ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ţăndărei [IL]
ÎNSCRIS: 17.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 3 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Piata Carol - Nove Mesto - Praga

TIPĂREȘTE URM de aici

Ca sa ajung sa vad Casa care danseaza, am coborat din metrou (linia A) in statia Piata Carol, apoi am pornit la plimbare prin romantica Praga. Ajunsa in Piata Carol, am vizitat piata, pentru ca pavilionul Primariei starneste curiozitatea cu arhitectura sa.

Piata Carol este o piata din Orasul Nou (Nove Mesto), din Praga, cea mai mare piata din orasele din centrul Europei medievale, si una din cele mai mari din lume, ocupand un areal de 70.000 metri patrati.

Piata a luat fiinta in anul 1348, in timpul domniei lui Carol al IV lea, ca obor pentru vite. Din anul 1848 piata poarta numele celui care a fondat o... Din anul 1860, o mare parte din piata a fost transformata in parc. In parc se afla o fantana si statui ale unor scriitor cehi (Vitezslav Halek si Karolina Svetla)

Astazi, piata este una din cele trei piete principale ale Orasului Nou. Celelalte doua sunt Piata Wenceslas si Senovazne namesti. Aceste piete comunica prin strazile Vodickova si Jindrisska.

De alungul anilor piata a facut parte din istoria orasului. A fost locul in care s a aflat in secolul al XIV lea, capela Corpus Christi, care a expus moaste sfinte si bijuteriile coroanei Sfantului Imperiu Roman si care astazi nu mai este. Afost locul incare a izbucnit Razboiul husit. Pe latura estica a pietei se afla Biserica Sfantului Ignatiu, fondatorul ordinului iezuit, a carui sculptura cu aura domina piata din varful frontonului bisericii. Biserica a fost construita in stil baroc intre anii 1655-1677, dupa proiectul lui Carlo Lurago. Alipita bisericii se afla cladirea care a adapostit Colegiul Iezuit, care ocupa mai mult de jumatatea din latura estica.

Pe langa biserica se mai gaseste manastirea Emauze, construita in anul 1347. Manastirea adaposteste cea mai mare colectie de picturi murale medievale din afara Italiei.

Casa Doctor Faust (alchimistul) se afla pe partea sudica a pietei.

Primaria Nove Mesto (Orasul Nou) -Praga

Aflata in Piata Carol, Primaria Orasolului Nou din Praga, a fost construita la putin timp dupa infiintarea pietei, in anul 1348 si a continuat sa fie sediul centrului administrativ si al tribunalului pana in anul1784, cand cele patru orase din Praga sa u unit sub o singura administratie. Cladirea Primariei din Orasul Nou devine atunci sediul instantei penale nationale si inchisoare

In anul 1419, in data de 30 iulie, in sediul Primariei a avut loc un conflict intre reprezentantii acesteia si adeptii comunitatii husite.

Jan Zelivsky si Jan Zizka, conducatorii unei procesiuni, care cereau eliberarea din temnita Primariei a unor comunitari husiti, au fost atacati cu pietre din Primarie.

Acest gest a determinat pe procesionari sa ia cu asalt cladirea si sa arunce pe fereastra slujbasii Primariei, printre care se aflau si primarul si judecatorul.

Din punct de federe arhitectonic Primaria este un complex de cladiri cu arhitecturi diferite. Aripa de vest, obiectiv gotic, medieval construit in anul 1377, este si cea mai veche si are fatada pe strada Vodickova. Aceasta va fi reconstruita in stil renascentist in anul 1559, dupa planurile arhitectului Bonifac Wohlmut. Aripa de sud, cu fatada in Piata Carol, a fost adaugata intre anii 1411-1416. Intre anii 1520-1526 aceasta a fost reconstruita in stil renascentist, adaugandu i se frontoane, dupa planurile arhitectului Benedikt Ried. Cladirea pastreaza un nucleu gotic reprezentat de sala vasta de la parter, cu bolti sustinute de coloane cilindrice. Intre anii 1904-1905, intreaga cladire va fi reconstruita in stilul renascentist al secolului al XVI lea. Pe un colt al cladirii, se afla turnul gotic, turnul Orasului Nou, construit in secolul al XIV lea. Intre anii 1520-1526, turnului i s au montat ferestre in stil renascentist. Intre anii1722-1725, i s a schimbat acoperisul si s a construit galeriaTurnul este inalt de 42 de metri, este construit cu patru nivele, circulatia in turn se realizeaza pe scari. In turn exista o capela construita in stil baroc (secolul XVIII), inchinata Fecioarei Maria si Sfantului Vaclav. Capela este decorata cu picturi (altarul principal) cu tema religioasa, Madonna cu sfantul Benedict si Sfantul Gheorghe. Tavanul este decorat cu fresce

De la ultima renovare (1996), cladirea Primariei Orasului Nou, gazduieste evenimente sociale, concerte, expozitii.

Program expozitii:

Deschis zilnic de la ora 10.00- 18.00

Luni-Inchis

Dupa ce am vizitat Piata Carol, pe strada Jindrisska, ne am continuat drumul spre piata cu acelasi nume, unde se afla Casa care danseaza.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ile57b in 25.08.13 20:28:30
Validat / Publicat: 26.08.13 09:00:43
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CEHIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2589 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ile57b); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 BISERICA SF. IGNATIU-DETALIU PORTAL SI FRONTON
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Praga și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035165071487427 sec
    ecranul dvs: 1 x 1