BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
El Mouradi Selima Club, sau cum să ai o vacanță reușită la 3 stele în Tunisia
Nu știu cum să încep dar am avut o vacanță reușită într-un resort de 3 stele în Tunisia.
Resortul face parte din lanțul El Mouradi, este cotat la 3 stele și un sejur aici se găsește la prețuri acceptabile. Pe booking are o notă extrem de mică pe tripadvisor un pic mai mult dar eu având în vedere experiența mea voi da note în urma sejurului personal. Pentru a nu induce în eroare cititorii voi enumera foarte corect și minusurile aferente găsite.
Localizare hotel
Locul ales se află în Tunisia/Africa de Nord la 2 ore de zbor din România în zona Sousse în stațiunea turistică Port el Kantaoui la Marea Mediterană. Adresa exactă este Avenue 14 Janvier (se intră pe strada hotelului după Hard Rock Cafe și înainte de Shopping Center Ali Baba) Hotelul face parte din lanțul El Mouradi, probabil ați observat că sînt multe resorturi El Mouradi.
Aeroportul unde am aterizat se află în localitatea Monastir și se află la 35 km de acest loc, aeroportul Endifa Hammamet la 40 km, iar orașul Sousse la 10 km. Port el Kantaoui portul turistic se află la 1 km de hotel. Hotelul El Mouradi Selima are ca vecin spre nord El Mouradi Palms Marina iar în sud El Mouradi Club Kantaoui, El Mouradi Port El Kantaoui, El Mouradi Palace.
Rezervare și preț
Dar mai întâi să povestesc puțin cum am ajuns la acest loc. Anul trecut consumând sejurul la același lanț hotelier în hotelul cu denumirea Port El Kantaoui (vezi impresii) făceam plimbările pe plajă. Spre deosebire de Egipt plajele sînt deschise pe aici te poți plimba km întregi. Al doilea vecin după hotelul Club Kantaoui era Selima Club. Am intrat și aici un pic nu m-a întrebat nimeni de sănătate (aceeași brățară AI cu denumirea El Mouradi Hotels) și am observat ce conține resortul. Mi-au atras atenția camerele care sînt amenajate în niște bungalowuri mai mari gen pavilioane ca niște blocuri mici. Aveau câte 6-8 camere / apartamente / bloc am aruncat o privire și înâuntru aveam să observ că au aceleași dotări basic cu finisaje tunisiene marca dorel. Pavilioanele erau amplasate într-o grădină cu palmieri și diferite plante, măslini, portocali, oleandri, etc.
Anul acesta stricând banii pe sejurul de Australia dar rămas cu datoria față de familie cu vacanța de vară mi-am adus aminte de acest loc, am și rezervat pe loc pe AFA. Mă întreabă Cornel dar de ce acest loc? I-am zis că am văzut, vizitat pe acolo.
Nu am reușit să mergem în iunie când ar fi fost o perioadă mai ok din punct de vedere climatic. Motivele au fost școlare. Costul a fost de 6875 lei / 3 persoane AI, cu zbor și transfer inclus.
Ca și idee prețurile locale afișate pe ușa camerei în funcție de perioadă 82 TND/pers/zi cu allinclusive inclus în extra sezon (mai/octombrie) 96 TND până în 15 iunie/de la 15 septembrie, 109 TND până 30 iunie/de la 3 iunie, 145 TND până 13 iulie/de la 27 august și perioadă vârf 14.07-26.08 180 TND. 1 TND=1,46 lei deci acum ar fi 262 lei/zi/pers cu AI inclus local. Bineînțeles că există diferite reduceri, promoții, deoarece scăzând costul estimat ale biletelor de avion nicicum nu ieșea suma.
Alte prețuri
Taxa turistică obligatorie costă 2 TND/zi/persoană. Astfel am plătit pt 7 zile 42 TND pt 3 persoane (63 lei)
Pentru seif am plătit 28 TND/7 zile și un depozit de 20 TND pe care l-am primit înapoi. Alte exemple de prețuri diferite o să descriu în articol.
