ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sighetu Marmatiei
ÎNSCRIS: 06.05.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Grădina Zoologică Braşov

TIPĂREȘTE

Soare, munte, copii şi o zi de duminică… Prima zi de Paşte ne-a găsit la oraşul de la poalele Tâmpei, Braşov. Cum principalele atracţii fuseseră vizitate în primele două zile ne-am gândit să dăm o fugă până în cartierul Noua (situat în partea stângă cum intri în Braşov dinspre Bucureşti) la Grădina Zoologică să vedem dacă într-un final s-a deschis. Timp de patru ani a fost închisă pentru reamenajări, valoarea totala a proiectului fiind de 32 milioane lei (fonduri europene + fonduri autoritate locală).

Spre bucuria noastră şi a celor mici, parcul zoologic era deschis. Inaugurată cu mare fast la sfârşitul anului 2014, Gradina Zoologică din Braşov are acum trei atracţii unice în România -Casa cu Ocol, Planetariu şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor.

Gradina se află la poalele pădurii şi găzduieşte exemplare de :

- păsări - strut, raţă sălbatică, raţa mută, raţa mandarină, gâsca domestică, lebăda neagră, lebăda alba, barza europeană, porumbei voiajori, turturică, bibilică, curcă, găini de rasă şi ornament, păuni, fazanul auriu, fazanul argintiu, uliul porumbar, şoimul de iarnă, acvila ţipătoare, canarul, papagali, papagalul perus, papagalul capră, papagalul nimfă, papagalul Agapornis, cucuvea, bufniţă.

- mamifere - lama, cerb carpatin, cerb lopatar, mistreţ, lup cenusiu, vulpe, tigrul, leul, jaguar, jder european, urs brun, cal, măgar, babuinul, babuinul imperial, nutria, cobaiul, hamsterul auriu, veverita. capra, oaie.

Parcul zoologic are amenajat în incintă un loc de joacă pentru copii şi câteva foişoare unde vizitatorii se pot relaxa la umbră – loc special de servit masa. N-am gasit nicio referire la fumat în regulamentul afişat la intrare sau în cel imprimat pe bilet. Numeroasele coşuri de gunoi din incintă nu aveau în dotare scrumieră, aşa că mucurile de ţigară vă inchipuiţi unde erau aruncate.

Programul de vizită: 1 octombrie – 28 februarie: între orele 9.00 – 18.00

1 martie – 30 septembrie: între orele 9.00 – 20.00. LUNI este închis.

Pretul biletului de intrare: copii - 5 lei, adulţi- 10 lei.

În incintă găsiţi o toaletă iar la o distanţă de 20 m, în partea dreaptă a intrării un magazin alimentar. Parcarea este gratuită şi se află la o distanţă de aproximativ 50 m de intrare.

Mijloc de transport: autobuzul 17 din Livada Postei (Biblioteca Judeteana Brasov – urcarea spre Poiana Brasov) sau taxi pentru 20 lei din Centrul Istoric.


[fb]
---
Trimis de alina.prisecaru in 14.04.15 01:56:27
Validat / Publicat: 14.04.15 06:58:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 15742 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alina.prisecaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[14.04.15 06:58:03]
»

Mutat în rubrica "Grădina Zoologică Braşov, BRAȘOV" (nou-creată pe sait).

DepartureGate7
[14.04.15 09:38:00]
»

Am fost și eu vineri la Grădina Zoologică din Brașov, e frumos amenajată, dar cred și sper că vor mai aduce animale. Noi ne-am apropiat cu interes de cuștile acelea mari din centrul grădinii și ne așteptam să vedem vreun animal fioros, ceva interesant, dar am constatat cu uimire că înăuntru erau doar niște găini și fazani. Sper că e doar provizoriu.

Mi-a plăcut panorama leilor, am trecut și prin tunelul care oferă posibilitatea să –i vedem dacă sunt în cuști și nu în curtea interioara. Cel mai mult mi-a plăcut clădirea cu reptilele.

Zona e foarte frumoasă, cu pădurea în spate, cu Parcul Noua în apropiere, am petrecut aici o după-amiază relaxantă.

