ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 10 zile
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Romania pitoreasca - mandru plai vazut cu drag

TIPĂREȘTE

Gandul unui concediu prin tara era ascuns intr-un coltisor in mintea mea, insa pana in prezent fusese doar un vis. La inceputul anului am anuntat ca nu stiu unde vom face concediul, inca nu am idee insa flacaul cel mare a aruncat samanta pe care o asteptam: “Ce-ar fi sa facem un circuit prin tara, eu vreau sa vad Cimitirul vesel din Sapanta”

Ce credeti, mi-a trebuit mult sa ma gandesc? binenteles ca nu. Am creionat concediul pe zile si km de parcurs si a iesit cam asa: Bucuresti – Alba Iulia – Baia Mare – Ieud – Oradea – Hateg – Oveselu – Bucuresti (localitatile fiind locul de cazare pentru o noapte sau doua) apoi au urmat rezervarile pe booking si o scurta pauza (aceasta se intampla pe la inceputul lui februarie).

La Targul de turism din februarie am mers pe la toate standurile din Romania si mi-am adunat pliante, ceea ce va sfatuiesc sa faceti deoarece o sa aveti surprize placute in organizarea a ce doriti sa vizitati.

La cateva luni insa lucrurile au fost deviate intervenind o suprapunere a concediului cu o tabara a copiilor, astfel incat am anulat o parte din rezervari modificand ultima parte a traseului astfel: Ieud – Sighisoara – Brasov – Slanic Prahova.

Documentarea a fost si ea inceputa destul de tarziu si nefinalizata mai ales din cauza schimbarii de traseu. Insa am mai observat un aspect, fata de ce imi propusesem sa vad nu cred ca am reusit nici pe jumatate si am ajuns la concluzia ca in special pentru prima parte a traseului erau atatea lucruri si locuri frumoase de vazut incat fiecarui judet cred ca ii poti aloca cu brio o saptamana de concediu. In acest articol am sa va prezint pe scurt traseul nostru care a vrut sa cuprinda o zona cat mai larga astfel incat copiii sa vada macar pe scurt ce frumuseti pot vedea aici. Ca si km au fost undeva in jurul cifrei de 2000 iar ca bani cam vreo 8000 de lei cu toate cheltuielile. Dar sa pornim la drum:

Ziua 1 – Bucuresti – Alba Iulia

Am reusit ca in jurul orei 7 in dimineata zilei de 4 august sa iesim din Bucuresti si astfel sa mergem intins spre Sibiu prin Pitesti, Ramnicu Valcea, pe Valea Oltului. Am preferat sa nu oprim pe acest drum avand in vedere ca mai urmeaza o deplasare la Sibiu la jumatatea lui Septembrie. Pe langa frumusetea drumului la inceputul zilei nu am putut insa sa nu remarcam ca la ora 9 deja lumea era oprita pe Dealul Negru la mici, noua insa ni s-a parut prea devreme. Odata ajunsi insa la Sibiu drumul nostru a suferit o prima deviere deoarece am vrut sa vedem Cetatea Slimnic (despre care am sa povestesc separat) si care ni s-a parut un obiectiv care merita avut in vedere pentru o vizita. De acolo nu ne-am intors insa pe acelasi drum spre Sibiu ci am preferat sa trecem si pe la Ocna Sibiului asa ca am luat-o pe 107B spre Lacul Mandra apoi Ocna Sibiului care este numita si “Litoralul Ardealului”. Despre lacurile de aici citisem urmatoarele:

Zăcământul de sare a fost exploatat încă din timpul romanilor, continua exploatare ducând la formarea unor mari caverne subterane, care, prin prăbușirea lor, au format următoarele lacuri: Horea, Cloșca, Crișan, Pânzelor-Inului (Ocna Iosif), Lacul fără fund (Ocna Francisc), Avram Iancu (Grosse Grube = Ocna Mare), Ocnița (Kleine Grube = Ocna Mică), Sf. Ion (Ocna Sf. Ion = Ocna Ioan Nepomuk), Poporului, Dulce, Brâncoveanu, Mâțelor, Vrăjitoarelor, Sf. Ignat, Trestiilor, Austel. Zece lacuri conțin apă sărată, patru lacuri apă dulce. Două lacuri au dispărut în ultimele decenii, prin colmatare (Lacul Trestiilor și Lacul Austel).