Structura hotelului
Intrarea se face dinspre artera principală, după parcuregerea unei străzi secundare urmează poarta resortului. Este o poartă fizică și încă un dispozitiv de oprire. Fiind plajele deschise există un gard și dinspre mare iar pe poarta spre plajă stau paznici ziua și noaptea. Clădirea principală a recepției este construită pe două nivele. Holul recepției este imens de aici se pleacă spre plajă, restaurant, curte, piscine, camere.
Camerele se află la dreapta către strada principală. Cele 54 pavilioane/blocuri ocupă o suprafață considerabilă deoarece s-a lăsat suficient spațiu pentru zona verde.
Piscinele se află la dreapta paralel cu marea și plaja iar curtea este amenajată ca loc de socializare aici se află mesele scaunele la care se stă seara la un spectacol, aici se află scena, un magazin, coafor, un alt restaurant și ieșirea spre plajă.
În fine plaja este la fel peste tot, zona de șezlonguri și umbrele este împărțită în două, în mijloc fiind un alt bar și terasele aferente.
În următoarele voi descrie în amănunte dotările, serviciile și cu plusurile/minusurile aferente.
Cazarea
Camera noastră s-a aflat în blocul 35 cu 3 camere/nivel. Dotările camerei au fost: gresie pe jos, pat dublu, pat simplu, noptiere, birou, tv, suport bagaje, taburet, dulap, scaune și masă plastic pe balcon, uscător, 3 veioze în cameră, câte o lampă pe hol, balcon și baie. În baie am avut cadă cu duș, chiuvetă pe blat cu spațiu de depozitare obiecte, vas WC, spălător, suporturi prosoape, consumabile.
Plusuri
-Camera era la 2 minute de recepție, dar putea să fie și la 10 min având în vedere suprafața construită.
-Camera triplă avea o suprafață și volum mare: 44 mp din care camera 24 mp (6x4), hol 4 mp (2x2), baie 4 mp (2x2) balcon 12 mp (6x2 mp) Înălțimea se apropia de 3 m. Acestea sînt dimensiuni estimate de mine.
-Răcirea camerei a funcționat bine pe toată durata sejurului non-stop, având în vedere cele 46 grC care erau pe afară. Pe urmă s-a mai răcorit au fost 35-40 grC. Clima am oprit-o o singură dată, la plecare acasă.
-Curățenia camerei era zilnică, schimbarea consumabilelor (hârtie, prosoape, șampon, gel și săpun) la fel. Lenjeria de pat s-a schimbat și ea de vreo 2 ori.
-Dotările băii simple dar utile
-Dulap încăpător cu multe rafturi
-Se putea întrerupe electricitatea în cameră mai puțin la AC.
-Camera era renovată în 2023, dar doar partea cu pereții și ferestrele
-Cei de la menteanță aveau și schimbul 3, am văzut la 11 seara electricieni care reparau lumina la o clădire iar alții încărcau cu lichid un aparat de aer condiționat
Minusuri
-Dotări foarte basic
-Mobilier vizibil uzat
-Tehnologie la nivel anii 90, un televizor CRT, un telefon antic. Veiozele stil antic mi-au plăcut astea erau noi. Becurile erau toate incandescente, încă nu s-a inventat LED ul pe aici
-Finisaje marca dorel la orice, dar asta am văzut și la case mai mari în Tunisia (eu la 4 stele anul trecut iar o cunoștință la 5 stele)
-Zona de grădină în care mă deplasam să ajung în camere avea arbuști ornamentali, pomi (diferite flori, oleandri, măslini, portocali, lămâi) dar zona unde ar fi trebuit să fie gazon/iarbă era în amenajare
-lipsa unui frigider măcar pentru apă, lichide
-compresorul aerului condiționat se afla pe balcon și arăta oribil, ruginit, s-a vopsit o dată peste cu alb, iar apa de condens curgea pe jos
Reguli cazare
-să nu se folosească prosoapele în afara camerei
-să nu se depoziteze alimente în camere (pericol invazie furnici)
Restaurantul Jasmine
Înainte de a trece la plusuri și minusuri să trec puțin despre ce era de mâncat pe aici:
Mic dejun: Cafea la cazan, sau aparat, lapte, apă fiartă pentru ceai, cereale, iaurt, ouă fierte sau omletă, salate, gemuri, sosuri, mezeluri, cașcaval, urdă, brânză, unt, mâncare gătită, cârnăciori, cozonac, foietaje, check, halva, croissanturi, budingă
Prânz: Salate diferite și pe bază de carne, sosuri, legume diferite, pizza, preparate pe bază de carne pui, vită, miel, pește, fructe de mare, garnituri multe, preparate locale, grătar, prăjituri cu cremă, torturi, fructe (pepene verde, galben, mere, struguri, caise, prune, banane, portocale)
Cină: la fel ca la prânz dar adăugăm supă cremă sau ciorbă de legume sau pește.
