ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.01.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 15 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Calatorie din Bucuresti spre inima Ardealului

TIPĂREȘTE

La Multi Ani! Tuturor si multe vacante frumoase sa aveti in acest an!

Stiu, fara sa mi-o spuneti, ca locul unde v-ati nascut si ati copilarit fiecare dintre voi il purtati adanc in suflet. Chiar daca sunteti departe de parinti, de cei dragi si locuiti pe alte meleaguri, macar o data pe an, de sarbatori, tot incercati sa ajungeti acolo unde v-ati nascut, unde ati copilarit, unde va sunt (inca) parintii, pe acele meleaguri dragi.

Am citit asa impresii frumoase legate de orasul Targu- Mures, orasul natal al unora dintre voi, ati povestit cu atata placere de locurile dragi, sunt impresii atat de multe si bogate in informatii turistice, incat prin ochii vostri am fost pret de o clipa si eu acolo si am reusit prin ochii vostri sa cunosc acest frumos oras.

Recunosc ca despre Salaj nu se amintesc prea multe pe AFA, am mai scris si eu cate ceva, ultima data in august 2011 cand am vizitat 2 locuri interesante despre care v-am vorbit.

Cum de sarbatori am hotarat sa stam acasa, stiindu-se trista experienta cu revelionul petrecut la Bansko anul trecut, am stabilit ca intre Craciun si Revelion sa mergem totusi undeva, sa iesim din capitala.

Asadar inca de la sfarsitul lunii octombrie 2011 va solicitasem sa imi recomandati o pensiune in zona Moeciu. Am primit multe raspunsuri de la voi, motiv pentru care am inceput sa luam pensiunile la rand. Multe nu ne primeau intre sarbatori caci gazdele nu stiau cand pleaca cei cazati de Craciun, daca vor dori sa mai prelungeasca vacanta si nici cand sosesc cei cazati pentru revelion. Totusi pana la urma am gasit si am ales. Datorita colegului @santana care este cel mai ,,vinovat’’ am ales pensiunea ,,Hanul cu Noroc’’. Am rezervat o camera pentru 3 nopti, din 27 pana in 30 dec. 2011, am dat un avans, totul era bine, eram asteptati.

De atunci din octombrie timpul a trecut. A trecut si ziua de 25 decembrie, ziua sfanta de Craciun si marti trebuia sa ne cazam la Moeciu. Va spuneam la inceput despre dorul de locurile natale. Ei, bine, am luat brusc hotararea sa nu mai mergem la Moeciu ci sa mergem spre Ardeal, unde parintii nostrii –stiam, fara sa ne-o spuna - ne asteptau. Si ce frumos era sa fim impreuna cu ei de Anul Nou. Am sunat la Moeciu, nu pierdusem banii si ramasese stabilit ca oricand in aceasta primavara sa fim bineveniti acolo, doar sa sunam dinainte, sa se stie. Ce lucru frumos. Apoi am anuntat parintii simplu, doar atat i-am intrebat: ,,ne primiti cu colinda”? - nu va spun cu ce emotie au primit vestea. Doar ajungeam la ei in a treia zi de Craciun.

Asadar marti dimineata devreme, intr-o zi cetoasa de 27 decembrie 2011, am pornit spre inima Ardealului. De-abia asteptam sa fim acasa. Am mers asadar pe traseul:

Bucuresti-Pitesti (autostrada) -Ramnicu Valcea (am mers putin aici in centru) -Valea Oltului-Sibiu (pe centura orasului) -Sebes-Alba Iulia (pe centura orasului) -Aiud-Turda- (pe autostrada A3) -Gilau -Huedin-Ciucea-Vanatori-Cizer-Horoatu Crasnei-Crasna-Varsolt-Simleul Silvaniei (Salaj).

Am facut exact 8 ore pana la poarta mamei si va spun ca pana acolo sunt 590 km facuti pe acest traseu.

Poate unii dintre voi vreti, acum la inceput de an, sa faceti alaturi de mine o plimbare virtuala spre acele locuri din Ardeal, de aceea va invit cu mult drag si va arat fotografii pe care le-am facut de-a lungul calatoriei mele. Cu aceasta ocazie veti vedea si cum se prezinta drumurile din tara, cum arata autostrada A3 pe care unii dintre voi inca nu o cunosc si de asemenea veti vedea si fotografii din localitatile prin care am trecut. Si poate cu ocazia asta veti hotara macar la vara sa faceti si voi o plimbare acolo, sau macar pe acolo sa mergeti mai departe, spre alte destinatii.