Am trecut destul de rapid prin aceasta zona si am constatat ca era foarte multa lume venita aici in special la lacurile din strand (Horea, Closca si Crisan) dar oricum zona mi s-a parut ca atrage o multime de turisti nu numai din imprejurimile Sibiului (avand in vedere ca intre Ocna Sibiului si Sibiu sunt 17 km).

Mai departe am luat-o spre Sebes si cum deja se facuse ora pranzului alegerea ni s-a indreptat spre Restaurantul Turn recomandat aici de draga noastra @Michi.

Acum deja ne simteam mai bine, afara era foarte cald astfel incat ne-am indreptat direct spre Alba Iulia unde cazarea s-a facut extrem de usor si apoi am plecat la plimbare. Binenteles plimbarea a inceput cu o intalnire foarte draga mie, conturata inca de la Slanic Moldova si anume cu @Ioana74 cu care am depanat ceva povesti la un suc si o inghetata. Usor racoriti am plecat mai departe si am vizitat ce am putut din cetate. Prin cetate mai fusesem pe scurt acum vreo 3-4 ani, am citit si multele articole scrise anul trecut insa am avut timp insuficient la dispozitie fata de cat am fi vrut cu adevarat sa vedem si cred ca este locul in care sa poti sta o zi intreaga si nu stiu daca chiar ai putea vedea tot. A urmat cina si pregatirea pentru drumul de a doua zi.

Ziua 2 – Alba Iulia Baia Mare

Dimineata am luat legatura cu verii de la Timisoara care ne promisesera ca pleaca la 4.30 insa nu a fost asa astfel incat am decis ca ne vedem pe drum in functie de opririle noastre. Am luat bagajele, ne-am luat ramas bun de la gazdele noastre si am travesrsat strada spre parcare avand astfel prima surpriza a concediului nostru, masina era lovita in lateral si ca sa fie tacam complet a cedat si bateria (nu a fost nimic lasat aprins).

Acest incident ne-a intarziat cu doua ore (adus politia, poze, aici aveam si un bilet lasat de cineva care nu era implicat in accident, declaratii, cumparat alta baterie) si pornit mai departe la drum. Nu pot insa sa nu mentionez ajutorul oferit de gazdele noastre care isi cereau scuze ca ni s-a intamplat asta (desi nu era vina loc). Acest incident nu a avut darul sa ne impiedice pe mai departe dar nici nu pot spune ca mi-a oferit bucuria zilei.

Urmatoarea oprire a fost Blaj, un oras minunat despre care vazusem un filmulet postat pe FB si mi-am zis ca nu trebuie sa il ratez chiar daca asta insemna o abatere de vreo 25 de km (50 in total) fara de traseul nostru.

La intrarea in Aiud ne-am intalnit cu verii si am plecat spre Turda insa pe un alt drum indicat de gazdele din Alba Iulia, mai precis prin Rimetea, Buru pe un drum minunat si despre care a povestit @Carmen Ion atat de frumos aici.Ne-a parut rau ca nu am putut opri la conacul din Coltesti chiar si pentru o cafea, insa in zona trebuie sa mai revenim.

Am oprit insa pentru un scurt popas la Manastirea Sfintii Argangheli Mihail, Gavril si Rafail, Rimetea, aflata intre localitatile Rimetea si Buru.

Si iata-ne ajunsi si la Turda, mai precis la Salina, unde cu greu am gasit un loc de parcare si iata-ne pornind nu spre centrul pamantului ci spre adancul salinei, dar despre ea ceva povesti mai incolo.

