GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fiind week-end, ne-am hotărât să nu pierdem prilejul unei mici excursii de o zi în care să ne delectăm ochii cu priveliște bucovinene.
Aș că am urcat în mașină și am pornit dinspre Iași cu direcția Sadova - Pojorâta. În drumul nostru am trecut prin localități ca Podu Iloaei, Tg. Frumos, Pașcani până am ajuns în tărâmul Bucovinei, județul Suceava. Aici am trecut pe lângă obiective turistice pe care le-am vizitat cu altă ocazie, și anume:
- când ajungi în Gura Humorului ești la 6 km de Mănăstirea Humorului sau 5 km de Mănăstirea Voroneț, poți vizita Parcul de agrement Ariniș, cu pârtie pentru iarnă și patinoar, bazin acoperit și descoperit, terenuri de fotbal, baschet, trenuleț, adică orice ai ave nevoie pentru a te simți bine fie tânăr sau bătrân. Poți trage o fugă și la Salina Cacica, aflată la arpoximativ 19 km de Gura Humorului.
Te poți abate spre Ilișești - Ciprian Porumbescu. Exemplele ar putea continua dar ajungem între timp în Câmpulung Moldovenesc unde la ieșire avem direcția înainte spre Pojorâta și apoi drumul județean asfaltat ce urcă spre Cabana Rarău din, care facilitează accesul ulterior, la pas spre Pietrele Doamnei, sau la dreapta, pe unde am luat-o noi spre Sadova, urmând drumul satului iar apoi la o răspântie de drumuri pe dreapta pe un drum forestier până la Lacul Iezer. Un colț minunat de natură, liniștit care te face să uiți de grijile cotidiene, de aglomerările urbane. Acolo, 3-4 pescari care caută un păstrăv care cândva bătea recordul național, dar din păcate odată cu inundațiile din 2008 lacul s-a micșorat considerabil și s-a colmatat. Am urcat puțin și printr-o pădure de brazi de o frumusețe deosebită, din care nu îți mai venea să te întorci.
Ne-am întors însă când foamea a pus stăpânire pe stomacul nostru, oprindu-ne la vechile cunoștințe, foarte primitoare de la Pensiunea Dor de Munte, unde Restaurantul este mereu la superlativ. Deși aglomerați cu pregătirile pentru o nuntă au fost din nou primitori, servind masa în filigoria superioară. Aș aminti dintre bunătățile de aici: fasole cu ciolan, ispita șefului (cu carne de porc, vită sau pui), tăgârța boierească, tochitura moldovenească, muzicuțele la cuptor, clătitele cu brânză la cuptor, etc... Și aici găsești o mică oază de liniște de parcă nu ai părăsit pădurea, având mult spațiu verde și spații de joacă pentru copii.
Am plecat de aici cu promisiunea că vom reveni și am urmat traseul către Sucevița, făcând o oprire la așa numită "Palmă'', la câțiva km de Sucevița unde am admirat de sus priveliștea ce ni se întindea în față.
Am ajuns la Sucevița unde am admirat din nou această Mănăstire de o frumusețe aparte, a cărei istorie începe în secolul al XVI-lea, după cum spun izvoarele populare.
Ne-am continuat deplasare înspre Marginea, trecând după numai 4 km pe lângă o locație pe la care merită să vă abateți puțin și anume Forest Ecvestru Park, unde pe lângă posibilitățile de cazare și masă veți da de o herghelie pe care o puteți vizita, urmări demonstrații de dresaj, sau chiar călări ponei sau armăsari de rasă.
După alți 4 km ajungem în Marginea unde ne oprim la meșterii de ceramică din zonă, unde găsești suveniruri ceramice și nu numai și ai acces liber în atelierele lor pentru a vedea modul de lucru al acestor virtuozi populari. Nu ratați nici această oportunitate de a vă delecta privirea cu lucruri autentice, făcute în Bucovina. Înseratul ne presează să mergem spre casă și ne îndreptăm spre Rădăuți, dar dacă aveți timp nu ezitați să vă abateți și pe la Mănăstirea Putna sau Mocănița din Moldovița. Urmăm traseul Rădăuți - Suceava - Fălticeni - Pașcani - Iași și revenim spre miezul nopții în dulcele târg al Ieșilor. Spunem noapte bună stelelor și vă invit și pe voi să încercați un astfel de traseu căci sigur nu veți fi dezamăgiți.
Trimis de adrian_28_1977 in 18.08.13 09:36:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POJORÂTA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrian_28_1977); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am trecut de curand prin Pojorata, e o bijuterie, e superb locul, de fapt eu asa verde ca in Bucovina nu am vazut in nicio alta parte de Romanie.
@sunflower: De aceea caut să îmi fac timp să ajung prin zonă cât de des pot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2017 Luisenthal - un loc de legenda — scris în 10.01.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Rezervaţia naturală Cheile Lucavei — scris în 26.02.17 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- Jun.2016 La plimbare pe Transrarău, prin Pojorâta și prin împrejurimi — scris în 05.07.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jan.2015 Partia 'Drumul Tatarilor' — scris în 03.01.15 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Schitul Sf. Ioan Iacob Corlateni - un schit pe varf de munte. — scris în 23.10.10 de ninaa din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Manastirea Orata, manastirea unei mari iubiri — scris în 21.10.10 de ninaa din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Un viitor nume sonor in turismul romanesc — scris în 11.11.10 de valimi din SLOBOZIA - RECOMANDĂ