ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 21.09.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

Parcul natural Piatra Craiului si minunatiile lui

TIPĂREȘTE

Anul asta va fi un an destul de agitat pentru noi care ne va ocupa timpul si banii in alte scopuri si concediul ne va fi "mancat" de alte lucruri decat relaxarea, asa ca ne bucuram de natura si excursii mai pe fuga sau mai bine zis, mai pe scurt.

Am prins momentul pentru o excursie cand am fost la o nunta in zona Campulung. Am plecat duminica spre Bucuresti si in loc sa mergem spre autostrada am ocolit prin zona Piatra Craiului. Am intrat in parcul natural platind o taxa de 2 lei de persoana. Am urmat cursul defileului care este absolut superb si am facut prima oprire la 200 de metri de la intrare. Nu am rezistat sa nu ma descalt si sa ma dau jos din masina indreptandu-ma direct spre parau. M-am asezat pe o piatra si piciorusele mele s-au lasat rasfatate de apa rece a parului. Nu imi venea sa le mai scot de acolo. Totul fiind completat de soarele care stralucea le cer si peisajul parca rupt din povesti. Multa verdeata, munte soare si bucurie. Pana la urma am parasit apa rece si invioratoare pentru a merge mai departe.

Am urmat cursul defileului admirand dupa fiecare cotitura formele stancilor care mai de care mai mare, mai frumoasa, scaldate in verdeata si soare.

Am ajuns la pestera Dambovicioara. Am mai fost aici cand eram prin clasa a patra si nu imi mai aduceam aminte mai nimic. Am parcat masina mai jos un pic si am luat-o la picior. Am platit biletele, 8 lei de persoana si am asteptat sa inceapa turul. Si surpriza. Ghizii erau copii. Foarte dragalasi si bine organizati. Ghidul nostru a fost o fetita cred ca avea in jur de 11 ani foare responsabila de rolul ei de ghid, a inceput sa ne prezinte pestera. Ne-a prezentat tot, fiecare locatie, ce se vede acolo, care sunt legendele, ne directiona fiecare plecare de pe loc si ne dadea indicatii clare despre fiecare loc: grija la cap, mergeti pe partea dreapta, etc. Pestera este foarte frumoasa, nu e mare, e frumoasa. Sunt pesteri si mai frumoase dar e ok pentru o plimbare.

Am uitat sa spun mai sus si despre mausoleul de la Mateias care merita vizitat. Este undeva mai aproape de Campulung.

De la pestera am tinut drumul prin culoarul Rucar-Bran pana la Transfagarasan. Superb ca de fiecare data cand l-am vazut. L-am vazut de 4 sau 5 ori dar de fiecare data ma lasa fara cuvinte. Ape, cascade, verdeata si frig combinat cu soare si caldura. Ce poate fi mai frumos de atat? Aaa... am uitat de celebrele toalete ecologice de la Balea Lac unde platesti 2 lei ca sa le folosesti. Asa am o oftica pe ele... dar na... trebuie sa traiasca si ei.

Odata coborati de pe Transfagarasan am luat calea Bucurestiului.

Si uite asa un drum de 2 ore l-am facut 13 ore si 500 de kilometri, dar a meritat toata oboseala finala si ajunsul la 00:30 acasa si trezit de luni la 7:00 pentru a pleca la munca intr-o noua saptamana caniculara de Bucuresti si betoanele lui.


