GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In Kampa pe dreapta, Bere, Bebelusi si Budisti
Am vazut Kampa pe stanga si sub pod in timpul unui festival, acum a ramas partea dreapta. Ce sa facem, daca-i mare, verde si tainica... Asa ca pornesc din nou pe Podul Legiunii. Vantul flutura tot ce poate, pe Vltava circula hidrobiciclete de toate formele si culorile - a se vedea din prima fotografie. Cum stiti ca trebuie sa o luati la dreapta? Simplu, dupa magazinul de fermieri din poza nr. 2. Intrati cand aveti timp, pe langa caprita vesela, si va gasiti intr-un magazin ca pe vremea bunicii, cu specialitati locale. Un mod al fermelor cehesti de a lupta impotriva globalizarii, aceste magazine au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. Si tot ciuperci ar fi si recomandarea mea sa cumparati - mai precis ciuperci uscate de toate felurile si marimile, de la ciuperci intregi la un amestec maruntit cu adaos de plante aromatice - cimbru, chimen, rozmarin. Bat orice Vegeta si se pot adauga la fel de bine in supe si in mancaruri. Un suvenir culinar de neratat.
Acum inapoi la Kampa noastra. Coborati scarile si va aflati in fata... altor scari care duc spre o mini-plaja si spre mesele din spate ale restaurantelor. Trecem mai departe, si la intrarea in Kampa ne inclinam pentru o clipa, in semn de respect, in fata unui graffiti destul de verosimil al fostului presedinte Vaclav Havel.
Si suntem in Kampa! In fata parcul verde, plin de oameni relaxati - poza este aproximativ vis-a-vis de Kavarna Mlynska de care am vorbit in primul episod. Pe dreapta, daca nu am intrat pe partea dinspre malul raului, putem intra in Restaurantul Pescaresc. Putin mai incolo, un zid care era candva Zidul lui John Lennon Nr. 2, este acoperit acum cu un cearsaf enorm, negru, care imita tabla. Pe el, in stil eminescian de "Mai Am un Singur Dor" este scris "Inainte sa mor, as vrea sa... " si fiecare este invitat sa-si spuna parerea cu ajutorul unor crete colorate in galetuse atarnate din loc in loc. Si ce-au mai scris!
Muzeul Kampa este inca partial in reparatii dupa inundatiile din iunie. O poza a locului explica si de ce. Nu puteam sa nu fotografiez Statuia Armoniei, care-l reprezinta pe Sri Chinmoy, un maestru spiritual indian. Placuta de jos are gravata urmatorul citat: "Daca poti crea armonie in viata personala, aceasta se va raspandi in intreaga lume". Intelepte cuvinte. Statuia a fost faimoasa in timpul inundatiilor, cand venerabilul guru era in apa pana la coate, iar pozele lui au folosit cumva pe post de masuratoare emotionala a nivelului apei. Mai fac o poza a curtii muzeului Kampa, acum inchis, si revin pe traseu pentru o intalnire cu trei bebelusi. Pentru cei care au vazut Turnul Radioului cu bebelusii care "merg" pe el in sus si in jos, ei bine sunt aceiasi bebelusi. Nu se stie daca sculptorul David Cerny a facut mai multi intentionat sau nu, cert este ca sunt un magnet pentru turisti, ceea ce se poate vedea pe funduletele lor lustruite.
Si am ajuns la Vltava! O cascada artificiala langa ecluza da raului un aspect dinamic, contrastand cu blandetea marilor castani seculari care feresc bancile si pupaciosii lor ocupanti de ochii trecatorilor.
Si am iesit din parc! Dupa Palatul Liechtenstein intram in piateta propriu-zisa, acum goala de tarabele festivalului. Cantece de carciuma se aud in surdina. Nu eram eu pragheza gotica daca nu fotografiam restaurantul Gotika si armura sa de la intrare.
Am urcat pe pod sa fotografiez piateta de sus, dar vara imaginea este mai putin impresionanta datorita pomilor stufosi. Noaptea insa este magica...
Dupa arcada podului, turistii fac coada la inghetata la Cafe Marnice, iar unii intra inauntru... si chiar ies pe propriile picioare. Lucru extraordinar avand in vedere ca "marnice" inseamna "morga".
Va las cu imaginea romanticei dracoaice - Certovka - si canalul "Mica Venetie" prin care se varsa din nou in Vltava.
Trimis de Pragheza_Gotica in 15.07.13 22:05:49
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pragheza_Gotica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
buna seara, sunt alina, de cand ne-am intalnit ieri seara. puteti sa imi dati o adresa de mail ca sa mai putem comunica? multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Vyšehrad - cea de-a doua cetate a primilor regi ai Cehiei — scris în 04.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (2) — scris în 22.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară și istorie în Praga (1) — scris în 21.09.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Praga... la superlativ — scris în 25.04.24 de scubi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Praga așa cum am văzut-o noi — scris în 25.11.23 de Adrian Branescu din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2023 PRAGA si frumusetile ei... — scris în 22.08.23 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cartierele Pragăi: Nové Město — scris în 26.05.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