Odata finalizata si vizitarea salinei si mancat ceva in fuga am pornit spre Baia Mare unde aveam facuta deja rezervare la un restaurant pentru cina. Baia Mare este un oras frumos, cu artere largi, un oras linistit, poate prea linistit pentru tinerii care considera ca este un oras prea mic si se plictisesc acolo (baietii mei merg de vreo 2 ori pe an acolo in cantonament astfel incat stiam foarte clar unde vom manca).

Ziua 3 – Baia Mare – Ieud

Pentru a nu-mi chinui familia si verii eu la ora 7 eram la micul dejun dupa care am avut ceva ore la dispozitie pentru a ma bucura de frumusetea orasului Baia Mare stabilind un loc de intalnire cu trupa si pornind mai departe spre alte descoperiri (le voi povesti la randul lor).

Odata iesiti din Baia Mare i-am sugerat lui Gicuta (GPS-ul nostru) ca vrem sa ajungem la Sapanta. Iar el a ales sa ne duca la Sapanta nu asa cum speram eu ci prin Negresti Oas (aceeasi distanta), probabil ca voia sa ne arate casele din Certeze :). Asa ca am vazut si vestitul “Certeze” cu case despre care iti pui intrebarea daca nu sunt sedii de firme sau banci, gandindu-te ca sunt atat de inghesuite una in cealalta de parca vecinii ar vea sa-si dea mana direct din balconul casei, in fine “De gustibus non est disputandum”.

Am ajuns astfel si la Sapanta, apoi la pranz la Sighetu Marmatiei (cel mai dezamagitor din acest concediu, dar si despre el voi povesti) si intr-un final mai spre seara cand incepuse sa picure am ajuns si la Ieud la Casa traditiilor despre care a povestit @crismis aici http://amfostacolo.ro/romania-pareri, 15/ieud-mm, 100,4177/pensiunea-casa-traditiilor, 20293/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__73457. htm si despre care de abia astept sa va povestesc si eu.

Ziua 4 – Ieud

Urmatoarea zi a fost una cu plimbari prin zona (in principal cu mocanita despre care poti spune ca iti ocupa toata ziua) si dupa 2 nopti minunate plecam mai departe cu regretul ca am stat mult prea putin dar si cu dorinta de a reveni pe aceste meleaguri cand sunt sarbatorile de iarna (nu stiu in care an insa).

Ziua 5 – Ieud – Sighisoara

Si iata-ne incet, incet vizitand si Cascada Cailor, Monumentul de la Moisei si apoi indreptandu-ne spre Nasaud pe un drum frumos unde am intalnit localitati cu nume rezonante a caror istorie am citit-o intr-un pliant luat la TTR:

Despre numele localitatilor Salva, Romuli, Parva si Nepos se spune ca isi au originea in salutul adresat de Imparatul Iosif al II-lea locuitorilor din districtul graniceresc nasaudean, la prima dintre cele trei vizite ale sale in zona:”Salve parvae nepos Romuli!” (Va salut mici nepoti ai Romei!) Chiar daca oficial si-a primt botezul in anul 1773, localitatea Salva este atestata documentar cu acest nume inca din 1746

. Asa o fi sau nu asta nu stiu insa suna frumos iar prin Romuli si Salva chiar am si trecut iar pe celelalte doua doar le-am identificat pe harta.

