GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De când ne-am hotărât să megem pe litoralul nostru, una din zile am dorit să o petrecem pe plaja din Corbu. Aşa că într-o după-amiază ne-am îndreptat spre această plajă.
Drumul din Eforie Nord până la Corbu este uşor de parcurs, acesta are o lungime de aproximativ 50 kilometri. Se merge pe autostrada A4 până la Ovidiu, iar de aici pe drumul judeţean 226 prin Lumina, Mamaia Sat, Năvodari şi Corbu.
Corbu este o comună cu o populaţie de aproximativ 5000 de locuitori, şi are în componenţă trei sate Corbu, Vadu şi Luminiţa. Corbu face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, este chiar limita de sud a acestei rezervaţii. Am citit că pentru a putea intra în Biosferei Delta Dunării se plăteşte o taxa în valoare de 5 lei de persoană, dar pe tot drumul şi cât am stat la plajă nu am găsit pe nimeni care să ne ceară această taxa.
Ca să ajungem pe plaja Corbu de la drumul judeţean am lut-o pe un drum pietruit peste cîmp şi după vreo doi kilometri am ajuns la plajă. Pe tot acest drum nu am vazut decât o singură construcţie care este un magazine alimentar de unde cei care campează pe plajă (acest lucru este interzis) îşi fac cumpărăturile. Am mers cu maşina până la plajă, pentru cei interesaţi coordonatele GPS ale punctului unde am ajuns noi sunt următoarele: N- 44.375177 şi E- 28.708799.
In apropierea plajei nu am vazut nici o unitate care să ofere cazare, ci doar în apropierea plajei o mulţime de rulote şi corturi. Cred că erau peste o sută de rulote parcare de-a lungul plajei. Pentru cei care doresc să se cazeze o pot face doar în sat, care este la o distanţă de aproximativ 5 kilometri de plajă.
Am ajuns şi pe plajă, chiar dacă erau atâtea rulote iar pe lângă acestea multe maşini, ai impresia că te afli singur pe plajă. Plaja Corbu are o lungime de 4-5 kilometri. Plaja Corbu este una retrasă, sălbatică şi virgină. Nisipul este foarte fin şi este amestecat cu cochilii de scoici si melci, dar nu deranjează la mers desculţ pe nisip.
Aici nu există şeslonguri, aproape toţi turişti stau tolăniţi pe cerceafuri. Uni aveau scune pliante de pe care priveau liniştiţi apa mării. Ne-am aşezat şi noi cerceaful pe nisipul fin iar apoi am intrat în apă.
Apa este curată fără alge sau alte murdării, iar intrarea în apă este lină, am mers prin apă metri mulţi până când aceasta să ne treacă de genunchi (cred că am mers peste 20 de metri), de altfel erau mulţi copii în apa mării. Apa a fost limpede şi vedeam o mulţime de peştişori care veneau să facă cunoştinţă cu noi. După ce ne-am bălăcit, am lenevit la soare. Aici datorită lungimi plajei, distanţa dintre cearceafuri este şi de 10-15 metri, nu te deranjează absolut nici un vecin, nu auzi ce vorbesc, am vazut oameni care stăteau la plajă şi citeau o carte. Singurul lucru care ne-a deranjat puţin a fost faptul că pe plajă mai intrau băieţii cu gipanele şi treceau de la un capăt în altul al plajei, dar tot un asfel de gipan a ajutat un turist care a intrat cu maşina prea mult spre plaja de nisip şi a rămas împotmolit acolo.
Această plajă este preferata turistilor care caută o oază de linişte şi recreere, fară muzică în boxe, cluburi si petreceri pe plaja sau hoteluri de cinci stele, singurul zgomot auzit aici fiind cel al valurilor şi al pescăruşilor (şi câte o dată a maşinilor).
Recomand acestă plajă celor care iubesc liniştea, civilizaţia şi curăţenia, nu o recomand celor care iubesc agitaţia, înghesuiala şi gălăgia-se vor plictisi aici.
Vă doresc concedii plăcute.
Trimis de zlatna in 19.08.16 10:05:50
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sper ca pozele postate aici sa nu devina peste ani doar triste amintiri. Avem nevoie si de natura salbatica si nestricata de om.
Nu cred insa ca ne vom mai bucura multa vreme de asa ceva, avand in vedere ca deja incepe sa fie populate plaja nu m-ar mira ca in cel mai scurt timp sa apara un investitor dornic de a crea (fals) "confortul turistilor".
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu - Si eu sper sa nu se construiasca pe acesta plaja, si cred ca un timp nu o sa construiasca pentru ca face parte din Biosfera Deltei Dunarii.
Sunt de acord cu dumneavostra, chiar sunt falsi cei care spun ca, construiesc pentru "confortul turistilor", dar poate ca turisti nu vor confort, asta nu s-au intrebat sau sa isi puna intrebarea de ce turisti fug spre plaje pustii, unde nu sunt constructile lor?
Va multumesc pentru vizita si vot.
La plaja Vadu ati avut timp sa mergeti? Este mult mai spectaculoasa si mai linistita, este si o cherhana unde poti manca si bea o bere rece, am fost si la Corbu dar nu se compara cu Vadu!
@veteranu - Nu am ajuns la Vadu, dar daca ziceti ca arata mai bine, cand o sa mai ajungem in zona o sa vizitam si plaja Vadu. Multumim pentru propunere. Chiar ar merge un peste direct pe malul marii (sa fie din Marea Neagra, nu adusi de pe la supermarketuri) si bineinteles si o bere rece (dar soferul ce face? inghite in sec, adica eu).
Va doresc vacante placute.
@zlatna: drumul este mai greu, placile din beton fiind sparte, dar plaja este peste cea de la corbu, atentie este frecventata si de nudisti
@zlatna -
Nu va mai fi multi ani asa, asta in mod sigur din pacate. Pentru unii viata la cort are un rost și un farmec, chiar la mare. Cel mai bine ar fi sa se organizeze un loc pentru rulote si corturi, cu dotarile necesare dar noi nu facem decat cladiri de beton. Mi-a placut poza cu cei ce au panouri solare portabile (sau baterii, nu mi-am dat bine seama), sunt turisti probabil indragostiti de campari in locuri pustii.
@elviramvio - Si noi chiar am discutat despre acele panori solare mici, si ni s-au parut interesante. Langa ele erau o multime de bidoane de apa (se vad putin si in poza) care stateau si ele la soare. Sigur cei care vin cu rolotele sun indragostiti iremedialil de locurile acestea pustii.
Totusi eu sper ca si peste cinci ani plaja acesta fa fie tot fara constructi din beton - sunt optimist nu?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Lefkada de Romania? Plaja Cap Midia — scris în 03.08.21 de Mihnea-Alexandru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Departe de stațiunile aglomerate... — scris în 31.07.21 de Mihnea-Alexandru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Plaja CORBU - dupa pandemie! — scris în 06.07.20 de malganis din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Apel la constiinta si civilizatie! Platiti taxa de acces in Biosfera! Spre nord, mergeti spre nord! — scris în 08.07.18 de UrsFe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Aventura Corbu — scris în 12.09.16 de joanne din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Plaja Corbu - alungati de incendiu — scris în 02.09.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Plaja Corbu — scris în 20.08.16 de Leontina. din BUCURESTI - RECOMANDĂ