La restaurantul secundar fără denumire deschis după masă sînt aceleași preparate enumerate mai sus. Locul este util celor care nu ajung la prânz dar le este foame și nu poate să aștepte până la cină. Cuptorul de pizza dublă ca cea de sus există și aici
Plusuri
-2 posibilități de servit masa, în restaurantul principal și în restaurantul secundar. Orarul la restaurantul pincipal 6.00-9.30/12.30-14.00/19.00-21.00. La cel secundar 15.00-17.00
-Spațiu mare la restaurantul principal, 2 zone interioare și 2 terase
-Terasa principală era până la faleză, astfel erau căutate locurile de la margine
-Zonă bine răcită în interior, doar o anumită zonă în apropierea aparatelor de climatizare
-Mobilier solid în interior
-Diversitate alimente
-Mâncare gustoasă și suficientă
-Pizza și preparate la grătar la fiecare prânz și cină
-Diversitate carne: pui, vită, miel, pește
-Personal nu am găsit preparate pe care să nu le pot consuma
-Cafea excelentă la cazan (în defavoarea cafelei de la automat)
-Promtitudine personal (la debarasat, la adus băuturi, la schimbat tăvile goale cu cele pline)
Minusuri
-Prea cald în majoritatea zonelor a prânz, am căutat locurile din apropierea aerului condiționat
-Aglomerație sâmbătă, pe urmă mai liniște
-La anumite preparate (pizza, grătar, prăjituri) era coadă (dar nu mai mult de 2-3 minute așteptare)
-Familia mea a găsit preparate pe care nu le-a putut consuma
-Lipsă ciorbă la prânz, era doar la cină și un singur fel
-La prânz nu se servea alcool și la cină doar vin. Bere și spirtuoase se puteau consuma doar la bar și terasă.
-Pizza era la porție (2-3 bucâți) și prăjitura la fel
-La umplut farfurii arabii concurează cu multe alte popoare, rămâne în urma lor multe alimente neconsumate
-cașcavalul cred că era din plastic...
-la terasa atât de căutată lângă faleză mobilierul nu era cel solid din lemn ca în interior, era din plastic
Reguli restaurant
-ținuta să nu fie chiar la costum de baie
-să se consume alimentele în interiorul restaurantului
Barurile
Sînt 4 baruri și o cafenea iar la momentul vizitei toate erau funcționale. Barul principal Le Palms este dotat cu cele mai multe băuturi, are aparat de cafea, dozator de bere la halbă, răcitoare pentru răcoritoare. Aici se găsește și alcool vodca, brandy, whisky, lichior, vin alb roșu sau rose se prepară și diferite cocteiluri. Vizitatorii fiind 90% musulmani aici apa este la putere, dacă ceri apă întotdeauna primești o sticlă întreagă de 1 l. Astfel la vinul pe care îl beam seara la terasă am cerut și apă, astfel aveam apă permanent în cameră. Orarul este 10.00-24.00
Barul de la recepție Les Roses este contra cost aici am văzut băuturi mai calitative decît celelalte. Orarul este 10.00-24.00
Barul Errais de la plajă oferă sucuri, apă, cafea și bere. Orarul este 10.00-17.00
Barul de la piscine oferă doar răcoritoare, cafea și apă. Orarul este 10.00-17.00
În cafeneaua Mauro se poate fuma o narghilea lângă cafea dar majoritatea o preferă seara afară la masă. Orarul este 12.00-24.00
Plusuri
-Multe locuri unde se poate servi o băutură nu se necesită prea multă deplasare
-Băuturile locale pentru serviciul allinclusive sînt băubile, berea este chiar bună și foarte rece, vinurile la fel, tăriile așa și așa
Minusuri
-nu prea sînt poate ar trebui inclus și barul The Roses la allinclusive