Am mai trecut si prin localitatea Cosbuc, unde se afla Muzeul Memorial George Cosbuc, inchis la data la care am trecut noi pe acolo din pacate, insa in Cosbuc am putut admira un pod interesant, podul graniceresc despre care am citit tot din materalele de la TTR:

Pod unicat in Europa-podul acoperit de la Cosbuc- Acesta a fost ridicat in secolul XVIII, de ofiterii italieni incartiruiti in Regimentul de Granita Nasaud, cu sediul in Hordou (Cosbucul de astazi). Construit in jurul anului 1778 si refacut apoi in anul 1937, dupa ce fusese grav afectat de apele crescute din 1909. Podul acoperit din Cosbuc a avut 14 “frati” in judetul Bistrita-Nasaud, dar unul singur a mai trecut proba timpului asa cum a facut-o cel din Cosbuc: podul de lemn tirolez din Ilva Mare. In lume mai exista un pod asemanator doar in Canada, in zona Quebec

Am trecut si prin Liviu Rebreanu unde se gaseste muzeul dedicat acestui scriitor avand insa si acesta acelasi program ca muzeul Cosbuc (luni si marti inchis)

Pranzul a fost luat in Bistrita, o oprire reusita unde insa mi-a parut rau ca nu am apucat sa fotografiez una dintre statuetele struti intalnite in drum. Acestea nu au fost o surpriza deoarece citisem despre ei urmatoarele:

Dezvoltarea economică și contextul istoric în care locuitorii orașului s-au alăturat Casei D’Anjou care revendica tronul Ungariei, împotriva nobililor maghiari, a făcut ca pe la 1352 orașul să primească din partea lui Ludovic de Anjou (1326-1382) – rege al Ungariei între 1342-1382 și al Poloniei între 1370-1382, dreptul de a ține târg. Cu această ocazie orașul a primit stema care reprezenta un struț cu o coroană pe cap, un coif de cavaler și un scut care avea pe el crinii Casei D’Anjou. Atât struțul cât și crinii sunt elemente heraldice ale Casei D’Anjou, Bistrița fiind singurul oraș din Transilvania (și din România de altfel) care avea elementele unei dinastii atât de cunoscute. Struțul era considerat în perioada medievală una dintre cele mai puternice păsări, singura capabilă să învingă un cal.

Si Bistrita mi s-a parut un oras care merita vizitat si am vazut ceva preocupare pentru prezentarea istoriei. Cat am luat masa am profitat si am luat legatura cu un prieten din Sighisoara pentru a obtine adresa unui restaurant bun dar si sa vad daca programul lui ii permitea sa ne intalnim.

Si iata-ne ajunsi si la Sighisoara ai aici surpriza cea mai frumoasa a fost ca eram vecini cu casa cu cerb, asa incat aveam la indemana de vizitat centrul istoric lucru de care am profitat si in acea seara dar si in dimineata urmatoare (voi povesti mai pe larg ceva mai incolo). Seara am urmat sfatul primit si am avut o alegere perfecta pentru restaurant si am reusit sa ne si vedem cu prietenul din Sighisoara si a lui sotie, iar timpul petrecut impreuna a trecut atat de repede incat intr-un final au venit ospatarii cu apropouri fine ca este tarziu (trecuse deja de 12 noaptea, dar ce frumoasa intalnire am avut).

Ziua 6 – Sighisoara – Brasov

Dimineata urmatoare am pornit mai departe spre Brasov si am incercat sa vedem si cetatea Saschiz din moment ce indicatoarele duceau spre ea. Insa drumul compatibil mai degraba mersului pe jos sau tractiunii 4 x 4 ne-au facut sa ne intoarcem de la jumatate si sa ne multumim doar cu vederea de la distanta.

Urmatoarea cetate insa s-a lasat cucerita de noi astfel incat Rupea a fost o oprire minunata. Am depasit Brasovul si ne-am oprit la Predeal la Restaurantul Dragului (citisem recomandari foarte bune si intemeiate a fost concluzia noastra finala). Apoi am debarcat copiii in tabara iar noi ne-am intors la Brasov pentru a petrece noaptea aici. Brasovul mi se pare deja un oras familiar avand in vedere ca in zona de centru cel putin am tot fost cazata. Si aici am intalnit o prietena pe care nu mai vazusem de cativa ani si cu care am petrecut ceva ceasuri.

