GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Domeniul schiabil 'Ski Resort Transalpina' (SRT) - MINUNAT este prea puțin spus!
Inca un vis devenit realitate, un vis pregătit încă din vară, când am fost pe Transalpina în concediu câteva zile și într-o zi am fost până la baza pârtiei să vedem cum este drumul pentru că auzeam din toate părțile, că este foarte prost. Într-adevăr așa am văzut și noi, numai că noi atunci am mers dinspre Obârșia Lotrului iar acum am urcat pe partea cealaltă, dinspre valea Oltului (Tg. Mureș-Sibiu centura-Cisnădie- Voineasa-Vidra).
Ne-am încumetat a urca pentru prima dată anul acesta, după ce carosabilul era uscat, adică după ce iarna calendaristică trecut, mai exact în 14 martie.
Dar de ce să mergi primăvara la schi?
Ei, uite așa am considerat noi că este mai bine din urmatoarele motive: în primul rând ziua este mai lungă, afară este mai cald, adică nu mai prindem sub minus 10 grade Celsius ca iarna, carosabilul este uscat, noi am mers pe valea Oltului, iar urcarea până la baza pârtiei este destul de dificilă și în condiții de drum curat.
Chiar dacă drumul a fost curat, în porțiunile umbroase ale șoselei, se alunecă, derapează, din cauza apei înghețate, scurse pe carosabil din nămeții care se topesc, de pe marginea drumului. Dar urcarea pe lângă faptul că este foarte sinuoasă este și valurită, așa că mașina se unduiește parcă ar dansa lambada... noi avem tracțiunea integrală la mașină și asta a fost un atuu. În ceea ce privește gropile sunt câteva mai concentrate pe anumite porțiuni înainte de urcare, dar se pot ocoli. Deci cam așa este drumul de urcare până la cer, valurit și în pantă, dar se poate merge, era curat.
Am urmărit informațiile despre starea pârtiei cu o săptămână înainte, pe pagina oficială de facebook a pârtiei, am sunat de zeci de ori la numărul de contact și nu a răspuns nimeni timp de o săptămână. Am reușit totuși să vorbesc doar o dată la numărul de telefon al salvamontului din SRT, la care acesta mi-a răspuns cu amabilitate la toate curiozitățile mele legate de pârtie.
Am reușit să descopăr pagina de pe Facebook, "Fery e de vină" - pe FB - care răspunde prompt la toate întrebările legate de starea pârtiei, pe messenger.
La noi acasă, la Tg. Mureș, era cald și ploua, dar am văzut la știri că în week-endul dinaintea plecării se schia pe SRT, că zapada era bună, vremea la fel, deci până aici toate bune și frumoase, soțul meu își poate depune cererea de concediu începând de miercuri, pentru 14-16 martie.
Dar, luni plouă la Vidra și din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), instalațiile nu funcționează, anunț postat pe pagina lor de Fb. Marți a plouat iar și este închis pentru revizie, deci nu avem informații despre pârtie. Noi miercuri trebuie să plecăm din oraș la ora 5 ca să ajungem pe când se deschide pârtia... teoretic. Ce facem? Mergem și vedem cum stă treaba, dacă nu este în regulă, mergem la Căciulata. Planul original era cu două zile de schiat pe Tansalpina și trei zile la Spa la Căciulata. Noi cu un grup de prieteni aveam rezervarea făcută la Căciulata de vineri până duminică (serbam ziua soțului) iar în Obârșia Lotrului aveam rezervare de miercuri până vineri.
La ora 4 dimineața ne-am trezit, la 5:40 am ieșit din Tg. Mureș iar la ora 10:30 am ajuns la pârtie, fără nici o oprire intermediară.
Programul pârtiei este zilnic între 9:00- 16:30, cu pauza pentru revizie marțea.
În dreptul intrării în parcare am fost dirijați în direcția în care să o luăm, ca să parcăm mașina. Parcarea nu era deloc aglomerată, așa că am parcat lângă îmbarcarea în telegondolă. Am cumpărat bilete, casa de bilete este în parcare, și tot de acolo am primit tichetul pentru parcare în valoare de 10 lei/zi.
Foarte important: trebuie să aveți bani lichizi la voi pentru că plata cu cardul nu se poate efectua din cauza calității slabe al semnalului GMS.
După ce o săptămână am găsit pe net tarifele cu mai multe variante în funcție de orar, le-am găsit într-un final și pe cele reale, aici tarife schi: trans-alpina.ro/?page_id=438 și nu aici http://www.skividra.ro/teleferice, erau și mai mici!
