ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.03.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Popasul Bucin – fugind spre zapada

TIPĂREȘTE

Fiindca in orasul nostru zapada s-a topit complet, ne-am dus la Bucin pentru fata noastra cea mare, care se plictisea acasa ingrozitor. Nu ne-am gandit insa ca cea mica va urla tot drumul si va “da la rate” pana la destinatie, Drumul a fost un calvar.

De multe ori se intampla ca la Targu Mures sa nu mai fie zapada, targu-mureseneii indreptandu-se spre locurile unde putem gasi pretiosul omat.

Mie-mi place sa vin aici cand ninge si cand zapada e proaspat asezata, cand inca nu este batatorita de masini sau calcata in picioare. Atunci, brazii inalti sunt acoperiti de zapada care cade greu pe ramuri, facandu-le sa se aplece. Peisajul pare a fi din basme. In perioada iernii, serpentinele care duc la Bucin s-ar putea sa nu fie curatate si urcusul sa se faca greu, cu mare atentie. (in dreapta este o rapa). Pe timp de iarna zapada ajunge uneori si la 1. 5 metri.

Bucinul se afla cam la 30 km de Sovata (judetul Mures), dupa localitatea Praid, facand legatura spre Gheorgheni, judetul Harghita. In aceste zone nu mai este acum zapada, dar urcand spre Varful Bucin, incet, incet, se vad urme, astfel ca la Popas este inca zapada din plin. Padurea se schimba si ea pe masura ce urcam. Daca la poale copacii sunt uscati si culoarea muntilor este pamantie, pe masura ce inaintam, apar pete de culoare verde, urmand apoi falnicii brazi sa delimiteze drumul pana la Bucin, iar in varf, nu vom mai vedea decat acesti brazi “cu cetina tot verde”.

Sunt aici mai multe partii de schi. Am vazut-o pe prima, dar mi se parea ca statea cu zapada cam prost. A doua deja avea zapada si am vazut multe masini. In varf, in parcare, din nou, multe masini. Aici este drumul care duce la o alta partie de schi. Eu nu schiez si nu pot sa dau detalii despre partii, sau gradul de dificultate, dar amanunte se pot gasi aici. Zapada este de obicei din octombrie - noiembrie pana in aprilie in fiecare an.

Temperatura la Bucin este intotdeauan cu cateva grade mai scazuta decat la Tg. Mures, chiar si azi, la noi erau 11 grade, acolo erau 4 grade. Pe timpul iernii e mult mai frig. Pentru a ne incalzi si manca, aproape intotdeauna oprim la Pensiunea Panzio. Caldura din interior ne moleseste iar aerul de munte ne sporeste pofta de mancare. La aceasta pensiune se mananca bine, portiile sunt mari, atmosfera rustica. Supele se servesc intr-un bol mare, comun (cand sunt mai multe persoane) si fiecare se serveste dupa bunul plac.

Pe vremuri (prin 1998) am fost si la Cabana Bucin. Din exterior am vazut ca este usor modernizata, dar atunci un inconvenient a fost baia comuna. Cabana era inchisa si nu am intrat, dar nu cred ca s-au facut modificari de zidarie.

In zona sunt cateva pensiuni satesti, iar cazare se mai poate gasi la particulari. Cei care nu sunt multumiti de conditiile de cazare, pot alege sa stea in Gheorgheni, in Praid, sau in Sovata, facand sederea mai placuta datorita plimbarii prin peisajele pitoresti ale acestei zone.

.


[fb]
---
Trimis de biancuta in 01.03.10 23:30:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3716 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Urcusul spre varful Bucin - panorama
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 800 PMA (din 3 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

georgiana
[03.03.10 08:51:25]
»

Foarte frumoasa zona!

Mai ales pozele sunt superbe, combinatia aia care o fac e culoarea zapezii cu cea a brazilor... alb cu verde... te face sa te gandesti ca e un taram de poveste!

Dar-''Panzio''- nu e un nume de pensiune-inseamna chiar pensiune in limba maghiara!

Nu stiu ungureste, dar locuind la frontiera cu Ungaria, obisnuim sa mergem des la ei si peste tot la sosea unde sunt locuri de dormit scrie ''Panzio''!

Am mai intalnit si la altcineva la un review de Italia scria la un anumit hotel-Hotel Albergo!