Ziua 7 – Brasov – Slanic Prahova
(cu plecare in ziua a 10-a spre Bucruresti)

Cum oboseala drumului deja incepea sa-si faca aparitia, ultimele zile le-am dedicat unui program mai relaxat astfel incat pentru 3 nopti gazda ne-a fost statiunea Slanic Prahova (dar si despre ea voi povesti la momentul potrivit), drumul pana acolo (Brasov-Sacele – DN1A) frumos, cu multe serpentine, cu oameni instalati cu corturile sau rulotele pe malul apei, insa destul de aglomerat prin masinile de tonaj greu, iar mai apoi urmand DJ102 spre Satiunea Slanic Prahova. Aici drumul este ceva mai greu de urmat (niciodata nu mi-au placut drumurile cu dale de beton) si este un drum pe care iarna cand este zapada este interzisa circulatia. Dar acum am avut ocazia sa trecem pe langa Muntele Verde prezentat atat de frumos de @tata123 aici si pe care astfel am putut si noi sa il admiram “live”.

 

Acum ca s-a terminat concediul mi-as dori vreo 2-3 zile de odihna si as lua-o de la capat. Am avut de invatat din acest traseu ca intotdeauna trebuie sa tii cont de neprevazut, de conditiile de drum (asta ne omoara) si am constatat ca nu am vazut nici macar din jumatate din cat imi propusesem, nu din cat putea fi vazut.

Nu as vrea sa imi aud vorbe ca: “De ce nu te-ai dus sa vezi aia sau ailalta? ” stiu ce mult puteam sa vad, insa concediul era limitat si am vrut ca la modul general, baietii mei sa vada ce frumuseti are tara noastra. Am constatat ca sunt locuri unde turistii straini se inghesuie sa ajunga si sunt extaziati de ceea ce gasesc, noi de ce nu am ajunge?

Am venit acasa obosita inca cu un asa sentiment de incantare ca avem o tara frumoasa, ca putem gasi frumosul intr-o tufa la marginea satului, in zambetul natural al unei morosence, in peisajul pe care il avem si pe langa care trecem de multe ori in fuga cu gandul la grijile noastre zilnice.

In urmatoarele articole va voi povesti pe larg pe unde am fost, unde ne-am cazat, ce am vizitat, pe unde am mancat acum va invit sa vedeti cateva poze din traseul nostru din acest an.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 16.08.17 08:30:47
Validat / Publicat: 16.08.17 11:00:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.

VIZUALIZĂRI: 1524 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Cetatea Alba Iulia - Mi-am luat un paznic pe cinste, linistit, calm, tot timpul prezent la postul lui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57800 PMA (din 62 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[16.08.17 11:37:45]
»

@mishu: Bravo, Mihaela, un traseu splendid dar fără îndoială obositor, având în vedere că l-ați parcurs în numai 10 zile.

Aștept cu interes continuările.

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 11:40:53]
»

@Carmen Ion: In mod sigur oboseala fizica a existat insa multumirea pe care am avut-o descoperind toate aceste frumuseti fac sa imi para rau ca s-a terminat, descopeream zilnic precum un copil o jucarie inca ceva frumos de vazut si imi pare rau ca nu am putut vedea mai mult, insa in mod sigur sunt unele locuri unde voi ajunge inca o data macar.

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gogucretu67*
[16.08.17 11:43:18]
»

@mishu: Doamna, iote ca scriu primul ecou, printre picaturi, la servici, dar nu fara a tipari articolul si a-l citi cu simt de raspundere.

Ma bucur ca ati reusit sa faceti acest tur si astept sa citesc si articolele de detaliu al locurilor vizitate. Evident, mai putin restaurante. Acolo voi sari cu cea mai mare viteza peste ele. Iau la rand si pozele sa dau cu autograful si pe acolo.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 11:50:24]
»

@gogucretu67: Ma bucur ca articolul a starnit interes si poate ca macar o parte dintre articolele care vor urma vor fi la fel de interesante. Sunt de acord cu interesul scazut pentru cazari si restaurante insa tinand cont de cat de utile mi-au fost recomandarile voi scrie si despre acestea avand in vedere experiente fericite dar si mai putin fericite.