[fb]
---
Trimis de deeaghe in 13.07.16 18:24:40
Validat / Publicat: 13.07.16 20:45:52

VIZUALIZĂRI: 1136 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deeaghe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Balea Lac
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.07.16 20:45:29]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă România!, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA" (deja existentă pe sait)

liviu49
[14.07.16 13:51:51]
»

@deeaghe - Felicitari pentru acest tur de forta! E mare lucru sa faci in aceasi zi Dambovicioara si sa te intorci pe Transfagarasan. Locurile sunt intr-adevar deosebite si merita vazute. Ca unul care am facut Transfagarasanul, in calitate de ghid, aproape saptamanal in perioada 1977-1981, chiar daca pentru multi Transfagarasanul ar putea imprima o stare de plictiseala, de cate ori gasesc un articol il citesc mereu. Chiar daca uneori nu aflu lucruri de care nu stiam ma intereseaza parerea altora, felul in care ei au vazut si au admirat aceasta zona magnifica. Si, ca de fiecare data cand scriu un ecou, recomand tuturor, renuntarea pentru un timp, la comoditatea autoturismului si parcurgerea Transfagarasanului de la Balea Cascada la Balea Lac, pe jos, sau cel mai bine cu telecabina. Cei care vor vedea caldarea Balei si cascada din telecabina isi vor dori mereu acest traseu si vor constata ca din masina nu au vazut mai nimic. Pentru mine, mai multe detalii despre plimbarea pe Transfagarasan, sau de la Dambovicioara ar fi adus un mare plus acestui articol. Poate la urmatoarele articole nu mai sunteti asa zgarcita cu scrisul!

Pana atunci numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.07.16 13:54:11]
»

Dragă @deeaghe,

Am votat review-ul tău nu pentru virtuţile lui literare sau de utilitate, ci spre încurajare şi ca semn de respect în primul rând pentru tine, dar şi pentru toţi tinerii din generaţia ta, care au plăcerea scrisului şi cititului în dulcea noastră limbă română, fără să o stâlcească, s-o prescurteze după un tipar zis "informatic" sau s-o condimenteze prea din belşug cu expresii sau citate din limbi străine.

Dar, cu tot respectul pentru vocaţia şi preocupările tale, îngăduie-mi să fac câteva observaţii, pe care, dacă le vei cântări cu bunăvoinţă, le poţi considera nu lecţii arogante, ci sfaturi folositoare în creionarea viitoarelor tale review-uri, astfel încât acestea să fie nu numai o lectură agreabilă, ci şi o documentare utilă eventualilor cititori.

Astfel, făcând referire doar la articolul de faţă, cred că era interesant de aflat pe unde aţi intrat în Parcul Natural Piatra Craiului, pentru că sunt mai multe căi de acces. Din mica ta descriere şi din fotografiile postate, cred că aţi mers pe Cheile Dâmbovicioarei spre Cabana Brusturet. Dacă n-aţi ajuns până acolo, atunci aţi ratat o zonă minunată de drumeţie, căci de la cabană în sus este interzis accesul cu mijloace auto. Câţiva paşi în inima Rezervaţiei Pietrei Craiului, sunt cu totul bineveniţi mai ales într-o zi însorită, căci ce e mai frumos să descoperi natura virgină, neatinsă de urmele civilizaţiei!

Apoi, n-am înţeles în ce fel

De la pestera am tinut drumul prin culoarul Rucar-Bran pana la Transfagarasan.

Culoarul Rucăr/Bran, aşa cum îi arată şi numele ţine de la Dragoslavele în judeţul Argeş, până la Bran în judeţul Braşov. Ca să ajungi pe Transfăgărăşan schimbi direcţia spre Făgăraş - Cârţa, fie de la Râşnov, fie de la Braşov. Voi pe unde aţi luat-o?

Sunt detalii aparent fără prea mare importanţă, câtă vreme azi oricine se poate folosi de un GPS pentru a ajunge la o destinaţie, dar, aşa cum am mai spus, trebuie să vedem şi utilitatea informaţiilor ce reies dintr-un review, pentru că nu toată lumea are GPS. Eu una apreciez nu numai ambalajul îmbietor, dar mai ales calitatea şi funcţionalitatea conţinutului.

