GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Amintire pretioasa - Cetatea Sighisoara
Am trecut de nenumarate ori prin Sighisoara si de fiecare data imi promiteam „data viitoare voi vizita cetatea”. In sfarsit anul acesta am reusit sa-mi respect promisiunea.
Sighisoara - locul de nastere al domnitorului nostru Vlad Tepes – poate fi vizitata intr-o jumatate de zi. Am vizitat :
1. Turnul cu ceas - construit in secolele XIII – XIV si adapostea pana la sfarsitul secolului XVI Sfatul Cetatii. Pentru 12 lei/ bilet ai acces in Muzeul de Istorie, Camesa de Tortura si Muzeul de Arme Medievale.
2. Turnul Croitorilor – situat in zona celei de a doua porti de acces in cetate, el fiind numit si Turnul cel mare al Portii din spate. Construit in secolele XIII-XIV, turnul se infatiseaza cu o arhitectura de mare simplitate si masivitate. Incendiul din anul 1676 a afectat puternic turnul, pentru c-a explodat rezerva de pulbere care era depozitata aici, distrugandu-se nivelurile superioare, cu un mare numar de arme si rezervele de grau.
Turnul a fost in intregime reconstruit in anul 1679, cand a fost dotat si cu armamentul necesar. Cu acest prilej gangul de nord-vest a fost inchis, fiind transformat in depozit de pulbere pana in 1935, cand a fost restaurat, revenindu-se la forma initiala.
3. Turnul Cositorarilor – e amplasat pe latura sud-estica a cetatii. Poate fi considerata una dintre cele mai ciudate constructii. Constructia sa ar fi inceput inaintea secolului al XV-lea, insa asupra sa s-au facut modificari si pe parcursul urmatoarelor secole.
4. Turnul Cizmarilor a carui existenta este atestata documentar inca din anul 1522, inchide pe o latura micul parc din preajma Bisericii romano-catolice. Refacut in 1681, dupa incendiul din 1676, turnul are forma unei prisme hexagonale cu laturi inegale. De la acest turn provine placa de piatra pe care se afla cea mai veche stema a oraşului si deviza "Nomen Domini, turris fortissima", pastrata la Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas.
Atmosfera medievala e coplesitoare. Pentru cateva ore petrecute in cetate am simtit ca ma intorc in timp. 164 de case din cetate, cu o vechime de peste 300 de ani in culori pastelate … stradute inguste, pavate cu piatra cubica… vreme de primavara si un pusti entuziasmat ca pentru 10 minute poate deveni cavaler – toate la un loc fac o amintire pretioasa pe nume Sighisoara.
Trimis de alina.prisecaru in 22.05.15 10:28:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alina.prisecaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Descoperă Sighișoara şi împrejurimile" (deja existentă pe sait).
Scuze ca te deranjez dar nu cred ca informatiile scrise de tine sunt corecte. Un bilet in Turnul cu ceas costa 14 lei. Si ai acces numai in Turnul cu ceas. Iar camera de tortura si muzeul de arme au tarife separate. Eu ca dovada pot anexa biletul de acces unde se vede tariful. Nu mai copia articole de pe internet aiurea ca sa aduni puncte. Dezinformezi lumea. Ai dat copy-paste la articole iar pretul spus de tine de 12 lei era in 2012.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Sighișoara medievală: o frumusețe! — scris în 28.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Domeniul Dracula Daneș — scris în 05.10.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 La pas prin Sighișoara — scris în 19.08.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Herman Oberth, Concordia și coloratele case săsești — scris în 16.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Biserica din Deal — scris în 04.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Podisul Tarnavelor - un pic de branza, natura si un strop de vin — scris în 04.04.22 de mecut din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Sighișoara – mereu atrăgătoare — scris în 13.11.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