Mi-au fost foarte utile recomandarile primite astfel incat sper ca si eu sa fu de folos si cu aceste articole.

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Safta Radu
[16.08.17 12:50:34]
»

Bravo Mishulică! Un adevărat tur de forţă, pe care fără ezitare l-aş face şi eu... dacă aş avea timp !

Felicitări pentru review, votat cu plăcere.

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 12:58:15]
»

@Safta Radu: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, cat despre comentariu... daca vrei poti ).

Imi pare rau ca de abia acum am ajuns prin aceasta zona a Romaniei, si eu am amanat din cauza timpului, insa partea cea mai grea a fost documentarea.

Insa mi-as dori ca si anul viitor tot Romania sa-mi fie traseu, dar un altul pe care anul acesta l-am ratat.

O zi buna iti doresc in continuare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILU
[16.08.17 14:56:26]
»

@mishu: Hei Mishu, bine v-aţi întors sănătoşi. Te-a dat lumea dispărută pe aici, dar acum vor înţelege de ce, ai fost în vacanţă.

Ce vacanţă mare, lungă şi lată aţi avut, adică traseu serios nu glumă.

Dar a meritat, chiar dacă devine obositor la un moment dat. Şi oricum ai aranja traseul n-ai cum să cuprinzi tot ce ai vrea să vezi.

Parte din traseul făcut de voi şi locurile vizitate, le-am văzut şi noi, dar mai pe bucăţele.

Felicitări pentru organizarea vacanţei şi a întâlnirii cu colegi AFA.

Amintirile sunt proaspete şi te aşteptăm să ne povesteşti şi nouă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 15:15:58]
»

@ANILU: Multumesc frumos de vizita si aprecieri, oboseala am uitat-o si scriind acest prim articol imi dau seama cat de frumos a fost mai ales ca o parte din traseu a fost facuta si cu rude dragi. Ultima parte a fost ceva mai mohorata deoarece am lasat copiii in tabara, deoarece prezenta lor ne dadea un aer de implinire.

Nu ma gandesc deloc cu placere la momentul in care vom merge singuri in concediu, va trebui insa sa ma obisnuiesc si cu asta.

O zi frumoasa in continuare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka
[16.08.17 16:00:07]
»

Foarte frumoasă excursia, abia aștept să citim despre ea pe îndelete, pe obiective. Frumos traseul, iar cel mai frumos, că e cu familia!

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 16:29:20]
»

@maryka: Logica mea s-a indreptat in doua directii ale varstei, mama care la 71 de ani nu vazuse zona aceasta si baietii mei care in curand nu vor mai veni cu noi si trebuiau sa cunoasca frumusetile acestea in speranta ca nu se vor indeparta de ele si le vor studia mai pe indelete, eventual cu familiile lor in cativa ani.

Cam pe aceeasi idee as vrea sa merg si anul viitor si sper sa fie in aceeasi formula.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[16.08.17 17:14:41]
»

@mishu:

Un articol asteptat dupa cum banuiam ca te-ai intors din frumoasa ta hoinareala romaneasca. Ai strabatut parte din drumuri pe care le-am facut de mai multe ori, din pacate de ceva timp asa ca mi-ai trezit si amintiri si regrete.

Amintirile legate de vacantele cu copii sunt de nesters si, iti confirm, daca vei mai uita cum era la Cimitirul Vesel sau Certeze (eu am ceva amintiri cu el cam de prin anul 2000 cand deja arata a orice doar a sat transilvan nu, imi inchipui sau nu-mi inchipui cum e acum) deci tot ce este legat de copii mici sau mari ca ai tai, ramane in inima si sufletul tau drept cele mai reusite vacante.