Plaja și marea
Plaja este la fel peste tot indiferent de numărul stelelor hotelului, același nisip fin, apa caldă și după masă alge. La Elmouradi Selima plaja este împărțită în 2 zone de șezlonguri, bar și terase, zonă liberă, zonă pentru ambarcațiuni, zonă pentru volei. Pentru șezlonguri se pot închiria saltele acestea costă 3 TND/zi (4,5 lei)
Plusuri
-nisip fin, nu am folosit șlapi nicăieri în resort doar cînd orice pavaj devenea prea fierbinte
-intrare lină în mare, loc delimitat pentru baie și loc delimitat pentru ambarcațiuni, atracții pe apă
-spațiu mare între șezlonguri
-se găseau șezlonguri libere la orice oră și era și o rezervă stivuită din acest motiv practica rezervării șezlongului cu prosopul/obiecte personale nu era necesară
-barul era aproape băutura se putea consuma fie la șezlong fie la mesele din fața barului
-dușuri și toalete curate amenajate în apropierea plajei
-prezență permanentă animatori cu diferite activități
-apă caldă (cca 30 grC)
-nu erau comercianți agasanți pe plajă iar vânzătorii ambulanți făceau reclamă în limita bunului simț, cel puțin în săptămâna în care am fost așa era (se vând prosoape, eșarfe, rochii, palmieri cu rădăcină, dulciuri, fructe, alte obiecte)
Minusuri
-umbrele periculoase, acestea sînt dintr-un material compozit și izolează mai bine de soare, nu le ia vântul dar dacă dai un cap (cum am pățit anul trecut, vezi steluțe verzi) Aceste de la Selima sînt totuși un pic mai înalte deci mai puține șanse să dai un cap în marginea umbrelei
-alge după masă, dar acest minus ține mai mult de natură având în vedere temperatura, algele colectate se adunau zilnic
-șezlongurile nu se aranjau așa frumos cum vedem de exemplu în Bulgaria sau în alte locuri
Piscinele
Sînt 3 piscine la El Mouradi Selima. Sînt 2 piscine mari rectangulare de cca 30x20 m și una mai mică rotundă pentru copii. Una din cele mari are adâncimea de la 1,2-1,7 m iar celălalt de la 1,5-2,4 m. Există 3 zone umbrite parțial pentru șezlonguri, barul descris mai sus, o mini-grădiniță și o toaletă pentru copii
Plusuri
-diversitate adâncime piscine
-apă curată caldă cca 32 gr
-șezlonguri suficiente
-dușurile se află în 3 locuri aici
-prezență permanentă a animatorilor
Minusuri
-a fost aglomerat sâmbătă
-turiștii localnici sau din țările din împrejurimi lasă mai multă mizerie după ei
-după finalizare program piscine arată foarte dezordonat, iar angajații aranjează șezlongurile dar așa mai de mântuială
Recepția
Clădirea principală este compusă din 2 nivele. Nivelul fațadei conține recepția în sine, seiful, biroul de schimb valutar. Față în față cu acestea este zonă de mese și fotolii plus barul Les Roses. În continuarea recepției către piscine se află fotolii dar și 2 mese de biliard (1 joc biiard=2 TND, 3 lei). Se va ieși pe o terasă către piscine, și curte. La dreapta recepției se află intrarea în restaurantul principal Yasmine și toaletele.
Cu un nivel mai jos se află barul Les Palmes, o altă masă de biliard și fotolii. Tot din această încăpere se poate ieși spre camere, piscină sau curte. Toalete se mai găsesc aici plus o infirmerie cu punct de acordare prim-ajutor. Tot la acest nivel se găsesc jocuri mecanice cu sau fără ecran jocuri care numai în România anilor 90 vedeam. 1 TND (1.5 lei) costă să te joci cu astea.
