ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2022
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 27.11.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2021
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Podisul Tarnavelor - un pic de branza, natura si un strop de vin

TIPĂREȘTE

Pe principiul “cui pe cui se scoate” , am incercat sa tratam coronavirusul, vinovatul principal al schimbarilor, mai putin bune, din viata noastra, cu ajutorul celuilalt virus de care suferim, turismul. Care stim sigur, ne aduce doar bucurie.

Asa ca, in ianuarie, am ales Sighisoara ca punct de plecare pentru cateva trasee, adevarat, mai mult auto decat pietonale, cu o limita de maxima de 100 de km dus-intors pe zi, de-a lungul carora ne-am gandit sa nu presaram mai mult de una-doua “destinatii” care ne-au facut cu ochiul, de pe harta si despre care nu stiam mai nimic.

Prima pe lista a fost Manufactura de Branza de la Cund. GPS arata 29,5 km si 37 de minute de la cazare la destinatie. Am ocolit Dumbraveniul (o posibila destinatie viitoare) cu promisiunea de a-l vizita la intoarcere. Drumul serpuitor, liber si insorit, ne-a lasat chiar in fata micii, dar surprinzator de bine dotata manufactura. Dupa nelipsita degustare, au urmat inevitabilele cumparaturi de suveniruri comestibile. Sortimentul cel mai surprinzator a fost branza neagra cu carbune!

Amabila, patroana, afland ca suntem la plimbare, ne-a recomandat crama Villa Vinea, pentru vin si priveliste, iar pentru pranz Valea Verde Retreat. Cei 20 de km (20 de minute, precizeaza din nou GPS) pana la crama, i-am facut pe un drum ce stabate natura minunata aflata intre cele doua Tarnave, cea mare si cea mica, lipsit din nou de trafic. Oare despre ce peisaj ar putea fii vorba. la o crama?

Cocotata in varful dealului, cladirea cramei Villa Vinea are un imens turn de observatie, reperabil de departe si destul de neconventional. Desi noua, pastreaza ceva din arhitectura zonei. Da, privelistea este minunata, abia o poti cuprinde cu privirea. Splendida si neasteptata. Doamna de la Manufactura de branza ne-a facut un frumos cadou, recomandandu-ne locatia.,

Din nou magazin de prezentare... fara degustare de data aceasta... firesc, din nou shopping de suveniruri, asortate cat de cat cu primele... si fuga sus in turn. Cum nu am avut un ghid competent cu noi... stiu doar ca in fata noastra in toata maretia, vedem Podisul Tarnavelor si credeti-ma este frumos, frumos de privit de acolo de sus.

Ora pranzului se apropia asa ca am plecat inapoi spre Cund, la marginea caruia stiam conform indicatiilor primite, ca vom gasi Valea Verde Retreat. Banuind deja, ca recomandarea nu ne va dezamagi, am pastrat curiozitatea de a vedea cum arata locatia si ce fel de meniu al zilei este pregatit pentru amatorii ocazionali.

Retreat-ul de 5*, (wow) este in plina natura si lipsit de turisti, ceea ce pe noi ne-a bucurat cat se poate de mult. O idee despre locatie, preturi (wow, wow) si facilitati, va puteti face accesand site-ul acestuia. Noi ne-am multumit sa vizitam, prin amabilitatea angajatilor, una din camere, pentru a ne face o idee, apoi ne-am asezat la masa. Ciorba ardeleneasca, sarmalutele si desertul, din partea casei, au facut ca pretul achitat sa fie aproape simbolic, raportat la cantitatea portiilor si gustul preparatelor.

Dumbraveniul, ultima oprire a zilei, a oferit momentul pietonal al traseului. Perimetrul Parcului Central, l-am parcurs la pas, trecand agale prin fata neasteptat de impozanta si din pacate nerenovatei Catedrale Armeano-Catolica, a Liceului Timotei Ciparu si a Primariei, intorcadu-ne spre Castelul Apofi si el tot nerenovat, in vecinatatea caruia parcasem masina. Mare pacat ca localitaea, inca nu si-a gasit locul, pe harta turistica a zonei.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Drumuri judetene sau comunale pitoresti, sate traditionale, peisaje si natura minunate. O zona cu foarte multe locatii ce merita descoperite.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Neasteptat de diversificata.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de mecut in 04.04.22 23:32:42
Validat / Publicat: 05.04.22 06:58:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].

VIZUALIZĂRI: 939 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mecut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Landscape in ianuarie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX [05.04.22 06:58:00] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Sighișoara şi împrejurimile, SIGHIȘOARA [MS]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmasterscris / TELEFON [05.04.22 07:52:35] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu [05.04.22 08:09:15] »

@mecut: Foarte frumos totul, insa cand sa ma uit si eu mai bine la poze constat ca s-au terminat.