Astept povestile, stiu ca vor fi interesante.

Si, acomodare usoara cu capitala noastra!

Am vazut si pozele, superbe ! Podul acoperit il am si eu pe o lista de cativa ani, acum ce sa zic, daca nu obtin fondurile americane solicitate de localnici, acest monument inregistrat se va pierde. Ai ales bine sa-l vezi acum.

Si m-ai distrat dar mi-ai dat de gandit, cu papagal inca n-am fost in concediu ! Oare mai am timp sa-mi iau unul ? ! Ma duc sa dau cu banul : cap sau papagal ! (ma refer ca timp la mandatul meu pamantean, ca papagali sunt destui ! )

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 17:44:45]
»

@elviramvio: Eu ma gandeeam ca daca mai aveam si papagal oare pe cine dadeam jos din masina? sau mai aveam o solutie, legam papagalul cu o sfoara si-l fortam sa zboare =) ). Colivia era destul de mare si ocupa un loc, dar ce ma faceam daca papagalul mai avea si rau de masina? .

Certeze arata acum si mai kitsch, pacat insa ca sunt unele case care arata bine si ma intreb daca nu sunt cumva mai recente dupa ce le-a trecut nebunia?

Cat despre podul acoperit si ceea ce am mai vazut prin zona am spus, am avut norocul sa citesc informatia dintr-un pliant despre Bistrita luat de la targ si astept urmatorul targ sa mai culeg informative.

Multumesc de vizita si aprecieri, de abia astept sa povestesc ce am vazut asa mai pe indelete.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[16.08.17 18:19:49]
»

@mishu: Frumos traseu, să vă fie cu folos la toți! Un pod acoperit, tot pe jumătate dărăpănat, se află și în Saschiz, se ajunge la el din piațeta din dreapta bisericii fortificate. La cetatea de pe deal nu e, într-adevăr, ușor de ajuns, se urcă voinicește, dar e un loc încărcat de mister, ce-ți oferă priveliști minunate asupra satului și a întregii văi.

... Frumos! Și noi ne-am întors dintr-o excursie prin țară, extrem de concentrată, de 3 zile (cât a ținut minivacanta), pe care aș relua-o oricând, pt că mi-a amintit ce țară extraordinara avem!

mishuAUTOR REVIEW
[16.08.17 20:10:35]
»

@crismis: De abia astept sa ne povestesti calatoria aceasta cea mai recenta, cu tot cu ploaie dar si cu cele bunataturi de care ati avut parte si la care am inghitit in sec.

Multumesc de vizita si aprecieri.

DOINITA
[17.08.17 06:45:35]
»

Felicitari pentru alegerea facuta si pentru modul cum ne-ai plimbat si pe noi pe frumoasele meleaguri romanesti! Romania, mereu surprinzatoare, de aceasta data cu locuri si oameni minunati. Un vot dat cu mare drag la 6.30 dimineata.

mishuAUTOR REVIEW
[17.08.17 08:38:53]
»

@DOINITA: Multumesc frumos ca ti-ai inceput ziua cu o plimbare prin tara. A fost un concediu in care mi-as fi dorit ca ziua sa aiba 48 de ore ca sa pot vedea cat mai mult, dar a fost frumos si asa. Oricum acesta a fost un scurt rezumat, urmeaza sa detaliez in articolele viitoare.

Multumesc de vizita si aprecieri, o zi frumoasa.

Zoazore
[17.08.17 20:06:01]
»

@mishu:

fiecarui judet cred ca ii poti aloca cu brio o saptamana de concediu

= 42 de săptămâni, cu câteva zile de odihnă între vizitele județelor... Dar știu că visezi frumos!

Frumos cum e și acest articol!

doinafil
[18.08.17 11:52:46]
»

@mishu: Frumoase și multe locuri ati văzut, @mishu!