În înncontinuarea recepției spre mare pe sub restaurantul principal se găsește restaurantul secundar, sală de masaj, coafor și un magazin. În magazin se găsesc predomnant souveniruri dar și obiecte utile pentru baie de exemplu, plus apă, sucuri, bere, înghețată.
Plusuri
-clădirea foarte mare înghite foarte bine mase de oameni
-posibiități de distracție în încăpere
-la recepție se poate plăti cu cardul
-toalete curate
Minusuri
-recepția în mare parte a timpului nu este răcită deloc, pe alocuri se folosesc ventilatoare, aerul codiționat nu face față
-la biroul de schimb valutar se plătește taxa turistică, nu se poate plăti cu cardul, nici în magazin nu funcționează
-ferestrele de la intrare sînt vizibil murdare
WIFI
Aproape nefuncțional așa cum povestește toată lumea. În zona recepției nivelul de sus și nivelul de jos merge bine au fost posibile convorbiri pe whatsapp, strictul necesar de făcut cu PC ul. În alte zone din resort nu există semnal WIFI. La aeroportul din Monastir dar și în magazinul hotelului se găsesc cartele telefonice de toate pentru toți (date, voce, combinate, etc)
Animație
Animația la El Mouradi Selima este unul din punctele tari. De dimineața până seara târziu era ceva pentru fiecare turist. La ora 10.00 se făcea yoga pe plajă. La 10.30 se putea trage cu arcul. La ora 11.00 în diferite locuri se putea juca tenis de masă, darts, minigolf sau volei pe plajă. La 11.30 se putea face gimnastică în apă cu o echipă la plajă și o echipă la piscină. La ora 12,00 urma un joc propriu El Mouradi Game. Aceasta varia. și dura o oră. Duminică de exemplu acest joc era înlocuit de o spuma-party pe plajă. s-au consumat 7 bidoane de apă cu săpun în acea mașinărie.
După masă la 15.00 se putea juca polo în apă sau petanque. La 15.30 urma din nou dartsul, la 16.00 voleiul pe plajă, la 16.30 lecție de dans, la 17.00 fitness ritmic.
Programul de seară începea la 20.30 întotdeauna cu mini-disco pt cei mici. Acest show a devenit enervant deaorece la toate hotelurile este la fel, aceleași piese seară de seară. Dar poate la copii asta le place. La 21.00 urma alt show de această dată mai interesant deoarece varia. Erau de exemplu piese de cabaret, comedii, jocuri interactive cu spectatorii, show de dansuri și muzică populară tunisiană, scamatorii, minipiese de circ, dans din buric, altele.
Plusuri
-diversitatea mare și lipsă de plictiseală
-atenție din partea animatorului
-atmosferă plăcută seara, se poate și dansa, loc este
-se poate închiria unul din cele 4 terenuri de tenis
Minusuri
-minidisco cu aceleași piese cântate seară de seară
-la spectacolele de seară nu se găsea loc întotdeauna, mai toată lumea venea acolo
Night Club El Mouradi Selima
Încăperea se deschide la 23.00 seara iar distracția ține până la 3.00 dimineața. Se poate dansa, fuma o narghilea, băuturile sînt contra cost. Am văzut și o bară dar nu știu dacă mai și dansează vreo tanti la ea, n-am apucat, noaptea de obicei dorm. Dacă știam că dansează făceam cumva să nu dorm...
Personalul El Mouradi Selima
Resortul este mare în consecință și personalul este numeros. De la recepție și până la femeia de servici fiecare are o uniformă, ținută specifică. În mare am observat că fiecare își face treaba.