Vreau să revin când va fi gata și Planetariul care se spune că va fi foarte performant și cel mai mare din Romania.

iulian68
[14.04.15 09:53:33]
»

Eram curios sa stiu daca ursul si leii/tigri aveau asigurat un spatiu de miscare mai mare... altfel sunt niste animale chinuite...

GabrielaG
[14.04.15 11:56:13]
»

Informatii utile... de mult ma chinuiesc sa ajung la zoo dar nu apuc... review-ul dvs imi da un imbold

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.04.15 09:59:21]
»

Timp de patru ani a fost închisă pentru reamenajări

@alina.prisecaru Da, din păcate, la fel ca în multe alte cazuri din România, şi aici au apărut „beţele în roate” apărute datorită implicaţiilor sau mai bine zis a intereselor unora (nu zic cine căci cred că ştie toată lumea la ce mă refer) iar asta a făcut ca ceea ce ar fi trebuit să dureze doar câteva luni, să dureze mult mai mult. Totuşi, informaţia că această grădină zoo a fost închisă timp de patru ani este total ERONATĂ căci defapt parcul a fost închis din iunie 2012 până în octombrie 2014 deci mai exact, după socotelile mele, timp de doi ani şi patru luni, nicidecum patru ani

Mijloc de transport: autobuzul 17 din Livada Postei

În privinţa mijloacelor de transport ar mai trebui adăugat pe listă şi autobuzul 35, care face legătura între gară (binenţeles că e vorba de Gara Mare, că sunt vreo trei în total) şi cartierul Noua. Pentru cei interesaţi, programul celor două autobuze poate fi găsit aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alina.prisecaruAUTOR REVIEW
[15.04.15 10:04:58]
»

@urjanclaudiu - Informaria referitoare la perioada reamenajarii am aflat-o dintr-un interviu oferit de primar ziarului "Buna ziua Brasov". "Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că lucrările la acest obiectiv, începute în vara lui 2010, sunt pe ultima sută de metri, iar, cel mai probabil, parcul zoologic îşi va deschide porţile până la finele acestei luni. " bzb.ro/stire/gradina-zool ... -aceasta-a77297

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.04.15 10:29:04]
»

Informaria referitoare la perioada reamenajarii

@alina.prisecaru - Aţi pus punctul pe "i" şi v-aţi dat singură răspunsul . Nu trebuie confundată perioada reamenajării cu perioada în care grădina zoo a fost închisă - sunt două lucruri total distincte.

Într-adevăr, lucrările de reamenajare au început în anul 2010 şi putem spune că nici măcar în prezent nu sunt finalizate. Dar atunci când s-a început lucrul, atâta timp cât s-a putut lucra fără ca muncitorii să fie încurcaţi de amenajările deja existente şi fără a se afecta animalele (mă refer aici la extinderea suprafeţei parcului, ce a implicat defrişări, amenajări de noi alei, montări de garduri, etc.), grădina zoo a rămas deschisă publicului. Doar când s-a intrat cu lucrările şi în zona expoziţională (adică în iunie 2012), grădina a fost închisă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.04.15 10:49:58]
»

Planetariul care se spune că va fi foarte performant și cel mai mare din Romania

@VMR Într-adevăr, aşa sunt planurile. Acest Planetariu se vrea a fi cel mai performant din România (cu tehnologie folosită în marea majoritate a marilor Planetarii din lume). Cât despre „cel mai mare”, cifrele vorbesc de la sine, atât dimensiunea cât şi capacitatea find mai mari decât dublul a ce există în România în prezent.

Din câte am auzit, s-ar vrea ca anul acesta să se finalizeze lucrările şi să se facă inaugurarea însă nu se ştie niciodată ce „beţe în roate” mai apar. Să sperăm că totuşi... !!!