Ai prins niste peisaje minunate si cred ca in orice anotimp acolo ai ce vedea. O excursie minunata, si o recomandare la fel de buna, o sa incerc sa tin cont de ea cand voi mai ajunge prin zona.

Felicitari, votat cu mare drag.

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [05.04.22 10:35:26] »

@mecut: O zonă superbă din punct de vedere peisagistic! Și destul de puțin promovată din punct de vedere turistic!

Acest Podiș al Târnavelor, format din două subunități: Podișul Hârtibaciului și Podișul Secașelor, ne încântă cu aspectul colinar, cu sate ascunse între dealuri, cu obiective de tot felul pierdute la capete de drumuri. Am „gustat” câte puțin din diferite părți ale acestei regiuni (Dumbrăveni, Sighișoara, Mediaș, Agnita, mocănița de pe Valea Hârtibaciului, castelul Bethlen din Criș ș. a.).

Mulțumim pentru prezentare și ponturi. Numai bine!

mecut [06.04.22 21:44:43] »

@webmasterX: Multumesc!

mecut [06.04.22 21:48:17] »

@webmaster: Multumesc frumos!!!

mecut [06.04.22 21:57:50] »

@mishu: Ai punctat excelent, foarte corect si super simpatic absenta pozelor. adevarat nu am avut prea multe. La momentul respectiv nu m-am gandit nici o clipa ca plimbarea va deveni subiect de rw. Multumesc mult pentru aprecieri! Chiar iti recomand sa te bucuri de zona.

mecut [07.04.22 21:29:17] »

@tata123 ????: Iertare pentru intarzierea raspunsului! Multumesc mult prentru precizari si aprecieri. Sper sa aveti ocazia sa vizitati Dumbraveniul, va indemn chiar sa o faceti, in mod special pentru Catedrela Armeano-Catolica, demna de orice oras european. Cred ca renovarea celor doua obiective importante ale orasului, Castelul Apofi si Catedrala l-ar repune cu maxim succes pe harta turistica a Romaniei alaturi de Sighisoare, Sibiu sau Medias. Am fost impresionata, atat de grandoarea lor, cat si de uitarea/ ignorarea in care se afla.

Aurici [11.04.22 09:51:30] »

Eu aștept să ne spui și despre Sighișoara iarna. N-am văzut Sighișoara și nici nu mai știu de câte ori a fost pe listă. Dar nu știu cum se face că doar în nesezon ar fi fost să fie și parcă nu mi-a dat inima ghes.

Altfel, am notat Retreat, așa cum am notat și plăcintăriile de la Mangalia. Cu ele chiar mi-am pus un post-it în portofel pentru că spre mare mergem mai des să mâncăm și abia aștept să le caut. Și nouă ne plac mult plăcințile și orice derivate tătărăști/dobrogene, inclusiv braga.

mecut [12.04.22 20:31:46] »

@Aurici: Din pacate nu prea a fost iarna in Sighisoara la momentul vizitei noastre. Dar cu cea mai mare placere iti recomand doua cazari verificate, din grupul celor mai traditionale, case renovate, doar cu cateva camere, dar incontestabil fermecatoare, excelente pentru a intra in admosfera medievala a cetatii si a te bucura de intimitate, in aceelasi timp, cu un pret adecvat facilitatilor oferite.

Casa Savri si Resedinta Fronius

Aurici [12.04.22 21:20:09] »

@mecut: Mulțumesc mult, o să țin seamă. Simt că se apropie Sighișoara... trebuie, mi-e și jenă că n-am văzut-o.

Merci încă o dată.

MCMscris / TELEFON [30.04.22 10:32:50] »

M-ai vrăjit de la titlu, brânză (asta îmi aduce aminte de altă brânză ????) și vin!! Frumoasă plimbare și bine de știut despre aceste obiective. Mulțumesc!

neimportantscris / TELEFON [30.04.22 14:14:07] »

@MCM :... o fi "brânza" aia bună din burduful de ham-ham de la salina Ocnele Mari?

Bine ai revenit... și bine că n-ai plecat!

MCMscris / TELEFON [30.04.22 19:45:59] »

@zapacitu: fiecare cu... brânza lui. ???? Mai intru din când în când, atunci când notificările mă anunță că prietenii mai scriu câte un review. Pfoai, anul ăsta s-au făcut 10 ani de când m-am înscris pe AFA! ????Mă bucur că mai sunt persoane care nu m-au uitat! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, MCM, mecut, mishu, neimportant, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sighișoara şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056946992874146 sec
    ecranul dvs: 1 x 1