Plusuri
-am observat promtitudine in unele cazuri
-de la mic la mare: tot personalul salută turiștii
-nu am observat că te servește mai prost sau mai târziu/deloc dacă nu dai bacșiș
-unele prsoane știu și limbi străine (engleză, germană, chiar română)
-am avut un caz particular: fiind plecarea devreme înainte de ora 6.00 nu puteam beneficia de micul dejun. Am întrebat de mic dejun la pachet nu se practică aici din motive sanitare (căldură, etc) Dar ni s-au pregătit doar pentru noi 3 porții de mic dejun cu cafea (nu așa bogat ca la micul dejun pt toți dar a fost pregătit)
Minusuri
-sînt depășiți la volum mare de turiști
-la sosire de și nu era volum de turiști am așteptat o oră pentru primirea camerei de și era după ora 14.00
-la primirea camerei camerista încă lucra, am mai așteptat 5 minute și acolo
-la primirea camerei camerista a uitat să pună consumabilele, a trebuit să merg după ea
Alte posbilități de distracție
În afară de petrecerea timpului în afara celor enumerate mai sus există posibilitatea de a achiziționa atracții externe. Acestea constau în excursii în împrejurimi dar și mai departe, sporturi, atracții pe apă, golf, plimbare pe cămilă, ATV-uri. Să nu uităm de portul Kantaoui cu ambarcațiunile care își așteaptă turiștii, dar nici de parcul de distracții. Un shopping original ca în orient se poate face cel mai aproape în Medina din Sousse. Cel mai convenabil mijloc de transport rămâne taxiul prețurile au rămas la fel față de anul trecut: Port el Kantaoui 5 TND, Sousse 10 TND, Monastir 25-30 TND, 1 TND fiind 1,46 lei.
Siguranță și sănătate
Din punct de vedere personal recomand seiful, este antic dar util. Să se împartă restul de bani de cheltuială, să nu fie într-un singur loc, să nu fie obiecte de valoare în camere. bijuterii, etc
Din punct de vedere securitate există un anumit risc având în vedere atentatele din trecut. Există acele garduri inestetice în jurul hotelurilor, la poartă vedem pază și poliție din când în când iar dinspre plajă la unele hoteluri vedem poartă fizică la altele nu dar noaptea stă permanent cineva. Poliția umblă și pe plajă cu puștile la vedere, au niște ATV uri meseriașe.
Apa nu este potabilă atenție la duș/spălat pe dinți. De și am văzut o manipulare foarte ok cu alimentele având în vedere și temperaturie mari, cei cu stomacul sensibil pot avea surprize. Recomand o minimă trusă de medicamente uzuale. Nimeni nu dorește să ajungă în vreun spital din Tunisia, dar o asigurare medicală este imperios necesară, nu costă mult și poate ajuta în caz nedorit de accidente, alte urgențe medicale.
Despre ceilalți turiști
Gradul de ocupare acum în plin sezon este mare la El Mouradi. 90-95 % din oaspeții hotelului sînt localnici dar și din alte țări musulmane. Restul de 5-10 % era ocupat de oaspeți germani, francezi, englezi, unguri. Aceștia se pare că au descoperit locul ca fiind unul atractiv. Români nu am observat deloc. În principiu ne-am obișnuit destul de bine cu populația musulmană de aici.
Experiența noastră
Având ca bază experiența de anul trecut nu am avut surprize negative stiam ce ne asteapta. Dimpotrivă am avut unele pozitive. Mi-a plăcut accesul facil din camere, ieșeam în costum de baie și la întoarcere nu mai trebuia să trec ud prin vreo recepție, coridoare, lifturi. Din acest punct de vedere dacă am de ales între bungalow/alte cladiri și camere și dacă diferența de preț nu este prea mare o să aleg bungalowul.
Fiecare din familie a servit la restaurant ce și-a dorit dar nimeni nu s-a plâns de un eventual deranjament la stomac, nici eu ce-i drept am dat și destulă vodcă locală pe gât.
În timpul liber nimeni nu s-a plictisit, în hotel am jucat darts, tenis de masă, biliard, extern am folosit ATV-uri și parasailing și am făcut o excursie minunată în Monastir-El Jem- Kairoruan
Bacșiș
Bineînțeles că le place. Câțiva dinari fac diferența. Am dat la bagajist, cameristă, bar. Dar fiind foarte mult personal nu mai recunoșteam oamenii. Din acest motiv ulterior nu prea am mai dat bacșiș. Cu toate astea nu am simțit că nu sînt servit mai prost sau că aștept prea mult.
Concluzii finale
Asta a fost vacanța mea de vară cu familia în 2023. Vorba aia nici la pomul lăudat să nu te duci cu sacul dar poți avea surprize plăcute și într-un loc nerecomandat și ocărit inclusiv de booking. Clar în 2023 s-a schimbat ceva, ori managamentul a devenit altfel. Eu am dorit să ajung aici datorită faptului că cunoșteam bucătăria El Mouradi și vroiam să mă cazez în acele pavilioane văzute anul trecut de unde ai un acces mai facil spre ștrand/mare.
