GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In Poiana Brasov am fost de nenumarate ori insa nu am reusit sa ajung pe Postavaru din diferite motive. In aceasta zi caniculara de august am hotarat sa sterg de pe lista locurilor nevazute Varful Postavaru.
Muntii Postavarul fac parte din grupa Carpatilor de Curbura si au altitudinea maxima in Vf. Postavarul cu o inaltime de 1799 m. Muntii Postavaru intra in contact la nord cu depresiunea intracarpatica a Brasovului iar la sud se invecineaza cu masivul Bucegi.
Se pare ca denumirea lor provine de la numele unui proprietar de oi Stoica Postavaru-din Schei (vechi cartier al Brasovului), de la inceputul secolului al XVIII-lea.
Am luat rucsacul in spate si am pornit spre Vf. Postavaru pe un drum forestier destul de putin circulat. Paralel cu acest drum exista un traseu turistic destul de bine marcat astfel ca am ales sa urc pe acest traseu prin padure. In spatele meu cativa turisti polonezi echipati ca la carte pentru drumetie avand echipamente destul de scumpe se opresc sa fotografieze vegetatia pe care o strabate poteca noastra. Intr-adevar padurea este foarte frumoasa insa mare atentie la poteca caci radacinile arborilor iesite la suprafata iti pot pune o piedica de toata frumusetea. Urcusul devine din ce in ce mai abrupt insa nu este unul cu grad mare de dificultate. Apa din bidon este pe terminate plus ca este si calda ceea ce ma face sa regret ca nu am luat mai multa cu mine dar un om cu suflet mare s-a gandit la cei ca mine si a amenajat o fantana alimentata de un izvor cu apa rece. Am stat cinci minute profitand de racoarea de aici, am umplut bidonul cu apa si am pornit din nou la drum sa nu ma racesc prea tare.
La putin timp de mers ajung la cabana Postavaru, o cabana foarte bine intretinuta. De aici continui traseul iesind din zona padurii si intrand in zona pasunii, pasune rezultata in urma defrisarii. Peisajul care se arata spre depresiunea Brasov este unul deosebit. Deasupra mea telefericul transporta turistii mai putin zgarciti decat mine care au scos 10 lei din buzunar pentru o urcare comoda.
Dupa aproximativ o ora si un sfert de mers am juns pe Vf. Postavarul de unde am putut admira in toata splendoarea depresiunea Brasovului, masivul Piatra Craiului dar si Valea Prahovei la sud.
Trimis de ionica turistul in 30.01.11 16:01:47
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionica turistul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
bun traseu, noi l-am facut invers. Am urcat cu telecabina si am coborat de l apostavaru pana in poiana. Ni s-a parut mult mai usor. insa oricum ar fi e un traseu superb.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2021 Al unșpelea ceas — scris în 24.11.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Pe urme de urși spre Vârful Postăvaru — scris în 13.12.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 După balaurii și uriașii din legendele muntelui Tâmpa — scris în 17.08.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 După curcubeu pe Vârful Postăvaru — scris în 05.01.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Cum am urcat pe Cristianul Mare si am ajuns la... baza — scris în 25.11.15 de mugur007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2015 Maretie la superlativ — scris în 25.05.15 de raly din MEDIAS - RECOMANDĂ
- Mar.2015 Varful Postavaru — scris în 16.05.15 de iuby15 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