Adica-Hotel Hotel!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[03.03.10 09:02:35]
»

Asa este, georgiana, zona este foarte frumoasa. Asa cum am scris si mai sus, mie mi se pare deosebit cand ninge si zapada e proaspat depusa atat pe pamant, cat si pe crengile brazilor. In multe locuri, la urcus, strada fiind ingusta, ai o mare satisfactie privind brazii inalti care te inconjoara.

Privitor la denumirea pensiunii, probabil ca ai dreptate. La poza cu nr. 5 se poate vedea numele pensiunii: Bojdojo Panzio (mi-a fost mai usor sa scriu doar Panzio)

georgiana
[03.03.10 09:10:50]
»

Si au mancare traditionala ungureasca sau romaneasca?

Cum erau preturile si calitatea mancarii?

Eu am fost in zona doar o singura data, primavara, am stat in Tusnad!

Retin cat de frumos a fost drumul pe acolo... chiar la un moment dat mi-am amintit brusc ceva ce m-a cutremurat, deoarece, candva am avut un vis, iar drumul catre Tusnad era exact peisajul din vis!

Si trecuse multi ani... dar totusi, vazandu-l, l-am recunoscut!

Deci, aveti grija ce visati, ca s-ar putea sa vi se implineasca!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[03.03.10 09:36:51]
»

Mancarea este buna, mai ales ciorbele, groase, drese cu smantana, (atentie la cei care tin dieta). La felul doi am mancat deseori ceafa porc (uneori mi s-a parut grasa). Per ansamblu mancarea este buna, pret rezonabil. Eu nu am stat cu cazare la aceasta pensiune, doar cat am intrat sa mancam. Nu cunosc conditiile, dar restaurantul este tipic taranesc, iar toaleta restaurantului, fiind folosita continuu, lasa de dorit. Impreuna cu Cabana Bucin cred ca sunt singurele locuri unde se poate manca aici. Pentru cazare as recomanda imprejurimile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[03.03.10 10:27:21]
»

Defapt, mie denumirea de restaurant mi se pare cam mult spus, cand auzi restaurant te astepti la altceva. Aici este doar o incapere mica, asemeni unei camere, cu cateva mese de lemn si cu scaune tot de lemn tip bancuta (2-3 pers. ) Peretele este acoperit cu lambriuri pana la tavan iar locul este destul de inghesuit. Servirea la masa nu va fi ca in adevaratele restaurante, mancarea frumos asezata si ornata cu verdeturi, rosii, etc, ci simplu, ca acasa.

Nu stiu in ultimii ani in ce masura s-a reusit accesul la diverse utilitati, dar cand am stat la Cabana Bucin, acestea lipseau. Eram tineri atunci si am acceptat orice. Am stat acolo de Craciun cu un grup de prieteni si am avut niste aventuri care atunci ne-au iritat, dar acum ne amuzam pe seama celor intamplate.

Curentul electric era dat de un generator (dar noi nu stiam) si la 10 seara am ramas pe intuneric (in seara de Craciun! ). Nu puteam asculta nici muzica deoarece nu aveam baterii. Am stat o perioada la lumina lanternei pana s-au consumat bateriile. De asemenea, am avut ceva lumina de la soba de teracota din camera, care functiona cu lemne, dar lasa un miros groaznic in incapere, astfel ca a doua zi miroseam ca o slanina.

Apa calda era data de un boiler iar la 10 seara ni s-a taiat accesul si aici. Orbecaiam pe intuneric pana la baie, nu intelegeam de ce s-a “terminat” totul, dar pana la urma a trecut.

Dupa atatia ani, cred ca si la Bucin conditiile sunt acum altele, dar sfatuiesc cei care doresc sa stea aici sa se intereseze de cele sus mentionate pentru a nu avea surprize. La pensiunea de care vorbeam lumina in incapere este data de un bec atarnat de un fir de curent electric. Nu stiu care e sursa, dar daca functioneaza tot mereu, nu e nici o problema.

Acum noi nu am oprit aici fiindca ne era frig, dar am oprit la Hotel Praid, din localitatea cu acelasi nume (vezi rw). Cazare buna s-ar gasi in Sovata, in Praid la particulari, in localitatea Gheorgheni.

Zona e foarte frumoasa si merita a veni aici pentru schiat, saniat sau plimbare in aerul tare si rece de munte. De asemenea, la particulari s-ar putea sa gasiti conditii excelente de cazare, dar eu nu pot amanunte fiindca nu am stat aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, georgiana

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052992105484009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1