mai întreţinute decât altele, am văzut turnul unei biserici. Am oprit maşina şi am plecat pe jos trecând pe lângă o clădire veche unde funcţiona una din şcolile gimnaziale din sat şi ajungem la aleea de acces la biserică. O alee cu trepte ce ajungeai la poarta de intrare care binenţeles că era închisă. Stăteam la poarta Bisericii Evanghelice Fortificate din Bazna şi vroiam să vedem dacă avem acces de vizitare. Era doar un număr de telefon unde poţi suna pentru a vizita biserica. Nu am sunat, eram doar noi doi şi am considerat ora nepotrivită pentru deranj. Biserica este bine întreţinută (din ce-am reuşit noi să vedem), ceasul din turnul bisericii funcţiona şi am observat că avea un sistem de supraveghere video.

Atît am reuşit să vedem în Bazna şi am plecat cu o conluzie, nu ştiu cum era staţiunea înainte, când exista vechiul centru balnerar, dar acum pot spune că mai sunt multe de făcut în această mică staţiune balneară pentru a fi atraşi mai mulţi turişti, are multe de oferit.

Ocna Sibiului – aici am ajuns în drumul nostru spre Gura Râului – traseu ce l-am explicat în articolul despre Biserica Fortificată din Cristian.

Când am intrat in oraş, pentru că Ocna Sibiului administrativ vorbind este oraş, Am intrat în partea veche a oraşului, pe o stradă unde pe partea stângă este Complexul balnear, dar nu aveam unde parca, am mers mai departe pe stăduţele stâmte unde la un moment dat ne-am învârtit în jurul unor ziduri vechi şi înalte ce ascundeau o biserică. Eram pe strada Petofi Sandor unde este şi o poartă de intrare, binenţeles închisă. O localnică ne spune că intrarea în biserică se face din strada Tineretului şi că este Biserică Reformată. Ocolim zidurile şi intrăm pe strada Tineretului care este cu sens unic, dar nu reuşim nici pe aici să intrăm să vedem biserica. Am făcut cîteva poze şi am plecat mai departe, unde am ajuns în piaţa din faţa Primăriei, de fapt un mic parc incojurat de blocuri. Aici am asistat la un alai de nuntă ce mergea la primărie probabil pentru cununia civilă.

Ne întoarcem şi încercăm să vedem Complexul balnear, parcăm în faţa porţilor de acces, poţi ce erau blocate pentru accesul în interior. Complexul, format din clădiri cu un etaj, par îngrijite şi se vedea o mare grădină interioară plină de verdeaţă. Ne-am plimbat pe stradă, am făcut cîteva poze şi dintr-o casă de vis-a-vis iese un bărbat care ne lămureşte de ce este închis Complexul. A pus banca sechestru şi nu mai poate fi folosit, deci este închis, dacă vreţi la baie mergeţi mai în faţă la privat. Dar unde sunt renumitele lacuri sărate? ... păi mergeţi spre Sibiu şi o să vedeţi pe stânga, dar acum nu prea aveţi ce vedea este închis.

Îi urmăm sfatul şi mergem către ieşirea din oraş spre Sibiu, găsim pe dreapta o parcare şi de aici vedem tot gardul de la vechiul Complex Balnear dar vedem cea făcut şi „privatul”, a construit o pensiune cu bazin interior, restaurant şi terasă la baza bazinelor cu ape termale, dar ce era urât, construcţia de cîteva etaje neterminată, ca o ciupercă într-un picior.

Pe partea stângă n-am reuşit să vedem mare lucru, o parcare goală, totul închis, nu aveai pe cine întreba ceva.

În oraş există multe pensiuni pentru cazare dar pentru baie se poate face aici la lacuri, dar numai vara.

Am plecat cu un gust amar din Ocna Sibiului, nu ne-a plăcut, multe betoane, lipsea verdeaţa, nu erau indicatore de informare. Am avut senzaţia ca în expresia „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”.

Şi aici ca şi în Bazna am văzut nişte panouri informative puse de Ministerul Culturii prin Consiliul Judeţean Sibiu, cu recomandări cu aşa da şi aşa nu, prin care erau informaţi locuitorii acestor localităţi cum să-şi recondiţioneze casele pentru a le păstra aspectul iniţial. Ideea mi s-a părut bună şi ştiu că se insistă mult pe tema asta, în condiţiile ăn care am văzut case recondiţionate care nu mai păstrau nimic din stilul vechi al zonei.

Vă las pe voi să trageţi concluzia legat de cele două staţiuni, aşa cum sunt ele acum, eu am încercat să le prezint într-o notă mai optimistă, dar...

Sincer nu vă pot recomanda să mergeţi în mod special în aceste două staţiuni, dar dacă aveţi drumuri prin zonă, faceţi o plimbare şi vă veţi convinge singuri cum sunt.

Concluzia mea este că avem locuri frumoase de văzut în ţara noastră, dar...

Călătorii plăcute tuturor.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ANILU in 31.05.16 07:58:39
Validat / Publicat: 31.05.16 10:32:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU. A mai fost în/la: Ardeal

VIZUALIZĂRI: 11741 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Bazna-Biserica fortificată
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

krisstinna
[31.05.16 12:20:34]
»

@ANILU - Sincer, nici plătită nu aș merge acolo pentru... nimic.

M-aș plictisi îngrozitor, m-aș face nervii ”nervoși”. E ca la țară, adică e mult mai... trist, ca să mă exprim elegant.

ANILUAUTOR REVIEW
[31.05.16 12:40:19]
»

@krisstinna - Da Kristina aşa este, tocmai daia le-am lăsat la urmă şi le-am prezentat separat.

Când am scris articolele anterioare, soţul a zis, ai sărit peste Bazna şi Ocna Sibiului.

Intenţionat n-am scris, pentru a nu umbri locurile frumoase pe care le-am văzut.

Şi să ştii, şi eu tot elegant m-am exprimat când am făcut descriera acestor localităţi.

Toate cele bune.

webmasterX
[09.10.19 10:27:03]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «La pas prin împrejurimile Sibiului» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sibiul şi împrejurimile sale]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin împrejurimile Sibiului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061409950256348 sec
    ecranul dvs: 1 x 1