ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 08.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Tirana, capitala mondială a Mercedesurilor!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Oh, aveam atatea emotii!

Am ajuns in vama, o dimineata frumoasa, am trecut de vama macedoneana si imediat vama albaneza. Vad sarma ghimpata, fara sa vreau ma gandesc la prima iesire, la bulgari... mizerie, saracie, totul cenusiu... prin 2005... Atentie, se poate intra in Albania cu CI, nu este necesar pasaportul.

Stiam atat de putine lucruri despre Tirana si chiar despre Albania... In tinerete fumasem tigarile Apollonia, auzisem de coniacul Skenderbeu si bineinteles, mai stiam ceea ce invatasem la scoala.

Mereu m-am gandit la Albania ca la un loc in care chiar merita sa mergi. Putina lume, stie ca imnul Albaniei este compus de marele compozitor roman: Ciprian Porumbescu. Melodia Pe al Nostru Steag e Scris Unire este muzica imnului Albaniei! Sa va spun povestea: "Nicolae Iorga a scris că românii şi albanezii sunt veri de sânge. Probabil că aşa este. Înainte de proclamarea Independenţei ţării mele, în anul 1912, un mare patriot albanez, Stavre Drenova (care a trăit în România) l-a rugat pe scriitorul Victor Eftimiu să-l ajute să găsească o melodie pentru Imnul Albaniei. Atunci Eftimiu s-a adresat unui amic, o autoritate în materie (compozitorul Ciprian Porumbescu) să compună un cântec adecvat. Şi aşa s-a născut vestita melodie, devenită Imnul pentru Albaniei, ce a însufleţit ostaşii Armatei române în Primul Război Mondial. Frumos, nu-i aşa”?

La putin timp dupa ce iesim din vama, avem parte de niste peisaje de poveste. Cât vezi cu ochii în zare, de jur împrejur, sunt spinări cocoţate unele peste altele de munţi, munţi şi iarăşi munţi, de o culoare roşiatică şi înceţoşată. Totul arată ca şi când ţara asta se fereşte de ochii călătorului şi nu vrea să se dezvăluie. Ghidul, ne spunea ca lacul Ohrid este pricipala sursa de apa si localitatile aflandu-se mai jos isi permiteau sa aiba mici spalatorii auto, simple furtune prin care curgea apa, zi si noapte.

Albania este cea mai muntuoasa tara din Europa, aproape 75% din teritoriul sau fiind acoperit de munti. Cel mai inalt varf este Mali i Korabit avand o inaltime de 2751 m.

La primul popas, am simtit ca albanezii au o poftă de viaţă aparte, dar îţi lasă mereu senzaţia de imperfecţiune.

In stanga era o linie de cale ferata, ghidul, un tanar documentat, ne spune ca trenul circula cu o viteza de 20/30km/h si daca esti fumator, cobori, iti aprinzi tigara, o fumezi mergand pe langa tren si apoi te urci! =))

Tot in stanga, albia unui rau, cred, cat Prahova si ghidul ne spune ca este cel mai important rau al Albaniei!!!

Am vazut o fosta unitate militara si o multime de adaposturi subterane de-a lungul drumului. Intrarea dinspre Macedonia înseamnă o serpentină abruptă de pe un versant, iar de-o parte şi de alta, ca nişte muşuroaie, răsar armate de buncăre. Se spune că Hoxha, un stalinist convins, a vrut să preîntâmpine în anii 60 o invazie a URSS-ului, după ce între chinezi şi ruşi a avut loc marea schismă comunistă. Albania şi România au fost cele două state din Europa care au refuzat delicat „reforma” hruşciovistă şi s-au apropiat de China. Iar Hoxha, de teama repercusiunilor ar fi construit 70.000 de buncăre.

Ni s-a spus, pentru a putea patrunde in Europa, chinezii au investit foarte mult in industria albaneza. Are variate resurse ale subsolului (crom - locul III pe glob, carbuni, nichel, sare, cupru).

"Puternicele si capitalistele State Unite ale Americii ar putea lua unele lectii economice de la mica tara balcanica Albania care, timp de decenii, s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista. Astazi, Albania are cea mai promitatoare economie din Europa. A fost singura economie din Europa care a crescut realmente”.