Şi în sfârşit, regret că ai postat atât de puţine fotografii şi atât de puţin ilustrative pentru titlul review-ului. Zona pe care ai străbătut-o este atât de frumoasă, iar obiectivele vizitate şi nominalizate de tine atât de multe şi de diverse, încât e păcat că acest articol este aşa de sărac ilustrat. Mai ales că unele dintre fotografii sunt cu adevărat de admirat. În plus, o mică explicaţie la fiecare poză se cere tot din perspectiva utilităţii.

Îţi doresc călătorii reuşite în continuare, despre care să ne povesteşti şi nouă!

mishu
[14.07.16 14:23:23]
»

@mariana. olaru - Nu cred ca @deeaghe se va supara pe observatiile tale ci din contra, va retine sigur ceva.

De obicei sugestii sunt trimise catre persoane de la care ai asteptari, si care aduc un aer de prospetime.

Am avut mari surprize sa constat ca citesc articole cat se poate de placute ale unor persoane tinere care pe langa placerea calatoriei au si placerea scrisului, impartind cu noi bucuria locurilor descoperite.

Sunt convinsa ca a facut mult mai multe poze si inca le mai poate incerca, asa ca si eu o incurajez sa puna poze, dar si sa mai scrie pentru ca in mod sigur are despre ce scrie.

O felicit pentru traseul parcurs.

deeagheAUTOR REVIEW
[14.07.16 15:04:18]
»

@mariana. olaru - Multumesc pentru aprecieri si pentru observatii. Nu am de ce sa ma supar. Intr-adevar am omis anumite explicatii fara sa imi dau seama. Pe culoarul Rucar-Bran am mers pe drumul pe care l-ai specificat tu, apoi spre Transfagarasan am mers de la Bran spre zarnesti, Poiana Marului, spre Fagaras, Cartisoara... Poze mai am, ce am pus au fost din telefon, restul fiind inca in camera foto nedescarcate.

Spre pestera nu imi aduc aminte deloc din ce localitate am intrat, pot spune ca am venit dispre Campulung parca Namaesti??? si am facut undeva stanga. Nu am retinut prea bine pe unde ne aflam pentru ca nu voiam sa mergem la pestera, noi voiam sa mergem direct spre Fagaras si am vazut indicatorul cu pestera si am schimbat rapid traseul.

Zona este superba, dupa Maramures este urmatoarea zona preferata a mea din tara pe care am vazut-o. Dupa cum am spus a fost o excursie de o zi in care am plecat de la Mioveni cu ocazia unui eveniment la care am fost invitati. Timp prea mult sa ne plimbam nu am avut cu toate ce ne-am fi dorit extraordinar de mult. Pentru asta vom reveni cu siguranta aici si vom sta cateva zile. Sunt convinsa ca zona are foarte multe lucruri de aratat si de explorat.

Te invit sa citesti si celelalte review-uri ale mele, poate iti vor fi de ajutor vreodata.

Inca o data, nu m-au deranjat observatiile tale si voi tine cont de ele altadata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
deeagheAUTOR REVIEW
[14.07.16 15:12:07]
»

@liviu49 - Multumesc pentru aprecieri si observatii. Data viitoare voi fi mai atenta la unele detalii.

Ce sa zic, ma bucur de faptul ca sotul meu este asa rezistent la drum lung, el fiind singurul sofer, eu nu am permis, si ne putem bucura de asemenea tururi de forta. Nu este singurul asemenea tur pe care l-am facut.

Despre Transfagarasan nu am scris prea multe, intr-adevar, probabil si din cauza faptului ca este un traseu pe care l-ammai facut de cateva ori si multe lucruri imi sunt destul de familiare. Cat despre Dambovicioara... probabil daca as fi stat mai mult prin parc as fi avut multe de spus... Pestera este frumoasa, dar nu mi s-a parut extraordinara, cum am spus si in review, sunt pesteri si mai frumoase la noi... E frumoasa, dar cam atat...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
deeaghe, liviu49, mariana.olaru, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.34795808792114 sec
    ecranul dvs: 1 x 1