ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Ploaie in Muntii Neamtului

TIPĂREȘTE

O ploaie este… o ploaie! Mai domoala sau mai repezita, o ploaie de vara este oricum frumoasa atata timp cat nu-ti incurca socotelile. Pamantul insetat de arsita primeste cu nesat darul ce-i pica din cer, frunzele copacilor tresar vesel mangaiate de stropii grei, verdele lor este si mai verde, iar aerul este mult mai respirabil. Fiind zona de munte, in Neamt ploaia poate incepe atunci cand te astepti mai putin.

Duminica 14 august, constransi de aglomeratia din Bucovina, am decis sa ne retragem inspre Neamt si sa cautam un adapost de noapte in statiunea Durau, la poalele Ceahlaului.

Am iesit din Vatra Dornei pe un drum nu prea grozav si - prin paduri frumoase, cu copaci batrani care-si trimit generos ramurile inspre pamant – de-a lungul vaii Bistritei, am continuat spre Neamt.

La inceput au fost doar cateva picaturi razlete pe parbriz. Din ce in ce mai hotarata, ploaia a devenit repezita, cu stropi mari care bateau piezis sub lumina stralucitoare a soarelui de august. Se spune ca daca "Ploua cu soare, maine-i sarbatoare! " si chiar urma o mare sarbatoare gratie careia beneficiam de o zi de relaxare in plus. In weekend, atunci cand esti in deplasare, nu-ti doresti niciun nor pe cer si nicio picatura de ploaie. Pentru mine insa, a fost o noua bucurie, prea rar intalnita si am savurat-o din plin.

Pe DN 17B, de la Madei, la Borca si Farcasa, am vazut cea mai frumoasa ploaie, un bonus pentru efortul si peripetiile acestor zile. Crestele insorite sub cerul senin de vara, suradeau privind la jocul agitat al picaturilor de apa pe sosea. Ma intrebam de unde vine ploaia cand cerul este albastru, patat doar de cativa nori albi si pufosi. Cand totul a incetat, vazduhul a fost incununat de un minunat curcubeu sarbatoresc, partial dublat de reflexe. Imaginile surprinse cu aparatul foto nu redau decat partial frumusetea naturala a acestui fenomen. De la benzinaria din Farcasa, de sub panoul care anunta ca duminica 21 august este sarbatoarea comunei, am fotografiat curcubeul pentru ultima oara.

Seara se apropia si ne grabeam spre Poiana Teiului pentru ca voiam sa vad Piatra Teiului – Piatra Dracului sau Piatra Diavolului – fiecare dintre aceste denumiri cu legende si vechimi indepartate pe care localnicii le-au mostenit de la stramosi si le povestesc si acum.

Din pacate, cand am ajuns la viaductul Poiana Largului ploaia s-a intetit din nou.

La Durau, statiune cu multe hoteluri, ploua in toata regula. Turistii disparusera cu totii in camere sau la restaurant la un pahar de... vorba. Nu vreau sa cred ca ploaia a surprins pe cineva pe versantii muntelui.

Receptionerul de la Pensiunea Gold ne-a spus ca nu mai are nicio camera si – citez - "Din pacate, de trei zile tot asta spunem! ". A incercat sa ne ajute telefonand la alte receptii de hoteluri/moteluri din statiune, iar in final ne-a sfatuit sa incercam la particulari.

Am parasit in graba Duraul pentru ca doream sa prind un fir de lumina sa vad din nou Poiana Largului cu PiatraTeiului (acum neinundata de apele scazute ale lacului de acumulare) si crestele semete ale Ceahlaului oglindite in lac.

Pe drumul sinuos care duce spre barajul de la Bicaz, cu stropii grei ce inca se mai prelingeau de pe copaci, s-a lasat intunericul. Din asfalt se inaltau palcuri de abur – mai dense la curbe, plutind in lumina farurilor – facand deplasarea si mai anevoioasa. Am trecut in viteza pe langa pensiunile de pe mal, am traversat barajul luminat ca ziua si am oprit pentru o gura de aer proaspat. Lacul era un hau intunecat, marginit ici colo de luminitele din sate.

Intr-un tarziu am ajuns la Vaduri. Casa parinteasca, batrana si obosita, ne-a primit si de asta data ca o mama buna, dornica oricand sa-si stranga in brate odraslele pribege!


[fb]
---
Trimis de iulianic in 21.08.11 07:21:01
Validat / Publicat: 21.08.11 10:56:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PIATRA NEAMȚ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1713 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pe drumul de la Dorna la Piatra - Pod peste Bistrita.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3150 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Piatra Neamț:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05092191696167 sec
    ecranul dvs: 1 x 1