Daca nu aveti conexiune la net, tarifele valabile sunt:
1. Skipass ADULT pentru 1 zi 98 RON + 2 RON Taxa Salvamont
2. Skipass ADULT pana la ora 14:0073 RON + 2 RON Taxa Salvamont
3. Skipass ADULT dupa ora 13:00 63 RON + 2 RON Taxa Salvamont
4. Skipass STUDENT/ELEV »14 ani pentru 1 zi 88 RON + 2 RON Taxa Salvamont
5. Skipass STUDENT/ELEV » 14 ani pana la ora 14:00, 73 RON + 2 RON Taxa Salv
6. Skipass STUDENT/ELEV » 14 ani dupa ora 13:0063 RON + 2 RON Taxa Salv
7. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 1 zi 58 RON + 2 RON Taxa Salvamont
8. Skipass ELEV (7-14 ani) pana la ora 14.0043 RON + 2 RON Taxa Salvamont
9. Skipass ELEV (7 -14 ani) dupa ora 13:0043 RON + 2 RON Taxa Salvamont
10. Skipass COPIL sub 7 ani pentru 1 zi18 RON + 2 RON Taxa Salvamont
11. Skipass ADULT 50 puncte108 RON + 2 RON Taxa Salvamont
12. Skipass ADULT 25 puncte53 RON + 2 RON Taxa Salvamont
13. ABONAMENT FULL SEZON1500 RON + 2 RON Taxa Salvamont
14. Bilet urcare telegondola ADULT23 RON + 2 RON Taxa Salvamont
15. Bilet urcare telegondola COPIL (5-14 ani) 13 RON + 2 RON Taxa Salvamont
16. Skipass ADULT pentru 7 zile508 RON + 2 RON Taxa Salvamont
17. Skipass ADULT pentru 3 zile248 RON + 2 RON Taxa Salvamont
18. Skipass ADULT pentru 2 zile178 RON + 2 RON Taxa Salvamont
19. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 7 zile353 RON + 2 RON Taxa Salvamont
20. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 3 zile153 RON + 2 RON Taxa Salvamont
21. Skipass ELEV (7-14 ani) pentru 2 zile103 RON + 2 RON Taxa Salvamont
Tarife puncte:
Urcare Telegondola 10 pct
Urcare Telescaun 6 pct
Urcare Teleski nr. 1 4 pct
Urcare Teleski nr. 2 3 pct
Nota: * skipass-ul NU este TRANSFERABIL.
* preturile includ TVA.
* reducerea se acorda pe baza carnetului de elev/student valabile si vizate la zi.
* coborarea cu gondola este GRATUITA.
* punctele sunt valabile 30 de zile.
Taxa parcare domeniul schiabil 10 RON/zi.
Avand in vedere calitatea slabă a semnalului GSM nu este posibila plata cu cardul/POS.
Termeni si conditii de folosire a skipass-urilor: Skipass-ul reprezinta un bilet personal si ca urmare NU este transmisibil.
Utilizarea incorecta a skipass-ului poate duce la retragerea acestuia si la interzicerea accesului pe instalatiile de transport.
Incercarea de transferare a skipass-ului catre o alta persoana este considerata drept utilizare incorecta, operatorul putand lua masuri in consecinta.
Posesorul skipass-ului trebuie sa poarte skipass-ul astfel incat alte persoane sa nu aiba acces la acesta, intr-un buzunar din partea stanga (de preferat buzunarele dedicate ale costumelor de ski), ferindu-l de umezeala.
Skipass-urile folosite sunt din hartie reciclabila, pentru care NU se retine garantie.
NU se inlocuiesc skipass-urile pierdute, uitate sau deterioarate.
NU se returneaza contravaloarea skipass-ului pentru cazul in care instalatiile de transport se opresc accidental sau datorita inrautatirii conditiilor meteo ori aparitiei riscului de avalansa.
Informatii aditionale despre starea partiilor si despre instalatiile in functiune in momentul respectiv se pot afla de la Casierie.
Achizitionarea skipass-ului sau a biletelor de calatorie de la CASIERIE reprezinta acceptul Dvs. asupra celor mai sus mentionate.
Noi am hotărât să riscăm și să luăm abonamente pentru o zi, dacă tot am făcut atâția kilometri. Dezavantajul abonamentelor este că, dacă datorită condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic) instalațiile de schi se opresc, cartela își pierde valabilitatea, nu mai poate fi utilizată și pentru a doua zi.
Noi am cumpărat abonament pentru o zi, eu și copilul, iar soțul meu a cumpărat un bilet pentru o urcare cu telegondola 25 lei (23 Ron+2 Ron Taxa Salvamont). Am tot socotit cu orele si punctele dar tot mai bine iesiti cu abonament.
