GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Din nou la Praga, acum cazati la hotelul Exe Iris Congress. Am asteptat cu mare nerabdare reintalnirea cu acest oras, cel care ne-a ramas in suflet inca de la prima vizita.
Praga, e situat in preferintele noastre, in top 4 orase vizitate, alaturi de Barcelona, Paris si Venetia. E un oras romantic, cu o foarte mare zona pietonala, cu turisti din toata lumea, un oras pentru toate buzunarele.
Raul Viltava imparte orasul in doua, iar Podul Karluv Most (Carol), reprezinta o bijuterie, punctul central al plimbarilor prin capitala ceha.
Este o constructie in stil baroc, avand pe margini 36 de statui ale unor sfinti, una mai frumoasa ca cealalta. La capete, podul este strajuit de doua turnuri, turnul Mala Strana in partea dinspre castel si turnul Stare Mesto, in partea opusa, ambele decorate cu statui foarte bine realizate.
Pe pod se dau adevarate spectacole, artisti amatori, incearca si reusesc sa va faca sa zaboviti cat mai mult pe pod. De aici se vede foarte bine castelul, admirati vaporasele si canalele pe care patrund cele mai mici dintre acestea.
Oriunde ne-am plimbat prin Praga, am revenit aici, parca atrasi de o funie invizibila.
Pe dealul Petrin se poate ajunge fie cu funicularul (se poate folosi biletul cumparat pentru metro sau tramvai), fie pe langa manastirea Strachov. Noi am folosit funicularul care ne-a lasat intr-o superba gradina cu trandafiri.
In apropiere se afla planetariul si Turnul Petrin, o copie in miniatura a mai celebrului Turn Eiffel. De sus se vede toata Praga.
Manastirea Strachov merita vizitata, exista acolo 42.000 de volume aflate intr-o biblioteca foarte mare si celebra. Dar e foarte frumos si in curtea manastirii.
Nici acum la a doua vizita in Praga, nu am reusit sa vizitam Manastirea Loreta. Dar am reusit sa vedem schimbarea garzii in castel, schimbare care are loc zilnic la ora 12.00.
Despre Castel (Hrad) am citit ca ar fi cel mai mare castel antic din lume. Noi ne-am plimbat prin curte, am intrat in impunatoarea catedrala St. Vitus, unde am admirat vitraliile, ne-am plimbat pe Ulita de aur, unde erau atelierele bijutierelor si ne-am relaxat vizitand gradinile. Coborand spre centru, pe strada Letenska se afla intrarea in Gradinile Wallenstein, mai putin vizitate, dar superbe. Nu le ratati, aici veti gasi statui, fantani arteziene si chiar niste fazani care se plimba nestingheriti pe alei.
Gradinile sunt deschise intre 10.00 si 18.00 (intrare gratuita), se afla langa sediul senatului republicii cehe.
Rezervati-va timp pentru o plimbare prin cartierul Mala Strana, aici se afla si ambasada Romaniei. Pe Ostrovul Kampa erau tarabe, unde se puteau comanda, carnati, ciolan sau celebra sunca.
Trecand pe malul celalalt, intram in Stare Mesto. Va lasati purtati de valul de turisti si ajungeti in Piata veche. Aici la ora exacta, cei 12 apostoli ai orologiului sunt priviti de sute de turisti.
Magazinele pline cu cristale de Bohemins ne-au facut cu ochiul, dar preturile sunt prohibitive, asa ca ne-am reintors in piata, unde am studiat din exterior Biserica Tyn si marele grup sculptural din centru care il comemoreaza pe martirul Jan Hus.
In cartierul evreiesc am vazut sinagogile, veche si noua si am fost impresionati de haoticul si inghesuitul cimitir evreiesc.
Piata Vaclav a reprezentat punctul central al protestelor oamenilor care au facut revolutia de catifea. Aici gasim impunatoarea statuie a lui Vaclav si Muzeul National. Foarte aproape se afla o multime de tarabe, de unde puteti sa cumparati cadouri pentru cei de acasa.
In zona este si restaurantul Havelska Koruna, despre care userul magdalena a scris un review. Il recomand si eu, este foarte ieftin, comandati si platiti la iesire.
Ne-a placut Casa Municipala, o cladire realizata in stilul Art Nouveau, care gazduieste concerte dar si Casa care danseaza, o cladire interesanta, care cu toate eforturile mele de a o invita la dans, nu a vrut nici in ruptul capului sa se miste.
Ultima seara la Praga am ales sa o petrecem vizionand spectacolul oferit de Krizikova Fontana. Ce poate fi mai frumos ca intr-o seara de vara, sa asculti Il Divo si sa privesti spectacolul de apa si lumini oferit de aceasta fantana?
Exista 4 spectacole pe zi, cu muzica diferita, fiecare show dureaza 35-40 de minute. Biletul costa 220 korona, cam 9 euro, locatia nu e centrala, noi am fost cu masina noastra, existand parcare platita acolo. Am vazut in zona tramvaiul 14.
Praga este un oras pentru toate gusturile, te indragostesti la prima vedere si te face sa-ti doresti sa revii. Noi asa am patit.
Trimis de marius gaudi* in 10.09.13 09:34:17
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marius gaudi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
As dori, daca se poate, melodia Amazing Grace, interpretata de Il Divo. Multumesc.
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)
Am fost la Praga de două ori, a doua oară, pentru că a fost dragoste la... prima vedere
Este un oraș cu adevărat imperial!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Vyšehrad - cea de-a doua cetate a primilor regi ai Cehiei — scris în 04.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (2) — scris în 22.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (1) — scris în 21.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Praga... la superlativ — scris în 25.04.24 de scubi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Praga așa cum am văzut-o noi — scris în 25.11.23 de Adrian Branescu din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2023 PRAGA si frumusetile ei... — scris în 22.08.23 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cartierele Pragăi: Nové Město — scris în 26.05.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