GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost la Cetatea Neamtului intr-o dupa-amiaza calduroasa de duminica. Am avut emotii ca nu va fi deschis, dar asa cum e si normal, toate obiectivele turistice au program de vizitare duminica, iar acesta nu face exceptie.
Am mai fost in copilarie, cu multi ani in urma la Cetate, dar auzisem ca s-a renovat si eram curioasa cum imi vor fi conturate amintirile printr-o noua vizita.
Am ramas surprinsa sa vad ca este drum asfaltat pana sus, pana pe podul ce duce la intrarea in Cetate. Drumul este picurat cu banci de o parte si de alta si felinare. Urcarea este destul de abrupta. Am constat repede ca nu mai sunt in forma. Spre surprinderea noastra, erau grupuri multe si unele mari de vizitatori. Sunt si ghizi, dar si paznici.
Se plateste intrare. Nu imi amintesc exact cat era. Sunt chioscuri si cu suveniruri, dar si cu gustari. La baza colinei sunt si cateva restaurante si pensiuni.
Revenind la Cetate. Mi-a placut mult modernizarea. Trebuie sa precizez ca nu imi aminteam sa fie atat de multe camere deschise publicului si am fost cu atat mai impresionata sa vad ca mai sunt si altele, inchise publicului.
Si camerele sunt amenajate conform inscriptiilor. Nu am citit cu atentie toate review-urile anterioare de la aceasta destinatie, dar sunt sigura ca au fost turisti care au luat notite cand au vizitat-o, pe care ulterior le-au postat (si deci cred ca sunt mentionate toate camarutele cu amenajarea aferenta). Mi-a placut camera de aprovizionare, care avea un fel de cas atarnat in tifon si mirodenii puse la uscat si butoaie imense. Mi-a placut si bucataria, cu vatra si vasele de marimi si forme diferite. Mi-a placut si monetaria, cu camere de filmat care iti dadeau impresia ca sunt bani de aur adevarat. Era si o camera a domnitelor, o camera secreta, o temnita etc. Erau statui in marime naturala si costumatii diverse, obiecte de muzeu pe ici pe colo, tamplarie in ton cu camera respectiva si vremurile acelea. Era un loc de unde puteai privi imprejurimile de la inaltime... Ce mai? De toate. Am fost foarte impresionata si bucuroasa ca am facut alegerea de a o vizita. Recomand oricui are aceasta ocazie, sa nu stea pe ganduri.
Dupa coborare, am luat masa la restaurantul pensiunii La Cetate. Au mese din lemn masiv afara, acoperite cu un fel de trestii (oricum ceva natural si rustic). Au tot felul de aranjamente in acelasi stil, inclusiv un fel de fantana arteziana tot din lemn daca imi amintesc bine. Sunt si cabanute langa restaurant.
Chelnerul a fost prompt si a venit destul de repede la masa noastra. Terminasem bauturile inainte de venirea mesei (ne-a fost sete :D) si a fost atent sa verifice daca dorim o noua comanda. Am comandat un mix grill si o pizza. Aceasta din urma era cruda, dar gustoasa in felul ei. Mix-ul cred ca a fost 35lei, dar mult pentru o singura persoana. Continea cartofi prajiti, cantitati mici de carnati, mici, piept de pui la gratar si ceafa cred. Noi am fost trei persoane si nu am dovedit cu amandoua portiile. Drept e ca nici nu eram rupti de foame.
A fost placut si aici. Dupa vizitarea Cetatii, masa la aceasta locatie a venit ca o completare fireasca.
Trimis de fra in 01.06.13 20:23:25
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 O cetate unică în România — scris în 02.07.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Cetatea Neamtului, importanta fortificatie medievala a Bucovinei — scris în 03.10.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Deci, da, Am Fost Acolo - Cetatea Neamț — scris în 23.11.16 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Vizită la Cetatea Neamț, ”cuibul de vulturi” de pe Culmea Pleșului — scris în 23.05.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Pe urmele lui Ștefan. La Cetatea Neamțului — scris în 13.11.15 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Cetatea Neamtului, o minunatie razaseasca — scris în 15.06.16 de mateut din NEAMT - RECOMANDĂ
- May.2015 Cetatea Neamţului - Pe urmele lui Ștefan cel Mare (Târgu Neamţ, jud. Neamţ) — scris în 02.06.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