Pot sa va spun ca drumul pana acolo a fost f. bun. Chiar daca dimineata devreme pe autostrada A1 spre Pitesti am prins o ceata destul de mare, totusi unde s-a putut am ocolit orasele si ne-am bucurat atat cat s-a putut de sosele noi, de trafic mai liber.

Mie personal mi-a placut f. mult ca am trecut prin mai multe zone in care am intalnit zapada, erau localitati acoperite complet de zapada, simteam ca au trecut altfel sarbatorile acolo, caci ce frumos este Craciunul cu zapada.

Am intrat pe Valea Oltului si afara era un soare puternic, parca era vara, asa puternic soare era. Doar temperatura de afara ne mai aducea aminte ca e totusi iarna. Apoi spectacolul naturii, dupa nici 30 minute ne-a oferit altceva, caci tot pe Valea Oltului dar spre Sibiu, am intalnit zapada. Prima zapada intalnita in drum in acea zi. Interesanta e natura, nu? Ce soare puternic am intalnit atunci si am putut admira muntii aceia, ce frumos se vedeau departe, ce multa zapada aveau! Era superb acel peisaj, cum am intrat din vara in iarna brusc.

Ne apropiam incet, incet de casa si parca nu mai conta trecerea timpului. Odata ajunsi pe autostrada A3 ne-am bucurat atat cat s-a putut de cei 50 km de autostrada. Peisajul aici in cateva locuri semana cu cel din Bulgaria, autostrada serpuia la vale si lasam in partea dreapta frumosul oras Cluj - Napoca. Apoi am ajuns la Gilau, localitate unde practic se si iese de pe autostrada A3 si am mers mai departe spre Huedin, pe drumul european E60 care leaga orasul Cluj -Napoca de Oradea.

Ajunsi in Ciucea am trecut pe langa Muzeul Octavian Goga, aflat chiar langa sosea, muzeu pe care-l vizitasem candva, copil fiind. Mi-a ramas intiparit in suflet acel portret de femeie pe care, din orice colt al camerei il priveam, se uita fix in ochii mei. Interesant, stiu ca acest lucru m-a fascinat atunci….

Apoi la iesire din Ciucea am intalnit iar zapada destul de mare, soseaua urca si cobora prin paduri albe pana am ajuns la Crasna. De aici nu a trecut mult timp si am zarit barajul de acumulare de la Varsolt, baraj care alimenteaza orasul meu natal cu apa si unde pescarii isi petrec timpul liber la pescuit.

Din Varsolt am luat-o spre stanga si am zarit imediat dealurile Magura Simleului, dealuri incarcate cu culturi de vita –de- vie, pomi fructiferi, dealuri care practic inconjoara orasul. Am zarit in dreapta livezile acelea care candva erau incarcate cu meri si le culegeam pana tarziu in toamna, caci plecam cu scoala in practica la cules vrand, nevrand.

Eram linistiti acum, eram acasa si parca oboseala drumului nu o mai simteam. Si de aici, in urmatoarea zi am mers mai departe, tocmai in Maramures, ,,unde se agata harta-n cui ‘’, dar despre traseu si despre oamenii dragi pe care i-am intalnit, despre traditii si obiceiuri am sa incerc sa va scriu, cu mult drag, pentru voi, in continuare.


[fb]
---
Trimis de adryana in 04.01.12 14:47:46
Validat / Publicat: 04.01.12 20:28:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: toate zonele
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2581 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 in drumul nostru ne-am abatut putin spre centrul orasului Ramnicu-Valcea.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15949 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[04.01.12 20:27:50]
»

Review-ul a fost mutat la "Descopera Romania! ", de asemenea o mare parte din pozele incarcate au fost sterse pentru ca prezentau oarecum acelasi obiect (de exemplu aprox 10 poze in care era prezentata A3).

Rugam mai multa atentie la selectarea pozelor, incearca sa alegi unele care ar putea prezenta cat mai mult interes si utilitate pentru comunitate. Multumim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039212942123413 sec
    ecranul dvs: 1 x 1