S-ar putea să mai existe un motiv pentru serviciile bune. În perioada șederii noastre a avut loc un sondaj extern, cu privire la gradul de satisfacție turiști. Asta era în mijlocul perioadei sejurului nostru dar am observat aceeași calitate atât înainte cât și după acel audit extern.
Gradul meu de recomandare rămâne totuși condiționat. Să nu meargă la El Mouradi Selima persoane care sînt deranjate de majoritatea musulmană, la care nu le place preparatele locale, care ar vrea o plasmă în camere în loc de un tv vechi, care ar vrea un minibar, room-service, spălătorie, călcătorie. Acestea nu sînt disponibile numărul mai mic de stele înseamnă și servicii mai puține. Să nu meragă turiști care nu poate să vadă finisajele imperfecte în camere și exterior, care sînt deranjate de o eventuală curățenie imperfectă, poate o furnică insectă ceva. Să nu mergă persoane care detestă stilul de mobilier, faianță, gresie, finisaje gen anii 90. Aceștia dacă merg vor scrie mai mult decât sigur că au avut o vacanță stricată/ratată.
Dar dacă se depășeșc aceste neajunsuri, pot recomanda locul și turistul poate avea o vacanță faină, ceea ce vă doresc și vouă.
WM rog acest video la început, mulțumesc youtube
despre SERVICII
Numărul serviciilor este aproximativ aferentă unei unități de 3 stele. Am găsit pe AFA un tabel care arată ce ar trebui să aibă un hotel cu un număr de X stele -- amfostacolo.ro/criterii_o ... r_de_cazare.pdf
Obiecții clar au fost întotdeauna se poate mai bine. Dar în general la noi a fost ok.
despre CAMERE & COND. CAZARE
M-a surprins spațiul și volumul generos, dotările basic mi-au mai tăiat din elan, în rest ne-am simțit confortabil acolo.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Momentul în care mergeam la masă era unul special și așteptat. Adevărat eu și băiatul sîntem cam gurmanzi dar ne-a bucurat pentru diversitate, bucătăria tunisiană și nu numai. Aici trebuie să dau o notă de zece...
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
În resort este mai frumos, afară este peisajul urban tunisian chiar dacă este o stațiune. În peisajul urban tunisian găsești suficiente gunoaie, mirosuri neplăcute, gropi în trotuar și asfalt iar de înghițit înghiți mult praf.
Dar având în vedere că în împrejurimi există și locuri de vizitat destule acestea sînt puncte forte care mai ridică nota rubricii.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
La acest hotel m-am distrat 100%, ce-i drept în companie majoritar musulmană dar nici pe mine nu m-a deranjat prezența lor și nici pe ei prezența mea. Așa cum am prezentat în articol nu ne-am plictisit.
Trimis de AZE in 05.08.23 15:09:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 35.90978672 N, 10.58309672 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EXCELENT!
-
Mutat în rubrica "El Mouradi Club Selima Hotel, EL KANTAOUI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX: da, este acolo
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
===
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Unul dintre exemplele de „așa se scrie un review”!
Excelent articol! Urmăresc Tunisia și mi place cunoscând o din punct de vedere a job ului. Chiar am in vedere și o vacanta pe început de septembrie și mă orientasem la același lanț hotelier al lor. Aveam in vizor o locație pe Djerba dar din România nu au pachete. Binevenit acest review, mulțumesc.
@HYUNDA-I: Buna
Ma bucur ca v-a interesat articolul meu. Daca alegeti El Mouradi au hoteluri bune de tot Palms Marina este foarte ok (am tras cu ochiul si incolo) dar nu am mai ajuns in interior- omul de securitate era mai vigilent de acceasta data????
In principiu nimeni si nici in functie de cazarea aleasa nu ar trebui sa aibe asteptarile cum
ar fi Turcia de ex si nici macar Bulgaria. Este totusi o tara nord-africana cu standardele lor de calitate.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)