Cartela pentru o zi de schi costă 100 lei (98 Ron + 2 Ron Taxa Salvamont) pentru adulți iar pentru băiatul meu de 9 ani, 60 lei (58 Ron + 2 Ron Taxa Salvamont), el încadrându-se în tarifele pentru grupa de vârstă 7-14 ani.
Noi am ales să schiem în timpul săptămânii pentru a evita aglomerația, atât de pe pârtie cât și de pe șosele, unde am înțeles că în week-enduri coada de mașini parcate pe șosea se întinde pe 2 km. de o parte și de alta a intrării în parcare.
În timpul săptămânii nu funcționează decât telegondola și teleschiul 1.
Pe lângă aceste instalații, mai este telescaunul și un tekeschi 2, care funcționează numai în week-end.
Noi beneficiam doar de o telegondolă și pârtia de sub aceasta și de un teleschi și pârtia aferentă.
În weekend se mai poate schia pe încă 5 pârtii în afară de acestea, deservite de celelalte instalații de transport pe cablu.
Noi ne-am urcat în telegondolă și am urcat de la altitudinea de 1320 m. în cca. 6 min. până la altitudinea de 1850 m.
Pe sub telegondolă este pârtia de nivel mediu cu o lungime de 2.257 m., 50 m. lățime și panta de 23%.
De la stația de sosire a telegondolei se ajunge la stația de teleschi 1. Acesta pleacă de la altitudinea de 1.858 m. și urcă până la 1.922 m.
Pârtia este una de nivel ușor, cu o lungime de 750 m., lățime de 40 m., panta de 16%.
Mai sunt încă 5 pârtii ușoare, a căror înclinație a pantei este de: 18%, 4%, 9%, 5% și 14% iar lungimea lor, în ordinea înclinațiilor este: 350 m., 730 m., 675 m., 120 m. și 1.230 m.
Mai multe informații actualizate despre starea pârtiilor găsiți aici: trans-alpina.ro/?page_id=102
Eu vă pot spune despre pârtia ușoară unde am schiat, că este foate lată, perfect bătută, iar pe creastă, de la jumătate în sus este un curent foarte mare. Peisajul de acolo iti taie respiratia!
De multe ori, norii coborau peste munte, la altitudinea de 1922 m. și nu mai vedeam de ceață, dar în câteva minute (2-3 min.) dispăreau și razele soarelui alintau zăpada iar. Pe cer norii fugeau în două direcții opuse, pe nivele diferite de înălțime, duși de curenții specifici golului alpin, peisajul se schimba rapid datorita norilor, dar cand patrund razele soarelui, simti cum te ard, ca vara.
Da, am schiat printre nori!!!
Peisajul care se dezvăluie privirii este uimitor, magnific, minunat... și aș putea să continui să înșir toate adjectivele din limba română și parcă tot trebuie să mai spun ceva frumos despre acest munte alb cu lacul la orizont înconjurat de piscuri înzăpezite și pante cu păduri de brazi!
Este cea mai frumoasă pârtie pe care am văzut-o până acum în România! (Numai în Romania am schiat până acum și îmi place foarte mult). Lacul Vidra este cireasa de pe tort!
Nu a fost rând la îmbarcări pentru ca nu erau mulți oameni când am fost noi. A fost super-fain!
Pârtia de sub telegondola are porțiuni destul de înclinate, dar dacă ne-am urcat trebuie să și coborâm!
Daca la înălțime zăpada era bună, tare, perfectă, nu același lucru a fost pe pârtia mare, unde zapada era moale. Ne-a spus de la casierie că numai sus e bună pârtia, jos fiind mai cald a plouat iar sus a nins, două zile, înainte să venim noi.
Piciul, care schiază doar de câțiva ani, a coborât cu mult înaintea mea, mă aștepta din când în când după ce termina de coborât câte o pantă mai abruptă, iar eu mă tot împotmoleam în zăpada strânsă brazde pe toată lățimea pârtiei.
Cu toate că ne-am dus și pentru lungimea pârtiei, nu am reușit să ne bucurăm de aceasta. Când am ajuns jos ploua mărunt.
Dacă după două zile de ploaie pârtia era așa, nefiind bătută pentru că a fost foarte cald, cum putea să fie în ziua următoare dacă s-a pornit ploaia pentru a treia zi consecutiv?
Ne-am uitat peste prognoza meteo și erau anunțate ploi și pentru ziua următoare, deci nu se mai punea în discuție problema unei alte zile de schi. Planul de acasă nu seamănă cu cel din târg!
Ne-am dezechipat și am hotărât să mergem la Căciulata. Am sunat și am anulat rezervarea din Obârșia Lotrului, motivând condițiile meteo și ne-am grăbit să nu ne prindă noaptea pe drum spre Căciulata.