Albania are 150 lacuri, mai mare si mai cunoscute sunt Shkoder (356 km2) legat de mare prin Bune, singurul fluviu navigabii al Albaniei; Ohrid (348 km2), cel mai vechi lac din Europa, format la sfîrsitul neogenului, si Prespes (274 km2) în est.

Referitor la denumirea Albaniei sînt mai multe pareri : unii considera ca este un nume latin, romanii denumind Albaneuse populatia care locuia aceasta regiune "alba" din cauza stîncilor calcaroase; altii considera ca numele Albaniei deriva din cuvîntul celtic Alb, Alp care înseamna "munte". Alta parere, ca numele ar proveni de la Arbere sau Arbene, derivate din cuvintele albaneze "aren" - ogor, si "banio" care înseamna "a lucra pamîntul", deci lucrator al pamîntului.

Albania mai este numita Shqipni, Shqipri sau Shqiperise, care în limba ilirilor (în antichitate au locuit acest teritoriu) însemna "tara vulturilor".

Am mai aflat de la acest tanar simpatic, ca steagul Albaniei are 26 de vulturi, fiecare reprezentand o batalie castigata asupra turcilor!

Istoria unui popor necajit stie raspunsul mai bine decat putem noi s-o facem. Calcati in picioare sute de ani de otomani, doriti de italieni, distrusi de nazisti si apoi de aliati, trecuti apoi sub cortina de fier...

Dupa caderea comunismului, multi au plecat sa lucreze in strainatate si mai toti si-au cumparat autoturisme Mercedes, si-au ridicat case cu etaj... repetabila poveste...

Şi încă un “amănunt” pe care nu-l pot omite. Singura limbă ce seamănă un pic cu albaneza este româna, ambele fiind la origine indo-europene. Avem câteva cuvinte comune: mânz, buză, brad.

In aceasta tara s-au nascut atat Maica Tereza, cat si eroul din secolul XV Skanderberg.

Si uite asa am ajuns in capitala Tirana, aflata pe Râul Ishm.

Este cea mai importanta destinatie turistica. Galeriile de Arta Nationala, Piramida Tiranei, Cimitirul Martirilor, unde se afla si Monumentul Mama Albania, Muzeul Istoric National, Expozitia de Arta Folclorica, dar si Palatul Culturii, ce adaposteste biblioteca nationala, opera si baletul, asteapta sa fie vizitate.

Am admirat acest frumos oras cu bulevarde largi si cu multa verdeata! La strada erau cladiri frumoase si bine ingrijite iar printre ele se zareau blocuri urate, cenusii.

Tirana are multe baruri, cluburi şi restaurante. Are chiar şi lanţuri de fast-food, dar nu cele de talie mondială. În schimb, imită! De pildă, KFC în Albania e AFC, în timp ce McDonald's îşi are aici un corespondent cu numele de Kolonat! AFC şi Kolonat au împrumutat culorile şi tendinţele culinare ale coloşilor amintiţi mai sus. Nu însă şi organizarea sau efectul gustativ. Prin urmare, optăm să mâncăm într-un res­taurant cu specific albanez. Am mancat la un restaurant cochet si cu o servire ireprosabila.

O poveste spune ca un copil a vazut culorile terne ale orasului iar cand a crescut a devenit un om important care a avut puterea sa transforme capitala intr-un oras colorat!

M-am plimbat pe bulevardul principal pana la Opera.

Am intrat intr-o frumoasa moschee si-am vazut un interior deosebit, Moschea Et’hem Bey.

In Tirana exista o strada care se numeste Nicolae Iorga, o alta o stradă Victor Eftimiu şi o Piaţă “Bucureşti”.

Tirana e o capitala veselă, în care toată lumea lasă senzaţia că râde, cântă, dansează şi conduce maşini scumpe.

V-as ruga sa postati https://www.youtube.com/watch?v=accurtw81gI

Multumesc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de balasa violeta in 10.09.15 23:22:29
Validat / Publicat: 11.09.15 09:24:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBANIA.