Mă bucur pentru voi că ați reușit într-un timp, relativ scurt, să vedeți atâtea locuri!

Felicitări pentru efortul făcut și... aștept continuările!

Am votat cu drag pentru că a meritat!

krisstinna
[18.08.17 13:06:15]
»

@mishu: Bine ați revenit sănătoși!

Să va fie de bine plimbăreți tineri ce sunteți.

Mai că-mi vine să plec la drum, mi-ai făcut pofta de România, cu toate că nu există an în care să nu facem măcar un mic traseu.

Aștept detaliile, atunci când timpul îți va permite.

mishuAUTOR REVIEW
[19.08.17 09:49:34]
»

@Zoazore: Nu-i asa ca ar fi frumos? dar deocamdata raman cu visele si amintirile celor vazute. Multumesc de vizita si vot.

mishuAUTOR REVIEW
[19.08.17 09:51:40]
»

@doinafil: Ne propusesem mai mult si nu renunt, am sa pastrez materialul "documentar" dar ma bucur mult pentru cele vazute. Multumesc de vizita si vot si sper sa-mi fac timp pentru continuari.

mishuAUTOR REVIEW
[19.08.17 09:56:08]
»

@krisstinna: Din cate am vazut si tu ai fost prin zona Reghin, si da, as cutreiera atat cat sunt eu in stare, si as dilata ziua la 48 ore. Oricum cand puteam plecam singura la plimbare ceva inainte de ora 7 si cand nu aveam incotro sculam si familia devreme astfel incat cel tarziu la ora 8.30 plecam din loc dupa micul dejun.

Dar vor mai povesti si-ti multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Cdia
[19.08.17 19:19:32]
»

@mishu: Faină excursie, adevărat tur de forță... Mă bucur că ați avut parte de o săptămână minunată, acum încerc să dau și eu o minitură de 4-5 zile și sunt în Alba Iulia, iar domnul care te păzea... mare secretos... nici nu mi-a spus că ai trecut pe aici... Eiii

Mâine pornim și noi mai departe, se pare că vremea se va strica, om vedea... Aș vrea să ajung la Rîmetea și apoi să iau spre casă, prin Turda... Am văzut că merită fiecare km...

Mi-era dor de un pic de timp liber să frunzăresc articolele tale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[21.08.17 14:51:58]
»

@Cdia: Cred ca ma repet dar a fost un tur minunat in care mi-a parut rau ca ziua nu are 48 de ore sa ma pot bucurat de cat mai mult, am multe de povestit nu prea am insa timp de scris, dar m-am bucurat de fiecare clipa petrecuta in toate acele locuri pe unde am trecut.

Avem o tara minunata si multe locuri de vazut, daca am avea si o infastructura pe masura ar fi si mai bine.

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioana74
[22.08.17 17:42:43]
»

@mishu: Frumoasa excursie ati avut! Pacat ca timpul in Alba Iulia a fost scurt si eu pe fuga, dar mi-a facut o reala placere revederea. Da-mi si mie poza facuta impreuna te rog, pe WhatsApp, am plecat asa rapid ca am uitat sa te rog. Recunosc ca am citit articolul in fuga, am o perioada nebuna la servici, dar e pus la pastrare sa il savurez pe indelete deseara. Pup cu mare, mare drag

elviramvio
[22.08.17 18:04:28]
»

@Zoazore:

mishuAUTOR REVIEW
[22.08.17 20:42:41]
»

@ioana74: Am ramas cu restante mari fata de Alba Iulia, astfel incat trebuie sa mai ajung pe acolo. Am sa-ti trimit poza cu mare drag, iar in privinta programului stiu cum e.

Multumesc pentru vizita si vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Cdia, crismis, doinafil, DOINITA, elviramvio, gogucretu67*, ioana74, maryka, mishu, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087140798568726 sec
    ecranul dvs: 1 x 1