GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Statiunea Slanic Moldova este numita, pe drept, "Perla Moldovei". Este situata la o altitudine de 530 m, intr-o depresiune strabatuta de Paraul Slanic. Pe langa peisajul montan incantator, renumele acestei statiuni este dat de cele 20 de izvoare cu ape minerale, utilizate in scopuri curative. In statiune se afla un parc imens, foarte curat si bine intretinut, adevarata oaza de verdeata si culoare. In parc se afla Cazinoul, impresionant, emblema arhitectonica a statiunii, ce gazduieste manifestari cultural-artistice.
Am mers de mai multe ori la Slanic, am vizitat statiunea, cazati fiind la Lepsa. In urma cu doi ani am ales sa petrecem patru zile, aici, la pensiunea Rodica, despre care am scris un review separat.
Anul acesta sper sa ajungem din nou in aceasta statiune, poate tot la Pensiunea Rodica, sau la o alta mai bine clasificata, functie de bugetul ce-mi va ramane pentru vacanta. Am cautat pe net si vad ca am de unde alege pentru cazare. M-am orientat la Pensiunea Poiana Verde.
Abia astept sa revad locuri pitoresti, sa merg in parc, in zona izvoarelor minerale, de-a lungul cheilor Slanicului, sa revad cascada situata pe traseul celor 100 de scari. Traseele sunt usor de parcurs, umbroase, de aceea sunt preferate de multi turisti.
Am vizitat Manastirea lui Stefan cel Mare, situata la 6 km de statiune, la care am ajuns mergand pe un drum forestier.
La 15 km se afla salina de la Tg. Ocna. Aici am coborat sub pamant la 250 m, pe un traseu in spirala, cu autobuzul. Am stat in salina o jumatate de zi, fara sa ne plictisim. Aici exista o biserica, terenuri de sport, mese de tenis, restaurant cu terasa. Sunt turisti ce vin an de an pentru a-si trata afectiunile respiratorii, stand intreaga zi in salina.
Slanic Moldova este o oaza de liniste si de relaxare in mijlocul naturii, un loc ce merita a fi vizitat...
Trimis de daria40 in 11.07.10 13:27:27
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (daria40); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Izvorul cu apa sarata de unde locuitori isi i-au apa pentru muraturi l-ai gasit??
Cei care i-au apa de acolo spun ca este asa de sarata incit trebuie sa mai puna apa dulce ca salinitatea sa fie optima pentru muraturi sau brinza!
Multe izvoare au apa excesiv de sarata. N-am stiut si de aceasta utilitate a izvoarelor.
la slanic moldova sau la targu ocna este amnajat vreun bazin cu apa sarata sau ape minerale in aer liber?pt k eu as vrea sa stau si la plaje la lumina soarelui si-n apa sarata sau ape bicarbonate,sau daca nu prin apropiere cumva?????
nu este amenajat un asa loc. Se poate face plaja pe malul paraului Slanic.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2022 La Slănic, așa-ntr-o doară — scris în 14.02.22 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- May.2021 Stațiunea Slănic - 'Perla Moldovei' — scris în 14.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Biserica Romano-Catolică - Slănic Moldova — scris în 08.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Traseul 300 de trepte — scris în 24.09.20 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Slanic Moldova — scris în 02.09.19 de ioanaf11 din BRAşOV - nu recomandă
- Nov.2018 Candva 'Perla Moldovei' — scris în 18.11.18 de iulix_73 din BARLAD - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Stațiunea Slănic Moldova - trasee turistice și alte informații — scris în 11.10.18 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