Eram curios sa stiu daca ursul si leii/tigri aveau asigurat un spatiu de miscare mai mare

@iulian68 Parcul zoo a mai trecut de-a lungul anilor prin mici faze de reamenajare iar multe dintre animalele mari deja aveau spaţiu de mişcare, nu mai erau limitate doar la o cuşcă din beton (ca pe vremuri). Cel puţin leii, tigrii şi jaguarii chiar erau „privilegiaţi”, că aveau cel mai mare spaţiu. E drept că nu putem vorbi de suprafeţe impresionante dar oricum, aveau destul loc unde să se plimbe, plus că era o zonă cu multă vegetaţie (uneori nici măcar nu reuşeai să-i vezi printre copaci şi tufe).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Denisa13
[15.04.15 13:12:57]
»

Am vizitat si noi gradina in prima saptamana dupa ce s-a deschis si inca n-am apucat sa scriu despre aceasta vizita dar titlul suna " La marea... dezamagire". Ma bucur sa aud ca acum se pot vedea mai multe animale decat la deschidere. Atunci nu se puteau vedea pasarile sau reptilele. Ulterior am aflat ca inca nu era gata amenajarea acelei zone. Totusi pretul era tot de 10 lei pentru adulti, pentru copil n-am platit

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68
[15.04.15 13:34:28]
»

@urjanclaudiu - Pai si ursul? Eu am vazut la zoo buc unul amarat cu o cusca mica... Poate de aceea nu am mai vrut sa intru, ca tare mila imi era de el... Si leul cu leoaica la fel...

Denisa13
[15.04.15 13:48:46]
»

@iulian68: Ursii cred ca au cel mai mare spatiu.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.04.15 14:05:42]
»

Pai si ursul?

@iulian68 - Da, corect. Am uitat să menţionez şi ursul în povestea de mai sus dar ţi-a răspuns deja Cristina.

Doar aşa, ca să-ţi faci o idee, am căutat repede o poză (e mai veche) pe net: vezi foto. Binenţeles că se vede doar o parte (foarte mică) dintr-unul din spaţii (sunt vreo trei, celelalte cu mult mai mari decât cel din poză). Acel zid delimitează un şanţ cu apă în care urşii se bălăcesc în voie când le e cald.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.04.15 08:26:35]
»

de mult ma chinuiesc sa ajung la zoo dar nu apuc... review-ul dvs imi da un imbold

@GabrielaG - Eu zic că nu ar fi prea mare problemă dacă mai amânaţi puţin.

După schimburile de ecouri de aici, am fost într-o scurtă vizită de lucru să văd în ce stadiu mai sunt lucrările la Grădina zoo. Ei bine, mai e destul de muncă până ca totul arate aşa cum ar trebui. Încă nu sunt finalizate toate cuştile/spaţiile şi o parte dintre animale lipsesc (inclusiv dintre felinele mari), lacul încă nu este curăţat iar peştii abia se observă, la clădirea care găzduieşte reptilele şi papagalii se poate vizita doar parterul adică doar expoziţia de reptile, plus alte mici chestii ce ţin de (hai să zicem) "finisări".

Aşadar, grădina zoo se poate vizita dar să nu aveţi aşteptări foarte mari căci s-ar putea să fiţi dezamăgiţi.

We keep in touch

Locomotiva
[23.05.15 18:13:27]
»

Am vizitat ieri Zoo Brasov. Mi s-a parut foarte saraca in animale si nu mi-a placut ca distanta intre custi este foarte mare. Urci, cobori, strabati o gramada de km si e destul de greu cand ai si 2 copii mici dupa tine, care obosesc repede.

Amenajarea este foarte frumoasa, insa mai trebuie aduse vreo 200 de animale pentru a fi ceva de talie europeana.

Mi-a placut mai mult Zoo Targoviste. Ursii se vad mult mai bine si pe langa asta au hipopotam pitic, unic in Romania

Asa cum Zoo Calarasi detin singurul hipopotam din Romania.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[23.05.15 18:24:21]
»

@Locomotiva -

Am vizitat ieri Zoo Brasov.

===

Mi-a placut mai mult Zoo Targoviste.

===

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelor destinaţii.

Poţi folosi link-urilel SCRIE IMPRESII- Zoo Brașov , SCRIE IMPRESII- Zoo Târgoviște (se deschid într-o fereastră nouă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alina.prisecaru, Denisa13, DepartureGate7, GabrielaG, iulian68, Locomotiva
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoologică din Braşov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076454162597656 sec
    ecranul dvs: 1 x 1