VIZUALIZĂRI: 8423 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Munţi, munţi şi iarăşi munţi, de o culoare roşiatică şi înceţoşată.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68350 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.09.15 08:13:48]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

alinaro
[11.09.15 10:00:27]
»

@balasa violeta - Recunosc că nu știam aproape nimic din tot ceea ce ați povestit. Nici măcar partea cu imnul compus de Porumbescu. Așa încât mi-a făcut mare plăcere acest articol.

În facultate aveam în gașcă un prieten albanez, înalt ca bradul și frumos tare, dar uite că nu-mi aduc aminte dacă ne povestea despre țara lui... Erau mulți albanezi pe vremea aia în București, marea majoritate studenți la Farmacie și Stomatologie.

Week-end frumos să aveți!

iulianic
[11.09.15 20:42:38]
»

@balasa violeta - Pentru că nu am fost şi eu în excursia la Tirana, Albania fiind pentru mine pe o listă specială pentru viitorul oarecum apropiat, am citit cu interes impresiile tale.

M-a amuzat povestea cu fumătorul şi trenul de "mare viteză" din Albania.

In aceasta tara s-au nascut atat Maica Tereza, cat si eroul din secolul XV Skanderberg.

Aşa v-a spus ghidul?

Macedonenii spun că Maica Tereza s-a născut la Skopje. Am văzut la Skopje placa de marmură pe care scrie că acolo a fost casa în care s-a născut Maica Tereza. Wikipedia spune că familia ei a trăit în Skopje "până în 1934, când s-au mutat la Tirana". Aţi văzut vreo casă memorială acolo?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danamandache
[11.09.15 20:42:44]
»

Exceptional articol, doamna Violeta! Am învățat atât de multe despre aceasta tara ce nu am inclus-o vreodata pe lista mea de vacante. Altfel îmi inchipuiam Albania!

balasa violetaAUTOR REVIEW
[11.09.15 21:05:14]
»

@iulianic - si albanezii au un mare cult pentru Maica Tereza. Am inteles ca la opt ani i-a murit tatal si atunci a venit in Macedonia. Peste zece zile, vei auzi si vedea in Tirana, cele spuse de ghid... poate pica de acord...

Vacanta placuta si astept cu nerabdare povestea ta!

P.S Ai uitat, am fost impreuna de-am vizitat casa Maicii Tereza din Skopje!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
balasa violetaAUTOR REVIEW
[11.09.15 21:10:10]
»

@alinaro - multumesc!

Imi este dor de tine si cred ca ai vazut ca am invatat prin puterea exemplului... Ce face tata? Multa sanatate si bucurie din partea mea!

balasa violetaAUTOR REVIEW
[11.09.15 21:12:17]
»

@danamandache - multumesc!

Si eu mi-o inchipuiam altfel... Mi-a placut mai mult Tirana decat Skopje!

Nicu
[11.09.15 22:52:44]
»

Am fost si eu de citeva ori in Albania prima vizita in 2008 si ultima anul asta, dar pe cont propriu, prima data a fost sa zic stresant pina am ajuns sa ma cazez, nu aveam rezervare, pe urma dupa doua zile parca eram in Romania asa de repede m-am acomodat.

Noi romanii semanam cam mult cu albanezii, stiu ca asta nu suna bine pentru multii dar asta e adevarul.

Sunt multe cuvinte si expresii care se folosesc si la noi si la ei - ex -Coafor in limba romana, in albaneza salon bucurie.

Am fost si la Tirana cu un autobuz si nu stiam unde sa cobor din autobuz, veneam de la Skhoder si un localnic care a fost in autobuz a venit cu mine cam jumate ora pina in locul unde vroiam sa ajung si nu stiam cum sa ii multumesc.

In Albania sunt multe locuri unde sunt gunoaie aruncate aiurea, la noi

nu sunt... noi suntem in UE.