A fost o zi superbă, într-un peisaj de o frumusețe uimitoare!
Să mai spun că pe pârtie găsiți toalete super curate, parfumate și moderne, atât la bază, lângă casa de bilete, cât și la locul de sosire al telegondolei.
Pe pârtie este un Apres Ski cu muzică și băuturi de toate feurile (am luat o ciocolată caldă cu10 lei) și un loc în care se poate mânca, ambele poziționate în proximitatea stației de sosire a telegondolei, la altitudinea de 1850 m.
Pârtia mai funcționează și acum, are un program special de vacanța de Paște a copiilor, fiind deschisă și marțea, cu pauza în ziua de Paște, 8 aprilie și continuă activitatea până în 10 aprilie, consultați detaliile aici: trans-alpina.ro
Chiar daca din punct de vedere al conditiilor meteo am avut Ghinion, m-am bucurat ca un copil de peisajul de vis in care am ajuns!
Dacă vă hotărâți să mergeți, vă urez distracție plăcută pe pârtie!
Trimis de Dana2008 in 30.03.18 08:09:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VOINEASA / VALEA LOTRULUI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Pârtia de nivel usor, 1922 m.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Superb! Zona are un potențial excelent pentru schi, inclusiv în ce privește peisajul.
Încă n-am reușit să ajung acolo, e cam departe de București pentru o escapadă.
@abancor: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri!
Da, este uiumitor!!!
Mi-a ramas 'inima acolo! "!
Merita orice efort, totul este pe langa minunat, si bine intretinut, si curat, si oamenii isi dau inhteresul ca totul sa fie bine... vremea ii cam saboteaza, dar uite ca acum inca se mai schiaza in conditii mai bune dact atunci cand am fost noi in 14 martie.
Daca accesul ar fi mai bun...
Iti recomand din suflet sa incerci sa ajungi, nu vei regreta!
Calatorii placute!
Foarte bun review, cu fotografii pe măsură! Şi mai ales foarte util, datorită informaţiilor oferite. De două ori am ajuns şi eu în aceste locuri, dar numai vara, nu mă dau în vânt după sporturile de iarnă. Oricum, peisajele sunt superbe, atât iarna cât şi vara, dacă şi drumul ar fi reabilitat ar fi super...
Vacanţe plăcute!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
-
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@Dana2008: Dupa cum stii probabil: eu nu prea scriu ecouri.
Dar la articolul tau de mai sus nu pot scrie decât ca este foarte bine structurat, descris, complex cu foarta multa utilitate pentru cei interesati, un ghid adevărat.
Iar despre fotografii:superbe, felicitari
@Dana2008: Minunat! Minunat tot ce ne-ai scris şi descris despre o zi la ski. Minunate şi pozele.
E bine că skiaţi toţi trei, aşa vă bucuraţi de tot ce vă poate oferi muntele iarna.
Am fost la Vidra într-o zi de vară, demuuuuult când acolo în zona lacului nu erau decât "ruinele" unui viitor hotel, scheletul unui telescaun... pustiu efectiv.
Un mic motel lângă, unde am găsit o cameră pentru o noapte, iar gazdele ne-au oferit de mâncare ce aveau, nimic special.
Drumul până acolo la fel de "asfaltat" ca acum.
Oricum începe să arate altfel zona decând s-a învestit pentru domeniul skiabil.
Felicitări pentru o zi minunată pe ski şi cu capul în nori.
Toate cele bune.
@Safta Radu: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Da, drumul este mai dificil iarna dar peisajul este de poveste!
Călătorii plăcute și spor la scris!
@AZE: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Îmi place foarte mult să fotografiez și să mă uit la fotografii!
Stațiunea de ski Transalpina Vidra merită să fie mediatizată și cunoscută, poate vom merge mai mulți în România la schi decât în afară.
Mă simt onorată! Mulțumesc din nou pentru cuvintele frumoase!
Călătorii plăcute și spor la scris și citit!
@ANILU: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
"Ruinele" unui viitor hotel există și in prezent.
Instalațiile electrice de teleschi am înțeles că sunt cele mai moderne din țară (așa au spus la știri).
A fost un vis și visele devin realitate și sunt chiar mai frumoase decât îți imaginezi că sunt.
Călătorii plăcute și spor la scris si citit!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2021 Vacanta mea Voineasa Transalpina schi — scris în 12.03.21 de ux118943 din RM.VALCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Din Caciulata spre Transalpina — scris în 03.09.16 de ojitos din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Feb.2014 Am revenit — scris în 11.02.14 de laurao din CALARASI - RECOMANDĂ
- Dec.2013 Vrem să schiem în România — scris în 26.12.13 de laurao din CALARASI - RECOMANDĂ