Cind mergi in Albania si spui ca esti din Romania zimbetul omului care te intreaba e natural pe cind ala de la Viena e artificial.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[11.09.15 22:57:54]
»

@Nicu -

Am fost si eu de citeva ori in Albania prima vizita in 2008 si ultima anul asta

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

balasa violetaAUTOR REVIEW
[11.09.15 23:18:30]
»

@Nicu - v-am citit impresiile, mi-au placut!

Cred ca le-ati postat gresit, ma refer la grupa de impresii.

iulianic
[11.09.15 23:33:26]
»

@balasa violeta - Ooo, cum era să uit că am vizitat împreună casa Maicii Tereza din Skopje? Aceea era o casă memorială pe care i-au construit-o macedonenii în semn de adâncă preţuire, un fel de muzeu în care au adunat mărturii din vieţii ei. Casa în care s-a născut nu mai există. Pe locul ei, mă rog, dacă exact acela o fi fost locul, au pus o piatră de marmură pe care scrie că acolo se afla casa.

Din păcate, eu nu voi povesti chiar atât de repede despre Tirana. Peste zece zile nu plec în Albania, ci în Grecia. Dar, deocamdată mai am de povestit despre Macedonia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
balasa violetaAUTOR REVIEW
[11.09.15 23:50:53]
»

@iulianic - nu-i frumos ce spun dar ma fortezi, cred ca in Skopje am auzit multe exagerari!!! Chiar acea casa, vizitata de noi, era o casa moderna...

In Tirana, m-am plimbat printr-o mare piata, am vazut mai multe simboluri ale Maicii Tereza... au copiat si ei Poarta Brandenburg din Berlin si Roata Mileniului, vezi poza 23.

Nu cred ca se pot lauda cu asa ceva si cu vizita papei, cum ramane?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[12.09.15 00:23:24]
»

INteresante locuri, eu le tot asociez cu vechile noastre vremuri comuniste. DE/acu nu o sa mai ocolesc zona asta.

Costi
[12.09.15 10:45:37]
»

Îmi cer scuze pentru intervenție, dar trebuie totuși să lămurim un lucru.

Maica Tereza s-a născut la Skopje! Ăsta e un fapt de necontestat.

E drept, era de origine albaneză, s-a și mutat, împreună cu familia la Tirana, când avea 14 ani, dar categoric, locul de naștere este Skopje.

Și nu mă bazez, când spun asta, pe wikipedia, pentru că, uneori, ea nu este foarte credibilă, dar dacă biografia sa oficială, de pe saitul nobelprize.org spune așa, înseamnă că așa este.

Nu am timp acum să „cotrobăi” printre pozele făcute în 2012 la Casa memorială a Maicii Tereza, din Skopje, dar îmi aduc aminte că acolo se afla și o copie a certificatului de naștere.

Așadar, nu e nicio controversă. Maica Tereza s-a născut la Skopje!

În schimb, sunt de acord că sunt multe (alte) exagerări în Skopje, după mine cea mai mare fiind cea cu privire la faptul că macedonenii (popor slav, de altfel), s-ar trage din Alexandru Macedon (), afirmație care, pe bună dreptate, i-a scos din sărite pe greci.

Explicația rezidă în faptul că macedonenii, popor mic și rămas „în bătaia vântului” după dezmembrarea Iugoslaviei, își caută o identitate proprie, pe care, de fapt, nu o au. „Macedonenii” sunt, de fapt, frați cu bulgarii și cu sârbii, croații, muntenegrenii, slovenii și bosniecii (toți, slavi), nicidecum urmașii lui Macedon, grecul.

În rest, sunt complet de acord cu titlul review-ului, în Albania cred că peste jumătate din automobile sunt marca Mercedes, dar nicidecum noi. Evident, sunt cumpărate la mâna a... șaptea și sunt modele vechi. Cea mai mare parte dintre ele...

Modul în care se circulă este o altă poveste, am scris câte ceva în acest review și, poate, am să detaliez într-un altul, în care am să povestesc impresiile mele din Tirana.

balasa violetaAUTOR REVIEW
[12.09.15 11:20:54]
»

@Costi - ma bucur ca am rezolvat acest lucru, multumesc!

Costi
[12.09.15 12:40:00]
»

@alinaro -

Recunosc că nu știam aproape nimic din tot ceea ce ați povestit. Nici măcar partea cu imnul compus de Porumbescu.

E imposibil să poți citi tot ce se scrie pe saitul AFA, dar trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului.

Această informație a mai apărut pe acest sait, meritul de a ne informa despre acest lucru foarte interesant fiind al colegei noastre de sait, irinad.

Informația ne-a fost oferită în ecoul ei de la acest review.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[12.09.15 23:13:47]
»

@Costi - DA maestre costi, multumim pentru informatiile suplimentare oferite simultan.

ARA
[13.09.15 00:16:41]
»

@balasa violeta - Cum se numeste raul care trece pe sub singurul pod patrat a fost intrebare la concursul lor" Vrei sa fii milionar" si noi am trecut peste el.

A fost superba excursia facuta la Tirana si bine organizata.

Imi amintesc ca m-a impresionat atitudinea lor fata de copii. In piata Maica Tereza, o zona cu cea mai mare universitate din Albania, academie si muzeu se inchidea de la 7 seara circulatia pentru ca cei mici sa se poata juca.

Mi-a placut si la Piramida, fost muzeu comunist, transformata in centru de conferinte si discoteci si Clopotul pacii din fata Piramidei si... coniacul Skandenberg!

balasa violetaAUTOR REVIEW
[13.09.15 00:28:29]
»

@ARA - multumesc!

Noi, vom fi milionari!

Mi-a spus Alex, multe lucruri, nu prea am fost sigura de mine...

Costi
[13.09.15 11:02:59]
»

@ARA -

Mi-a placut si la Piramida, fost muzeu comunist...

Mai exact, „Piramida” (a se vedea P37) a avut inițial destinația de muzeu al lui Enver Hodja, dictatorul comunist care a ținut Albania într-o izolare ce are echivalent acum în regimul comunist de la Phenian. Hodja a murit în 1985 și fiica sa s-a gândit să nu-i lase pe albanezi să-l uite pe dictator prea repede, prin construirea unui muzeu al acestuia, cunoscut și sub numele neoficial de „Mausoleul lui Hodja”. După prăbușirea regimului comunist, începând cu 1991, destinația „Piramidei” s-a schimbat, hidoasa construcție adăpostind în 2012, când am ajuns eu pe-acolo un „centru cultural internațional”, o discotecă și cafenea, o „agenție americană pentru dezvoltare internațională” (oficină CIA, probabil) și studiourile unui post TV, ceva în genul SOTI de la noi (dacă vă mai aduceți aminte).

La acea dată, construcția, urâtă din start, era deja hidoasă, ca urmare a furturilor și distrugerilor din timpul revoltelor și a unor „grafitti” cum se mai găsesc în multe alte locuri din lume, inclusiv la noi.

În timpul războiului NATO cu Iugoslavia, din 1999, construcția a servit drept centru de operațiuni NATO.

Când am vizitat eu Albania, în 2012, în Parlamentul albanez se aprobase o lege care prevedea dărâmarea „Piramidei” și construirea, pe locul ei, a unui nou sediu al Parlamentului.

Cum și la albanezi a venit moda petițiilor, a apărut un curent printre albanezii nostalgici, de opoziție la acest proiect, motiv pentru care președintele albanez a tergiversat promulgarea legii, astfel încât „Piramida” se află și acum la locul ei. E drept, plăcile de marmură cu care fusese placată au dispărut de mult, dar „Piramida” rămâne acolo, drept aducere aminte de vremurile negre ale celui mai crunt regim comunist din Europa.

Aș putea să fac aici o paralelă cu Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului și a patriei, pentru socialism din parcul Carol, care a suscitat discuții aprinse și pentru care, în final, s-a găsit o soluție rezonabilă, chiar dacă monumentul a fost, vremelnic, loc de odihnă a rămășițelor pământești ale lui Petru Groza, Gheorghiu-Dej și a altor vajnici „luptători pentru socialism”.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, ARA, balasa violeta, calatorul, danamandache, iulianic, Nicu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tirana și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065409183502197 sec
    ecranul dvs: 1 x 1